- 7 Aralık 2018
- 7.092
- 18.254
- 248
- 28
- Konu Sahibi strawberry111
-
Ya yerinde zamanındaysa olabilir ama durduk yere dakikalarca kendini öven insanlar tanıyorum. Aileyle, dış görünüşle övünmek çok ayıp ve mantıksız. Diğer saydıklarınız olabilir elbette ama bunu “övünmek” şeklinde yapınca da insanın gülesi geliyor. Yani bana komik geliyor şahsen. Çok iyiysen zaten birileri seni övüyor dakika başı insanlara bunu hatırlatmanıza gerek kalmıyor. O sebeple şöyle iyiyim şunda süperim diyen insanlar bana göre çevresindekilerden istediği ilgiyi göremediği için durmadan bunu hatırlatmaya çalışan tipler.Kendini, yaptığını, yaşantısını, ailesini seven, beğenen öven insanlara neden bu kadar bileniyorsunuz hiç anlamıyorum. Güzel yemek yaparım, kendime ve formuma dikkat ederim, iyi beslenirim, iyi bir evliliğim var, eşimin ailesiyle iyi bir ilişkim var, kültürlü bir kadınım vs daha bir çok iyi özelliğim var ve bunlarla övünürüm yeri gelince. Çünkü bunlar bana doğuştan bahşedilen özellikler değil. Deneye yanıla uğraşarak ödün vererek elde ettiğim şeyler. Niye övünmeyeyim becerilerim ve başarılarımla? Övünen insanı da severim. Kusura bakmayın her zaman tevazu göstermiyoruz ve sizlere kendinizi kötü hissettiriyoruz diye.
Ya yerinde zamanındaysa olabilir ama durduk yere dakikalarca kendini öven insanlar tanıyorum. Aileyle, dış görünüşle övünmek çok ayıp ve mantıksız. Diğer saydıklarınız olabilir elbette ama bunu “övünmek” şeklinde yapınca da insanın gülesi geliyor. Yani bana komik geliyor şahsen. Çok iyiysen zaten birileri seni övüyor dakika başı insanlara bunu hatırlatmanıza gerek kalmıyor. O sebeple şöyle iyiyim şunda süperim diyen insanlar bana göre çevresindekilerden istediği ilgiyi göremediği için durmadan bunu hatırlatmaya çalışan tipler.
Her yer aynı insanlarla dolu. Bende iş değişikliğim sonrası nereye nasıl insanların içine düştüm diyip ilk zamanlar çok bocalamıştım. Şimdi yalan yok yüzümde yalan bi gülümseme ile merhaba, günaydın, iyi akşamlar.. Böyle kafam çok rahat. Elimden gelse hiç konuşmam ama ailemden çok onları görüyorum bi selam iki dk muhabbet geri çekiliyorum. Böyle olunca daha kıymetli oluyorsunuz sürekli sizden fikir almaya iletişim kurmaya calışıyorlar. Çok tuhaf geliyordu ama şimdi banane moduna geçtimMerhaba Hanımlar. İş yerinde belirli samimiyette bir arkadas cevrem var. Bır araya geldiğimizde cogu arkadasım en basit seylerden bıle surekli kendilerini övme eşini cocuklarını övme derdindeler. İşte bıle yaptıkları en basit bir işi bile dunya nın en zor işini yapmıs gıbı anlatıyorlar.
Övünduklerı konuların cogu herkez de olan seyler. O kadar süslü cümlelerle anlatıyorlarki hayretle bakıyorum. En basit yaptıkları sade bir keki bıle ballandırarak anlatıyorlar sankı kimse bırsey gormemıskocaları yüzlerine gulse bıle sankı dunyayı ayaklarına sermıs gıbı anlatıyorlar. Onların anlattıkları seylerin kat ve kat fazlasına sahibim ama reklam yapmayınca bu biseyden anlamıyor muamelesi goruyorsun. İlk baslarda takmıyordum, baktım ben biseyden anlamıyormuşum gıbı muamele etmeye basladılar. Bahane uydurup yanlarına gitmeyince onlar toplanıp geliyor. Vırüs girdi araya biraz rahatladım:) sosyal medyadan devam ediyor birkaçı sallamaya :) Nasıl kurtulacam bunlardan en iyisi kimseyle arkadaslık kurmamakmı acaba
Daha birkaç gğn önce aynı konudan yakınmıştım. Bnmkiler bir de düşüncesiz, bencil ve kırıcı. Ben tamamen sınır çekmeyi düşünüyorum, bu yastan sonra bana birşeyler katan arkadas lazım çünküMerhaba Hanımlar. İş yerinde belirli samimiyette bir arkadas cevrem var. Bır araya geldiğimizde cogu arkadasım en basit seylerden bıle surekli kendilerini övme eşini cocuklarını övme derdindeler. İşte bıle yaptıkları en basit bir işi bile dunya nın en zor işini yapmıs gıbı anlatıyorlar.
Övünduklerı konuların cogu herkez de olan seyler. O kadar süslü cümlelerle anlatıyorlarki hayretle bakıyorum. En basit yaptıkları sade bir keki bıle ballandırarak anlatıyorlar sankı kimse bırsey gormemıskocaları yüzlerine gulse bıle sankı dunyayı ayaklarına sermıs gıbı anlatıyorlar. Onların anlattıkları seylerin kat ve kat fazlasına sahibim ama reklam yapmayınca bu biseyden anlamıyor muamelesi goruyorsun. İlk baslarda takmıyordum, baktım ben biseyden anlamıyormuşum gıbı muamele etmeye basladılar. Bahane uydurup yanlarına gitmeyince onlar toplanıp geliyor. Vırüs girdi araya biraz rahatladım:) sosyal medyadan devam ediyor birkaçı sallamaya :) Nasıl kurtulacam bunlardan en iyisi kimseyle arkadaslık kurmamakmı acaba
Sızokumuşsunuz belli sagolunİnsan ilişkileri ve ilişki sürdürme konusunda biraz okumanızı öneriyorum. İyi forumlar.
Geyik yapmak degıl geyik katliamı artıkEvet bu kisi benim, sade kekimi de overim, cay demleyisimi de, bence cok komik, neden bu kadar geriliyorsunuz ki.
Is yerinde kimse de kimseye keki ile hava atmiyordur eminim ki, alti ustu cay molasinda 2 geyik yapilacak, azicik rahat olun bence, hayat bu kadar stresle gecmez.
Bak bu bende de sürekli kendimi basit ve gömme durumu bundan kaybediyorum sanırım bende :/Rahatsiz etmez beni normalde bu durumlar ama kilit nokta BANA BIR SEYDEN ANLAMIYOR MUAMELESI EDIYORLAR demissiniz iste orasi sikinti o yuzden bu insanlarla kibar kibar araya mesafe koyun.
Ben de insanlarla iletisimi daha cok sikayet uzerine kuran bir insanim herkese "of cok sismanim of cok tembelim off keske istedigim kadar spor yapabilseeem ayy yalnizliktan cok bunaldim yuzyillik yalnizlik" gibi seyler soylerim, hatta mizah anlayisim bile "kendini gomme" uzerinedir, oysaki aslinda hayatim da gayet guzel, her sey yolunda, kilo veriyorum, evim barkim var, her seyim tam cok sukur yani. Ama mesela bu asiri kendini gomme hali bazen ortamlarda ciddiye alinmamama veya kucumsenmeme sebep oluyor, o yuzden mesela artik pek yapmiyorum, cool duruyorum mesela, sikayet edesim geliyor, kendimi durduruyorum, biraz daha pozitif bir iletisim sekli benimsedim artik.
Insanlarla yarisa girmek dunyanin en sacma seyi, herkesin guzel ozellikleri var. Ovunen ovunsun ama sizi ezikliyorlarsa o ortamdan ufak ufak uzayin
Bak bu bende de sürekli kendimi basit ve gömme durumu bundan kaybediyorum sanırım bende :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?