Sürekli birilerine altın takmak

Ay ne alaka hem kendileri adına hem sizin adınıza ayrı takmaları bide bu devirde yazık gunah okadar çalış et al ne diyeceğimi de bilemedim vermemen daha mantıklı sanki

Arkadaşlar şimdi de kuzenlerimden biri nişanlanacak öbürü ise çocuğu oldu ikisine de gram altın tak diyorlar yok diyorum maddi durumum müsait değil borcum harcım var illa tak diyorlar. En son biz senin adına takarız bize verirsin oldu. Ben kimseye 1 tl borçlanmak istemiyorum. Zaten tam borçlarımı bitireceğim rahatlayacağım ekstra bir şey çıkıyor çıldırıcam

Aileniz çok garip. Kusura bakmayın ama siz de garipsiniz. Böyle birikim mi yapılır? Açın altın hesabını gram gram biriktirin orda. Hangi makas aralığından bahsettiğinizi de anlamadım. Fiziki alırken de aynı şey diyeceğim ama koyduğunuz yerde durmuyor ki sağa sola savruluyor altınlarınız.
Siz takmak istemiyorsanız takmayın. Onlar sizin adınıza takacaksa taksınlar, niye ödemek zorunda olasınız, siz mi takın diyorsunuz?
Yanlış anlamayın ama bu kadar ile girmiş kendi ayaklarının üstünde duran birinin ailesine hayır diyememesi, hele hele bunu kendi parası ortadayken yapamaması çok garip.

Ya diyorum anlamıyorlar. Yılda bir deda gördüğüm kızın nişanında nikahında taktım şimdi de çocuğu oldu ona tak diye zorluyorlar. Ben kendim borcum var diye tatile gitmedim başka şeylerden kıstım. Borçlu hissettirmek için yapıyorlar

Borçlu hissetmeyin. Siz takmayın, onlar mecbur hissediyorsa taksın siz onlara herhangi bir ödeme yapmayın.
Bakın ben evliyim, hem de 15 yıllık. Annem hala bana düğününe gitmesem yüzünü bile görmeyeceğim insanların düğünlerini söyler. Gelemem derim (farklı ilde yaşıyorum) Biliyorum ki gidip benim adıma da para takıyor. Hiç sormuyorum bile ne kadar taktın vs diye çünkü ben istemiyorum ya gitmek zorunda mıyım babamın amcasının torununun düğününe. Benim oraya gitmek için harcayacağım yol parası, eziyet vs onlar hiç hesaba katılmıyor. Gitmiyorum bu kadar basit. Siz de gitmeyin bırakın ne yaparlarsa yapsınlar niye mecbur hissediyorsunuz.

Altın fiyatlarının çok pahalı olması sebebiyle artık kardeşler bile birbirinin çocuğuna altın takamıyor , para veriyor veya bebek için hediye alıyor, o kadar diyeyim.

Bundan sonra altınını ailene verme, onun yerine yatırım hesabı aç, altın fonu al. Ytd.

Sen herkese altın dağıtacak kadar zengin değilsin.

Borsadan darphaneden altın hissesi alın madem. 50gram olunca isterseniz fiziki gönderiyorlar. Araştırın ama. Düşerse karışmam ytd.

İnternet bankacılığından alın bu tarz para/altın trafikleri sonrasında hep arap saçına dönüyor. Ben olsam aldığım çeyrekler rizam dışında sağa sola dağıtılacağına makas farkını göze alırdım. Yada Ajda bilezik yapıp koluma takardim. Ailenizde bir garipmiş.

ben de birilerine altın takarım ama gider kendim takarım ya da gidemediysem sonra evine giderim yaparım kendim hediyemi
bizde bekarken takmamak diye bişey yok -onu da burda duydum valla
yok takmayacağım biriyse ömrümde 1 kere gördüğüm kişiye zaten niye takıyorum?

1-sizin gibi kafasına göre benim adıma takan ailem olsa "be kime ne takacağımı bilirim, benim adıma kimseye bişey takmayın" derim ve ellerine altın filan da vermem
anneme harçlık olarak veriyorum ben para birikimimi kimseye vermiyorum - ama kadın harcamıyor biriktiriyor o ayrı
2- illa altın mı almak zorundasınız? döviz yapın bankada dursun, fon alın hisse senedi alın. başka başka bi sürü yatırım aracı var evde saklamak zorunda olmadığınız.

hatta evinize eşya alın (lazımsa) evlenince yaparım demeyin, gidin gezin vs. öyle aileye böyle tarak.

Çözüm çok basit değil mi ? Gidin alın altınlarınızı. kendi evinizde tutun. Bankadan alın ayrıca makas nerde yüksek daha dün baktım al sat 10 tl fark olan banka var . Siz böyle daha çok altın takarsınız ona buna.

Benim görümcem bakardı ve çalışıyordu. iki kuzenine de düğün takısı yaptı. Görümcem evlenirken ikisinden de hiçbirşey gelmedi. Sadece anneleri taktı. Yani kuzenlerinizi siz daha iyi tanırsınız, ne yapıp yapmayacağını bilirsiniz.
Ama burda sıkıntı zaten sizin izniniz yokken sağa sola altınlarınızın dağıtılması.

Şimdi size önerilerim:
1. Bankadan gram altın: farklı banka alış satışlarını inceleyin. Eğer satmayı düşünmüyorsanız çok da takılmayın. Sonuçta uzun vade için biriktiriyorsunuz

2. Bireysel emeklilik yaptırabilirsiniz. Bireysel emeklilikte fonları siz seçebiliyorsunuz ve yılda 6 değişiklik hakkınız var. Dilerseniz tamamını altın fonu olarak seçebilirsiniz.

3. Hayat sigortası yaptırabilirsiniz. Burda dolar olarak birikim yapıyorsunuz. 12 yıl süresi var. Bunun güzel tarafı şu: her ay İk ya gönderip vergiden düşebiliyorsunuz (maaşınızın gelir vergisi kesintisi daha az oluyor ama güncel oranı nedir bilmiyorum) dezavantajı: dolar olarak biriktirmek maddi olarak sizi zorlar mı bilmiyorum

Kasa kirala kasaya koy. Ekonomik olarak seni şimdiden kontrol eden ailen evlenince kim bilir neler yapar...

Arkadaşlar kafayı yiyeceğim bir yol gösterin.
Ya konuştum borcum var beyaz eşyalarım bozuldu yapmayın dedim biz altını aldık dediler bende dedim ki tamam ben onun parasını size göndereyim ama sizde kalsın ihtiyacım olursa isterim diyorum yok diyorlar sen istersen hiç verme biz senin adına takalım, paraya ihtiyacın varsa da söyle biz sana verelim diyorlar.
Ya mevzu benim paraya ihtiyacım olması değil ki emrivaki yapılması. Ben belki hiç evlenemeyeceğim. Yılda maksimum 3 defa gördüğüm insanlara ben neden takı takıyorum. Evlendim çocuk sahibi olmak istemedim diyelim. Bende de kimseye 1 tl borçlu olmama isteği var. Göndereceğim parasını

Neden takılmasın bizde ben anne baba hemde bizde takarız istersek. Ben kuzenlerime bekarken de taktım

Sizde garipsiniz aileniz biz senin adına takalım dediğinde ‘ hayır diyorsam hayırdır’ diyemiyor Musunuz. 15 senelik memurum arkadaşlarım dışında tek bir akrabama bile altın takmadım ne münasebet annem babam varken bekar biri olarak neden altın takayım. Çok pasif gördüm sizi. Ayrıca inşallah yanılırım ama o altınlar gelmeyecek. Annem kaç kişinin düğününe gidip altın taktı ama çok azı döndü

Ay kasa borcunun neresi çok. Bu gidişle hiçbir birikiminiz olmayacak. Kasa tutup oraya atın. Bu devirde annem benim için birikim yapsın mantığı mı kaldı? Hadi onların evine de hırsız girdi diyelim.

Tek başına bir bireyseniz neden yatırımlarınızı onlara veriyorsunuz? Bankaya koyun, illa gerçek altın almanıza gerek yok altın hesabından gram gram alın.

Anlamıyorlar hayır yapmayın diyorum tutturdular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…