- 24 Ocak 2018
- 135
- 181
- 23
- Konu Sahibi 123pembehayal
-
Konusmayi denedinizmiİyi geceler hanımlar. Uzun zamandır takip ediyorum ama bir derdimi anlatmak için yeni üye oldum. Sorun annem ve onun sürekli hastalıklı hali. Bu durum beni ve kardeşlerimi çok üzüyor. Sanırım özellikle beni üzüyor. Çünkü ben evin en büyük çocuğuyum. Üniversiteyi yeni bitirdim geldim eve. Şu an öğretmenlik yapıyorum. Evin en büyük çocuğu olduğum için annemin hastalıklarına en çok şahit olan bendim. Annem sürekli bir yerim ağrıyor der. Ben kendimi bildim bileli annemin hasta olmadığı bir zaman nadir hatırlıyorum ben bu durum beni artık çok rahatsız ediyor. Sıkılıyorum, bunalıyorum. Nasıl davranacağımı napmam gerektiğini bilmiyorum.bir fikri ve ya düşüncesi olan yardımcı olabilir mi?
Senelerdir böyle Ama. Evet bazen ciddi hastalıkları oluyo. Ama bazıları hastalık hastası derler ya o cinsten.gercekten hasta mi? eger degilse ciddiye alma gülerek cvp ver. bi sene sonra azalir hastaliklari
Hastaneye gitmeyi teklif ettiğinde yok mok diyor değil mi? Ve evde annenle tartıştığınızda hasta halimle temizlik yaptım yemek pişirdim gibi söylemleride oluyor mu?İyi geceler hanımlar. Uzun zamandır takip ediyorum ama bir derdimi anlatmak için yeni üye oldum. Sorun annem ve onun sürekli hastalıklı hali. Bu durum beni ve kardeşlerimi çok üzüyor. Sanırım özellikle beni üzüyor. Çünkü ben evin en büyük çocuğuyum. Üniversiteyi yeni bitirdim geldim eve. Şu an öğretmenlik yapıyorum. Evin en büyük çocuğu olduğum için annemin hastalıklarına en çok şahit olan bendim. Annem sürekli bir yerim ağrıyor der. Ben kendimi bildim bileli annemin hasta olmadığı bir zaman nadir hatırlıyorum ben bu durum beni artık çok rahatsız ediyor. Sıkılıyorum, bunalıyorum. Nasıl davranacağımı napmam gerektiğini bilmiyorum.bir fikri ve ya düşüncesi olan yardımcı olabilir mi?
Senelerdir böyle Ama. Evet bazen ciddi hastalıkları oluyo. Ama bazıları hastalık hastası derler ya o cinsten.
Demek k haste değil gerçekten hasta olsa surat niye yapsınEvet. Ama ne zaman konuşmaya kalksam alınıyor. Tamam hasta değilim iyiyim deyip surat asıyor.
Evet haklısınız. Ama sanki ilgi beklediği için yapıyor gibi. Sürekli bi sinirli hali var. Ne söylesek alınıyor. Emin'im bunu teklif etsem hastalığıma inanmıyor diye trip atar.Psikiyatriye götürseniz,hayatında geçmiş ve yaşadığı hayatta mutlu olmadığı ona acı veren şeyler olmalı ki hep kendini hasta hissediyor.Buda bir psikolojik hastalıktır çünkü.
Kimse bu durumu yaşamaktan mutluluk duymaz çünkü.
Sizin en büyük yardımınız bu olacaktır.
Mesela geçenlerde doktora gitti boynum ağrıyor diye boyun fıtığı çıktı. Aynı hastalık bende de var. Ama bilemiyorum neden böyle yapıyor.bir kac yöntem kullana bilirsin
doktora götür her defasinda kesinlikle birseyi yoksa hic dinleme bile biliyorum zor ama o sana oyh buram agrio dedigi an sen havanin güzeliginden bahset.
Mesela geçenlerde doktora gitti boynum ağrıyor diye boyun fıtığı çıktı. Aynı hastalık bende de var. Ama bilemiyorum neden böyle yapıyor.
Aynen. Hafta sonu yine hastaydı. Sürekli uyudu. Evet belki ağrısı vardı. Ama abartacak kadar olduğunu sanmıyorum. Ben hiç iş yaptırmadım. Yemek yaptım bulaşık filan hepsini yaptım ki Zaten normal zamanlarda da sürekli yardımcı olurum. Benim biraz yüzüm asıldı bu hallerinden dolayı yemek filan yaptım diye sandı tüm iş bana kaldı diye yüzüm asık sandı söylenerek kalkıp iş yapmaya başladı.Hastaneye gitmeyi teklif ettiğinde yok mok diyor değil mi? Ve evde annenle tartıştığınızda hasta halimle temizlik yaptım yemek pişirdim gibi söylemleride oluyor mu?
Sordum. Ama bana inanmıyor musun filan deyip kızdı.muhabbet olsun, oda iglu görsün bir cok sebebi ola bilir hic acik acik sordun mu
Çok teşekkür ederim önerileriniz için. İnşallah...Öncelikle şikayetlerini ciddi olarak değerlendirin bir bakın bakalım gerçekten hasta mı? Bazen drların hiçbirşeyi yok dedikleri insanlarda gizli şeker, insülin direnci vs olabiliyor. Bunlar çok ciddi düzeyde olmadıkça öyle belirgin semptom vermiyor. Sürekli hasta hissetme gibi, ağrılar, uyku hali, keyifsizlik gibi belirtiler de yapıyor. Ya da vitamin eksiklikleri, yüksek karbonhidrat tüketimi vs. bunlar da yapabilir. Önce önyargısız gözleme alın. Yeme alışkanlıkları, uykusu, şikayetleri vs. Sonra bir emin olun rahatsızlığı olmadığına ondan sonra psikiyatriste gidin. Mutlaka bir çözümü vardır.
Evdeki renkler, ışık vs sonrasında düzenleyeceğiniz şeyler olabilir.
Bilirim bu durumu insanın yaşam enerjisini alır götürür. Dilerim en kısa sürede çözersiniz, eviniz neşeyle dolar...
O kadar çok takıyorum ki Artık hasta olduğu için değil evde böyle bir hava olduğu için takıyorum. Şu son üç gündür psikolojim o kadar alt üst oldu ki. Ve bu ara da kalbimi de kırıyo. Ben çok şükür kolay kolay hasta olmam. Dün çok soğuktu ve biraz yürüdüm. Eve geldiğimde Boğaz'ım ağrıyordu. Bana hastaysan doktora gitseydin dedi. O kadar ÜZüldüm ki...Ayni babam...
Sinavlara (universiteye giris) girecegim zamanlarda calismak yerine, babam hasta hem de cok kotu diye oturup gunlerce uzuldugumu hatta bazen agladigimi bilirim. O kadar abartmisti ki bir ara..Sonra biraktim takmayi.. himm evet ,yok ya oyle degildir,yine gecici biseydir,e bi doktora git bakalim canim ..tarzi konusur oldum ve ustunde durmamaya calisiyorum..
Cunku bana da yazik..
Insan kendi de hasta oluyo dinleye dinleye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?