• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli alisveris yapma istegi

Bende de son zamanlarda artan bir durum bu; oldukça rahatsızım. Benim düşüncem gözlemlerim sonucu, çevremizdeki etmenler. Sosyal medyadaki gereksiz rekabet hali, her ne kadar etkilenmemeye çalışsak da bir yerden vuruyor. Zamanla iyice artan tüketim çılgınlığı bizi iyice doyumsuz hale getirdi. Şahsi düşüncem boş vakitlerimizi daha faydalı meşgalelere zaman ayırarak geçirmek olacaktır. Özellikle şu dönemde sadece ihtiyacımız olan şeyleri alsak çok çok daha huzurlu oluruz bence her bakımdan.

aynen öyle. 40 m2 kira evinde yaşayıp 6 kıtayı gezmiş danimarkalı bir arkadaşım var çocuk bir sırt çantasıyla geziyor birkaç ay önce bir aylığına japonyaya gitti bir çantayla yine. 2 katlı kocaman ederi kadar da bankaya faiz ödeyerek krediyle satın aldıkları bir odası tamamen kıyafet ayakkabı dolu olan evde oturup bulunduğu şehre komşu olan şehirlerin bile tamamını görmemiş tanıdığım bir çift de var. hiç bir zaman 2.si olmak istemedim ama yine de alışverişin rahatlattığı ev almanın dolaplar dolusu kıyafetin mutluluktan havaya uçurduğunu gösteren reklamlar içimize işlemiş herhalde bir şekilde aldırıyor bize. mümkün olduğunca minimalizme dönmeye çalışıyorum ama daha alacak çok yolum var gibi.
Ben de minimalist yaşamı araştırmaya başlayacagim
Evde o kadar fazla esya olmasi sadece temizliğin zorlasmasina yariyor
O kadar fazla kiyafetinin olması da çamaşır yikamayi ve yerleştirmeyi zorlastirmadan baska ise yaramiyor
Insanlar bu defa bu ev bize küçük dolap bana yetmiyor gibi şeylerle geliyor
Bu defa yeni masraflar yine ortaya cikiyor

ben ikinci el aliyorum cok pahali marka urunleri.
Tr de yasamiyorum, yasadigim yerde replika yapamazlar oyuzden guveniyorum da urunlere.
Zaten faturali geliyor cogu urun.
Gecen bi rayban aldim, faturali garantili geldi.
Piyasa fiyati 850 tlye denk geliyor buranin parasiyla,ben 150 tl civarina aldim.
Satan kiz Misir tatili oncesinde almis aceleyle, orda kullanmis ve sogumus gozlukten.
Tek derdi elden cikarmakti.
Ugg aldim mesela yine orjinal,tertemiz.
Piyasa fiyati tl ye vurunca 700 tl bana gelisi 170 tl.
Guess vs bunlari aliyorum ama ikinci el, iki cocugum var rizklarindan o kadar cok kesmeyim diye :)
+1 :) bende yurtdisindayim ve aynen sizin gibi yapiyorum. Ikinci el temiz, az kullanilmis seyleri tercih ediyorum ihtiyac dahilinde. Zaten cokta ucuza satiyorlar. Bu zaman tasarruf zamani valla.

Bu kış için astronomik bir rakam harcadım
40 kilo verince tüm gardilobumu yeniledim eşimde aynı şekilde... 3 yaşında çocuğum da var son 1 aydır hergun birşeyler aldım ilk defa bukadar harcadım :(

Ohhhhhhhhhhh guzel Allahimmm cekerek konuya giriyorum

ruj : Tom Ford , 2 ; YSL, 1 hepsi de fusya ve tonlari:olamaz:
Kaban: 2 tane; 1 klasik siyah, 1 panco
Elbise: 1
Ceket: 1, siyah klasik
Canta girsem butun reyonu indiririm ama su anlik skor 0
Gomlek: giricem bekleyin
Kazak, triko: Network, Vekem Allah ne verdiyse ona da pis giricem tutmayin beni
Parfum: Buna bir tane gozume kestirdim elimdeki sise bitsin diye bekliyorum
Ayakkabi: almiyorum evde koyacak yer yok

Kuyumcu da gezicem , yuzuk bakiyorum. Kislik renk ariyorum, koy mor, eflatun, mavi tonlarinda. Eskiden ne guzel cercople mutlu olurdum, bu aralar mucevherata taktim. Parca basina hem pahali, hem de miktar az alabildigim icin yeterince tatmin saglamiyor maalesef:KK12::63:En ufak kolye 2000tlden basliyor.

Ekonoik olarak bitmisim yahu bunu fark ettim:bicak:

Cherry ben de senin gibiyim ama mücevheratı şöyle yaptım, mesela renkli taşlarla yüzükler var, safir vs falan 250 tl civarlarında, mor olan taşın adını unuttum ondan da bir ton yüzük aldım, gümüş ya da düşük ayar altın kaplama ile bir çok markada uygun fiyata bulursun. Bir kaç tane örnek ekliyorum;

https://www.trendyol.com/melin-pari...z-yuzuk-mln117730-p-3086168?boutiqueId=188019

https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-pirlanta-ametist-kalp-yuzuk-p-2417400?boutiqueId=188019
https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-safir-yuzuk-dvs331513-p-2417390?boutiqueId=188019

Hanimlar merhaba,
Benim derdim de surekli alisveris yapms istegimin olmasi. Surekli aklim alisveriste. Dolabim eskidi, biseyim yok vs diye diye evi doldurdum. Her aksam alisveris sitelerinde saatlerimo geciriyorum. Devamli alisveris yapiyorum ve butcemi de epey asiyorum. Kart borcum abarti degil ama yine de rahatsiz oluyorum. Siz de ayni misiniz? Aklimdan alisverisi nasil atarim. Fikir verin bana :110:
Aynen bendede vardı bu durum alıp alıp duruyordum etiketleri üstünde duruyordu eşim sende alışveris hastalıgı var diyip duruyordu.bunlara para harcayacagına sadece lazım olan seyleri al bak nasıl para biriktiyorsun diyordu.yaza kadar 15 bin tl biriktir bende biriktireyim cok güzel tatile gidelim dedi beni gaza getirdi.hedef belirledim simdiden 1500 tlsini attım kenara.sizde bir hedef belirleyin ozaman harcamanız durur bence.

Internetten alışveriş yapmak kolay ama riskli.
Bir kere insanin kendini durdurmamasi gibi bir risk var. Bu nedenle alisveris yapacaksam gidip bizzat aliyorum. Bu hem fren sistemi oluyor hem de oldu/olmadi riskini yok ediyor.

Bence minimal yaşam felsefesini araştırın.
Ne kadar cok esya o kadar karmasik hayat
Ne kadar az esya o kadar gamsiz hayat

Marie Kondo'yu ben de uyguluyorum. Onu uygulayıp eşyalarından kurtulanlar ikinci asama olarak 'kapsul gardolap'a geçiyorlar. Bunu da tavsiye edebilirim, araştırın bence^^
bu sitede biri tavsiye etmişti bana, şuan okuyorum.
marie kondo
"Hayatı Sadeleştirmek İçin Derle, Topla, Rahatla"
Bir tavsiye de benden, S Spizella paylaşmıştı sağolsun.
Para hanim
Dişten tirnaktan arttırılip nasıl zengin olunur, tasarruf yöntemleri, alışverişin saçma yanlarıni anlatan ilham verici bir blog.

Hanimlar merhaba,
Benim derdim de surekli alisveris yapms istegimin olmasi. Surekli aklim alisveriste. Dolabim eskidi, biseyim yok vs diye diye evi doldurdum. Her aksam alisveris sitelerinde saatlerimo geciriyorum. Devamli alisveris yapiyorum ve butcemi de epey asiyorum. Kart borcum abarti degil ama yine de rahatsiz oluyorum. Siz de ayni misiniz? Aklimdan alisverisi nasil atarim. Fikir verin bana :110:
Aynı sorun bende de var ben de kozmetiğe çok fazla para harcıyorum iyi bir durum değil fakat elimizde olan birşey de değil ama kadınsal olarak kendimizi daha iyi hissediyoruz bütçeni aşmadığın sürece sorun olmaz bence

Cherry ben de senin gibiyim ama mücevheratı şöyle yaptım, mesela renkli taşlarla yüzükler var, safir vs falan 250 tl civarlarında, mor olan taşın adını unuttum ondan da bir ton yüzük aldım, gümüş ya da düşük ayar altın kaplama ile bir çok markada uygun fiyata bulursun. Bir kaç tane örnek ekliyorum;

https://www.trendyol.com/melin-pari...z-yuzuk-mln117730-p-3086168?boutiqueId=188019

https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-pirlanta-ametist-kalp-yuzuk-p-2417400?boutiqueId=188019
https://www.trendyol.com/divas-love/kadin-safir-yuzuk-dvs331513-p-2417390?boutiqueId=188019

Panpa bunlar cok supermis kiz bayildimmmmmmmmm:KK200::KK200:Oneri icin cok tesekkur ederim hemmen alicam

Bu hastalık bende de var ihtiyaç olsun olmasın herhangi birşey aldığımda psikolojik olarak acayip bir rahatlama hissi
Dolap kıyafetlerle doldu taştı :confused:

Geçenlerde eşim bi senin dolaba bak bı benim dolaba bak arada seninkilerden mi giysem napsam dedi :KK71:

Panpa bunlar cok supermis kiz bayildimmmmmmmmm:KK200::KK200:Oneri icin cok tesekkur ederim hemmen alicam
İstanbuldaysanız yarı değerli taşlar için eminönüne de bakabilirsiniz. Takı olarak kullanmıyorum ben. bu nedenle takılara hiç bakmadım koleksiyon yapıyorum. Eminönünde büyük ihtimalle korkunç tasarımlar vardır Ama bi şansınızı deneyin derim.

Ben de sevıorum netten alışverişi :KK53:
Ama öyle her ay şükür ki milyarlarca diil
Allahtan zor beğenme huyum var
Saatlerce bile baksam
Ya bir çeşit alırım ya hiç
Ama bunu haftada birkaç kez yaptığını düşün
Damlaya damlaya göl olur :mapus:

Back
X