• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sürekli kıyaslıyorum

bence burada cok ciddi bir sorununuz var,
buraya acmissiniz derdinizi ama biraz da elestirel yaklasmislar hakli olarak,
bence bir uzmanina danisabilirsiniz,

zira sorun esinizin dis gorunusunu elestirmeniz ve yeterince yakisikli bulmamaniz falan degil,

bence sorun direk bir baskasinin secimi uzerinden kendi secimlerinizi elestirmeniz, memnuniyetsizlik duymaniz,

bu sekilde en yakisikli ile evlenseniz gene mutsuz olursunuz,
cunku kardesiniz en iyi giyinen adamla evlenebilir,
en iyi giyinen ve de en yakisikli adamla evlenseniz yine mutsuz olursunuz,
cunku komsunuzun esi en iyi baba olan adamdir ve o sizin kocanizda eksiktir iste.

bence kendi secim kriterlerinize sadik kalarak esinizi sectiyseniz bu kaygilarinizdan kurtulmaya bakin,
yok kendi kriterleriniz oturmadan es secimi yaptiysaniz yanlis bir secim yaptiginizi dusunebilirsiniz.

bir de tabi igneyi baskasina cuvaldizi kendine olayi var,
bir de kendinize donun bakin, hangi kriterlere uyuyorsunuz, hangilerine uzaktan bakiyorsunuz.
tek uydugunuz kriter guzellikse asil kendinizin bizatihi yanlis secim oldugunuzu dusunebilirsiniz de belki.
+1

Tip konusunu hiç kıyaslamadım. Ama bazı nazik davranışlı eşleri görünce aklımdan geçmiyor değil. İnsanız sonuçta. İyi yanlarını görmeye çalış derim. Mesala ben öyle yapmaya çalışıyorum. Haaa var mı orasını da tam bilemiyorum:bicak:

Tip konusunu hiç kıyaslamadım. Ama bazı nazik davranışlı eşleri görünce aklımdan geçmiyor değil. İnsanız sonuçta. İyi yanlarını görmeye çalış derim. Mesala ben öyle yapmaya çalışıyorum. Haaa var mı orasını da tam bilemiyorum:bicak:
Sizin yorumunuz daha gerçekçi teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: bay
bence burada cok ciddi bir sorununuz var,
buraya acmissiniz derdinizi ama biraz da elestirel yaklasmislar hakli olarak,
bence bir uzmanina danisabilirsiniz,

zira sorun esinizin dis gorunusunu elestirmeniz ve yeterince yakisikli bulmamaniz falan degil,

bence sorun direk bir baskasinin secimi uzerinden kendi secimlerinizi elestirmeniz, memnuniyetsizlik duymaniz,

bu sekilde en yakisikli ile evlenseniz gene mutsuz olursunuz,
cunku kardesiniz en iyi giyinen adamla evlenebilir,
en iyi giyinen ve de en yakisikli adamla evlenseniz yine mutsuz olursunuz,
cunku komsunuzun esi en iyi baba olan adamdir ve o sizin kocanizda eksiktir iste.

bence kendi secim kriterlerinize sadik kalarak esinizi sectiyseniz bu kaygilarinizdan kurtulmaya bakin,
yok kendi kriterleriniz oturmadan es secimi yaptiysaniz yanlis bir secim yaptiginizi dusunebilirsiniz.

bir de tabi igneyi baskasina cuvaldizi kendine olayi var,
bir de kendinize donun bakin, hangi kriterlere uyuyorsunuz, hangilerine uzaktan bakiyorsunuz.
tek uydugunuz kriter guzellikse asil kendinizin bizatihi yanlis secim oldugunuzu dusunebilirsiniz de belki.

Giyim vs maddiyat hiç önemli olmadı hiç kıskanmadım
Evst eşimde olmayan bazı manevi güzellikleri benim eşim neden böyle değil diye düşünüyorum yardımcı olması düzenli olması sakin yapılı olması.. eşimin de başka güzel tarafları var biliyorum ama beynime söz geçiremiyorum
Yakışıklılık diyince herkes oraya odaklanmış

Senin gormek istedigin oyledir belki. Kimsenin evliligi mukemmel dort dortluk deil. Sen sadece seciminden dolayi pismanlik yasiyor gibisin bunu da etrafi mukemmel gorerek bahane ediyor olabilirsin. Seytan işlerinden uzak dur, bu dusuncelerdense aklini duayla zikirle mesgul edebilirsin

kendiniz ile ilgili ‘guzel’den daha önemli meziyetleriniz vardır mutlaka. Kendinize bu kadar sığ yaklaşıp hakkınızı yemeyin. Çirkin şansı diye bir şey Yok, güzel/yakışıklı olan insanların hayat 1-0 önde başladığını düşünürüm.
Ama sadece ilk izlenimde sizi öne geçirir. Fırsat sağlar. Bunun dışında yaşantıda fark ettirdiğini düşünmüyorum...

‘kılıbık’ diye tabir ettiğiniz karısının sözünden çıkmayan adamları ben çok itici bulurum. Bu maço olsun demek değil. Karakteri olsun, fikri olsun. Aynı fikirde olabiliriz, az çatışma yaşıyor olabiliriz bunlar başka şeyler. Ama karışımda ne yaparsam yapayım onaylayacak biri olsun istemem. İnsanın kendi değerlerinin ve doğrularının olması önemli.

göz var izan var. Kocanız en yakışıklı olmayabilir. Siz de en güzel değilsiniz. Her güzelden daha güzeli var sonuçta. O da sizi kıyaslamaya başlarsa ne kadar gurur kırıcı olacağını tahmin edemiyorum. Bir de bu kadar göreceli bir kavramda nasıl kesin olabiliyorsunuz omunda anlamadım.

olmazsa olmazlarınız varsa evlenirken düşünecektiniz. Uzun boy gibi.. Gönül bu. Oluyor demek. O zaman gözünüz görmemiş. Şimdi batıyor olma sebebi aradığınızı bulamamış olmanız. Aradığınız uzun boy değil ama. Dış görünüşe o kadar takıksınız ki her şeyi buna bağlamışsınız...
eşiniz 190 da olsa aranızda eksik olan şey tamamlanmadığı surece böyle hissedeceksiniz.
Tamamen anlaşamadığım manevi beklentilerimi karşılamadığı için mi bana yakışıklı görünmediğini söylüyorsunuz..

Tamamen anlaşamadığım manevi beklentilerimi karşılamadığı için mi bana yakışıklı görünmediğini söylüyorsunuz..

Ya fiziksel görüntüyü çok çok önemseme hatasına düşüyorsunuz, ki o zaman evlenirken bunun size daha çok batması gerekirdi.
Yada sadece manevi değil, evlilikte aradığınızı bulamadığınız için bu şekilde düşünüyor ve kıyaslar yapıyorsunuz....
Maddi zorluk, cinsel performans/zevk, kadın ruhundan anlaması gibi her şey olabilir...
Yada siz evliliği sevmediniz, sorumluluğu, yoruculuğu, biri ile sürekli aynı evde bulunmanın boguculuğu gibi...
bence biraz fiziksel özelliklerden ziyade hayatınızda memnun olmadığınız şeylere odaklanıp onları çözmeye çalışın...

Sevgiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü seviyorum eşimi. Ama şu da saçma geliyor şöyle söyleyenler; benim eşim bana herkesten yakışıklı geliyor vs. Sonuçta göz diye bir şey var ne alaka sevmeyle

O zaman kendinizi ondan üstün görüyorsunuz. Geçenlerde okudum yapılan araştırmaya göre yakışıklı ya da güzel olan eş diğer eşten kendini daha üstün görme eğilimine girebilirmiş. Eşinizin size yakışmadığını, daha iyilerine layık olduğunuzu düşünüyorsunuz.

Valla beni de böyle gazlamaya çalıştılar hep çevremden ama kulak asmadım. Eşim benden 13 yaş büyük ama yaşını göstermiyor, boylu poslu eli yüzü düzgün bir adam, ben ona göre çok çok daha güzelim ama böyle düşünmedim. Bunda eşimin huyu suyu da önemli tabi. Size karşı çok da nazik davranmıyor anladığım kadarıyla belki o yüzden böyle düşünüyorsunuzdur.

Kısacık ömrümde başkalarını düşünerek geçiriyorum son yıllarda . Uyuz oluyorum kendime

İnsanlar kötü taraflarını paylaşmıyorlar asla, dışardan baksan hepsi mutluluk abidesi. Kanma bunlara , herkesin sorunu sıkıntısı olur kendine göre, kimse mükemmel değil.

Biz eşimle aynı kurumdayız epey göze çarpıyoruz eşim üst düzey yönetici olduğundan, inan herkes açık bulma peşinde. İnsanlar o kadar iğrenç ki, eşimin toplantısı olduğunu biliyorum mesela gelen bir üst düzey oluyor tüm banka biliyor ama hala gelip bana insanlar farklı yakıştırmalar yapıyor , yani resmen art niyet açık aramaya çalışma. Kendileri mutsuz beni de mutsuz görseler mutlu olacaklar. Bırak insanları.

yeterince sevmiyorsunuz. eşimin saçları döküldü mesela. ama bana yinede elin sırma saçlısından daha güzel geliyor kocamın keli :halay: çünkü onu seviyorum bazen odunluğu tutsada olsun :KK45:

Herseyin en iyisine ben layığım gibi bi kalıp düşünce var sanırım bu hislerin ardında.Biz güzel ,cok iyi ,cok akıllı olabiliriz .Bazen kendimizi layık gördüğümüz pozisyon ya da hallere başkaları sahip oluyor.İş hayatinda da yaşaniyor bu.Herkesin bir nasibi var.Eşin de senin nasibinmiş.Daha yakışikli olmasi da emin ol hicbirseyi degistirmezdi.Bu sefer kiyaslayacak baska birsey bulurdun.

Ahh aşk ahh..Sen varsan işin içinde, denizler su damlası gelir sevenin gözüne..sen varsan yüce dağlar erir gider Şirin için,Ferhat'ın elinde..Senin varsan işin içinde,çöller aşılır sevgilinin izinde..
sen yoksan eğer, boy da mesele..yüz mesele..göz de mesele...Aşkta noksanlık olursa, kusur görürüsün sevgilide..Aşığa kusur aramak mı yakışır ? ki aşık kusur görür mü hiç sevdiğinden sor hele..

boşverin hayatınızda olanlarla mutlu olmayı oğrenın nıce uzun boylular eşlerine neler yaptı ... ha bıde oyle benim eşim şunu yapar soyle yardım eder dıyenlerede çok ınanma o ınsanla aynı evde kalmayınca ınsanı tanıyamazsın...

evet sürekli evliliğimle ilgiki konuları başkalarıyla kıyaslıyorum ve malesef hep benden iyi taraflarıyla. İçten içe yiyorum kendimi eşimin haberi yok.

Ben küçüklükten beri güzelliğiyle övülen bi insanım her girdiğim ortamda okulda vs hep çok güzel olarak nitelendirildim.
Bi gün eşimle tanıştım yakışıklılık yok boy vs benim kadar ben 170 ama nasıl olduysa evli buldum kendimi bi şekilde aşık oldum

Şimdi sürekli kuzenlerimin arkadaşlarımın eşleriyle kıyaslıyorum malesef
Mesela gerçekten huysuz bi kuzenim vardı çok yakışıklı ve sessiz sakin efendi biriyle evlendi parmağında oynatıyor. Bunu kıskanıyorum

Çirkin şansı diyorlar ya işte o oluyor sürekli etrafımda

Benim eşim olaylarda çabuk parlayan biri ve öyle her dediğimi yapan ikiletmeyen biri değil. Ben de baskın karakterli biriyim. Keşke öyle olsaydı diyorum öyle sessiz sakin toplum tabiriyle kılıbık birini görünce

Maddi değil hiç düşündüğüm şeyler mesela daha zengin olması hiç ilgimi çekmiyorken uzun boylu biri olunca keşke benim eşim de öyle olsaydı diyorum evlenirken hiç aklıma gelmeyen şeyler bunlar

Bekar kızkardeşim var yakışıklı biriyle evlenirse kıskanır muyım onu bile bilmiyorum
Bi arkadaşım aramıştı yeni evli eşinin melek gibi bi adam olduğundan sürekli yardım ettiğinden bi dediğini iki etmediğinden bahsetti buna bile imrendim

Biliyorum hain kıskanç arkadaş-abla -kuzen gibi görünüyorum şuan ama bunları kendime bile itiraf edemezken buraya açık yüreklilikle yazdım

Yardım edebilir misiniz bana nasıl kurtulabilirim bu beynimi kemiren şeylerden

Ek.; ben zaten yanlış bi davranış olduğunun bilincindeyim o yüZden kırıcı konuşmazsanız sevinirim yardımcı olabilecek varsa yazsın

Eşinizle evli olmaktan mutlu değilseniz, neden ayrılmıyorsunuz? Huyunu da sevmiyormuşsunuz. İleride karşınıza hem tipini hem huyunu sevdiğiniz biri çıkabilir. Bu kişi karşınıza siz evliyken hatta belki çocuk sahibiyken çıkarsa hiç hoş olmaz. Bu şekilde eşinize de haksızlık ediyorsunuz. O da onu beğenen biriyle olmayı hakediyor.

Back
X