Sürekli hastalık havası olan ev:(

Dün tüm tahliller yapılmış babamla gittiler. Hiç bir şey çıkmamış. Doktor sinirsel o zaman demiş

Annen depresyonda veya tukenmislik sendromu yasiyor olabilir... Aslinda yardima ihtiyaci var. Hem ev islerinde hem de psikologdan... Calisiyormussunuz, haftada veya 15te bir, yardimci alsaniz en azindan temizligi ikiniz de yapip yorulmazsiniz. Hem zaten fitik oldugu icin belki bazi isleri yapmasi agrisini artirir.

Hayatinizi bilemiyorum ama siz, babaniz, kardesleriniz eger hepinizin yuku yillardir annenizin ustundeyse bir noktada tukenmek normal aslinda. Hani ev cekip cevirmek, cocuk-lar yetistirmek kolay degil. Bize annenin asli gorevi olarak geliyor. Yapsin, sikayet etmesin, anne dedigin yapar gibi ama o da bir insan.

Kimisi cevval oluyor hamarat oluyor, hayattan bikmiyor, yani şoyle ornek vereyim yakinimda olan 60 yasindaki iki kadini kiyasliyorum, biri hala tuttugunu koparir, misafiri, yemek yapmayi, ev isini, koydeki isleri cok sever, oburu ise kendine zor yetiyor, evi yagdan kirden geçilmez, bir yemek yapar inanin yiyemezsiniz... Yani anneniz yardim cigliklari atiyor, Allah yardimcisi olsun. Mutlu olsa hayatindan memnun olsa boyle davranmazdi.

Lutfen ona kizmayiniz, yardim etmeye, anlamaya calisin. O sizi nasil derdini sadece aglayarak anlatabilen bir bebekken sarip sarmalamişsa siz de onun size anlatamadiklarini anlamayi deneyin.

Anlayışlı biri olduğumu düşünüyorum. Çalışıyorum ama işe gitmeden temizliği filan yapıp gidiyorum. Küçüklüğümden beri hiç tek bırakmadım gerek ev işlerinde gerekse yemek pasta börek misafir ağırlamada. Örneğin bir misafir gelse pastasını böreğini ben yaparım annem misafirle oturur tüm işi yaparım. Yaz kış temizliğinde şehir dışında okurkende geldiğim zaman yaparız yapma derdim. Yani demem o ki evin tüm yükü evet anne olarak fazlası onda ama Bnde kardeşlerimde o anne biz bir şey yapmayalım diyen kişiler değiliz. İşte sormak istediğim de bu hayatı gerçekten düZenli ve bir sıkıntı yokken (sıkıntısı olmadığını biliyorum çünkü her şeyi bana anlatır paylaşır)bu yaptığı neyin nesi?

ama insanin ruhunun hasta olmasi icin illa ki kotu bir sey yasamasi gerekmez ki. Ornegin insanlar en mutlu olmalari beklenen zamanda yani 9 ay dogumunu ve oncesinde de hamile kalabilmeyi bekledikleri bebeklerini dogurduktan sonra bile hayatlarindan memnun olmayabiliyorlar, depresyona girebiliyorlar. Yani illa elle tutulur gozle gorulur bir problemi olmayabilir. Ama bir psikolog annene onyargi ile yaklasmayacagi icin yardimci olabilir.

Uzatiyorum ama anlasilmak icin ornek verecegim. Arkadasimin maddi durumu cok cok iyi. Bebegi olana kadar kist aldirdi, dis gebelik gecirdi ve kurtaj oldu. Yani 2 yil ugrasti bebek bebek diye ama simdi kizi 1 yasina ve resmen arkadasim istedigi her sey gerceklesmesine ragmen, bir eli yagda bir eli balda diye tabir edebilecegimiz luks bir hayat yasarken hayatindan memnun degil. Olabiliyor yani. İnsanoglu boyle bir varlik. Belki aradigi manevi bir huzur var, belki icinde yaslandikca hayati olumu sorguladigi, yanitlayamadigi sorular korkular ya da bir bosluk var.

Evet size hakveriyorum . Ama benim bu çabama sadece kendim içim değil kardeşlerim içinde onlar karşısında pozitif bir anne görmek istiyor. Her hastayım dediğinde küçük kardeşime sana sinirlendim senin yüzümden hasta oldum diyen bir anne değil. Yanlış anlaşılmasın burada annemden şikayet ediyor değilim Allah kimsenin başından eksik etmesin. Benim üzüldüğüm şey kendine eziyet etmesi ve bu şekilde davranarak bizi de üzmesi.

Kv de böyle sürekli hasta.
Ama gezelim desek turp gibi .
Biz bir gun dayanamayıp hastaneye götürdük . Tam kapsamlı check up yaptırdık . Sağsağlam.
O günden beri oram buram ağrı demiyormuş .

İstersen sen bi check up yaptırmayı deene

Yapıldı. 40 yaş üstü olduğu için kanser tetkikleri falan da yapıldı. Çok şükür bir şey çıkmadı. Ufak tefek hastalıkları var ama onunda tedavisini oldu. Yorumlara bakıldığı üzere sanırım sizlerin de dediği gibi psikolojik

benimki de öyleydi. biraz azaldı ama insan nasılsın demeye korkuyor.sürekli bi yerleri ağrıyor. dokttora git diyorum. gidersem bi sürü hastalık çıkar günlerce gitmem gerek diye gitmiyor. saçını kurutmuyor öyle geziyor sonra grip oluyor falan filan işte. idare ediyoruz artık

niye böyleler bilmiyorum.bişey diyince de işimi sen mi yapıyosun diye carlıyor:)

Evet bi de ergen gibi trip atmaları var

yok canim niye sikayet edesin, derdine cozum ariyorsun. Bence doktorun da dedigi gibi fiziksel bir sorunu olmadigina gore psikologa gitse iyi olur. Ben sizi de dusunuyorum, annen iyi olursa, evde yuzu gulerse siz de daha mutlu olursunuz. İnsanlar yaslandikca icleri doluyor. Surekli o bana şunu yapti, şu beni uzdu gibi karamsar dusuncelere daliyorlar, hicbir kirginliklarini silmiyorlar, isitip isitip kendi morallerini bozuyorlar. Hatta eşler gecmis yillardaki kavgalarini hatirlayip vay sen bana şunu demistin moduna giriyor. İnsallah iyi olur annen. Bakis açisi degisir hayata karsi.

Aynen haklısınız

bir de yaslilar sabit fikirli oluyor. Dusuncelerini degistirmek zor. Daha az once kus olan ablalarimi baristirmak icin yarim saat dil doktum bosuna. Abla dediysem buyugu 57 yasinda =))
Aslında annem pek yaşlı sayılmaz. 44 yaşında ama kendini yaşlı sanıyor:) amacımız ona daha yaşlı olmadığının farkına vardırmak:)

Anneniz gerçekten hasta değilse daha fazla ilgiye ihtiyaç duyuyor olabilir. Belki yeterince sevginizi göstermediğinizden dikkat çekmeye çalışıyordur. Ya da gerçekten hasta dır. O zaman iyi bir hastaneye götürüp, tepeden tırnağa baktırın.

Hastaneye götürüp tepeden tırnağa baktırdık. İlgi eksikliği de Yok çünkü sorun da bu işte tüm bunlar varken neden böyle yapıyor?

Annenizinki kesinlikle psikolojik.Psikiyatriye götürürseniz ilaçla düzeleceğini düşünüyorum.Tarif ettiğiniz durumu çok iyi biliyorum.Mutlaka götürün.Çünkü bu durum aynı kalmıyor.Zamanla daha kötü bir hal alıyor malesef

Kendi boyun fitiginiz size ağrı yapmyir diye sanmayın ki bütün boyun fıtıkları aynı belki sizinkisi başlangıç seviyesidir ve evet çok ağrı yapar. Ayrıca fibromiyalji diye bir hastalık var bir sürü hastalıktan beter bana kalırsa.. Annenizin romatizmal bir hastalığı olup olmadığını anlamanız için doktora yönlendirmelisiniz.

Ben boyun fıtığım Ağrı yapmıyor demedim. Sadece o ağrıyı bende bilirim bilirim dedim. Ve annem boynu ağrıdığı için yatmıyordu.

Bir insan belli bir yaşta ve sürekli hastayım derse zaten psikolojik olarak hastadır.sen rahat ol elinden geleni yap ama bence annen hep karamsar bu yüzden böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…