- 7 Ekim 2015
- 1.211
- 564
- 123
- 41
evet çok haklısınız en aza indirmek diyaloğu en iyisiHer şeyini anlatma. Samimi olmak zorunda değilsin. Mesafe her zaman iyidir. Sana da iyi gelecek evliliğine de
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evet çok haklısınız en aza indirmek diyaloğu en iyisiHer şeyini anlatma. Samimi olmak zorunda değilsin. Mesafe her zaman iyidir. Sana da iyi gelecek evliliğine de
Ben hep acık net davranmaya calısıyorum yani esimin yanında neysem onların yanında da oyum ama onlar malesef öyle değil bu durumda esimde tabi ki ortada bir sorun oldugunun farkına varamıyor ezilen ben oluyorumtutumunuz ezilmeye müsait gibi geldi eğer öyleyse hemen değiştirmelisiniz yoksa dha beter üzerinize gelirler onların taktiği uygulayın eşinizin yanında iyi olun ama eşiniz olmayınca ne söylerlerse karşılık verin .
Çalışmak herseyi çözümlemiyor ki tamam ayaklarımın üstünde duruyorum cok şükür ama yine de ezilen taraf kadın oluyor malesefBoşuna çırpınma bu tip insanlara gözünün üstünde kaş var dersen ona bile kavga çıkartır. Allah akıl fikir versin bunlara. Çalışan bayansin ezdirme kendini eyvallahın olmasın.
ana babasına laf söyletmeyip, ezilmene ses çıkarmayan kocaya hiç acımam. evimde oturur, çocuğuma bakarım. kv kp i evime sokmam. daha fazla çalışsın da evini geçindirsin koca efendi hazretleri.İzin alma şansım yok maddi açıdan ama kreş seceneğini bende düşünüyorum ama onlar değişmez biliyorum ve ben nasıl davranmam gerektiğini artık bileniyorum cok yoruldum.
Bu hayatın yükünü beraber omuzluyoruz evde çalışmadan oturamam ki ama maddi durumumuz olsaydı ücretsiz izin almak isterdim ne yalan söyleyeyim bebeğimi kendim büyütmek için onu daha cok koklamak sevmek oyunlar oynamak için ama haftasonları kapatmaya calısıyorum aradaki acığı.ana babasına laf söyletmeyip, ezilmene ses çıkarmayan kocaya hiç acımam. evimde oturur, çocuğuma bakarım. kv kp i evime sokmam. daha fazla çalışsın da evini geçindirsin koca efendi hazretleri.
Sen bu insanlara cevap vermezsen düzelmez ancak kafalarına bir şey düşmesi lazım. Bide eşinde bitiyor hemen hemen her şey ailesini uyarmasi lazım yoksa böyle gider. Ezik durursan ezdikce eziyorlar.Çalışmak herseyi çözümlemiyor ki tamam ayaklarımın üstünde duruyorum cok şükür ama yine de ezilen taraf kadın oluyor malesef
yalnız kocan ve ailesi seni eziyor. yükün hepsi sende.Bu hayatın yükünü beraber omuzluyoruz evde çalışmadan oturamam ki ama maddi durumumuz olsaydı ücretsiz izin almak isterdim ne yalan söyleyeyim bebeğimi kendim büyütmek için onu daha cok koklamak sevmek oyunlar oynamak için ama haftasonları kapatmaya calısıyorum aradaki acığı.
Ben de senin yaşadıkların başıma gelecek diye korkuyorum.3 aylıkken biz geliriz sen çalışırsın demişti.bırakamam küçüçük bebeği dedim.Neymiş eşim duruyormuş o kadarlıkken.bir yıl izin alıcam dedim.Bu sefer de biz de geliriz arada diyo.Sanki gelme dedim.Aslında o kadar mutsuzum ki nerden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum.Ama sizin de canınızı sıkmamak için özet geçeyim.Eşimle severek evlendik ve birbirimizi hala seviyoruz.Ancak ailesi beni sürekli yanlış anlıyor.Tüm samimiyetimle onlara annem babam gibi yaklaşıyorum ama her seferinde mutlaka bir sorunla karşılaşıyorum.Söylediğim hersözün altında mutlaka başka bir anlam çıkarıyorlar ve kafalarında kendilerini nasıl inandırdılarsa öyle takılıp kalıyorlar.Örneğin bir muhabbette kvye evliliğin ilk yıllarında adaptasyon sorunları olabiliyo sonuçta iki farklı ailede büyümüş iki farklı insan bir araya geliyor demiştim kp bana sen bize farklı demişsin diye kavga etti doğumdan sonra oturmaya gelen üst komsuma annem giderken kızım size emanet dedi çünkü kayınvalideler çok uzakta oturuyor bu lafa bile takıldılar kp neden annen biz varken seni ona emanet etti diye kavga cıkardı. İşin kötüsü kayınpeder kavgacı bir yapıya sahip ben a diyorum b anlayıp hemen kavga ediyor eşimin yanında bişey yokmuş gibi davranıyorlar o yokken benimle kavga ediyor.Allah razı olsun kızıma bakıyorlar ama bu süreçte evin herşeyine karışıyorlar ve ben kızımın bakımıyla ilgili bişey söylediğimde örneğin kayınvalideye anne yumurtanın beyazını daha yedirmeyelim gibi sanki onlara küfür etmişim gibi içselleştiriyorlar büyütüyorlar. Kayınvalideyle bişey konuşurken dahi kp hemen atlıyor herseye müdahale ediyor bu durum beni artık çok yordu.Annem daha yeni kurban bayramının sonunda beyin kanaması geçirdi gözümün önünde uzun bir süre yoğun bakımda yattı ölümden döndü onun travmasını atlatmaya calısıyorum 10 aylık bir kızım var onun bakımıyla çalışan bir anne olarak ilgilenmeye çalışıyorum yine evimin işlerine yetişmeye çalışıyorum herseye çabalıyorum ama artık kendimi cok yorgun hissediyorum lohusalık dönemimde de çeşitli sıkıntılar yaşattılar onları tam atlattım unuttum diyorum yine öyle bişey yapıyorlar ki sinir stress kalmıyor.Eşimle paylaşamıyorum evliliğin başında paylaşmak istedim çok hırçınlaştı kavgalar etti küstü.Bana anlatma demeye getirdi sonuçta annesi babası ona da hak veriyorum ama inanın çok ezildim .Yapı olarak kavga etmeyi hiç sevmeyen biriyim içime atıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Bir çıkış bulamadım onun için buraya yazmaya karar verdim okuyan herkese çok teşekkürler şimdiden.
Sağolun tesekkür ederim Allah sağ salim kavustursun bebeğinize kp de karısıyor benim herseye cok bunaltıcı.Ben de senin yaşadıkların başıma gelecek diye korkuyorum.3 aylıkken biz geliriz sen çalışırsın demişti.bırakamam küçüçük bebeği dedim.Neymiş eşim duruyormuş o kadarlıkken.bir yıl izin alıcam dedim.Bu sefer de biz de geliriz arada diyo.Sanki gelme dedim.
Çok kıyafet alma.travel sistem değil de küçük araba al bilmem ne kadın fikir makinesi.onu istiyorum alıcam dedim.oğlun da öyle istiyor dedim.Bu sefer de ben burdan demek ki ben çalışmasam herşeye karışacağını çıkarıyorum.
Ben eşime anlatıyorum.gidip başkasına mı anlatayım deyip.
Kısacası Allah yardımcımız olsun.Eşinle severek evleniyorsun da gerisini çok bilemiyorsun
Evet hem de ne farklı Allah yardımcımız olsun.Eşiniz etkide kalmıyorsa sorun yok benim eşim çok etkide kaldı şimdi bazen hala kaldığı oluyor o zaman da kendimi yapayalnız hissediyorum.Amin inşallah.Benim kayınpederime kv çenesinden sıra gelmiyor.İnsan işte eşimin ailesi diyor ama sonra konuşası geliyor arada.
Bazen diyorum kendi anne babam olsa kaç kez güzelce halletmiştik.Her ailenin algısı farklı gerçekten.
Bence biraz konuşmalısın.Zamanla tavrına alışırlar.Bi de bu insanlara özel eğitim mi veriliyor ben anlamıyorum ki.Saçma şeyler hep eşlerimiz yokken oluyor .Evet hem de ne farklı Allah yardımcımız olsun.Eşiniz etkide kalmıyorsa sorun yok benim eşim çok etkide kaldı şimdi bazen hala kaldığı oluyor o zaman da kendimi yapayalnız hissediyorum.
Bazen ogullarını paylaşamadıklarını düşünüyorum.Bence biraz konuşmalısın.Zamanla tavrına alışırlar.Bi de bu insanlara özel eğitim mi veriliyor ben anlamıyorum ki.Saçma şeyler hep eşlerimiz yokken oluyor .
+1ana babasına laf söyletmeyip, ezilmene ses çıkarmayan kocaya hiç acımam. evimde oturur, çocuğuma bakarım. kv kp i evime sokmam. daha fazla çalışsın da evini geçindirsin koca efendi hazretleri.
Aslında o kadar mutsuzum ki nerden anlatmaya başlayacağımı bilemiyorum.Ama sizin de canınızı sıkmamak için özet geçeyim.Eşimle severek evlendik ve birbirimizi hala seviyoruz.Ancak ailesi beni sürekli yanlış anlıyor.Tüm samimiyetimle onlara annem babam gibi yaklaşıyorum ama her seferinde mutlaka bir sorunla karşılaşıyorum.Söylediğim hersözün altında mutlaka başka bir anlam çıkarıyorlar ve kafalarında kendilerini nasıl inandırdılarsa öyle takılıp kalıyorlar.Örneğin bir muhabbette kvye evliliğin ilk yıllarında adaptasyon sorunları olabiliyo sonuçta iki farklı ailede büyümüş iki farklı insan bir araya geliyor demiştim kp bana sen bize farklı demişsin diye kavga etti doğumdan sonra oturmaya gelen üst komsuma annem giderken kızım size emanet dedi çünkü kayınvalideler çok uzakta oturuyor bu lafa bile takıldılar kp neden annen biz varken seni ona emanet etti diye kavga cıkardı. İşin kötüsü kayınpeder kavgacı bir yapıya sahip ben a diyorum b anlayıp hemen kavga ediyor eşimin yanında bişey yokmuş gibi davranıyorlar o yokken benimle kavga ediyor.Allah razı olsun kızıma bakıyorlar ama bu süreçte evin herşeyine karışıyorlar ve ben kızımın bakımıyla ilgili bişey söylediğimde örneğin kayınvalideye anne yumurtanın beyazını daha yedirmeyelim gibi sanki onlara küfür etmişim gibi içselleştiriyorlar büyütüyorlar. Kayınvalideyle bişey konuşurken dahi kp hemen atlıyor herseye müdahale ediyor bu durum beni artık çok yordu.Annem daha yeni kurban bayramının sonunda beyin kanaması geçirdi gözümün önünde uzun bir süre yoğun bakımda yattı ölümden döndü onun travmasını atlatmaya calısıyorum 10 aylık bir kızım var onun bakımıyla çalışan bir anne olarak ilgilenmeye çalışıyorum yine evimin işlerine yetişmeye çalışıyorum herseye çabalıyorum ama artık kendimi cok yorgun hissediyorum lohusalık dönemimde de çeşitli sıkıntılar yaşattılar onları tam atlattım unuttum diyorum yine öyle bişey yapıyorlar ki sinir stress kalmıyor.Eşimle paylaşamıyorum evliliğin başında paylaşmak istedim çok hırçınlaştı kavgalar etti küstü.Bana anlatma demeye getirdi sonuçta annesi babası ona da hak veriyorum ama inanın çok ezildim .Yapı olarak kavga etmeyi hiç sevmeyen biriyim içime atıyorum ama artık patlama noktasına geldim.Bir çıkış bulamadım onun için buraya yazmaya karar verdim okuyan herkese çok teşekkürler şimdiden.
+1
başımıza ne geliyorsa hep eşe acımaktan geliyor sanki onlar bize çok acıyormuş gibi
eşinize yorulduğunuzu yıprandığınızı anasını babasını şikayet eder gibi görünmeden söyleyin
ya işten çıkacağınızı ya da tüm maaşınızı kızınız için biriktireceğinizi söyleyin
karşı çıkarsa da kadınlar çalışmak zorunda değil gibi konuşursunuz
ne yapacak paranızı zorla döve döve elinizden alacak değil ya!