- 26 Mart 2020
- 1.650
- 759
- 123
- Konu Sahibi pportakall
-
Ay ne alaka hem kendileri adına hem sizin adınıza ayrı takmaları bide bu devirdeArkadaşlar zaten borcum var zar zor arada sırada kenara çeyrek falan atabilirsem atıyorum. Tabi bunları annemlere veriyorum memlekette. Çünkü buralarda hırsızlık olayları çok oluyor. Ve sürekli ya kuzenlerimin ya kardeşlerimin bir şeyi oluyor onlara takıyorlar nişan,düğün,çocuk vs... Bu arada benimkini alıp biz taktık demiyorlar, kendileri için ayrı benim için ayrı takıyorlar. Onlar da sana takar hep açıklamaları. Kuzenlerimle mesela yılda bir defa bayramda denk gelirsek selamlaşırız instagramda ekli olmak ötesinde muhabbetimiz yok. Ben niye bunun düğününde bir şey takıyorum. Üstelik ben evlenecek miyim o da var. Şu ana kadar hiçbir ilişkim ciddiye gitmedi. Olaki evlendim ben düğün yapmak bile istemiyorum. Bana bir çözüm sunun lütfen. Bir arkadaşım kasa tut dedi ama onunda yıllık ücreti fazlaymış. Bu arada gerekirse borca girip gene alıyorum altın. Çümkü bu defa benim adıma altın alıp bize verirsin diyorlar. Bende nefret ederim birine bir kuruş borçlanmaktan.
Aileniz çok garip. Kusura bakmayın ama siz de garipsiniz. Böyle birikim mi yapılır? Açın altın hesabını gram gram biriktirin orda. Hangi makas aralığından bahsettiğinizi de anlamadım. Fiziki alırken de aynı şey diyeceğim ama koyduğunuz yerde durmuyor ki sağa sola savruluyor altınlarınız.Arkadaşlar şimdi de kuzenlerimden biri nişanlanacak öbürü ise çocuğu oldu ikisine de gram altın tak diyorlar yok diyorum maddi durumum müsait değil borcum harcım var illa tak diyorlar. En son biz senin adına takarız bize verirsin oldu. Ben kimseye 1 tl borçlanmak istemiyorum. Zaten tam borçlarımı bitireceğim rahatlayacağım ekstra bir şey çıkıyor çıldırıcam
Ya diyorum anlamıyorlar. Yılda bir deda gördüğüm kızın nişanında nikahında taktım şimdi de çocuğu oldu ona tak diye zorluyorlar. Ben kendim borcum var diye tatile gitmedim başka şeylerden kıstım. Borçlu hissettirmek için yapıyorlarAileniz çok garip. Kusura bakmayın ama siz de garipsiniz. Böyle birikim mi yapılır? Açın altın hesabını gram gram biriktirin orda. Hangi makas aralığından bahsettiğinizi de anlamadım. Fiziki alırken de aynı şey diyeceğim ama koyduğunuz yerde durmuyor ki sağa sola savruluyor altınlarınız.
Siz takmak istemiyorsanız takmayın. Onlar sizin adınıza takacaksa taksınlar, niye ödemek zorunda olasınız, siz mi takın diyorsunuz?
Yanlış anlamayın ama bu kadar ile girmiş kendi ayaklarının üstünde duran birinin ailesine hayır diyememesi, hele hele bunu kendi parası ortadayken yapamaması çok garip.
Borçlu hissetmeyin. Siz takmayın, onlar mecbur hissediyorsa taksın siz onlara herhangi bir ödeme yapmayın.Ya diyorum anlamıyorlar. Yılda bir deda gördüğüm kızın nişanında nikahında taktım şimdi de çocuğu oldu ona tak diye zorluyorlar. Ben kendim borcum var diye tatile gitmedim başka şeylerden kıstım. Borçlu hissettirmek için yapıyorlar
Ay olursa olsun havaya uçup gorusmedıgınız kısılere sacma sapan sızden altın gidecegine bırazı ıcup gıtsınMakas aralıkları çok yüksekben fiziki olarak alıp ne yapabilirim
Altın fiyatlarının çok pahalı olması sebebiyle artık kardeşler bile birbirinin çocuğuna altın takamıyor , para veriyor veya bebek için hediye alıyor, o kadar diyeyim.Arkadaşlar şimdi de kuzenlerimden biri nişanlanacak öbürü ise çocuğu oldu ikisine de gram altın tak diyorlar yok diyorum maddi durumum müsait değil borcum harcım var illa tak diyorlar. En son biz senin adına takarız bize verirsin oldu. Ben kimseye 1 tl borçlanmak istemiyorum. Zaten tam borçlarımı bitireceğim rahatlayacağım ekstra bir şey çıkıyor çıldırıcam
ben de birilerine altın takarım ama gider kendim takarım ya da gidemediysem sonra evine giderim yaparım kendim hediyemiYa diyorum anlamıyorlar. Yılda bir deda gördüğüm kızın nişanında nikahında taktım şimdi de çocuğu oldu ona tak diye zorluyorlar. Ben kendim borcum var diye tatile gitmedim başka şeylerden kıstım. Borçlu hissettirmek için yapıyorlar
Çözüm çok basit değil mi ? Gidin alın altınlarınızı. kendi evinizde tutun. Bankadan alın ayrıca makas nerde yüksek daha dün baktım al sat 10 tl fark olan banka var . Siz böyle daha çok altın takarsınız ona buna.Arkadaşlar şimdi de kuzenlerimden biri nişanlanacak öbürü ise çocuğu oldu ikisine de gram altın tak diyorlar yok diyorum maddi durumum müsait değil borcum harcım var illa tak diyorlar. En son biz senin adına takarız bize verirsin oldu. Ben kimseye 1 tl borçlanmak istemiyorum. Zaten tam borçlarımı bitireceğim rahatlayacağım ekstra bir şey çıkıyor çıldırıcam
Kasa kirala kasaya koy. Ekonomik olarak seni şimdiden kontrol eden ailen evlenince kim bilir neler yapar...Arkadaşlar zaten borcum var zar zor arada sırada kenara çeyrek falan atabilirsem atıyorum. Tabi bunları annemlere veriyorum memlekette. Çünkü buralarda hırsızlık olayları çok oluyor. Ve sürekli ya kuzenlerimin ya kardeşlerimin bir şeyi oluyor onlara takıyorlar nişan,düğün,çocuk vs... Bu arada benimkini alıp biz taktık demiyorlar, kendileri için ayrı benim için ayrı takıyorlar. Onlar da sana takar hep açıklamaları. Kuzenlerimle mesela yılda bir defa bayramda denk gelirsek selamlaşırız instagramda ekli olmak ötesinde muhabbetimiz yok. Ben niye bunun düğününde bir şey takıyorum. Üstelik ben evlenecek miyim o da var. Şu ana kadar hiçbir ilişkim ciddiye gitmedi. Olaki evlendim ben düğün yapmak bile istemiyorum. Bana bir çözüm sunun lütfen. Bir arkadaşım kasa tut dedi ama onunda yıllık ücreti fazlaymış. Bu arada gerekirse borca girip gene alıyorum altın. Çümkü bu defa benim adıma altın alıp bize verirsin diyorlar. Bende nefret ederim birine bir kuruş borçlanmaktan.
Neden takılmasın bizde ben anne baba hemde bizde takarız istersek. Ben kuzenlerime bekarken de taktımDüğünlerde anne ve babalar takarlar ayrı ayrı altın takılmaz ailede.
Siz birikim olsun diye veriyorsunuz madem vermeyin kasa kiralayın çeyreklerinizi orada saklayın aileniz sorarsada altın almıyorum artık dersiniz.
Ay kasa borcunun neresi çok. Bu gidişle hiçbir birikiminiz olmayacak. Kasa tutup oraya atın. Bu devirde annem benim için birikim yapsın mantığı mı kaldı? Hadi onların evine de hırsız girdi diyelim.Arkadaşlar zaten borcum var zar zor arada sırada kenara çeyrek falan atabilirsem atıyorum. Tabi bunları annemlere veriyorum memlekette. Çünkü buralarda hırsızlık olayları çok oluyor. Ve sürekli ya kuzenlerimin ya kardeşlerimin bir şeyi oluyor onlara takıyorlar nişan,düğün,çocuk vs... Bu arada benimkini alıp biz taktık demiyorlar, kendileri için ayrı benim için ayrı takıyorlar. Onlar da sana takar hep açıklamaları. Kuzenlerimle mesela yılda bir defa bayramda denk gelirsek selamlaşırız instagramda ekli olmak ötesinde muhabbetimiz yok. Ben niye bunun düğününde bir şey takıyorum. Üstelik ben evlenecek miyim o da var. Şu ana kadar hiçbir ilişkim ciddiye gitmedi. Olaki evlendim ben düğün yapmak bile istemiyorum. Bana bir çözüm sunun lütfen. Bir arkadaşım kasa tut dedi ama onunda yıllık ücreti fazlaymış. Bu arada gerekirse borca girip gene alıyorum altın. Çümkü bu defa benim adıma altın alıp bize verirsin diyorlar. Bende nefret ederim birine bir kuruş borçlanmaktan.
Tek başına bir bireyseniz neden yatırımlarınızı onlara veriyorsunuz? Bankaya koyun, illa gerçek altın almanıza gerek yok altın hesabından gram gram alın.Ya arkadaşlar bir de gıcık olduğum nokta mesela benim için bir şey yapıyorlar diyorlar ki sonra evlenince. Mesela ev aldılar benim için bende ufak miktar borçla destek oldum 2 sene öncesinin 100bini, diyorlar ki evlenince kirasını sana vereceğiz. İlk standığım yıl birkaç çeyrek almıştım benim için kendi kasalarına koydular evlendiğinde sana harcayacağız dediler. Kesinlikle mallarında mülklerinde gözüm yok Allah daha çok versin en ufak maddi beklentim yok. Ama ben tek başıma birey değil miyim niye her şey evlenince
Anlamıyorlar hayır yapmayın diyorum tutturdularSizde garipsiniz aileniz biz senin adına takalım dediğinde ‘ hayır diyorsam hayırdır’ diyemiyor Musunuz. 15 senelik memurum arkadaşlarım dışında tek bir akrabama bile altın takmadım ne münasebet annem babam varken bekar biri olarak neden altın takayım. Çok pasif gördüm sizi. Ayrıca inşallah yanılırım ama o altınlar gelmeyecek. Annem kaç kişinin düğününe gidip altın taktı ama çok azı döndü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?