- 8 Temmuz 2019
- 273
- 264
- 53
- Konu Sahibi strawberry111
-
Normal guzel olanı anlatanla, ovunerek anlatan insanları ayırt edecek kadar aklım var şükür. Size bır ornek vereyim bır arkadasım meyveli pasta yapıp getirmişti bırgun. Bır tanesi dedıkı ay bune ki hıc sevmem meyveli pastayı bir daha yapan kakaolu yapsın dedı. Bırkac hafta gectı bunu soyleyen kadının kızı meyveli pasta yapmıs bır ballandırarak anlatıyor sankı o lafları soyleyen pastayı sevmem diyen o degil. Bunun gibi bir suru örnek cıkar. Ortada konu yokken kendını ovmeye baslayan insan aklı basında herkezi rahatsız etmeye baslar bırsure sonra.Mesela arkadaşınız bir pasta yapmış güzel olmus gelmiş anlatıyo bunu neden hava atmak olarak algılıyosunuz ben onu anlamadım.Ben özrllikle arkadaslarımdan tarif isterim yapıp güzel olan tarifleri bana atın diye.Bence biraz sizde de sıkıntı var kusura bakmayın.Paylaşmak güzeldir iyi niyetinizi kaybetmeyin insanların davranıslarını kötüye yorup kalbinizi karartmayın
O zaman pastayı beğenmeyip sonra tam tersini yapan kişiyi tam söylediği sözle vuracaksınız.Siz o gün eleştirmiştiniz ama bugün farklı konusuyosunuz diye tak diye yüzüne söyleyeceksiniz.Ben sivri dilli bir kişi değilim insanları kırmadan hareket ederim ama haksızlığa da asla gelemem,böyle konusan bir iş arkadasım olsa yaptığı hareketin yanlış olduğunu kibar kibar söylerdim.Normal guzel olanı anlatanla, ovunerek anlatan insanları ayırt edecek kadar aklım var şükür. Size bır ornek vereyim bır arkadasım meyveli pasta yapıp getirmişti bırgun. Bır tanesi dedıkı ay bune ki hıc sevmem meyveli pastayı bir daha yapan kakaolu yapsın dedı. Bırkac hafta gectı bunu soyleyen kadının kızı meyveli pasta yapmıs bır ballandırarak anlatıyor sankı o lafları soyleyen pastayı sevmem diyen o degil. Bunun gibi bir suru örnek cıkar. Ortada konu yokken kendını ovmeye baslayan insan aklı basında herkezi rahatsız etmeye baslar bırsure sonra.
Bunları bilmek güzel ama sürekli dile getirmek kestiği peyniri bile ballandıra kadın var ya o peyniri uretmemis sadece kesmiş hatunKendini, yaptığını, yaşantısını, ailesini seven, beğenen öven insanlara neden bu kadar bileniyorsunuz hiç anlamıyorum. Güzel yemek yaparım, kendime ve formuma dikkat ederim, iyi beslenirim, iyi bir evliliğim var, eşimin ailesiyle iyi bir ilişkim var, kültürlü bir kadınım vs daha bir çok iyi özelliğim var ve bunlarla övünürüm yeri gelince. Çünkü bunlar bana doğuştan bahşedilen özellikler değil. Deneye yanıla uğraşarak ödün vererek elde ettiğim şeyler. Niye övünmeyeyim becerilerim ve başarılarımla? Övünen insanı da severim. Kusura bakmayın her zaman tevazu göstermiyoruz ve sizlere kendinizi kötü hissettiriyoruz diye.
Normal guzel olanı anlatanla, ovunerek anlatan insanları ayırt edecek kadar aklım var şükür. Size bır ornek vereyim bır arkadasım meyveli pasta yapıp getirmişti bırgun. Bır tanesi dedıkı ay bune ki hıc sevmem meyveli pastayı bir daha yapan kakaolu yapsın dedı. Bırkac hafta gectı bunu soyleyen kadının kızı meyveli pasta yapmıs bır ballandırarak anlatıyor sankı o lafları soyleyen pastayı sevmem diyen o degil. Bunun gibi bir suru örnek cıkar. Ortada konu yokken kendını ovmeye baslayan insan aklı basında herkezi rahatsız etmeye baslar bırsure sonra.
Bunları bilmek güzel ama sürekli dile getirmek kestiği peyniri bile ballandıra kadın var ya o peyniri uretmemis sadece kesmiş hatun
Böylesi itici oluyor yani arkadaşın demek istediği o bence ben bunu demek istiyorum zaten :))
OvunmeySizin yerinizde olsam dalgaya alırdım, şakaya vurup lafı cakardm. Olmadı bende onlardan daha çok övünürdm.
Soyleyecemde dilimin ayari yok benım kO zaman pastayı beğenmeyip sonra tam tersini yapan kişiyi tam söylediği sözle vuracaksınız.Siz o gün eleştirmiştiniz ama bugün farklı konusuyosunuz diye tak diye yüzüne söyleyeceksiniz.Ben sivri dilli bir kişi değilim insanları kırmadan hareket ederim ama haksızlığa da asla gelemem,böyle konusan bir iş arkadasım olsa yaptığı hareketin yanlış olduğunu kibar kibar söylerdim.
Kek sadece bir ornek daha nelerrrrr nelerrrrrBu art niyet ve görgüsüzlük, övme değil. Kısacası 'mal' diye tabir edilen insan cinsi. Ayıp ama öyle denilir mi diye neden kimse bir şey demedi? Ay ben bunu severim b.k ye, kibarca rejim yapıyorum der, koca poposunu çevirsin yemezsin. Siz değil de pasta yapan kişinin laf etmesi lazımdı, bir daha da bir şey yapılıp böyle tiplere ikram edilmez, 'siz neyi seviyorsunuz anlayamıyoruz, birimiz bir şey yapınca gömüp, bir hafta sonra aynı şeyi kendiniz nasıl iyi yapıyorsunuz övüyorsunuz' veya ' ay öyle mi? e hadi madem, siz de yapın getirin, eleştirmeye eleştiri, bir bakalım nasıl yapıyorsunuz' veya hiç olmadı hiç ciddiye almayıp, iş yerinde gün muhabbeti kurmayacaksınız. Hatta abla, abi yerine bilmemne bey, bilmemne hanım . Kendinden konuşmaya başlayınca da diğerleri ile anlaşarak gideceksiniz, bu kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?