- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.007
- 278
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
-
İşte tatlım o dışarıya dönük olan fiziksel şiddet Allah korusun evlendikten sonra içeriye dönük olur, anlatmaya çalıştığım o. Bi insanın gerçek yüzünü sinirliyken görürsün unutma bu dedigimi
Olmaz kuzum. Yazık aileleriniz sizi elalemin adamına stres topu olasınız diye büyütmüyor. Öyle kafasına göre sana sesini yükseltemez. Ve evet evlendiğinizde daha beter olur. Eğer evleniriz geçer diye düşünüyorsan, düşünme.
Ama anlamadığım ailelerden çekilmemesi. Senşn ailen sana sesini yükselttiğini görünce nasıl devam etmenize izin verdi?
Demediler mi bir şey?
Kendini kandırma yüzyüze gelince iyi diye. Sen bir imzayı ver bak o zaman yüzü ne hale gelecek.
O kadar çok duyduk gördük okuduk ki, tecrübe asla şaşmadı. Çoğumuz koca koca kadınlarız, sana abla nasihati veriyoruz, aklın varsa dinlersin. Ama herkes kendi tecrübesini ediniyor bu hayatta, devam edersen kendin de tecrübe edeceksin. Bizim yaptığımız bir nevi şanslı numaraları sana bildirmek önceden ama genelde insanlar kendi piyango biletini kendi seçiyor.
Canım bence yol yakınken ayrıl. Şimdi sen böyle dediö diye kızacaksın belki bana. Ama benim ilk eşimde böyleydi. Yan yanayken çok iyiydik. Ama telefonda en ufak bişeye kızıp bağıran , hakaret eden biriydi. Bunu da - ben seni çok özlüyorum. Özleyince de çok öfkeleniyorum- gibi saçma salak bi açıklamayla anlatıyodu. Bende evlenince düzelir beni özlüyo ondan böyle yapıyo diye düşünüyodum. Daha doğrusu kendimi avutuyodum. Evlendikten sonra herşey daha kötü oldu. Hakaretler , sokak ortasında küfretmeler,aşağılamalar , küçük görmeler, en ufak kavgada evden kovmalar vs haline geldi. Ben sadece ee yeter artık be sussana dediğimde şiddet bile gösterdiği oluyodu. Neymiş ben ona nasıl cevap verirmişim , sokak ortasında onu nasıl rezil edermişim. Yani o bana küfredecekmiş ama ben sessiz kalacakmışım. Çünkü dışarda biri aa kadına bak kocasına bağırıyo , adam karısına söz geçiremiyo derlermiş. Ama kendisi bana küfredip, beni kolumdan çekiştirebilirmiş. Çünkü çok sinirliymiş.7 sene direndim düzelir dedim , evlendim boşanmayayım , sabredeyim dedim. Ama bi insan neyse odur ve değişmez. Senin sözlünde değişmeyecek, değişse bile bu değişim iyi yönde değil kötü yönde olacak.
Benim de nişanlım çok sinirli bir insan ama asla ve asla bana bagırıp çaırmaz büyük tartışma olmadıgı müddetçe :/ Yani canım dikkat et lütfen Allah yardımcın olsun.
Kaç kaç kaç.
Tek diyebileceğimiz bu.
Benim eşimde sinirli. Bu kadar olmasa da ben inan yaşama sevincimi kaybettim.
Şiddet vs olmadı hiç. Ama siniri beni yordu bitirdi. Onun bile suçlusu benim ona göre. Ben sinirlendirmişim.
Kendine bu kötülüğü yapma. Sözlün benim eşimden daha beter.
Kaç. Hayat çok kisa inan.
valla ben sizin ailenizin yerinde olsam be im yanımda kızıma bağıran adama s..tri çekerim kızıda kolundan tutar giderim yaşı kaç olursa olsun ... ben gözünün içine bakayım evladımın bi hödük gelsin bağırsın kırsın... yapma yakma kendini arkada bile bakmadan bırak git
evlenincede şiddet gösterir sonra hakettin der bu öküz. hadi depodakiler bağırdığını duymadı diyelim. başkalarının duymuyor olması sana bağırma ve azarlama hakkı vermez. kimse duymasada seninde bi kalbin var kırılır incinir
kimsenin istemediğini sen niye istiyosun çokmu aşıksın çokmu seviosun. istemiyoruz dedikleri zaman nasıl savunuyosun onu mesela şu özelliği çok iyidir diyebiliyomusun, savunulacak bi tarafı varmıEvet insan tartışır eder ama başkasının yanında niye yaparsın ki. Onun saygı duymadığı kadına ailesi duyar mi.. Kendi ailemden süpheliyim aslında telefondaydık cunku babam tepki vermedi. Belki de duymadı. Benim çevremde, ailemde kimse istemiyor onu. Sevmiyorlar davranışları yüzünden.
bunu duyduğuma çok üzüldüm alıştırmış seni sindirmiş. evlenincede şiddete karşı sindirirBen ikimiz arasında kaldığı sürece alışmıştım gerçekten umursamıyordum artık. Ailesi de girince dedim ki o saygı duymazsa ailesi niye duysun. Başkası niye duysun?
Nişanlıyken kedi gibi olan eşim şimdi kaplan gibi kükrer oldu başlar da sakin karşoladım ama zamanla her şeye sinirlenmesi dayanılmaz oldu ben de aynı karşılığı verdim empati yapmasını sağladım şimdi düzelme var ama sizin düzelmeme ihtimali çok yüksek insan sözlüyken en güzel günlerini yaşar ne evlisindir ne sevgili o günlerin tadını çıkarmak varken siz en kötüsğnü yaşamışsınız
Daha birarada değilken bukadar size bağıran biri evlenince herhalde hiç susmaz...yemek tuzsuz olabilir,banyodan geç çıkabilirsin,başın ağrıya bilir,ev dağınık olabilir...bu adamda megafon elinde dolaşır...
Evlilikte bağırma çağırma olur olmaz demiyorum ama biri sinirliyse diğeri susacak...sizde susan hep sen olacak gibisin...bu yıpratır evliliği...iyi düşün
Ilk konunuzdaki meseleden dolayı zaten ayrılmaniz gerekiyor . Adam sizin ayarlarinizla oynamış resmen yakında yaptığı şeyleri normal göreceksiniz
Bende sevgiliyken telefonda bagirip cagirirdi telefonda.haftalarca aylarca gorusemedigimiz olurdu bukustugumuz zaman yaa kac zamandir gorusmuyoruz iyi olalim olmazdi kuserdik kavga ederdik ayrilirdik hergun ayrilir barisirdik kac yil anlastik.sonra evlendik suan okadar mutluyumki iyikine evlenmisim.dunyaya yine gelsem yine esimle evlenirdim.bi yakinim derdi uzakliktan kavga ediyosunuz benim tanidigim var evlennce mutlu oldu diyodu inanmyodum ama bende evlendm ayni oyle oldu.simdi ailemin yanna 2 gun falan kalsam kavga ediyoruz yani yakin oldukmu mutluyuz ayri kaldikmi kavga oluyo bu sansta olabikir.belki evlennce kotu olursun belkide iyi olursun evlilik kumar bilemyoruzOkuyanlara teşekkür ederim şimdiden..
Sevgiliyken sakin, kibar olsa da aylar içinde çok değişti hayatım. Ben kızıp, bağırarak yetiştirilen bir çocuk değilim. Tartışmayı da sevmem. Sözlüm sürekli bana bağırıyor, kızıyor. O kadar saçma sebepler ki bunlar. Telefonu geç açmam, konuşurken 1 kelimeyi anlamamam, uyuyakalmam vs. Azarlanmaya onunla alıştım. Biz ayda birkaç saat görüşüyoruz onun dışı hep telefonda. Beraberken bağırmıyor ama insan evlenip de sürekli görünce acaba yapar mı yine diye düşünüyor. Telefonda sürekli iletişimdeyiz kötü davranıyor zira.
Akşam sesini duymak istedim sözlümün duygu yoğunluğu olur ya insanda. Aradım. Onu dinliyorum 1 saniye geçti neden cevap vermiyorsun diye bağırmaya başladı. Gayet sakince dedim ki bağırma ama anlamadı devam etti azarlamaya. Bu arada ailesi de duyuyor depodalar. Siz konuşun dedim azarlamasını dinlememek için telefonu kapattım. Sonra çıkınca benden özür diledi ama o an herkes duydu. Açtım, sinirim bozuktu sana patladım sen de hak ettin filan dedi. Hak etme sebebim de geç cevap verecek olmammış. Ben soğuk davranınca da trip yapıyorsun dedi. Kimse bizi duymamış ama beni inandırmak zorunda da değilmiş. Küçücük depoda nasil duymuyorlar anlamadim?
Daha önce de ikimizin ailesinin olduğu anlarda bağırmıştı. Bu ilk değildi. Yine saçma sapan sebeplerdi ne olduğunu bile unuttum. Yine kırıldım yine özür diledi konu kapandı. Bu insan bana hep tartışma aile içinde kalmalı dışarıda yapilmamali diyen biriydi. Şimdi gayet rahat kızıp, bağırıyor. Buna engel olmam mümkün mü? Nerede hata yapıyorum ben?
Daha önce de çok uyardım. Telefonda konuşmayacağım bile dedim ama olmadi.
Bunlar şu an da tartışma sebebimiz oluyor zaten. Banyoda 1.5 saat kaldığım oluyor(kadınsal sebepler) direkt azarlamaya başlıyor ne yapiyorsun bu kadar saat diye. Yarım saatte çıkıp hemen giyinecekmişim.
En yakın arkadaşımın nisanlisi da böyleydi sinirli ve ufak tefek şeylere bağıran bizim yanımız da bile bağırmıştı kıza . Sonuç hala bağırıyor daha da fazla şiddet var mı hiç söylemedi arkadaşım ama çok mutsuz ne sevgi kaldı diyor ne de saygı.
Çocuğuyla mutlu sadece o kadar .
Bunu başında farkediyorsaniz ömrünüze yazık etmeyin . Neden daha fazla mutlu olabilecekken kendimizi böyle mutsuzluğa hapsedelim ki ?
Hayat mutsuz olmak için çok kısa malesef.
Benim eşim de evlenmeden önce kibar, evlendikten sonra canavara donusenlerden. Neyseki çocuk olmadan bosaniyorum. Şimdi düşünüyorum da nişan atmak falan neymiş boşanmanın yanında. Boşanmak zor ve bundan sonraki hayatimda bosanmis olarak anilacagim. Ama sözü atarsanız kesinlikle çok daha kolay olacaktır her şey
Doğru gerçekten. Hikayemiz de benziyor. O da ailelerin yanında yapıyor. Kuzenimin yanında bana hesap soruyor 2 saat dışarıda ne yapıyorsunuz anlat diye. Evlenince de diyor sen tek gezemezsin ablam annem olacak yanında diye. Sorunca senin için diyorum oluyor, senin yüzünden kızıyorum oluyor.
kimsenin istemediğini sen niye istiyosun çokmu aşıksın çokmu seviosun. istemiyoruz dedikleri zaman nasıl savunuyosun onu mesela şu özelliği çok iyidir diyebiliyomusun, savunulacak bi tarafı varmı
Doğru gerçekten. Hikayemiz de benziyor. O da ailelerin yanında yapıyor. Kuzenimin yanında bana hesap soruyor 2 saat dışarıda ne yapıyorsunuz anlat diye. Evlenince de diyor sen tek gezemezsin ablam annem olacak yanında diye. Sorunca senin için diyorum oluyor, senin yüzünden kızıyorum oluyor.
Bizim arkadaşın ki bile bu kadar değil di canım malesef şiddete dönüşme ihtimali var seninkinin Allah korusun .
Eve de kapatır seni ne demek annemle ablamla çıkacaksın dışarı .
Birde kendin yazmışsın adamin kendisi saygı duymazken ailesi hiç duymaz bu bir gerçek . Bunu idrak edebiliyorsun sonunu da görebiliyorsun aslında .
Yakma başını son pişmanlık fayda etmiyor sonra adam mı kalmadı 3 gün üzülürsün geçer gider .
Öyle aslında çok tedirginim geleceğimle ilgili. Teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?