Sürekli birilerine altın takmak

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.700
13.947
248
29
Arkadaşlar zaten borcum var zar zor arada sırada kenara çeyrek falan atabilirsem atıyorum. Tabi bunları annemlere veriyorum memlekette. Çünkü buralarda hırsızlık olayları çok oluyor. Ve sürekli ya kuzenlerimin ya kardeşlerimin bir şeyi oluyor onlara takıyorlar nişan,düğün,çocuk vs... Bu arada benimkini alıp biz taktık demiyorlar, kendileri için ayrı benim için ayrı takıyorlar. Onlar da sana takar hep açıklamaları. Kuzenlerimle mesela yılda bir defa bayramda denk gelirsek selamlaşırız instagramda ekli olmak ötesinde muhabbetimiz yok. Ben niye bunun düğününde bir şey takıyorum. Üstelik ben evlenecek miyim o da var. Şu ana kadar hiçbir ilişkim ciddiye gitmedi. Olaki evlendim ben düğün yapmak bile istemiyorum. Bana bir çözüm sunun lütfen. Bir arkadaşım kasa tut dedi ama onunda yıllık ücreti fazlaymış. Bu arada gerekirse borca girip gene alıyorum altın. Çümkü bu defa benim adıma altın alıp bize verirsin diyorlar. Bende nefret ederim birine bir kuruş borçlanmaktan.

Banka üzerinden alın madem guvenlık ıcın annenize veriyorsanız

Ajda bilezik olarak satın alsanız? Hem takı olarak rüküş durmuyor hem de yanınızda olmuş olur da evden çalınmaz. İlle de annenize emanet bırakacaksanız da tembihleyin. Kimsenin düğününde takılmayacak, helal etmem vs deyin. Aileniz takıyorsa zaten sizin düğününüz olsa size yine takılacak.

Düğünlerde anne ve babalar takarlar ayrı ayrı altın takılmaz ailede.

Siz birikim olsun diye veriyorsunuz madem vermeyin kasa kiralayın çeyreklerinizi orada saklayın aileniz sorarsada altın almıyorum artık dersiniz.

Tekte alabileceğim miktar değil ajda. Yoksa alır takardım. Bir de ben düğün yapmayacağım istemiyorum

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar bir de gıcık olduğum nokta mesela benim için bir şey yapıyorlar diyorlar ki sonra evlenince. Mesela ev aldılar benim için bende ufak miktar borçla destek oldum 2 sene öncesinin 100bini, diyorlar ki evlenince kirasını sana vereceğiz. İlk standığım yıl birkaç çeyrek almıştım benim için kendi kasalarına koydular evlendiğinde sana harcayacağız dediler. Kesinlikle mallarında mülklerinde gözüm yok Allah daha çok versin en ufak maddi beklentim yok. Ama ben tek başıma birey değil miyim niye her şey evlenince

Her yerin adeti farklı şimdi bizde böyle çalışan herkes kendi adına takar

e ailene ne veriyorsun birer ikiser tirtiklayip duruyorlar, senin paranla ona buna hava atiyorlar. keske bankaya online altin alsan.
sen evlenesiye kim sana altin takacak? hayirli olsun der gecerler, ya da kadin evli bile olsa babasi takar foto çekinir gecerler. "ben sana ceyrek taktim ya" diye boynuna yapisacak halin yok ya

Kuzenimin dugununde babam da ben de ayri ayri takmistik. Evden cikan, çalışan cocuk ayri algılanıyor sanirim.

Bu bankadan altin almama modası yeni mi çıktı ya?

Yok tırtıklamıyorlar niyetleri kötü değil ama ben belki hiç evlenmeyeceğim niye kuzenlerimin çocuğuna bir şey takıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…