Sürekli niye gelmiyorsun diyen görümce

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Kayınvalidemlere iki haftada bir, bazende haftada bir
gideriz. Görümcem evli ayrı oturuyor fakat genelde her gün annesine gelir çocuklarla yemek yer. Bizde eşimle gittiğimizde onuda görürüz haliyle. Kv zaten sürekli niye gelmiyorsunuz gelin der durur bide görümcem diyor artık. Dün eşimle geziyorduk durum attım, kv gördüğü gibi bana mesaj attı: yemek yaptım gelin isterseniz. Ardından gelen mesaj: Gelin yani. Şöyle ki ben eşimin bulunduğu şehre gelin geldim burda kimsem yok. Ehliyetim yok ama alıcam, hiç kendim çıkıpta otobüse falan binip bir yerlere gitmedim daha. Zaten çoğunlukla gerek kalmıyor eşimle gidiyoruz. Fakat yinede tabi kendi başımada bir şeyler yapmak istiyorum.Sıfırdan başladım hiçbir şey bilmiyordum öğrendim ev işlerini... bu süreçte kimse bana yardımcı olmadı. Kendisinin arabası var sürekli geziyor her yere çıkıp girer bir gün de silvermist gel birlikte şuraya gidelim gel şunu yapalım demedi sadece bir kez avm ye gittik alışverişe onda da ben çok sıkıldım ya alışveriş beni sıkıyor dedi ama benden hepsinin beklentileri yüksek. Benim ondan bir beklentim yok ama o bana sürekli niye gelmiyorsun diyince neden bilmiyorum ama sinirime dokunuyor. Sürekli bu lafları duymaktan sıkıldım mı acaba. Madem böyle istiyor o halde onunda düşünmesi gerekmez mi bu kız yabancı bir yere geldi ben biraz yardımcı olayım falan diye. Bende dün en sonunda geliyoruz ya işte sen niye gelmiyorsun peki dedim. O da aynen sen gelmiyorsun bende gelmiyorum dedi. Yüzünde laf sokar bir ifadeyle dedi bunu. Bende allah allah dedim. O da öyle dedi. Zaten kv ile anlaşamıyorum her şeye karışıyor beni eşime şikayet ediyor o yüzden onun yanında kendimi gergin hissediyorum rahat olamıyorum. Görümcem aslında iyi biri fakat benden bekliyor her şeyi. Bidee son yaşadığımız olaydan sonrada artık her şey sinirime dokunmaya başladı çünkü eşimle ailesi yüzünden tartışmıştık, yardım ettiğim halde etmedi diye şikayet etmişleri hiç beklemediğim şeyler duymuştum eşim de onların sözüyle bana sen böyle böyle yapıyormuşsun falan diyince patladım sonra o konu kapandı ama bilmiyorum kızlar içten içe sinir oluyorum neden bilmiyorum sizce neden, ne yapmalıyım ?

Niye hep ben geliyorum bikerede sen gel diyebilirsn tabi daha nazik bi sekilde. O cagrinca hicmi bisey demiyosunuz

" Kendinm otobüse binip bir yere gitmedim daha " kısmına çok takıldım. Ev işlerinde yardım etmediler kısmını da biraz garipsedim. Avmye gitmişsiniz eglenememişsiniz.
Sizin adaptasyon için birilerinin yardımına ihtiyacınız olmamalı. Evliliğe kimse pat diye alışamıyor zamanla her şeyi kendi başınıza çözersiniz. Zamanla gelmek gitmek de artıyor zaten mecburen.

Konumda da belirttim ben kimseden bir şey beklemedim diye. Ev işlerine tabiki yardım etmeyecek. Benim bahsetmek istediğim daha yeni yeni bir şeylere adapte oluyorken eşimin ailesinin fazla beklentileri olunca insan bir sorguluyor. Yardım etmedi diyen ben değilim, kv.

Seninle aynı durumdayız, bende 1 senedir niye gelmiyorsunuz sen şöylesin böylesin diyen kv ile uğraşıyordum, hatta evime gelip nankör bile dedi, 2 gün önce de aynı şekilde yapıp mesaj attı, bize bakarken düşman gibisin de bilmem ne de, bende hiç yapmadığım birşey yaptım artık canıma yettiği için, aradım o mesajlar ne öyle dedim, mesaaj diyor pişkin pişkin, sen diğer çocuklarına secere tutuyor musun dedim böyle mesajlar atıyor mısun dedim, atıyorum diyor pişkin pişkin, bende bırak ya dedim bana uzak Allah’a yakın ol artık dedim kapattım, birde mesaj attım, ben çok kötüyüm tmam ben öyleyim böyleyim peki ne yapacaksın? benimle görüşmeyecek misiniz boşatacak mısınız ne yapacaksınız yapın dedim bastım engeli, bana insan değilsin dedi, artık yüzüne bakmam, kurtuldum, şükür, bu saatten sonra bana insan değilsin diyen birinin yüzüne bakarsam köpek olurum dicem kayınpederede. Kurtuldum şükür psikopat birinden.

Bana beklemedim yazmış ama yine de beklemişsiniz gibi geldi. Benden de zamanında çok şeyler beklediler ama ben yapabileceğim/ yapmak istedigim seviyeyi gösterdim daha fazlasını talep edemediler. Size de tavsiyem budur. Ne kadarlık evlisiniz? Henüz yeniyse sınırlarınızı bir an önce çizin.

Senin yalniz kalmani sikilmani istemiyorlar elerinden geleni yapiyorlar bence kibar olun birsey kaybetmezsiniz bugun yorgunum regl I'm var sancim var ne bilim bir seyler uydurun illa kavga kirginlik sokmaya calisiyorsunuz gibi geldi

canim işlerimiz çıkıyor peki siz niye gelmiyorsun ki??
söle ya niye çekiniyorsun.

ne siklikla gidiyorsunuz normalde,
atiyorum size gore haftada bir gitmek normalse, bu hafta geldik ya haftaya geliriz diye cevap verirdim ben olsam. Herkes haftada bir gidilecegine alissin diye her seferinde bunu soylerdim. Haftaya geliriz artik bu hafta geldik gibisinden.
2. haftada birse sizin tercih ettiginiz gitme sikliginiz yine ayni tarzda bir cevap verirdim.

Yani kayinvalidein/gorumcenin borekler mantilar acsa bile sizin haftada birden fazla oraya gitmeyeceginize ikna olmalari gerekir bence. yoksa bu isin sonu siz verdikce veriyorsunuz, onlar asla tatmin olmuyorlar.

Bütün konularınız eş ailesi ile... acaba hobi mi edinseniz? İşe mi girseniz

görümcenizin kv si yakın mı gidilebilecek gibi mi?
eğer öyleyse direk cevabım hazırdı
"sende hergün annendesin kv ne neden gitmiyorsun. Oraya da bu kadar gidiyor musun? Gitimiyorsan haksızlık ediyorsun" vs der sıkıştırırdım onu

Yok onun kv burda değil başka şehirde

Senin yalniz kalmani sikilmani istemiyorlar elerinden geleni yapiyorlar bence kibar olun birsey kaybetmezsiniz bugun yorgunum regl I'm var sancim var ne bilim bir seyler uydurun illa kavga kirginlik sokmaya calisiyorsunuz gibi geldi

Canım eşime şikayet eden huzurumuzu bozan onlar oldu bunun öncesinde ta nişan zamanına dayanan şeyler var ki oralara hiç girmiyorum zaten konular kapandı. ben oraya gittiğimde her işin ucundan tuttuğum halde perdeleri astığım temizliğini yaptığım halde hiç hak etmediğim şeyler duydum ve çok soğudum. Ayrıca neden evlendim sıkılacaksam bir ben değilim evde ev işi yapan herkes kendince bir şeyler yapıyor çalışan insan da her gün gezemiyor mesela. Her gün gezeceğiz eğleneceğiz diye bir şey olamıyor malesef. Kafa dağıtmak istesem kv ye değil başka yere giderim. Onların amacı istedikleri gibi yönlendirmek onlar gibi olmamı beklemek

O zaman baska tabiki uygun bir cevap verin ikisinede umarim anlarlar rahat birakirlar

Eksileyen bacilarim için gundemsiz yorumum ise şudur ki
Allah aşkına kaç yaşınıza geldiniz ya o beni çağır!adı şu otobüse binmedim buraya gitmedim biraz da ilginç değil mi
Kendi isteklerimizi ve arzularınız yerimize getirmeliyiz çünkü Allah bize akıl vermiş sağlık vermiş ayak vermiş konuşmak için dil vermiş
Neden bunları yapmıyoruz ya evet hepsi tü kaka kv gorumce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…