Aslında neden bu kadar çok korktuğumu bilmiyorum. Gözümü kapadığım an sanki biri gelcekmiş bişey olcakmış gibi. :2:
küçükken ben de korkardım. bizim koridor tren gibiydi. odama gitmek için bir yandan koşturur, bu arada da ne kadar ışık varsa yaka geçerdim. salona giderken de aynı hızla koşarken ışıkları söndürürdüm. sanki biri beni takip ediyor gibi gelirdi.
çok enteresan bir cümle duymuştum birgün televizyonda, onun sayesinde yendim ben bu korkumu lise zamanında. karanlıkta gördüklerimiz aslında gündüz gördüklerimizin kafamızda şekillendirdiğimiz hali. mesela bir bardağı garip başka birşeye benzetmek...
korkuları yenmek için korkunun üstüne gitmek gerekiyor. çünkü bir belgeselde izledim. korkunun şiddeti sürekli aynı kalmıyormuş, azalıyormuş. sen sadece karanlıktan mı korkuyorsun? yoksa karanlıkta ne bileyim hırsız girerse, garip tuhaf varlıklar gelirse...gibi gibi korkuların mı var? eğer gözünü açtığında karanlıkta gördüğün objelerden korkuyorsan, oda da mümkün olduğunca az eşya kullan ve derli toplu olsun sürekli. bir kazağını bile sandalyene asma misal...
ne gibi şeyler geliyor aklına?
bende öyleydim eskiden ama benim bi sebebim vardı
daha yeni evliydik ve biz sinemaya musallat filmine gitmiştik eşimle
o filmden sonra bende bu korkular başladı, tuvalete gittiğimde bile eşimi kaldırıyordum wc kapısında bekliyordu
uykumak için uyku ilacı alıyordum ben
sonra kendi kendine geçti bu korku
ama korku filmleri seyretmiyorum artık
Bende de var aynen böyle korku...Dua falan gerçekten geçirmiyor..Yani bunun maalesef sonu yok
Yani ben yaşımı da aldım;ama bunun çözümünü bulamadım
Hani yaşın küçük geçer ablacım diyemiceğim...Psikolojik tedavi görmedim
Çünkü beni anlayacaklarını düşünmedim..
Onunla yaşamaya alışıyor insan :))
kizlar uzun suren yillarca suren ve kendi kendine gecmeyen korkularin cocukluga dayanan sebepleri var. cocukken birinin size soyledigi birsey veya cocukken gordugunuz cenaze yada baska bir sekil yada duydugunuz bir ses gibi seyler bilincaltiniza yerlesiyor ve suan hatirlayamasaniz bile o sebepten dolayi suan korkuyorsunuz. bunu psikoterapiyle asabilirsiniz psikiyatrist sizdeki bu korkunun nedenini aciga cikartabilir karsilikli konusarak cozebilirsiniz.
yada daha zoru siz kendinizi sorgulayip bu sebebi arayabilirsiniz, cocuklugunuzda hatta bebekliginizde sizi korkutan birsey olup olmadigini dusunmeye calisin bununla yuzlesin ama bu cok zor ve herkes yapamaz, en dogrusu bosvermeyip psikiyatriste gitmek.
Evet ama çok kötü bi durum sürekli korkmak:)
Tabii ki çok kötü bir durum;ama hayatın da ona göre değişiyor..
Bu sayede geç uyuyorum..Daha çok vakit ayırıyorum kendime :))
Kitap okuyorum,internete giriyorum,evimi temizliyorum derken zaten sabah oluyor :)
Ayet el kürsi okumani tavsiye ediyorum
bende öyleydim eskiden ama benim bi sebebim vardı
daha yeni evliydik ve biz sinemaya musallat filmine gitmiştik eşimle
o filmden sonra bende bu korkular başladı, tuvalete gittiğimde bile eşimi kaldırıyordum wc kapısında bekliyordu
uykumak için uyku ilacı alıyordum ben
sonra kendi kendine geçti bu korku
ama korku filmleri seyretmiyorum artık
geçmiş olsun güzel kardeşim sana bi tavsiye gerçekten iyi geliyor yani test edilmiş 399 ayetel kürsi ne eksik ne fazla sonra dua edeceksin allahım bana şifa ver diyeceksin görürsün iyi geliyor sonra bana dua adersin olurmu canım allah şifa versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?