Sürekli birilerine altın takmak

Her yerin adeti farklı şimdi bizde böyle çalışan herkes kendi adına takar
Olabilir biz de genellikle ister çalışın ister çalışmayın gördüklerim anne ve babalar takıyor çoğunlukla düğünlerde ama bu yinede sizin rızanız olmadan yapılan bir eylem kasa kiralayın yada kendi evinizde saklayın.

Bankada altın alırken makas farkı çok oluyor diyorlar o zaman döviz alın banka hesabından Euro yada dolar sonuçta siz birikim yapıyorsunuz belki ev-araba alacaksanız yada ileride kötü gün parası olacak size.

Anlamadım size ev mi aldı aileniz?
Evet üç kardeşin üçüne de alındı. Diğerleri evli daha çok destek oldu yarısını ödediler alırken birine bekarken aldı. Onlar o evlerde oturuyorlar. Ama benim için alınan evde ben evlenmeden yararlanamam

Kuzenimin dugununde babam da ben de ayri ayri takmistik. Evden cikan, çalışan cocuk ayri algılanıyor sanirim.
Doğrudur benim çevremde anne-baba takar çoğunlukla ister calısın ister çalışmayın bazen diyorum altın takmalar tamamen bitse düğün olur altın,nişan olur altın, birisi doğum yapar altın 🤭 hiç bitmiyor altın takma.

Yok tırtıklamıyorlar niyetleri kötü değil ama ben belki hiç evlenmeyeceğim niye kuzenlerimin çocuğuna bir şey takıyorum
e tırtıklıyorlar iste
sana soruyorlar mi? sen "gondermeyin" deyince yine de takiyorlar mi?
takmiyorlarsa sorun ne? takıyorlarsa tirtikliyorlar altinlarini.
sen ailene atiyorum 10 ayda 10 ceyrek parasi gönderdin, ailen 3unu ona buna takti gosteris olsun diye. kaldi senin 7 altinin. nerede bu isin birikimi?
ayrica senin evleneceginin garantisi var mi? evlensen o zamanin altiniyla bu zamanın altini bir mi kim sana ceyrek takacak?
benim ailem zamaninda komsu cocuklarina bile ceyrek takardi, ceyrek o zamanlar ucuzdu. aradan cok yillar gecti simdi ben evleniyorum komsulardan ne ceyregi gelecek, yarim gram bile takmayacaklar 500 tl takarlarsa şansliyim.
kuzenlerim hep cifter cifter evlendi bosandi da. ailem her nisanda her dugunde takti, annem yegenlerine bilezik takti. bugun hangi kuzenim bana bilezik takacak, mümkün mü yani?
benim ailemin zamaninda taktiklari bana gelse istanbulda ev alirim ama giden gelmiyor. o yuzden ailen boyle sacma sapan seyler yapmasinlar senin parani sacmasinlar
ayrica onlarin evine hırsız giremez mi? kimlere kimlere giriyor. alin bankadan online altin olsun bitsin. evet alis satis arasinda makas var ama ailenizin iç ettiginin yaninda bir hci

aileniz sizin paranızı sizin adınıza sizin için kullanıyor. 18 yasından kücük olsanız veya bu parayı çalışarak lazanıyor olmasaydınız tamam anlardım da ne alaka???

istediğime takı yaparım, istediğime yapmam. aileniz nasıl buna karar verebiliyor.

ben hesaptan altın ve euro yapıyorum. kücük kücük elime ne gecerse. 100 euro tamamlandığında gidip alıyorum parayı fiziki olarak. altın konusunda da 10-12 gram biriktirip gidip ajda yaptırıyorum. evet makas farkı var ama 2-3 ay içerisinde en geç o fark kapanıyor zaten altın yükseldikce. ayrıca havaya gitmesinden iyidir paranızın 😂

sizin borçla yaptığınız altının sizin rızanız dısında verilmesi yanlış bence. büyük bir borca falan girin ya da. araba falan alın. baska türlü siz çok birikim yapamayacaksınız gibi 😟

Arkadaşlar zaten borcum var zar zor arada sırada kenara çeyrek falan atabilirsem atıyorum. Tabi bunları annemlere veriyorum memlekette. Çünkü buralarda hırsızlık olayları çok oluyor. Ve sürekli ya kuzenlerimin ya kardeşlerimin bir şeyi oluyor onlara takıyorlar nişan,düğün,çocuk vs... Bu arada benimkini alıp biz taktık demiyorlar, kendileri için ayrı benim için ayrı takıyorlar. Onlar da sana takar hep açıklamaları. Kuzenlerimle mesela yılda bir defa bayramda denk gelirsek selamlaşırız instagramda ekli olmak ötesinde muhabbetimiz yok. Ben niye bunun düğününde bir şey takıyorum. Üstelik ben evlenecek miyim o da var. Şu ana kadar hiçbir ilişkim ciddiye gitmedi. Olaki evlendim ben düğün yapmak bile istemiyorum. Bana bir çözüm sunun lütfen. Bir arkadaşım kasa tut dedi ama onunda yıllık ücreti fazlaymış. Bu arada gerekirse borca girip gene alıyorum altın. Çümkü bu defa benim adıma altın alıp bize verirsin diyorlar. Bende nefret ederim birine bir kuruş borçlanmaktan.
Hem bekârsnz hem samimiyet Yok ne alaka sizin adınıza takıyorlar bide yani altın kolay mı alınıyor. İnternet üzerinden taksitli Ajda vs. Alıp kolunuzda gezdirin. Tek kuruş tek gram göndermeyin

Annen emaneti senin rızan dışında kullanıyorsa sen de verme artık bankadan al. Makas cok yüksek diye almiyorsan da kendi evinde tut ceyrekleri bir bilezik parası edince bilezik alıp annene ver. Ona da dokunmaz umarım.

Ailenizin evini güvenli kılan nedir?
Kasa pahalı demişsiniz ama bu zamana kadar ailenizin dağıttığı çeyreklerle , yıllık kasa kirası çıkardı zaten, karda değilsiniz ki?
Diğer bekar kardeşiniz de , birikimlerini ailenize mi emanet ediyor?

Evet üç kardeşin üçüne de alındı. Diğerleri evli daha çok destek oldu yarısını ödediler alırken birine bekarken aldı. Onlar o evlerde oturuyorlar. Ama benim için alınan evde ben evlenmeden yararlanamam
Bana çok saçma geldi bu sistem. Bence sizi yiyorlar. Sizin altınları kendi adlarına takıyor bile olabilirler.

Evli degilsiniz ki neden sizin icin ayri bir altın götürülüyor anlamadim? Siz niye susuyorsunuz. Banka kasalari aman aman pahali bi sey degil ki kucuk tutarsiniz ya ds altin hesabi acin bankalardan oraya gram ceyrek karsiliginda atin. Kosa kosa yerinize ona buna altin dagitan ailenize ne veriyosunuz bos isler. Annemler herkese altin bilezik taktilar benim luks mekandaki yemekli dugunume bile bir aileden 5 kisi geldi gram taktılar degmez yani size gelenlerdr oyle olacak herkesin ailesi boyle safliklar yapmiyo kabul etmeyin

Back
X