sürekli misafir gelmesi & biryerlere gitmek

gatsby1

Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2013
36
3
18
35
İstanbul
merhaba kizlar,

Benim sorunum pek kimsede olmayan birşey. Yeni evli sayılırım 2 yıllık evliyim ancak şu 2 yılda ne kadar süre evinde rahat ettin deseniz 2 ay filan derim. Şöyle ki, her gün ama her gün birşey çıkıyor. Ya eşimin arkadaşları gelir ya biz onlara gideriz. Sonra benim arkadaşlarımdan biri arar buluşalım der. O olmasa bir aile büyüğü arar çağırır e hadi kaynanama hadi anneme gidelim deriz. O olmasa birinin düğünü kınası olur veya biri ameliyat olur hadi koştur. Cenaze olur, şehir dışından biri gelir, kalır, ertesi günlerde onu gezdir. Eşimle gezeriz, birgün alışveriş yaparım. Haftada 1 temizlik, kişisel bakımlar uzar gider bu liste...
Hayır bir de misafir gelecekse 1 gün önceden temizliğiydi yemeğiydi uğraşıyorum. Bazen yetişemeyip gece 3lere kadar koşturuyorum. Akşam biryerden dönüp gece boyunca ertesi günkü misafire hazırlandığımı sonrada uyuyarak banyo yapıp yatağa kendimi 3te 4te zor attığımı biliyorum.
Kısacası artık çekemiyorum ve çok bunaldım. 2 yılda belki de 20 yıllık koşturdum. O kadar doluyum ki uzun yazdım valla kusura bakmayın kızlar. Lütfen bana bir çare... Benim gibi olan var mı? Ne yapmalıyım?

Mesela yarın pazartesi ama şimdiden cumaya kadar doluyum. Zaten nasılsa birşey çıkar...
Bu arada bu birçok insanı da ekmiş halimiz, düşünun artık...

Niye böyle? Sosyal çevresi geniş insan olma hevesi mi? Az öz insan bir iki dost yeter. Gerisine de gitmeyin gelmesinler o ne ya konuk evi gibi.

cocuk yok anlasilan hemen yapin hic biseye vaktiniz kalmaz ;-)
saka bi yana kiz nasil bi cevreniz var sizin ev ev deil han kapisi mubarek misafir ii olur ama sizinki de fazla olmus..

belli saatten sonra evdeki ışıkları telefonları kapayın.dışardan görünmeyen odanıza geçin karanlık perde çekin.başkasının mahremiyeti oluyorda sizinki mi lüks kapı zili çalanları açmayın. ertesi gün soranlara dışardaydık diyin.bu koşturmada çocuk yapmaya fırsatınız olmayacak baş başa kalıp.sizin eviniz de otel değil konaklama ve gezme olarak.sitem edenlere siz sitem edin kocamla baş başa kalamıcam mı hiç bir akşam diyin.

Eşimin bir arkadaşı var.sanki o ailesiniz dedim fakat yıldan turmadı:)onlar15yıllık evli ve bence kabus gibi bir aile.insan hiçmi evde durmaz karseşim 3çocukla(çocuk deği felaketler)bına rağmen düğün,dernek,bayram,seyran,dost ziyaretleri....bence hiç hoş değil.insan evinden bu kadarda sıkılmaz.size tavsiyem aynı akibeti yaşamadan biraz gwri çelilin.

Bu durumdan sikayetciyseniz daha az gezin ve daha az misafir kabul edin sizi zorlayan nedir bunlara. Ben de gezmeyi cok severim ve misafir agirlamayi da, ama bunlari yaparken soylenip sikayet etmen çünkü bu benim tercihimdir.

bende çat kapı gelmelerine kızarım iyi siizinkiler yine haberli geliyormuş

okuyunca allahım benim gibi biri daha var dedim. tek farklı olan kısım bize misafir çok gelmiyor daha doğrusu gelemiyor çünkü eşim eve çok geç geliyor işten. onun haricinde aynısı, sürekli birileri hasta olur, birinin kınası düğünü nişanı, aile ziyaretleri, arkadaş ziyaretleri. zaten yoğun çalışıyorum, evimin tüm işini de ben yapıyorum, bir de üstüne sürekli koşturmaca, inanın sizin gibi kendimi çokkk yorulmuş hissediyorum 2 yılda. nasıl aşacağım bunu bilmiyorum çünkü eşimle şöyle bir olay yaşadık. haftasonu illa arkadaşlara gidelim dedi, hiç keyfim yoktu hasta idim, gitmesek olur mu bugün dedim, bozuldu feci şekilde. bir kere de hasta ziyaretine gidilicekti ki her hafta hasta olan birisi ilk yada son değil acil de değil, aşırı derecede regl ağrım vardı yataktan kalkamadım, gidemedim tabi. anladım gene bozulduğunu. ve sonunda iş bağrış çığrış kavgaya kadar gitti neymiş ben hiç kimseyle görüşmek istemiyormuşum zaten :S bende senin durumundayım ne yapacağım bilmiyorum. daha dün gece eve 12 de geldik, tüm gün koşturdum ev işleriyle, o saatten sonra da banyodur bilmem nedir şimdi de işteyim. eşim haptı tüm gün işiyle uğraştı bilgisayar başında...

gezmeyin misafiride kabul etmeyin. bu kadar basit. biz ne diyelim ki burdan. çözüm sizde. niye kendinizi bu kadar hırpalıyosunuzki çok anlamsız

ayyy bir yıl önceki halim sanki....ama ben akıllandım eşim çok sosyal ben onunla gezmek yerine onu yolladım eve gelmek isteyene ben size haber ederim diyip etmedim bir iki bir iki böyle azaldı eşimlede konuştum ben calışıyorum yetişemiyorum misafir gelecekse eve değil dısarıda ağırla çok çok öenmli yakın akraba olmadıgı sürece evin dısında bi restorantta cafede ağırlıyoruz çağırılan yerlerede cok cok önemli olmadıkça gitmiyorum işim vardı yorgunum baska bir yere sözüm var diyerek....şimdi çok rahatım sende cok cok önemli bir mesele olmadıkça yavs yavas gitme eve misafir alma ...

iyi ne güzel kilo almazsın

Biz de evde vakit geçirmeyi severiz, hazır çocuk yokken kafayı dinleyelim biraz diyenlerdeniz. Gitmeyin, reddedin. Bahane uydurun olmadı. Başkasına söz verdik, misafir gelecek filan dersiniz gelmek isteyene ya da çağırana. Bizi de çağıran oluyor geçen eşim gece söyledi bugün falanca çağırdı da ben misafir gelecek dedim diyor. :) Haftasonları da illa gezelim diye şartlandırmıyoruz kendimizi. Çevremizden çok birbirimize vakit ayırıyoruz ama bunu kendiniz yapabilirsiniz. başka yol yok.yani kimse sürüklemez sizi tutup kolunuzdan bana geleceksin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…