Sürekli alışveriş yapma isteği

Akıl vermek gibi olmasın lütfen yanlış anlamayın ama altın alın, ben bankadan almıyorum. İşyerim çok güvenli olduğu için birikimimi orada saklıyorum mesela eğer sizin de böyle bir ortamınız varsa banka olayına girmeyin orada al sat butonları insanın aklını çeliyor (ben bu işte çalışıyorum insanın psikolojisini çok iyi biliyorum başarabilen illa ki var ama sabırsız insanın halinden anlıyorum :)) )
Köşeye koyun ve gerçekten o altını unutun, şimdi 390’dan bile altın alsanız ki bu bize göre çok yüksek ama emin olun atıyorum 300’lere bile gelse (ki mümkün gibi gözükmüyor) gün gelecek sizi kar ettirecek. Unutmaktan geçiyor tüm mevzu :)
O kadar haklısınız ki bu konuda ☺ Banka üzerinden alım yapıyordum altında. Unutamıyordum 😂 Sürekli kontrol ediyordum. Tecrübelilerin defalarca al-sat yaparak kâr ettikleri zamanlarda ben binlerce lira zararla hüzünlü bir şekilde bekliyordum 😂😂 Fiziki olarak almayı düşünmüyorum evde bulundurmak istemem çünkü. Zaten şu an alabilecek birikim de olmadığı için ilerleyen zamanlarda şu israftan kurtulabilirsem unutmak kaydıyla tekrardan banka üzerinden çok az miktarda almayı deneyebilirim. Çok teşekkür ediyorum önerileriniz için 😊

Bankayı arayıp müşteri temsilcisine bağlandım 13 dakika bekleyerek. 😀 Limitimi biraz düşürttüm. Ama bilmiyorum sıfırlamadan nasıl duracağım :(
Madem cok alisveris yapiyorsunuz ve bu huyu birakamiyorsaniz, alip da giymediginiz ya da begenmediginiz bir sey olursa sizde ikinci el sitelerinde satin. Hem paranizin hepsi çope gitmemis olur.

Aynısı bende de var ama lazım şeyleri alıyorum, şöyle ki:
Mesela güneş kremim var, ama alacağım marka indirime girmiş, hop atıyorum sepete çünkü 2 hafta içinde kullanacağım.
Takip ettiğim çanta vardı, 100 tl kadar indirime girmiş, iki ürün alınca bir indirim daha, hop attım sepete.

Ayrıca açıkçası ölüp gitsem harcamadığıma yanarım.
Kenarda kötü gün paramız var, canımım istediğini almadıktan sonra ben neden çalışıyorum?

Bu geçici bir dönem olabilir, kendinize zaman tanıyın, içinizde kalmasın almak istediklerinizi alın.
Öyle düşüne düşüne bu duruma geldim 😂 Siz belki kendinizi durdurabiliyorsunuzdur. Ancak ben artık israf derecesinde harcamalar yaptığımı fark edince rahatsız olmaya başladım. Olmasa da olur diyeceğim şeyleri almak istedikçe devam etti bu alışkanlık aldıkça mutlu oldum. Bir iki kez kullandım sonra bir yenisi daha derken sonunun gelmeyeceğini fark ettim. Biraz da olsa frenlemek istiyorum bu alışkanlığımı. Adım atmaya çalışıyorum bakalım umarım başarılı olabilirim 😊 Önerileriniz için teşekkür ediyorum 🙂

Ben de iki sene önce altin hesabina aylik ufak ufak hesapta kalanlari altin hesabina attim küsürat da olsa. Sonra tasinirken nakde ihtiyacim vardi bozdurdum üstelik gayet iyi kârla. Ihtiyacim.olmasa bozdurmak istemezdim ama işte o da kenardaki güvence oluyor. Benim de araba alasim.var simdi zaten fiyatlar tavan biraz daha beklemedeyim.
Altindan zarar edilmez ya da dövizden ama alip unutacaksin yokmus gibi.

Madem cok alisveris yapiyorsunuz ve bu huyu birakamiyorsaniz, alip da giymediginiz ya da begenmediginiz bir sey olursa sizde ikinci el sitelerinde satin. Hem paranizin hepsi çope gitmemis olur.
İkinci el siteleriyle uğraşmak istemedim açıkçası. Genelde birkaç kez kullandıktan sonra bir daha kullanmadığım eşyaları ayırıyorum ya ihtiyaç sahibi ya da kullanabilecek yakınlarıma veriyorum. Artık kendimi durdurmak için çabalayacağım. İsraf noktasına gelince rahatsız etmeye başladı bu alışkanlık beni. Umarım olumlu sonuçlar verir attığım adımlar.

Ben de iki sene önce altin hesabina aylik ufak ufak hesapta kalanlari altin hesabina attim küsürat da olsa. Sonra tasinirken nakde ihtiyacim vardi bozdurdum üstelik gayet iyi kârla. Ihtiyacim.olmasa bozdurmak istemezdim ama işte o da kenardaki güvence oluyor. Benim de araba alasim.var simdi zaten fiyatlar tavan biraz daha beklemedeyim.
Altindan zarar edilmez ya da dövizden ama alip unutacaksin yokmus gibi.
Unutabilsem 😂 ilerleyen dönemlerde unutmak üzere bunu deneyeceğim. Onca zarardan sonra bakalım yapabilecek miyim 😂 Önerileriniz için çok teşekkür ediyorum.

Ofisimizin demir başı olmuş durumda şu an. Masamı siliyorum, sandalyemi siliyorum ve 10 dakikada bir elime sürüyorum. Cilt dahil hiçbir yüzeye zarar vermiyor ve çabucak emiliyor. Islaklık hissi sıfır ama gerçekten ferahlatıcı bir kokusu da var. Her anlamda tek tercihim : ) Gerçekten başka el temizleme jelleri bana bu temizim güvenini veremiyor

Son düzenleyen: Moderatör:
benim tam tersine almama, alamama sorunum var,
nasil oluyor hemen anlatayim.

Insanoglu malum hep uste gozunu dikiyor,
ben de kalitede bunu yapiyorum.

Daha kaliteli bir urun alayim, niye bunu alayim ki,
o olunca, aman urun organik olsun,
aman adil uretim sartlarinda uretilmis olsun,
aman karbon izi az olsun,
derken derken...
zaten fiyat katlana katlana alim gucumun disina cikmis oluyor
aman almayayim daha kolay diyorum :KK70:

ama aldigim seyi de hakkini vererek kullaniyorum, zira hem cok severek almis oluyorum, hem de gayet iyi kalitede seyler aliyorum. Eskitene kadar her aldigimi cok severek kullanirim. Hatta yama falan da dikerim eger mumkunse :rolleyes:

Bi kargo şirketi var onunla çalışan firmalardan alışveriş yaparsanız töbe ediyorsunuz bi daha internetten alışveriş yapmaya... Benim bir sürü ürünüm geri döndü mesela kargo yüzünden. Epey kardayım.

bende de aynı durum var çok sveiyorum ama son bir kaç aydır yapmadıkça isteğin azaldığını farkettim ve minimalizmle ilgilenmeye başladım tavsiye derim size de: )

Dolabı düzenlerken bir baktım daha etiketi üzerinde olan bir sürü kıyafet var onları da satıyorum

bende habire alıyordum.
baktım bir giydiğimi bir daha giyince kendimi rahatsız hissetmeye başladım.dur demek lazım.sanki padişahın kızıyım.
şu Yöntem uyguluyorum. alacakmış gıbı sepete dolduruyorum.sonra alırım diyorum. sepete bakıp bakıp gözümü doyuruyorum.sonrada aslında o kadarda beğenmediğimin farkına varıyorum ve aa bu zaten bende var ,bu renk elbisem zaten var e bu modeli zaten var diye diye almıyorum.şuan sepet yine dolu ama almıyorum almayacağımmm.

bende de aynı durum var çok sveiyorum ama son bir kaç aydır yapmadıkça isteğin azaldığını farkettim ve minimalizmle ilgilenmeye başladım tavsiye derim size de: )

Dolabı düzenlerken bir baktım daha etiketi üzerinde olan bir sürü kıyafet var onları da satıyorum
bende satıyorum 120 takipçiliyle 3 ürün sattım. kargom çıkacak bugün. paketleme işini nasıl yapıyorsun peki.

bende satıyorum 120 takipçiliyle 3 ürün sattım. kargom çıkacak bugün. paketleme işini nasıl yapıyorsun peki.

konu dışı ama ; eğer kırışacak kalın bişeylerse kutuya koyuyorum onun haricinde benim öneden aldığım eşyaların geldiği paketlere ya da poşete koyuyorum sadece zaten gerekliyse kargocu üzerine kargo poşeti geçiriyor

Kartı bir süre İnternet alışverişine kapatın. Bir de sosyal medyayı bir süre kullanmayın. İnsanı tüketime yönlendiriyor.

Gel ben seni babamin evine gotureyim, 1-2 saat otur.. eve donunce detoksa baslarsin.. inaniyorum gun gelecek giysilerden, ayakkabilardan eve giremeyecek :)) ben odasini simdiden hazirladim..
Ben gerekmedikce almam, marka takip ederim, cantada Beymen, ayakkabi alirsam Divarese seviyorum, ic camasirinda da en iyi markalari secerim, otesine hic takilmam.. Koton Business benim isimi goruyor, istedigim kiloya oldukca uzagim zaten :) .. Her gun online alisveris neden?? Uygulama var ise onu silerek basla bence

Koronadan once gunde abartisiz soyluyorum illaki bisey alirdim.buyuk kucuk farketmez biseyleri almadan duramazdim.dolabimda birak bi kere giymeyi etiketli bi suru urun var.koronanin bana verdigi en guzel sey bu oldu.hic bisey almiyorum cunku alsam nerde giycem.kimseyle gorusmuyorum işe gitmiyorum surekli evdeyim.o yuzden alisverisi biraktim.

Back
X