- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
geçen hafta namaza başlamıştı ne kadarda sakindi çok iyi gidiyordu herşey... dün işten gelince annesiyle kızımı telefonda konuşturmaya çalıştı kızımda konuşmuyordu buda ısrar ediyor kızımı baskılıyor. keşke hiç karışmasaydım, sessizce yemek yaptıgım yerde "utanıyor heralde" dedim "sanane" diyor bana. sen ne diyon ordan diyor bende ne biçim bir insansın sen yaaa dedim neyse bunlar konuşup kapattılar teli kapatır kapatmaz geldi sen ne zırvalıyon ne konuşup duruyon ne biçim insansın ne demek dedi bende dediğimde ne var fikrimi söyledim dedim sana fikrini soranmı var dedi bende sana fikrini sormuyorum ama herşeye nasıl konuşuyosan bende konuştum işte dedim ya aslında o kadar basitki... gelir gelmez sinirimi oynattın adi, kişiliksiz, pislik saydı durdu kendini sıkıp duruyordu. ben balkonda oturdum kızım kucağımda mutfaktan gelip gelip bakıp gidiyor.. nasıl gerildim en sonundada kızıma yemnek yediriyodum suratım asık ağlamaklıydım suratsız maymun dedi!!!! bunuda ilk kez duydum. maymun ne yaaaa... ama ailesi için kavga çıkaran bir tip değildir. onun başka bir derdi var ama anlayamıyorum. diyorumya pohpohlanmak istiyor galiba. valla benimde gücüm kalmıyor ev işi çocuk iş bende bir insanım. içtiği sodanın şişesini bile atmayan bir insan. sonra görümcem geldi onlada hiç konuşmadı üçümüzlede konuşmadı maç izledi. görümcemde anladı başınmı ağrıyor yenge dedi evet dedim...
cnm kısa sürede cvp yazmışsın tşk ederim.bnm oğlum 7. sınıftan beri daha da bi anladı durumu. işte sana ilk cevabımda bunu anlatmak istedim ama sanırım başarılı olamamışım. bana oğlumun 7. sınıfta ilk defa şunu duydum. anne biz neden babamla aynı evde yaşıyoruz ki! sorusu oldu. şimdiler de kendi de anladı niçin aynı evde yaşamak zorunda olduğumuzu biz farklı bi yöntem bulduk oğlumla bir evi paylaşan 2 aileiz biz. oğlum bu şekilde mutlu yada beni üzmemek için öle söylüyr. haftasonu tatillerimi oğlumla beraber geçiyrm. çok ii vakitler geçiyrz aynı zamanda babasıyla da vakit geçiriyr. ama bu dediğim gibi nereye kadar gider bilemem inşlh oğlum üniv. başka bi şehirde kazanırda ben onun yanına giderim bakarsın bizim için ayrılık yolları bu şekilde başlar bellimi olur :)fds39 ben 30 yaşındayım. 7 yıllık evliyim. bu arada 5 yıl arkadaşlık yaptıktan sonra evlendik. sonuçta işte gördüğünüz gibi. iyi dileklerin için teşekkürler. allah seninde yardımcın olsun. yalnız senin oğlun ne diyor bunlara. destek vermiyormu ayrılmak istesen yanında olurmu oğlun?
evet aynen öyle öfke problemi var. diyorumya öfkelenince ne yapacagını şaşırıyor etrafımda dolanıp duruyor o derece yani... biraz öncede aramış akşama ne lazım şunu alayımmı bunu alayımmı kızı aradınmı nasılmış diyor yani birşey olmamış gibi... bana hiç onları saymamış gibi... evet inançlı bir insan her perşembe sohbetlere gitmeye başladı. gittiği öğretmen arkadaşın eşini tanıyorum ama çok samimi değilim. ona anlatsam eşinden bunu rica edebilir ama güvenemiyorumki... birde anlarsa varya özelimizi anlattın diye evi başıma yıkar. asla sevmez böyle şeyleri.
günaydın arkadaşlar, yine çok kötüyüm. sadece sormak yalvarmak istiyorum eşi benim eşim gibi her küçük tartışmada küfreden hakaret eden aşağılayan varmı, daha doğrusu böyle olup düzelen varmı, yada eşi tarafından düzelttirilen? böyle bir tanıdığınız eşiniz dostunuz varmı? 7 yıllık evliyim ben artık dayanamıyorum bu kadar sözel şiddete, anlatamam o kadar zorki.. allah kimseye yaşatmasın o anlarda inanın bazen kendimi balkondan atmak bile geliyor. kurtuluş gibi geliyor. ama korkuyorum, kızımı bırakıp gitmekten korkuyorum. ona bu cezayı veremem. ama artık sabrımın gücümün azaldığının farkındayım, önceleri kavgalardan sonra özür dilerdi, düzelir diye beklerdim saf saf... ama şimdi özür bile yok, aksine o kadar sinirleniyorki yatana kadar bazen ertesi güne kadar bazen birkaç gün siniri geçmiyor, bana bakışları falan nasıl değişik. gerçekten öldürmek istiyor gibi.. hıncını alamıyor, sevgimin zerresini bırakmadı bununda farkında bundan dolayıda çok asabileşiyor. alışmış ailesi tarafından pohpohlanmaya, bende böyle uzaklaşıp mümkün mertebe konuşmadıkça ilgilenmedikçe kuduruyor, her tartşmamızda çocuk gibi neler sayıyor. kalbim çarpıyor, nefes alamıyorum, dayanamıyorummmmmm. dünkü duyduklarımı söyleyim, şerefsiz, adi, sı....yım senin gibi kadını.... sonrada surat asınca suratsız maymun allah belanı versin bıktım şu suratından, bir günde yüzün gülsün pislik... söyleyin ne yapayım ne edeyim, biliyorum ne yapılırki ama bunaldım bişeyler yazın nolur işe geldim çatlıyorum. aslında ikimizde artık ayrılık vakti geldiğini biliyoruz ama...............................
merhaba arkadaşım,
sana boşan demicem. çünkü anladığım kadarı ile buna henüz hazır değilsin.hazır olmadığın için türlü bahaneler yazmışsın.
çocukluğumdan geç kızlığıma kadar hep annemle babamın kavgaları ile büyüdüm. babamın kötü alışkanlıkları vardı. bu nedenle annemle sürekli kavga ederlerdi. babam yaptıkları için özür dileyeceği yerde birde anneme psikolojik şiddet uygulardı. ancak bize karşı çok ilgili bir babaydı. babamdan bir gün olsun ne sözlü nede fiziksel bir şiddet görmedim. ama annemi nasıl mahvettiğine hergün birebir şahit oldum.
annem kaç kez boşanmak istedi ancak annemin ailesi kabul etmediler. kaderin çekeceksin dediler.
annem hem bizim için hem ailesinden manevi destek göremediği için boşanmadı.
ve sonuç şöyle:
kardeşim: içene kapanık bir çocuk. kendini asla savunamaz. ne denirse itiraz etmeden kabul eder. pasif bir karekter.
ben: kardeşimin tam tersiyim. çok hırçın ve kavgacı. herkesden zarar görecekmişim gibi. kendimi annem gibi ezdirmemek için hep yüksek sesle konuşan en gereksiz durumda bile kendini savunan ve ezdirmemeye çalışan. akşamları yalnızken sinir krizleri geçiren, kendimden başka kimseye güvenmeyen , hep derdimi, korkularımı içime atan bunları asla dile getirmeyen biriyim.(biriydim)
annem: panik atakla psikolojik sorunlar başladı ve ağır depresyona kadar uzandı. uzun süre ilaçlı tedavi gördü. işe yaramadı 2 kez hastaneye yattı. şimdi biraz daha durulmuş durumda
babam: yaş ilerledikçe kötü alışkanlıklarını bıraktı. köşesine çekildi. annemin depresyon rahatsızlığı ile dalga geçiyor şimdi bol bol. kızım senin bu anan deli diyor.ama annemin neden böyle olduğunu , kimin yüzünden bu hale gediğini söylemiyor. yaptıklarından dolayı pişman mi bilmiyorum ama asla birkere bile olsun bunu dile getirmedi ve annemden hiçbirşey için özür dilemedi.
evet annem bizim için boşanmadı ama bizide kendi ile birlikte mahvetti. ben anneme hiç bir zaman "anne bizden dolayı babama katlandın. çok tşk ederim" demedim. keşke bize bunları yaşatmasaydın. keşke boşansaydında bizimde normal bir çocukluğumuz olabilseydi dedim hep. annem babama katlanarak bize iyilik yapmadı, bizide kendi ile birlikte mahvetti.
ben çok sayıda kişisel gelişim kitapları okudum ve kendimi dinlemeyi öğrendim bu sayede. sorunlarımı ve kaygılarımı dile getirmeyi öğrendim. öfke patlamalarımı kontrol altına almayı öğrendim. neden böyle olduğumu öğrendim ve kabullendim.
farkına varıp kabullendikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor.
sana tavsiyem, geç olmadan, annemin durumuna düşmeden bir psikoloğa görünmen. senin ilk önce sorunlarını görmen/ fark etmen ve kabul etmen gerekiyor. bunu yapmadan sağlıklı bir karar veremezsin.
sağlıklı düşünmeye başladıktan sonra inan bir an olsun bile düşünmeden sadece kızın için bile olsa boşanma kararı alacaksın.
allah yardımcın olsun arkadaşım.
cnm kısa sürede cvp yazmışsın tşk ederim.bnm oğlum 7. sınıftan beri daha da bi anladı durumu. işte sana ilk cevabımda bunu anlatmak istedim ama sanırım başarılı olamamışım. bana oğlumun 7. sınıfta ilk defa şunu duydum. anne biz neden babamla aynı evde yaşıyoruz ki! sorusu oldu. şimdiler de kendi de anladı niçin aynı evde yaşamak zorunda olduğumuzu biz farklı bi yöntem bulduk oğlumla bir evi paylaşan 2 aileiz biz. oğlum bu şekilde mutlu yada beni üzmemek için öle söylüyr. haftasonu tatillerimi oğlumla beraber geçiyrm. çok ii vakitler geçiyrz aynı zamanda babasıyla da vakit geçiriyr. ama bu dediğim gibi nereye kadar gider bilemem inşlh oğlum üniv. başka bi şehirde kazanırda ben onun yanına giderim bakarsın bizim için ayrılık yolları bu şekilde başlar bellimi olur :)
eşim öyle biriki anlatamam dışardan diyorsunuzda demesi kolay, ben ayrılırsam eşim ayrı eve oturtturmaz bir, her kızımı almaya geldiğinde rahat vermez iki, başkasıyla asla evlendirmez üç... ayrıca kızımada ne açıklama yapacağım kızımla ilgileniyor seviyor oynuyor benim için biraz duymayabilirdin der bana... beni bu hale sokmayabilirdin der. ayrıca babannesi ve dedesinde benim ailemin yanındakine göre daha rahat. orayı çok seviyor. çünkü onlar kızımla çok oynarlar. orayı tecih edip bana gelmek istemeyebilir....
arkadaşım yanlış anlama ama her erkek karşısında güçlü bir kadın istemiyor malesef bu kadıncağız annen gibi yapsa muhtemelenbu mesajlarda da görüldüğü gibi çocuğun hiç bir zaman anne benim için sabretseydin demeyecek. mutsuz bi aile de nasıl mutlu bir çocuk olacak ki. bana göre anne figürü çok ama çok önemli bir kızın hayatında. ben mesela erkek arkadaşımla yaptığımız kavgalardan sonra eğer haklı olduğum halde susuyorsam sonra kendime kızıyorum. neden annem gibi olamıyorum diyorum. kendime çeki düzen vermeye çalışıyorum. çünkü annem çok güçlü ve saygıyı hakeden bi kadındır. babam annemden korkmaz ama onu üzmekten onun mutsuz olmasından korkar. herşey de fikrini ister. çünkü değerlidir fikirleri... bu karşılıklı olacak bir şey. korkarım ki eşiniz size karşı sevgi ve saygısını yitirmiş. bundan önemli birşey var mı ki evlik için.. bunlar benim naçizane görüşlerim
Nerden biliyorsun ? Kaç kere boşandın bu adamdan ?
Saçma sapan tehditlerle siniyorsun.
Tehdit etmesi bedava.Sen de onu tehdit et.
Öyle birşey yaparsan seni öldürürüm de mesela.
Çok gördük böyle çocukla tehdit eden adamları.
Sonrasında çocuklarını ayda yılda bir anca aradılar.
Konuşturma şimdi beni...
Öfke kontrolüymüş,pöh !
Öfkesi de bir tek sana kontrolsüz sanırsam.
Arkadaşımın eşinde öfke sorunu var.Adam kendi kendine bile sinirleniyormuş.
Yaptığı iş istediği gibi olmayınca veya tuttuğu takım yenilince duvarları filan yumrukluyormuş,eşyaları tekmeliyormuş.
Seninki öfke kontrolünden değil.Meydanı boş bulmuş,çok afedersin böğürüyor.
Daha ilk seferde tepki gösterip,bana baksana sen,benimle ne biçim konuşuyorsun,kendine gel deseydin bu raddeye gelmezdiniz.
Şimdi de geç değil,azıcık dişini göster.
Eşin öyle yapınca,tek yaptığın susup surat asmaksa,bundan vazgeç.
Sen de bağır.Hatta eşya kır bakalım nasıl oluyor.
Hassas,naif kadın modundan asabi kadın moduna geç.
Sinir korkutucu,korkuyorsun değil mi ? Korkutan sen ol o zaman.
Sen sinirlenme diye olay çıkarmamaya çalışsın bakalım.
Kadın bağırınca yada sinirlenince adam susacak pısacak mıyoksakadına daha fazla yüklenip dayak mı atmaya kalkışacak?Herşey uzaktan göründüğü gibi kolay değil bayanlar..Adamın iyisiyle karşılaştırsın Allah...
nerden biliyorsun ? Kaç kere boşandın bu adamdan ?
Saçma sapan tehditlerle siniyorsun.
Tehdit etmesi bedava.sen de onu tehdit et.
öyle birşey yaparsan seni öldürürüm de mesela.
çok gördük böyle çocukla tehdit eden adamları.
Sonrasında çocuklarını ayda yılda bir anca aradılar.
Konuşturma şimdi beni...
öfke kontrolüymüş,pöh !
öfkesi de bir tek sana kontrolsüz sanırsam.
Arkadaşımın eşinde öfke sorunu var.adam kendi kendine bile sinirleniyormuş.
Yaptığı iş istediği gibi olmayınca veya tuttuğu takım yenilince duvarları filan yumrukluyormuş,eşyaları tekmeliyormuş.
Seninki öfke kontrolünden değil.meydanı boş bulmuş,çok afedersin böğürüyor.
Daha ilk seferde tepki gösterip,bana baksana sen,benimle ne biçim konuşuyorsun,kendine gel deseydin bu raddeye gelmezdiniz.
şimdi de geç değil,azıcık dişini göster.
Eşin öyle yapınca,tek yaptığın susup surat asmaksa,bundan vazgeç.
Sen de bağır.hatta eşya kır bakalım nasıl oluyor.
Hassas,naif kadın modundan asabi kadın moduna geç.
Sinir korkutucu,korkuyorsun değil mi ? Korkutan sen ol o zaman.
Sen sinirlenme diye olay çıkarmamaya çalışsın bakalım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?