Sürekli laf sokan, küçümseyen kıdemli sorunu

Herdaimgunes

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
682
263
303
İstanbul
Sürekli laf sokmayan çalışan her fırsatta insanların yanında küçük düşüren ağzının dilinin ayarı olmayan bir insanla sınanıyorum. Bildiğiniz gibi değil iş artık mobbing boyutuna geldi. Her konuda kendince “şaka” “açık sözlülük” arı altında hakaret ediyor. Öyle ki artık seviye iyice düştü. Sabah iş yerine gelince wc gittim. Wc bizim dinlenme odamızda bana diyorki kokuttun mu girilebilir mi herkesin içinde. Kilolarıma laf eder sen çok kilolusun çocuk doğurma der suyu çok içtin az iç der o ekmeği yiyecek misin der ki bir dl tam buğday ekmeği yediğim ekmek. Kendisi somun ekmeğe kaşarı doldurup yer. Bıktım artk kendimi çok kötü hissediyorum. Takmayayım gülüp geçeyim diyorum olmuyor cevap veriyorum olmuyor hiçbiri işe yaramıyor. Sorumlumuza söylesem kankalar asla beni haklı bulmaz. 20 yıllık dostlarmış. Ne yapacağımı bilemiyorum çok moralim bozuk. Yabancı tanıdık demeden herkesin içinde sürekli kilolarımdan ve eksiklerimden vuruyor. Benim sinirlendiğimi üzüldüğümü farkedersede bize daha alışamadın bizim içimizde kötülük yok şakalaşıyoruz falan diyorlar. Beni olur olmadık zayıf ve genç insanlarla kıyaslıyor. 32 yaşındayım 20 yaşındaki genç kız kilo vermişte ben verememişim diye beni yargılıyor. Yandaş birçok hastalığım var çok çabalıyorum ama yavaş yavaş veriyorum geçen gün yine herkesin içinde yiyorsundur diye beni gömüyor bıktım artık

İşini kaybetmek iatemiyorsan duymıycakaın bence zaafını öğrenmiş sürekli ordan yürüyor sana. Sen biraz dahat olup umursamasan belkide eline malzeme veremediğin için seninle uğraşmaktan vazgeçicek belkide.

Siz de şakayla onu bozun. Kusur sayılabilecek çok fazla şeyi olduğu için sizi eksik hissettirmeye çalışıyor. Derdi sizsiniz. Yapabiliyorsanız yeni iş bakın ama olmuyorsa siz üste çıkın.

Yok mu onun da kusuru madem içlerinde kötülük yok sizde içinizde kötülük olmadan onun yüzüne vurun. Oh ne güzel ya! dan dun konuşup içim temiz diyenlerden hiç haz etmiyorum. Yüzüne bakmayın size kırıcı sözler söylerken,bir süre sonra susacaktir kaale alınmadığı için. Hadsiz şey ya.

WC ile ilgili "Girilebilir koku yok sen rahat rahat kokutabilirsin" de terbiyesize bak sen cevap vermediğin sürece kendinde sana laf söyle hakkını bulacak. Yemekle ilgili kilo verme ile ilgili bu kadar bilgin varsa neden meslek değiştirip diyetisyenlik yapmıyorsun de. senin üstün olması seni aşağılamasına hak kazandırmaz. Kilolarınla ilgili başka ne diyor bilmiyorum ama "benim vücudum benim sağlığım annem beni senin kadar düşünmedi. Bence artık bu konuyla ilgili yorum yapmazsan benim iyiliğim için daha iyi olur de". Kusura bakma azıcık sinirlendim..

ne kadar terbiyesiz, görgüsüz bir tipmiş
çok kırıcı, çok üzücü konuşuyor evet haklısınız, ama ona yapabileceğiniz en kötü şey onu görmezden gelmek olur
sana kilolusun dediğinde ya da kilo veremedin dediğinde vermek isteyen kim diye cevap verin
çocuk doğurma dediğinde, peki tamam başka ne yapmamı ya da yapmamamı istersiniz deyip gülün alaylı bir şekilde
kokuttun mu dediğinde sizinki parfüm kokuyor galiba deyin
o terbiyesizse siz de üste çıkın bu devirde hanımefendilik, nezaket bu tiplerde işe yaramıyor çünkü

Yapacağınız şey belli, 1 dknız var mı diyip sorumlusun yanına çağırın. İşyerinde bu tip kişisel ve seviyesiz muhabbetlere rahatsız oluyorum diyeceksiniz. Benim kilom da yemeğim de sizi hiç ilgilendirmez, burası bir işyeri lütfen sadece iş çerçevesinde kalın diyeceksiniz.

Ne yazsam bilemedim ortada o kadar çok yanlış var ki, ama en yanlış yöneticinin bir çalışanla kanka olması ve bu zırvalara göz yumması

Sizinle uğraşmaya başlayınca gözlerinin içine çok ciddi bir şekilde 2-3 saniye bakıp,sonra iyi misiniz diye sorun. Denginiz olsaydı elinizi omzuna veya ensesine koyarak bu soruyu sorun derdim. Laf dalaşına girmeyin derim. Seviyesizleşmeye dünden hazır bir tip gibi duruyor,sizin de kalitenizi düşürür. Benzer durumlardan geçtim. Bol sabırlar diliyorum.

direkt 'evet kokuttum' diyeceksin. üstüne laf söylerse herkes sizin gibi parfüm iş*yip-s*çmıyor diyeceksin .(şaka yapıyorsun unutma)
ne derse onayla az su iç mi dıyor 'tamam anne ' de. doğurma mı diyor 'tamam dr. hanım ' de . çok mu yıyorsun dıyor 'evet yemeği seviyorum canım ablam ne düşüncelisin de ' kılolu musun dıyor 'evet kendimi böyle sevıyorum ama yinede teşekkür ederim ' de. olumlu soylediğin zaman aa biz şaka yapıyoruz alınma gücenme samı mıyız laflarını duymazsın. aynı şekılde karşılık ver çünkü samimisiniz. kendi eksikliklerini senin üzerinden ego kasarak örtmeye çalışıyor. kendisi yüzde yüz kusurlu kesinlikle.

Çok sinir oldum. Bunların hiç mi çoluğu cocugu yok. Empati kuramıyorlar.

Bunları tersleyince daha da keyif alıyorlar. Amirim bu kadar olmasa da psikolojik mobbing yaptığında. İlk iki üç ay cok ağladım. Sonra çat çat cevap vermeye başlayınca şimdi yanaşmıyor.

Eğer herseyi göze aldı iseniz, kendisine bu tarz laflardan hoşlanmadığınızı profesyonel bulmadığınızı ve bundan sonra bana söylediğin sözleri kaale alacağım ve seni mobbing şikayeti ile dava edeceğim deyin. IK varsa oraya da başvurun ki kayıt olsun. bunun adı samimiyet değil bu mobbing.

Bunu çok beğendim ya okurken bile içimin yağları eridi kesinlikle yapın bunu muhtemelen mal gibi suratınıza bakakalır:)

Arkadaşlar devlet memuruyum burası ilk kurulduğundan beri burada olan insanlar bunlar gerçekten ne yapsam hakkımı elde edemem cevap versem direk herkesi doldurup cephe alırlar göndermeye çalışırlar daha önce örnekleri çok oldu. Onun dışında pek kimseyle sorun yaşamıyorum işimi seviyorum bu konu sanırım yeni biri gelince çözülecek çünkü en son gelen benim

Bence once cirkefligine cirkeflik yap demek ki o seviyeden anliyor.. baktin olmadi ussunun yanina onuda cagir ve herseyi dok ortaya.. boylece isten atilsan bile en azindan icin rahat edecek

Bana bak senin karşında çocuk yok, benimle konuşurken ağzına ayar vereceksin… ben olsam aynen bu cümleyle azarlarım, gözünün içine de bakarım. Bu zamana kadar çektiğiniz kabahat. Ha çok hanımefendiyimdir derseniz ben de öyleyim ama böyle şahsıma, tipime laf edip seviyeyi aşağı çekenin de ağzını kapatırım. Yoksa bir keresinde bir işi yetiştirmekte zorlandığım zaman müdürüm “Allahtan beş sınıfa giriyorsun, kimyacı olup 15 sınıfa girseydin ne yapacaktın” dediğinde kahkaha atmıştım. Çünkü doğruydu ve beni kızdırmadı

Bu tür başkasını çok eleştirenler kendisine eleştiri yapılınca asla kaldıramıyorlar. Ben olsam bir kusuruna laf ederdim şaka yolla gülerek, eğer alınırsa abla seni sevdiğimden yapıyorum ya diye gülerdim. Onların benzemekten hoşlanmayacağı kişilere benzetirdim onları. Bir tane kişiyle böyle başa çıkmıştım. Bir de şunu yapabilirsin, sinsi sinsi diğer çalışanları ona karşı doldurabilirsin, sana bunları diyen başkalarına neler diyordur. Sonra topluca tavır alırsınız.

Bu tamamen hakaret vari konuşuyor amacı kendi egosunu şişirmek

Evet arkamdan/ başkalarının arkasından çok konuşuyor sonra da o insanların yüzüne gülüyor değişik biri kendisine birşey desen asla kaldıramıyor evet ortalığı karıştırıyor hemen

bu tarz insanlar ile karşılaşmaktan çok çekiniyor hatta korkuyorum(iptal iptal iptal). sebebi şu ki sabırsız hızlı sinirlenen zaman zaman saldırganlaşabilen birisiyim kafasını tuttugum gibi duvara sürtebilirim çünkü. Yani kendi akıbetimden çekiniyorum. Allah size kolaylıklar versin ben biraz hırpalar sonra istifa ederdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…