SÜREKLİ KENDİNİ ÖVEN ARKADAŞ ÇEVRESİ..

strawberry111

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2019
273
264
53
Merhaba Hanımlar. İş yerinde belirli samimiyette bir arkadas cevrem var. Bır araya geldiğimizde cogu arkadasım en basit seylerden bıle surekli kendilerini övme eşini cocuklarını övme derdindeler. İşte bıle yaptıkları en basit bir işi bile dunya nın en zor işini yapmıs gıbı anlatıyorlar.
Övünduklerı konuların cogu herkez de olan seyler. O kadar süslü cümlelerle anlatıyorlarki hayretle bakıyorum. En basit yaptıkları sade bir keki bıle ballandırarak anlatıyorlar sankı kimse bırsey gormemıs kocaları yüzlerine gulse bıle sankı dunyayı ayaklarına sermıs gıbı anlatıyorlar. Onların anlattıkları seylerin kat ve kat fazlasına sahibim ama reklam yapmayınca bu biseyden anlamıyor muamelesi goruyorsun. İlk baslarda takmıyordum, baktım ben biseyden anlamıyormuşum gıbı muamele etmeye basladılar. Bahane uydurup yanlarına gitmeyince onlar toplanıp geliyor. Vırüs girdi araya biraz rahatladım:) sosyal medyadan devam ediyor birkaçı sallamaya :) Nasıl kurtulacam bunlardan en iyisi kimseyle arkadaslık kurmamakmı acaba

İş arkadaşları ile asla dışarda görüşmeyin, özelinizden ve sorunlarınızdan bahsetmeyin sadece yüzeysel gündelik konuşun. Ben hiç özel sorulara yanıt vermem ve sormam. Size de tavsiye ederim. Birileri sürekli kendini övüyorsa zaten altta yatan sıkıntısı vardır. Çocukken annemin günlerinde çocuklarını sürekli öven kadınlardan da nefret ederdim. Salakça bir durum.

Eskiden bende senin gibi etrafımda ki kendini övenlere şaşırıyordum katlanamıyordum salaklıklarına artık alay ediyorum şakaya vurarak . Dediğim gibi şakaya vuruyorum . Resmen Kadir Ezildi var ya onun kadın haliyim bacım

Mesela arkadaşınız bir pasta yapmış güzel olmus gelmiş anlatıyo bunu neden hava atmak olarak algılıyosunuz ben onu anlamadım.Ben özrllikle arkadaslarımdan tarif isterim yapıp güzel olan tarifleri bana atın diye.Bence biraz sizde de sıkıntı var kusura bakmayın.Paylaşmak güzeldir iyi niyetinizi kaybetmeyin insanların davranıslarını kötüye yorup kalbinizi karartmayın

İş arkadaşlarınıza kopmanızı tavsiye etmem. Ben denedim daha sıkıntılı oldu. Ama mesafe güzel şeydir, siz kendiniz belirleyebilirsiniz. Mesela ihtiyaç duyduğunuz entellektüel bir konuşma ise, siz konuyu açabilirsiniz.

Sizin yerinizde olsam dalgaya alırdım, şakaya vurup lafı cakardm. Olmadı bende onlardan daha çok övünürdm.

Normal guzel olanı anlatanla, ovunerek anlatan insanları ayırt edecek kadar aklım var şükür. Size bır ornek vereyim bır arkadasım meyveli pasta yapıp getirmişti bırgun. Bır tanesi dedıkı ay bune ki hıc sevmem meyveli pastayı bir daha yapan kakaolu yapsın dedı. Bırkac hafta gectı bunu soyleyen kadının kızı meyveli pasta yapmıs bır ballandırarak anlatıyor sankı o lafları soyleyen pastayı sevmem diyen o degil. Bunun gibi bir suru örnek cıkar. Ortada konu yokken kendını ovmeye baslayan insan aklı basında herkezi rahatsız etmeye baslar bırsure sonra.

Muhatap olmayın. Gelicekleri zaman da programım dolu diyip kibarca reddedin. Vasıflı ve mutlu hiç bir kadın kendini sağa sola anlatmaya ihtiyaç duymaz bunun keyfini çıkarın. Ofiste beraber olduğunuz vakitlerde nezaketen dinleyin hallerine icinizden gülüp eğlenin.

Kendini, yaptığını, yaşantısını, ailesini seven, beğenen öven insanlara neden bu kadar bileniyorsunuz hiç anlamıyorum. Güzel yemek yaparım, kendime ve formuma dikkat ederim, iyi beslenirim, iyi bir evliliğim var, eşimin ailesiyle iyi bir ilişkim var, kültürlü bir kadınım vs daha bir çok iyi özelliğim var ve bunlarla övünürüm yeri gelince. Çünkü bunlar bana doğuştan bahşedilen özellikler değil. Deneye yanıla uğraşarak ödün vererek elde ettiğim şeyler. Niye övünmeyeyim becerilerim ve başarılarımla? Övünen insanı da severim. Kusura bakmayın her zaman tevazu göstermiyoruz ve sizlere kendinizi kötü hissettiriyoruz diye.

O zaman pastayı beğenmeyip sonra tam tersini yapan kişiyi tam söylediği sözle vuracaksınız.Siz o gün eleştirmiştiniz ama bugün farklı konusuyosunuz diye tak diye yüzüne söyleyeceksiniz.Ben sivri dilli bir kişi değilim insanları kırmadan hareket ederim ama haksızlığa da asla gelemem,böyle konusan bir iş arkadasım olsa yaptığı hareketin yanlış olduğunu kibar kibar söylerdim.

Bunları bilmek güzel ama sürekli dile getirmek kestiği peyniri bile ballandıra kadın var ya o peyniri uretmemis sadece kesmiş hatun

Böylesi itici oluyor yani arkadaşın demek istediği o bence ben bunu demek istiyorum zaten :))

Bu art niyet ve görgüsüzlük, övme değil. Kısacası 'mal' diye tabir edilen insan cinsi. Ayıp ama öyle denilir mi diye neden kimse bir şey demedi? Ay ben bunu severim b.k ye, kibarca rejim yapıyorum der, koca poposunu çevirsin yemezsin. Siz değil de pasta yapan kişinin laf etmesi lazımdı, bir daha da bir şey yapılıp böyle tiplere ikram edilmez, 'siz neyi seviyorsunuz anlayamıyoruz, birimiz bir şey yapınca gömüp, bir hafta sonra aynı şeyi kendiniz nasıl iyi yapıyorsunuz övüyorsunuz' veya ' ay öyle mi? e hadi madem, siz de yapın getirin, eleştirmeye eleştiri, bir bakalım nasıl yapıyorsunuz' veya hiç olmadı hiç ciddiye almayıp, iş yerinde gün muhabbeti kurmayacaksınız. Hatta abla, abi yerine bilmemne bey, bilmemne hanım . Kendinden konuşmaya başlayınca da diğerleri ile anlaşarak gideceksiniz, bu kadar.

O peyniri bulmak için kaç mandıra dolaştı, kaç peynir tattı o kadın biliyor musunuz siz? Dilimlemek için özel peynir bıçağını nasıl aradı buldu,servis yapmak için özel peynir tabağına kaç para saydı haberiniz var mı?

Şaka bir yana, kendini öven insan kendini seven insandır. Ve kendini seven insanlara özellikle kadınlara çok ihtiyacımız var bdv konularından da görüldüğü üzere.

Sizin yerinizde olsam dalgaya alırdım, şakaya vurup lafı cakardm. Olmadı bende onlardan daha çok övünürdm.
Ovunmey Soyleyecemde dilimin ayari yok benım k Kek sadece bir ornek daha nelerrrrr nelerrrrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…