Sürekli derdini anlatan insan modeli...

İnsanlar başkalarına sarmak için bahane arıyorlar inanamıyorum gerçekten. Çok sık BDV' de takılıyormuşum lafa bak...

Evet takılıyorum, çünkü insanların sorunlarını ciddiye alıyorum, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum bu kötü bir şey mi?

Bir insanın hayata dair tüm problemlerini başkalarının üzerine yıkması ve sorumluluk almaması normal yani?

Şurada ne demek istediğimi dahi anlamaya çalışmayan insanlar başkalarının dertlerini nasıl dinliyorlar gerçekten merak ettim.

Derdini anlatsın anlatmasın demem ama dinlemeyi de öğrenseler hiç fena olmayacak.. En azından ben de onları canı gönülden dinlerim böylelikle başımı sallayıp geçmem:26:

Bence de . Birde sürekli dert anlatmak ama sürekli. Her görüşmenizde, her konuşmanızda. Bilemiyorum...

İnanılmaz moralimi bozdu bu konu da yapılan yorumlar da.
Çünkü bir süredir ben de öyleyim. Mutsuzum, hatta belki de depresyondayım. Yalnız kaldıkça sürekli kendimi dinlediğim için mümkün olduğunca insanlarla sıkıntımı paylaşmaya, hiçbir şeyi içime atmamaya çalışıyorum. Çünkü üzüntüden stresten çok çabuk etkilenen bir vücut yapım var. Her yerimden bir hastalık çıkıveriyor diye böyle yapıyorum.

Acaba dertleştiğim insanlar da böyle şikayetçi mi, arkamdan eleştiriyorlar mı diye düşündüm şu an.

Hatta buraya çok konu açtığım için de huzursuz oldum şimdi.

İnsan hayatında geçici ve zor dönemler olur elbette. Bazen insanlar sadece dert yakınıyorlar, sadece.

Bu değer verdiğin bir insansa o kadar üzülüyorsun ki. İnsan değer verdiği sevdiği kişinin bir kez olsun yüzü gülsün, sesi güzel gelsin istiyor.

Sizin durumunuzu bilemiyorum tabi.

Bu arada lütfen konuyu bambaşka bir noktaya taşımayın. Burası insanların dertlerini paylaştığı bir yer.

Ben size yada burada derdini paylaşan herhangi birisine sürekli dertlenip duruyorsun demedim. Siz böyle yazınca konu o yöne kayacak ve ortam gerilecek.

Son düzenleme:

derdini anlatmayan derman bulamaz canım sen anlat derdini . seni seven dinler , derdini paylaşır çözüm yolu arar seninle birlikte.
hatta gerçekten seven açıp hal hatır sorar nasılsın iyi misin bi sıkıntın derdin var mı diye.
insan oğluna çok derdini anlatsan şikayet eder. mutluluğunu anlatsan nispet yapıyor der.
bilemedimki. her tanıştığına durmadan dert anlatılmaz tabiki ama güvendiğin insanlar vardır elbette

Ben derdi olan insanları dinlerim ve kendimi onlar yerine koyarım, ne yapabileceğimi düşünürüm.
Gerçekten sıkıntısı olmasa neden bana dert anlatsın ki? Zaten aradaki samimiyete güvenerek anlatır insanlar,sadece selam sabah olduğumuz insanlar oturup anlatmaz, sizi gerçek dostu görüyorsa anlatır değil mi? ve esas ben dinlemezsem kendimi bencil hissederim.

Ama kendi derdim olunca genelde kimseye anlatmam ben, bu konularda çok kazık yemiş biri olarak çok zor durumda kalırsam sevgilime anlatırım.

Önceki sayfalara baktım da ortam gerilmiş zaten gerileceği kadar. Ben üslupsuzca bir şey yazdığımı düşünmüyorum, sadece kendimle alakalı konuştum. Sizinle aynı fikirde olmadığım için bu kadar sert çıkmanız gerekmezdi. Her neyse yazmamaya çalışacağım buraya daha fazla.

İyi forumlar.

Öyle tabi canım herkese anlatılmaz. Mesela ben burada yazıp rahatlamayı çok seviyorum. Hatta yakın zamanda çok sorun ettiğim şeyi burada paylaştım ve bir sürü dostluk kazandım konum sayesinde. Sağolsun bu forumdaki arkadaşlarım da özel mesaj kutumu boş bırakmıyorlar. Demek ki ben insanları sıkmıyorum anladığım kadarıyla.

dertlenme sırası bende diyorsun

en güzeli budur sıkmadan anlatmak ve karşıdakini de dinlemek. derdi tasası olmayan yoktur .

Bence de alakası yok.Burada konuyu birkaç dakikada okuyoruz,fikrimiz varsa yorum yazıyoruz.Konu sahibi ister uygular ister uygulamaz,tanımayız etmeyiz,takipçisi değiliz.Kendimizce çözüm bulduğumuzu düşünüp rahatlayarak başka konuya geçiyoruz.Bildiğimizi,yaşadığımızı paylaşıp çözüm sunuyoruz.Bu arada farklı hayatlar,farklı bakış açıları görüyoruz.
Yakındığımız kişilerse hep dertliler ve çözüm odaklı değiller.Zaten karşılarındakini dinlemiyorlar.Başkalarının derdi olduğunda,konuyu yine kendi dertlerine çekiyorlar.
Bir nevi insan kullanma oluyor.Anlatıyor anlatıyor,negatif enerjisini sana yüklediği için o rahatlıyor,sen sıkılıyorsun.
Arkadaş arasında dertleşme elbette olur.Ama hep tek taraf anlatınca,karşısındakinin ne fikrini ne derdini dinlemeyince onun adı dertleşme değil olsa olsa dertleme olur.

Ne "konu acmaniza"iliskin ne de size bir "ithamda" bulunmadim.
Gayet haddimi de bilen biriyim.
Yine de sikayetiniz varsa dahi buna ragmen hakaret kufur icermedikce istedigimi yazma hakkini da veriyor forum kurallari.

Onyargi ise onyargi, kabul ediyorum. En azindan konu acip "ayy aynisi benim basimda var cok gicik olurum" yazmayan kisilerin elestirisini dogru okuyabilen ve elestiriye acik biriyim.
(Kisisellestirecekseniz diger yazdiklarim oyle degildi, fakat iste bunu direkt alabilirsiniz)

Ustelik sizin detay vermemenizden oturu hep dert dinleyen degil aksine anlattiklarinizdan oturu dislanan biri olup olmadiginiz konusunda kararsizdim bile.

Son paragraf ise arkadan konusup begenmedikleri insanlarla israrla gorusen yuzune gulen insanlara idi.
Burda bazi kisiler iliskimi kestim yazmis hatta, gayet tutarlilar, onlari herhangi birseyle sucladigim falan yok lafi bosuna cevirmeyin.

Neyse, iyiyi de kotuyu de paylasmayi seven pek cok insan var, beni ararsaniz dedikodunun giybetin olmadigi yerlerdeyim... hoscakalin.

Insanlarin derdini dinlemeyi ve onlar icin cözüm bulmayi severim, kendim dertten yanarken bile o an kendiminkini bosverip karsimdakinin derdiyle ilgilenirim. Ama bazilari var ki hep ben hep ben, sanki tek dert onlarda var. Saatlerce anlatir ama gelipe senin bi derdin varmi hersey yolunda mi demez. Iste bu tip insanlara cok sinir oluyorum....

Seni seviyorum yahu ben. Söylemiştim değil mi daha önce? :)

Hiç haz etmem böyle insanlardan.Derdini anlatması iyi bişey tabi sussun konuşmasın demiyorum.Ama bu 'sürekli derdini anlatan insan modeli'nin zaten zamanla anlatacak derdi kalmadığından saçma sapan şeyleride dert olarak anlatır.Sende o anlatırken uzaklara dalarsın 'haklı değil miyim ama??' diye sorduğunda kuşkusuz başını sallarsın,bitsede gitsek diye gözünün içine bakarsın..Bu insan modeli de biraz pimpirikli olur zaten abartmayı pek sever kısaca insanı hayattan soğdurur. Hayatımda olan bi şahsiyet yüzünden doldum valla tamamen böyle hissediyorum :)

Size katılıyorum. Birde şöyle bir durum var, gerçekten gayet samimi olarak yazıyorum ki bu konu herhangi birisiyle ilgili değildi. Gerçekten insanların bu kişiliklere bakış açısını öğrenmek istedim. Bazen bende dertlenme olayını abartabiliyorum çünkü.

Kimi çok abartıyor gerçekten.

Bende samimi gördüğüm insanlarla özellikle de annemle çok paylaşırım sıkıntılarımı ama artık bu konudaki paylaşımlarımı azaltmayı düşünüyorum.
Annem çok üzülüyor çünkü.

Birde ben bir problemi ne kadar konuşursam o gözümde o kadar büyüyor.

Seni seviyorum yahu ben. Söylemiştim değil mi daha önce? :)
Tesekkur ederim fndkfndk, duygularimiz karsilikli :)

Kendinden tereddut edip uzulmussun ama cok konusup karsisindakini dinlemeyenlerden yakinmis insanlar, fakat bu dertlesmenin otesinde birseydir "bencillik" yani.

Sen de oyle biri olmadigin icin burdaki yorumlar moralinizi bozmasin, hos sohbetin ile kac kisi kazandin, insan sevmedigiyle gorusur mu hic?

Insanlari kategorilestireceksek bencil, ikiyuzlu, dedikoducu vb olarak dusunur ona gore mesafemi koyarim.
Yoksa derdi de mutlulugu da paylasmak sosyal iliskilerin arkadasligin bir parcasidir bence.
Herzaman "ilkeli" olmaktan yanayim... sen de oylesin o yuzden farkli dusuncelere sahip olsak da anlasabiliyoruz

Neyse fndk konu sahibinin cemkirmesine firsat vermeden kacayim :)) yoksa konumu isgal etmeyin ha dedi ha diyecek, ramak kaldi

Ne kadar önyargılısınız . Bu kelime çok kaba. O yüzden aynen iade ettiğimi bilmenizi isterim.

Ayrıca bu benim tarzım değil. Ne kadarda hassas olduğunuz bir konuya değinmişim. Umarım problemlerinizi en kısa zamanda çözersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…