Sürekli korku içindeyim neden?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Son zamanlarda bu durum iyice canımı sıkmaya başladı. istanbulda olan depremi bilmeyen yoktur sanırım ondan sonra en ufacık şeyde bile korkmaya başladım. başka ildeyim şu an burda bile her an koltuk mu sallandı acaba diye düşünüyorum kalbim gümbür gümbür atıyor. Olay sadece deprem de değil mesela hızla kapı kapansa biri bağırsa ya da asansörden falan inerken aniden karşıma birisi çıksın kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor ellerim falan titriyor. Neden böyle oldum bilmiyorum ama artık günlük yaşantımı çok etkiliyor bu olay. Aklıma bazen olabilecek kötü senaryolar geliyor. Sürekli gergin bir haldeyim rahatlayamıyorum. Ne oluyor bana bilmiyorum ya da nasıl aşabilirim bu durumu bilemiyorum.

Anksiyeteyi tetiklemiş gibi görünüyor. Benim de erkek arkadaşım İstanbul’da kendim de o 5.8’de sallanan bir ilde yaşıyorum, daha büyüğü olsa daha şiddetli sallanıcak burası da diye düşünüyorum hep. Uykudan uyandığımda vs hep bi sarsıntı hissediyorum bu ara. Deprem hâlâ güncel bir konu olduğu için sanırım bu kadar etkisindeyiz, zaman geçince geçeceğini düşünüyorum. 1-2 hafta daha devam ederse psikolojik destek almakta fayda var.

Bende ayni sizin gibiyim. En ufacik bir ses bile duysam irkiliyorum kalbim gum gum atiyor. Surekli sallaniyormusum gibi hissediyorum. Bu korku durumunu asamiyorum :( kendi kendimi telkin etmeye calisiyorum sonucta ne zaman nerede olacagimizi bilemeyiz diye ama yinede bu korkuyu atlatamiyorum

Bende aynıyım bazen durduk yere sallanıyormuşum gibi hissediyorum hemen avizelere bakıyorum, kalbim küt küt atmaya başlıyor
Zamanla unutup gideriz inşallah.

Son zamanlarda bu durum iyice canımı sıkmaya başladı. istanbulda olan depremi bilmeyen yoktur sanırım ondan sonra en ufacık şeyde bile korkmaya başladım. başka ildeyim şu an burda bile her an koltuk mu sallandı acaba diye düşünüyorum kalbim gümbür gümbür atıyor. Olay sadece deprem de değil mesela hızla kapı kapansa biri bağırsa ya da asansörden falan inerken aniden karşıma birisi çıksın kalbim yerinden çıkacakmış gibi atıyor ellerim falan titriyor. Neden böyle oldum bilmiyorum ama artık günlük yaşantımı çok etkiliyor bu olay. Aklıma bazen olabilecek kötü senaryolar geliyor. Sürekli gergin bir haldeyim rahatlayamıyorum. Ne oluyor bana bilmiyorum ya da nasıl aşabilirim bu durumu bilemiyorum.
Aynjyim heran korku yedrgin yuregimke yalisti cikmiyo gecelri kardesimi cagryiom benle yatsin esim vardiyali doktora gtsekde fayda etcegini sanmiyim cnki biliyom buyuk bi depremin gelcrgini

Arkadaslar o psikoloji birazda kafanızda bitiyor
Bende aynakarsısında sallandım benimde elim ayagım bosaldı gecmesini bekledim ve gecince en az yarım saat yerimden kalkamadım. Suan cok sükür iyiyim. Cünkü ölümden korkmuyorum ve Allaha tevekkül ediyorum. Rabbim cümlemize hayırlı ölümler versin diye dua ediyorum ve icim rahatlıyor...
Korku korkuyu cagırır. Bol dua bol tevekkül öneriyorum atlatamadıgınız yerde tıbbi destegi sart buluyorum. İyi günler🙋‍♀️

Arkadaslar o psikoloji birazda kafanızda bitiyor
Bende aynakarsısında sallandım benimde elim ayagım bosaldı gecmesini bekledim ve gecince en az yarım saat yerimden kalkamadım. Suan cok sükür iyiyim. Cünkü ölümden korkmuyorum ve Allaha tevekkül ediyorum. Rabbim cümlemize hayırlı ölümler versin diye dua ediyorum ve icim rahatlıyor...
Korku korkuyu cagırır. Bol dua bol tevekkül öneriyorum atlatamadıgınız yerde tıbbi destegi sart buluyorum. İyi günler🙋‍♀️
Duada ediyorum ama kafamda nasil olcem yigin altinda kalcam yok bebegime bisey olcak olursa kacamicam korkulari sardi bedenimi berbat atlatamiyorum cok kotu Allahim yatdim etsin dusunmemeye calissamda olmuyo 😪

İstanbul’da değilim depremle alakası Yok ama benimde sürekli böyle korkularım var ufacık şeyler de bile yüreğim ağzıma geliyor doktora hiç gitmedim anksiyete yada panik atakmı diye düşünmeye başladım

Bayadir bu şekilde haşır neşir olmamistik deprem ile sanırım . Aynı durumdayım bende.depremden sonra en ufacık şeye gözüm avizeye gidiyo. Doğru dürüst uyuyamıyorum surekli sallaniyo gibi geliyo artık.
Özellikle gece yatarken göçük altında kalirsak napariz diye düşünüyorum hayal ediyorum kalbim ağzımda atiyo.

Geçenlere olan istanbul depremiyle birlikte 2011 deki van depremini de yaşayan birisi olarak sizden daha rahatım sanırsam psikolojik olabilir düzelmezse dk görünün bence

Kaza ve kaderin allah dan geldiğine yürekten inanmak ve olabilecek herseyi Hayra çevirmesi için dua etmek
-psikiyatre gitmek
- yalnız kalmamak
- inşirah ve âyetel kürsi okumak
-kafada kötü senaryolar kurmamak film ve kitapla kafa dağıtmak
- olabilecek en kötü bir olay olsa dahi bunu aşabileceginizi güçlü olduğunuzu düşünmek ❤

Birçok kişi aynı durumda yalnız değilsiniz. Çok zor bir durum geçmiyorda birtürlü. Bana bile oldu. Ben Ankara’da yaşıyorum burada üstüste birçok depremler oldu ( İstanbul’daki çok daha kötü tabiki biliyorum ) her ufak seste deprem mi oluyor diye sıçrıyorum. Sandalye de yatakta arada sallanıyormuşuz gibi geliyor. Merkez üssü tam oturduğum mahalle olan bir deprem oldu .o gün ne sallandık anlatamam. Depremin merkezinde olmak başka bişeymiş . O günden sonra oluştu korku.
İstanbul’daki arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun. Korkmanız üzülmeniz çok doğal. Eğer zamanla azalmazsa pisikolojik destek almayı deneyin. Siz kabus gibi bişey yaşadınız. Bilinç altınız zaten büyük depremi bekliyordu. Çok şiddetli sallandınız.

Korkunun ecele faydası yok bacım. Hem trafikte ölme ihtimalin, depremde ölme ihtimalinde çok daha fazla :) .. O yüzden rahat ol ;)

Back
X