- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
arkadaşım yanlış anlama ama her erkek karşısında güçlü bir kadın istemiyor malesef bu kadıncağız annen gibi yapsa muhtemelen
kocası baban gibi yapmıycak kadın küfürü yicek yada başka hakaretleri...Sora en baştan sineye çekicek...
Konu sahibi sözlü saldırı ve küfürden sözetmiş.
Dayaktan sözetmişse ben kaçırmışım.
Şu ana kadar (7 yılda) şiddet olmamışsa,bundan sonra olması çok zor.
Dayakçı kocalar,baştan renklerini belli ediyorlar.
Sonradan dayağı bırakan duydum ama yıllar sonra dayağa başlayan duymadım.
Birşeyler yapmak lazım.
Cevap verirsem döver,gidersem kızımı vermez,boşanırsam peşimi bırakmaz.
Bunlar tamamen adamın yerleştirdiği düşünceler.[/QUOTE
Konu sahibinin bir başka konusunda piknige gidilmiş.oyun parkında bir hanımla sohbet ettiği esnada çocuk kaydıraktan uçmuş.kayınvalidesi ,eşi, üzerine yürümüş,hakaret etmiş.Hatta vurmaya kalkışmış.K.sahibi de eşine bağırıp çağırmış,el kaldrıdım vurmaya yeltendim vs yazıyor.Bu kadar hararetli bağırışma rezil olduk yazmıs.Kayınvalidesi oğluna arka çıkmış.ne biçim kadınsın sen vs diyen eleştiren olmuş.Eşi eve gelince '' yatagını ayır bir süre benimle yatmayacaksın '' demiş.Yatagının yanında kızının beşigiyle yatak arasına yere yatak sermiş yatmış.
Bence zaten karşı koymaya çalışan,tavır koymaya çalışan bir hanım.Ama eşi acayip takıntılı,hassas,anneliğini sürekli az bulan eleştiren bir baba.Bu yüzden asın kesin diye akıl vermeyelim bence.İşe yaramaz ,daha vahim şeyler olabilir.
Herkesin içinde sen ne biçim annesin lafa daldın çocuk düştü diye karısını tartaklamaya çalışan adam dört duvar arasında neler yapmaz.Akli selim olmakta fayda var...
Bu arada arkadas devlet memuru çalışan bir anne-hanım.Ne kadar sıkıştıgını siz düşünün artık.Gündüzleri çocuk sanırım babanneyle vakit geçiriyor,onlara alışkın,annesine babama bağırma diyen,şimdiden etki altında kalan bir yavrusu var.VS VS .konu çok derin,konu sahibinin ilk hakaret,yardım isteyen mesajı degil.Rabbim yardımcısı olsun...amin
dilerim konuları karıştırmamısımdır(( yada dilerim karışmıstır da bir kadının bu kadar derdi yoktur yaaa...
Ben de senin eşin gibi biriyle 11 yıllık evliyim. Allah yardımcın olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Ne yaparsam yapıyım ben hiçbir şeyi değiştiremedim. Alttan aldım olmadı. Bağırdım olmadı. Onunla kavga etmemek için oda oda kaçtım yine olmadı. Kavga etmek istediğinde yine yapacağını yapıyordu. Kavga ediyordu, sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranıyordu. Benim de gülmemi bekliyordu. İşin garip tarafı bunları kime anlatsam onu tanıyan herkes söylediklerime inanmıyordu. Herkes benim abarttığımı düşünüyordu. Çünkü dışarıya karşı çok iyi bir insandı. Özünde iyi bir insan olabilir ama bana yapmadığı hakaret kalmamıştı. Küfürler, fiziksel şiddet Ben kendime özgüvenimi yitirmiştim. Beni iyice sindirmişti. Öyle ki kendi başıma üstüme kazak bile alamayacak duruma gelmiştim. Normalde iyi bir insan. Oğluma da son derece düşkün iyi bir baba. Ama ayda bir aybaşları tutuyordu. Halinden anlıyordum o zamanlar. Kaçıyordum ama yine ne yapıp edip kavga çıkarıyordu. İşin garip tarafı kavgayı o çıkarıyordu ama kavgayı onun gözünde çıkaran hep bendim. Onsuz hiçbir şey yapamaz hale geldim. İşte çalışmamı istemiyordu. Çalıştığım halde senin bu eve ne katkın var diyordu. Oysa benim de eve katkım vardı ama o bunları bir türlü görmüyordu. Sadece kendi yaptıklarını görüyordu. Çalışmasam zaten bana aldığı, benim için bir şey yaptığı da yoktu. Bir de böyle bir adamın nesine güvenip işi bırakıyım ki? Bazen kavga sonrası evden çıkıp gidiyor, sabaha kadar da gelmiyordu. Sonra beni evden kovmaya başladı. Her kavgada ama Ben de oğlum var, yuvam yıkılmasın, düzelir diye gitmedim. O da zaten gidemez diye kavga sıklığını artırmaya başladı. Bir süre sonra kendimi evde onun hizmetçisi, çocuğun dadısı, ütücü, bulaşıkçı, sadece onun canı istediğinde beraber olan karısı gibi hissetmeye başladım. Ne yaparsam yapıyım beğendiremedim, sürekli eleştirildim. Bana lağım suratlı, pislik, nefret ediyorum senden diyordu. Sürekli bu adam beni sevmiyor, sevseydi bunları yapmazdı diye ağlıyordum. Saygı kazanılır diyorlar ama ben çok uğraştım. Onun gözünde bir hiç olmuştum, insan bu durumda kendine güvenini de yitiriyor ve özgüvenin yitince karşıdaki de ne yaparsan yap sana saygı duymuyor. Psikiyatrist bana bu insanın kişiliği böyle, kişiliği değiştiremezsin dedi. Ne yaparsan yap sen bunu değiştiremeyeceksin dedi. Yani onu o şekilde kabul etmek zorundaymışım. Sonunda ne mi oldu? 4 ay önce beni ve oğlunu terk etti. Kendine bir ev tutmuş. Şimdi çok mutlu. Önceleri o çok sevdiği oğlu bile umurunda değildi. Şimdi hafta sonları oğlunu görmeye geliyor. O da oğlumun psikolojisini bozduktan sonra. Ben epey evimde kaldım sonra ben de ailemin yanına döndüm. Bana bu yuvayı yıkan sen oldun diyor. Evi terk eden o. Düşüneceğim diye gitti, bekledim bekledim gelmedi, ben de ailemin yanına gittim. Baba evine döndüğüm için yuva yıkan ben oldum. Yani her halukarda suçlu sen oluyorsun. Kendileri hep sütten çıkma ak kaşık. Sanırım hayatında biri var. Tahminim arkadaşının karısı. (o da uzun bir konu). O yüzden evdekinin kıymeti yok. Şimdi çook mutlu. Traşı giyimi son derece iyi. Kendine iyi bakıyor. Spora da gidiyormuş. Bir şeye ihtiyacınız var mı diye bile sormuyor. Anneler günümü bile kutlamadı. Kendi hayatını bekar gibi yaşıyor. Oğlum ilk başlarda çok kötüydü, babaya çok düşkün olduğu için sürekli ilk başlarda onu arıyordu. Annemlere gelince düzeldi. Çünkü kardeşlerim, gelen giden ona iyi geldi. Bir psikoloğa götürdüm ben oğlumu. Şimdi bazen soruyorum yive eve dönüp üçümüz yaşayalım mı diye. Hayır hep burada kalalım diyor. Ben de yaralarımı sarmaya çalışıyorum. Ona öyle bağımlı hale gelmişim ki ayrılmam gerektiğini mantiken bildiğim halde kalbime anlatamıyorum. Hala bazen onun gelip özür dilemesini bekliyorum, oysa o hiç özür dilemez. Yaptıklarından da pişman olmaz biliyorum. Ben yaralarımın küllenmesini ve Allahın adaletini bekliyorum. En azından huzurum var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?