Sürekli birileri ile kıyaslanmak, yoruldum artık...

İnşallah her şey bir an önce yoluna girer.
Çok yorgunum.
Tek istediğim iş sahibi olmak
Okudu ama ortada kaldı gözüyle bakmasınlar artık
Ne okudun, ne olucan, şu kişinin xx oğlu,kızı bankacı hemşire bilmem ne laflarını duymak istemiyorum artık
Sadece çalışmak istiyorum
Ortada kalmamak...:14:

Bende oyle:43:
kendımı hıcbır ıse yaramaz hıssedıyorum
sadece tuketıcıyım
hep hayalım (gulmeyın ne olur)kaymakam olmaktı
cocukluk hayalım
kımse destek olmadı bos hayaller kurdugumu dusundu

sadece hayalde kaldı bende sımdı kaymakam olacak cocuk yetıstırıyorum ınsallah

Milletin ağzı torba değil ki büzesin..Önüne gelen konuşuyor işte. Sen sıkma canını canım, kpss olsun ve ya olmasın kendini insanlara kanıtlama, kulak tıka..önemli olan senin ne istediğin ne hissettiğin..İlla bu sene kpss olacak ve ya iş bulacaksın diye bir kaide yok. Binlerce ünv mezunu açıkta, bu senin suçun değil memleketimizin sorunlarından biri..Böyle insanlar her yerde var, eminim onlar da senin kötülüğünü istemezler ama işte ağzı olan konuşuyor..en iyi kulak tıkamak..

Bende oyle:43:
kendımı hıcbır ıse yaramaz hıssedıyorum
sadece tuketıcıyım
hep hayalım (gulmeyın ne olur)kaymakam olmaktı
cocukluk hayalım
kımse destek olmadı bos hayaller kurdugumu dusundu

sadece hayalde kaldı bende sımdı kaymakam olacak cocuk yetıstırıyorum ınsallah

inşallah
aslında hayallerinizin peşinden de gidebilirsiniz
hiçbişey için geç değil

Milletin ağzı torba değil ki büzesin..Önüne gelen konuşuyor işte. Sen sıkma canını canım, kpss olsun ve ya olmasın kendini insanlara kanıtlama, kulak tıka..önemli olan senin ne istediğin ne hissettiğin..İlla bu sene kpss olacak ve ya iş bulacaksın diye bir kaide yok. Binlerce ünv mezunu açıkta, bu senin suçun değil memleketimizin sorunlarından biri..Böyle insanlar her yerde var, eminim onlar da senin kötülüğünü istemezler ama işte ağzı olan konuşuyor..en iyi kulak tıkamak..

Bunları bilsem de bazen benimde dayanacak gücümün kalmadığı zamanlar oluyor
Zaten psikolojik olarak çökmüşken ha bire birilerini gözümün önüne dayamaları beni mahvediyor
Zor zamanlar geçiriyorum belki de bundan bu kadar taktım

İnanırmısın arkadaşım senin bir benzerin durumu yaşıyorum,
insanlara zulüm etmek dayakla aç bırakmakla olmuyor bazen bir cümle bile insanı kahretmeye yetiyor işte
seni sadece işsizlik- kpss ile ilgili kıyaslamalara maruz bırakıyorlarsa yine iyi
ben hayatımın her alanı ile milletin dilene düşmüş haldeyim.
mühendis oldum senin bölümün için iş yok dediler,
yüksek lisans yapıyorum aman kır dizini otur zaten işsizsin ne lazım dediler,
e bir yandan da kpss ye hazırlanayım dedim gecemi gündüzüme kattım, yine çeneleri durmadı
bilmemnemizin tanığı da senin bölüm mezunu, size atama yokmuş 4 yıldır atama bekliyor dediler umudumun
(çok afedersin) içine ettiler, moralimi bozdular.
Bunlarla bitmedi şimdi benim evde kalmama taktılar:31:

canım kusura bakma senin yazdıklarını okuyunca bende içimi döküverdim ne yapalım böyle insanlarla hayatımızın her alanında karşılaşacağız ha kimisi akrabamız olur kimisi çok yakın arkadaşımız farketmez biz her zaman güçlü olalım umudumuzun kırılmasına izin vermeyelim önemli olan da bu:13:

İnanırmısın arkadaşım senin bir benzerin durumu yaşıyorum,
insanlara zulüm etmek dayakla aç bırakmakla olmuyor bazen bir cümle bile insanı kahretmeye yetiyor işte
seni sadece işsizlik- kpss ile ilgili kıyaslamalara maruz bırakıyorlarsa yine iyi
ben hayatımın her alanı ile milletin dilene düşmüş haldeyim.
mühendis oldum senin bölümün için iş yok dediler,
yüksek lisans yapıyorum aman kır dizini otur zaten işsizsin ne lazım dediler,
e bir yandan da kpss ye hazırlanayım dedim gecemi gündüzüme kattım, yine çeneleri durmadı
bilmemnemizin tanığı da senin bölüm mezunu, size atama yokmuş 4 yıldır atama bekliyor dediler umudumun
(çok afedersin) içine ettiler, moralimi bozdular.
Bunlarla bitmedi şimdi benim evde kalmama taktılar:31:

canım kusura bakma senin yazdıklarını okuyunca bende içimi döküverdim ne yapalım böyle insanlarla hayatımızın her alanında karşılaşacağız ha kimisi akrabamız olur kimisi çok yakın arkadaşımız farketmez biz her zaman güçlü olalım umudumuzun kırılmasına izin vermeyelim önemli olan da bu:13:

Estafurullah canım ne demek
Aynı durumdayız işte
Sadece kpss-iş olsa yine iyi dediğin gibi
Zamanında kiloluydum evde kalırsın dediler
Okudum senin bölüm işe yaramaz iş bulamazsın dediler
Daha neler neler
Yaşamayı nasıl öğrenicez ki takmayayım diyorum biri bi laf ediyor
Moralim yerle bir
Yaşama sevincim kayboluyor resmen
İnşallah başarılarımızla utandıralım onları...

hayatın sadece makam mevki para, şan şöhretten ibaret oldugunu sananlar boşuna ve mutsuz yaşamışlardır çünkü insanların kurduğu hiyerarşik düzene bakarsak kimse en yukarda değildir :) insanlar Allah ın en büyük olduğunu unuttukları sürece kendilerine yükselmek için hedefler koyarlar başka insanlarla kıyaslarlar, babaannenizin Allah a inancı vardır muhakkak, kalbinizi kırmaya devam ederse yaşlıdır deyip geçmeyin oturup konusun sokakta kağıt toplayan insan senden benden değersiz değil deyin Allah katında değerlendirilir insan kpss, öss yle değil deyin yaşlı da olsa anlaması gereken çok şey var onun eminim, umarım istediğiniz gibi bir iş bulursunuz, önerim hiç bir işi küçümsememeniz, küçükde olsa bir iş sahibi olmak önünüzü görmenizi sağlayacaktır ama bu işte çalışırsam boşuna okumuşsun diyecekler diye düşünmeyin, önemli olan ne iş yaptığın değil o işi nasıl yaptığındır unutmayın :) arkasından da yüzüne de küfredilen bıçaklanan doktorlar öğretmenler var bu ülkede bunuda unutmayalım :) makam mevki değil mesele, mesele iyi bir insan olabilmek :)

İlkokuldayken edebiyat öğretmenimiz bu sözü açıklayın demişti o zaman anlamak zor gelmişti ama şimdi çok açık sanırım :) okyanustaki minik bir damla olabilmek ve ne olursak olalım dünyada hayırlı ve güzel işler yapmak olsun amacımız:)
Dağ tepesinde bir çam olamazsan,

Vadide bir çalı ol. Ama,

Dere kenarındaki en iyi küçük çalı sen olmalısın.

Çalı olamazsan bir avuç ot ol.

Bir yola neş'e ver.

Bir nilüfer olamazsan bir saz ol. Ama,

Gölün içindeki en canlı saz sen olmalısın.

Hepimiz kaptan olamayız, tayfa olmaya da mecburuz.

Burada hepimiz için birer iş var.

Cadde olamazsan, sokak ol.

Kazanmak ya da kaybetmek ölçü değildir

Her ne isen onun en iyisi sen ol...

bu kadar zayıf olma bence.. sonuçta hayatının her anında bir rekabet bir kıyaslanma olacaktır. bu tür kıyaslamalar bir tek senin ailende var olan şeyler de değil ne yazık ki; o yüzden kendini yorgun ve yalnız hissetme. kaldı ki hayatında hep başarılı olacaksın diye bir şey de yok. o ne demiş bu ne demişe kaldıysan daha çok üzülürsün, yorulursun

bu kadar zayıf olma bence.. sonuçta hayatının her anında bir rekabet bir kıyaslanma olacaktır. bu tür kıyaslamalar bir tek senin ailende var olan şeyler de değil ne yazık ki; o yüzden kendini yorgun ve yalnız hissetme. kaldı ki hayatında hep başarılı olacaksın diye bir şey de yok. o ne demiş bu ne demişe kaldıysan daha çok üzülürsün, yorulursun

Haklısın. Her insanda dönem dönem yorgunluklar oluyor ya öyle işte
Yoksa çokta takmazdım böyle şeyleri..

hayatın sadece makam mevki para, şan şöhretten ibaret oldugunu sananlar boşuna ve mutsuz yaşamışlardır çünkü insanların kurduğu hiyerarşik düzene bakarsak kimse en yukarda değildir :) insanlar Allah ın en büyük olduğunu unuttukları sürece kendilerine yükselmek için hedefler koyarlar başka insanlarla kıyaslarlar, babaannenizin Allah a inancı vardır muhakkak, kalbinizi kırmaya devam ederse yaşlıdır deyip geçmeyin oturup konusun sokakta kağıt toplayan insan senden benden değersiz değil deyin Allah katında değerlendirilir insan kpss, öss yle değil deyin yaşlı da olsa anlaması gereken çok şey var onun eminim, umarım istediğiniz gibi bir iş bulursunuz, önerim hiç bir işi küçümsememeniz, küçükde olsa bir iş sahibi olmak önünüzü görmenizi sağlayacaktır ama bu işte çalışırsam boşuna okumuşsun diyecekler diye düşünmeyin, önemli olan ne iş yaptığın değil o işi nasıl yaptığındır unutmayın :) arkasından da yüzüne de küfredilen bıçaklanan doktorlar öğretmenler var bu ülkede bunuda unutmayalım :) makam mevki değil mesele, mesele iyi bir insan olabilmek :)

Evet iyi insan olabilmek...
İş küçümsemedim hiçbir zaman hatta iş başvurularında sekreterliğe bile başvurdum
Alanım olmamasına rağmen
Dediğin gibi ne iş olursa olsun yapabileceğim kadarı önemli
Teşekkür ederim yorumun için
Babaannem ben bildim bileli böyle gençkende anneme eziyet etmiş ki hala daha devam ediyor
Diğer gelinlerine yapamayınca annemle bana sarıyor şimdi

ah bu kıyaslamalar yok mu? insanı dengiyle kıyaslasalar gam yemicem ama en olmadık insanları cıkarıyorlar karşınıza.okulumu hep basarıyla geçtim.lisede bir sürü ödül aldım kompozisyon şiir yarışmalarında.öss de ilk yılımda ilk tercihime yerleştim.istanbul üni türk dili ve edebiyatı.formasyonda aldım öğretmen sayılırım yani.ama babama yaranamadım hiç.adam için doktorluk mühendislik avukatlıktan başka meslek yok.biri kızın ne okuyor diye sorduğunda öğretmenlik demeye utanıyordu düşünün.oysa birçok kişinin hayalidir ve bence bi bayan için cidden çok uygun bi meslek. iki kuzenim de össyi kazanamadı açıktan okudular biri yıllar sonra katip oldu torpille iyi bi maaş alıyor babam için diger akrabalar için pırlanta oldu resmen.sürekli onu sunuyorlar karşıma.o da 5 yıl önce netten tanıstıgı farklı mezhepten kendinden bir yaş küçük hiç maddi durumu olmayan bir çocukla nışanlandı şu anda.babasını üzerek annesini ezerek ama yok o pırlanta!ben daha bi ilişki yaşamamısım bu yasıma kadar laf getirmemişim ama onun bi tık önüne geçemiyorum.

okulum uzadı şimdi bir yıl babama söyleyene kadar göbeğim çatladı sürekli üzüldüm ağladım yazım haram oldu.şimdi de haftanın 4günü okula gidicem babam sorun eder mi diye kendimi yiyorum.

olan bize oluyor arkadasım hele bizim gibi kafaya cok yakan insanların bu hayattan çok çekeceği var.nice arkadaslarım var vurdumduymaz umrunda deil dertleri işte olar yaşar biz kendimizi yer bitirirz.

dua dua dua...çok inanıyorum hemde her geçen.babannene cevap verme boşver.taktıgını gördükçe daha çok üzeirne düşer. elinden geldiğince ya vedud esmasını çek.insanlar tarafından sevilmeni sağlar kalpleri yumuşatır.ya müheymin de çekebilirsin bu da sıkıntıları atlatmaa yardımcı olur.bi de ashab-ı bedir duası var gerçekten çok kıymetli bi dua çok faydasını gördüm nette bulabilirsin tavsiye ederim.

Teşekkür ederim canım elimden geldiğince çekmeye çalışıyorum bende söylediğin duaya da bakayım.
İşte ne kadar okursan oku görünmüyor
Göze görünen tek şey ne iş yaptığın ne okuduğun değil
Halamın kızı okumadı, gitti bir serseriye kaçtı geri geldi
Şimdi el bebek gül bebek
Bende hiç yaşamamışım laf getirmemişimdir
Ama ben yapsaydım namus davası olurdu kesin
Demem o ki biz hayatı gerçekten çok ciddiye alıyoruz ondan oluyor tüm bunlar
Dün geceden beri düşünüyorum tek sebep bu bence...

boşver kimseyi kafana takma canım herkesin rızkı farklı yerde farklı zamanda gelir sen çalışmaya devam et emeğinin karşılığını mutlaka alırsın:31:ayrıca böyle canını sıkan insanlarla da mümkün olduğunca az görüş birşey dediklerinde kısmet rızık meselesi birgün benimde rızk kapım açılır de umursamaz görün prim verme kimseye:40:

ah bu kıyaslamalar yok mu? insanı dengiyle kıyaslasalar gam yemicem ama en olmadık insanları cıkarıyorlar karşınıza.okulumu hep basarıyla geçtim.lisede bir sürü ödül aldım kompozisyon şiir yarışmalarında.öss de ilk yılımda ilk tercihime yerleştim.istanbul üni türk dili ve edebiyatı.formasyonda aldım öğretmen sayılırım yani.ama babama yaranamadım hiç.adam için doktorluk mühendislik avukatlıktan başka meslek yok.biri kızın ne okuyor diye sorduğunda öğretmenlik demeye utanıyordu düşünün.oysa birçok kişinin hayalidir ve bence bi bayan için cidden çok uygun bi meslek. iki kuzenim de össyi kazanamadı açıktan okudular biri yıllar sonra katip oldu torpille iyi bi maaş alıyor babam için diger akrabalar için pırlanta oldu resmen.sürekli onu sunuyorlar karşıma.o da 5 yıl önce netten tanıstıgı farklı mezhepten kendinden bir yaş küçük hiç maddi durumu olmayan bir çocukla nışanlandı şu anda.babasını üzerek annesini ezerek ama yok o pırlanta!ben daha bi ilişki yaşamamısım bu yasıma kadar laf getirmemişim ama onun bi tık önüne geçemiyorum.

okulum uzadı şimdi bir yıl babama söyleyene kadar göbeğim çatladı sürekli üzüldüm ağladım yazım haram oldu.şimdi de haftanın 4günü okula gidicem babam sorun eder mi diye kendimi yiyorum.

olan bize oluyor arkadasım hele bizim gibi kafaya cok yakan insanların bu hayattan çok çekeceği var.nice arkadaslarım var vurdumduymaz umrunda deil dertleri işte olar yaşar biz kendimizi yer bitirirz.

dua dua dua...çok inanıyorum hemde her geçen.babannene cevap verme boşver.taktıgını gördükçe daha çok üzeirne düşer. elinden geldiğince ya vedud esmasını çek.insanlar tarafından sevilmeni sağlar kalpleri yumuşatır.ya müheymin de çekebilirsin bu da sıkıntıları atlatmaa yardımcı olur.bi de ashab-ı bedir duası var gerçekten çok kıymetli bi dua çok faydasını gördüm nette bulabilirsin tavsiye ederim.

Öğretmenliği okadar düşürdülerki,eğitime verilen değer ortada şimdi.Torpilin olsun lise mezunu ol güzel bir işe yerleşirsin.Düzen böyle işliyor

Öğretmenliği okadar düşürdülerki,eğitime verilen değer ortada şimdi.Torpilin olsun lise mezunu ol güzel bir işe yerleşirsin.Düzen böyle işliyor

kesinlikle öyle.öğretmenlik gibi güzel ve kutsal bi meslek ayaklar altında ama ne yapalım kısmet.

konu sahibi arkadasım içimize ata ata dert yumağı olduk.beni görsen gözlerimin altı mosmor.sıkıntıdan yemek yiyorum kilo aldım.yüzüm bembeyaz makyaj bile kurtaramıyor düşün.

biraz da yapı meselesi işte cok takan insanlarız.vurdumduymaz olamıyoruz

Al işte tam da beni anlatmışsın bende önlisans okudum anneannem 4 yıllık okuyanlarla kıyaslaı . açıktan 4e tamamladım bu sene mezun oldum bu sefer de onunla bu aynı sey degil demeye basladılar.ben acıktan okumusum onlar direk 4 yıllık kazanmışlar falan.

Sonra kpssye deli gibi çalıştım ama sonuç hüsran atanma imkansız inan ki bu durumuma degil ne diyecekler bu sefer ne laf carpıtacaklar diye beklemekten üzülüyorum. o kadar işe basvur ama hiç geri dönüş olmadı iş seçmem ama olmuyor olmuyor...bu yetmezmiş gibi akrabalarla kıyaslama örnek gösterme tam çıldırtıyor beni...:47:

Kısacası seni o kadar cok iyi anlıyorum ki...:19:

kesinlikle öyle.öğretmenlik gibi güzel ve kutsal bi meslek ayaklar altında ama ne yapalım kısmet.

konu sahibi arkadasım içimize ata ata dert yumağı olduk.beni görsen gözlerimin altı mosmor.sıkıntıdan yemek yiyorum kilo aldım.yüzüm bembeyaz makyaj bile kurtaramıyor düşün.

biraz da yapı meselesi işte cok takan insanlarız.vurdumduymaz olamıyoruz
Sonuçta hayat bu birgün bitecek desek de kendimizi önemsiyoruz
.önümüzü görmek istiyoruz
çok şey değil aslında istediğim sadece anlamaları, anlamasalarda susmaları..

Al işte tam da beni anlatmışsın bende önlisans okudum anneannem 4 yıllık okuyanlarla kıyaslaı . açıktan 4e tamamladım bu sene mezun oldum bu sefer de onunla bu aynı sey degil demeye basladılar.ben acıktan okumusum onlar direk 4 yıllık kazanmışlar falan.

Sonra kpssye deli gibi çalıştım ama sonuç hüsran atanma imkansız inan ki bu durumuma degil ne diyecekler bu sefer ne laf carpıtacaklar diye beklemekten üzülüyorum. o kadar işe basvur ama hiç geri dönüş olmadı iş seçmem ama olmuyor olmuyor...bu yetmezmiş gibi akrabalarla kıyaslama örnek gösterme tam çıldırtıyor beni...:47:

Kısacası seni o kadar cok iyi anlıyorum ki...:19:
aynı işte hiç farkımız yok. inşallah bugünleri geçmişte birer anı olarak bırakırız

Geçecek,inanıyorum.:31:
İnşallah bugucum, inşallah.

Estafurullah canım ne demek
Aynı durumdayız işte
Sadece kpss-iş olsa yine iyi dediğin gibi
Zamanında kiloluydum evde kalırsın dediler
Okudum senin bölüm işe yaramaz iş bulamazsın dediler
Daha neler neler
Yaşamayı nasıl öğrenicez ki takmayayım diyorum biri bi laf ediyor
Moralim yerle bir
Yaşama sevincim kayboluyor resmen
İnşallah başarılarımızla utandıralım onları...

Ahh ah bir arkadaş da yazmış milletin ağzı torba değil ki büzesin canım.
birde en ağır eleştirileri akrabadan duymak yok mu insanı deli eden de o zaten .Kimse yavrum çocuğun bir sıkıntın mı var diye sormaz ama habire eleştirir !!Böylelerine laf söylesen edepsiz, saygısız olursun, sesini çıkarmasan da iyice tepene binerler.
Bazen düşünüyorum da acaba ben mi onların eline koz veriyorum ya da çok mu özgüvensiz biri gibi görünüyorum,
çözemedim ben bunu:26:
Yazdığın gibi canım inş. başarılarımızla utandırırız onları , biz alnımızın akıyla kpss ye çalıştık elimizden geleni yaptık gerisi Rabbime kalmış :31:

Back
X