- 26 Şubat 2020
- 49
- 18
- 88
- 33
otobüse binip gitmek için ehliyet mi lazım? Garipsiniz gerçekten." Kendinm otobüse binip bir yere gitmedim daha " kısmına çok takıldım. Ev işlerinde yardım etmediler kısmını da biraz garipsedim. Avmye gitmişsiniz eglenememişsiniz.
Sizin adaptasyon için birilerinin yardımına ihtiyacınız olmamalı. Evliliğe kimse pat diye alışamıyor zamanla her şeyi kendi başınıza çözersiniz. Zamanla gelmek gitmek de artıyor zaten mecburen.
sık görüşmemeye resmi olmaya devam etceksin yoksa çok üzülürsün devamlı neden gelmiyorsun desinler gülümse geç ya da lafı değiştir bir iki alışırlar.Kayınvalidemlere iki haftada bir, bazende haftada bir
gideriz. Görümcem evli ayrı oturuyor fakat genelde her gün annesine gelir çocuklarla yemek yer. Bizde eşimle gittiğimizde onuda görürüz haliyle. Kv zaten sürekli niye gelmiyorsunuz gelin der durur bide görümcem diyor artık. Dün eşimle geziyorduk durum attım, kv gördüğü gibi bana mesaj attı: yemek yaptım gelin isterseniz. Ardından gelen mesaj: Gelin yani. Şöyle ki ben eşimin bulunduğu şehre gelin geldim burda kimsem yok. Ehliyetim yok ama alıcam, hiç kendim çıkıpta otobüse falan binip bir yerlere gitmedim daha. Zaten çoğunlukla gerek kalmıyor eşimle gidiyoruz. Fakat yinede tabi kendi başımada bir şeyler yapmak istiyorum.Sıfırdan başladım hiçbir şey bilmiyordum öğrendim ev işlerini... bu süreçte kimse bana yardımcı olmadı. Kendisinin arabası var sürekli geziyor her yere çıkıp girer bir gün de silvermist gel birlikte şuraya gidelim gel şunu yapalım demedi sadece bir kez avm ye gittik alışverişe onda da ben çok sıkıldım ya alışveriş beni sıkıyor dedi ama benden hepsinin beklentileri yüksek. Benim ondan bir beklentim yok ama o bana sürekli niye gelmiyorsun diyince neden bilmiyorum ama sinirime dokunuyor. Sürekli bu lafları duymaktan sıkıldım mı acaba. Madem böyle istiyor o halde onunda düşünmesi gerekmez mi bu kız yabancı bir yere geldi ben biraz yardımcı olayım falan diye. Bende dün en sonunda geliyoruz ya işte sen niye gelmiyorsun peki dedim. O da aynen sen gelmiyorsun bende gelmiyorum dedi. Yüzünde laf sokar bir ifadeyle dedi bunu. Bende allah allah dedim. O da öyle dedi. Zaten kv ile anlaşamıyorum her şeye karışıyor beni eşime şikayet ediyor o yüzden onun yanında kendimi gergin hissediyorum rahat olamıyorum. Görümcem aslında iyi biri fakat benden bekliyor her şeyi. Bidee son yaşadığımız olaydan sonrada artık her şey sinirime dokunmaya başladı çünkü eşimle ailesi yüzünden tartışmıştık, yardım ettiğim halde etmedi diye şikayet etmişleri hiç beklemediğim şeyler duymuştum eşim de onların sözüyle bana sen böyle böyle yapıyormuşsun falan diyince patladım sonra o konu kapandı ama bilmiyorum kızlar içten içe sinir oluyorum neden bilmiyorum sizce neden, ne yapmalıyım ?
dışarda görünce çağırmasıda bence düşüncesizlik karı koca gezsinler diye düşünüp yine seslenmez insanDün kandildi. Kadıncağız yine sizi dışarıda görünce çağırmış yemeğe. Sizin düşünüp el öpmeye gitmeniz gerekirdi diye düşünüyorum. Belki de bu tavırlarınızdan kaynaklanıyordur sorun.
Harika yazmışsınızIki taraf da haddini bilecek. Yasim 59, gelin de oldum bir evin tek oglu ozene bezene buyutmusler, bin naz ve sevgiyle... kulturundeki beklentiyle cok seyi yuklediler de omuzlarima, samimiyetle uzulmesin kimse diye ustlendim. Gelen gidenden (bitmeyen yatili misafirler), cocuklarima zaman ayiramadim, yorgun, bitkindim cogunlukla... fakat buyukler artik hayatta degil, onlari ozluyorum kirginliklarima ragmen. Kayinvalide oldum bu sefer bu yeni nesil gelinlerin kaprisleri bu sefer de... Farkli sehirlerdeyiz yilda en fazla iki kez onda da once kendisini arayip takvimindeki en uygun vakti onun ayarlamasini bekleyip, ona gore gidip en fazla bes gun kalip torunlarimi gorebiliyorum... hatta bir keresinde musaitler mi diye sordugumda kac gun kalacagim da soruldu. Ne kayinvalidenin tahakkumunu ne de gelinin tepeden bakmasini havsalam almaz. Insan evladi nazikce kirmadan da kurallarini yururluge koyabilir. On yil sonra, istemeden beni uzdugunu, bunu onun gencligine vermem gerektigini soyleyip ozur diledi ve ben de gecip giden zamanin hesabını sormanin bize faydasi olmadigini bildigim icin, tekrarlamamak kaydiyla gencligine verdim. Ne kayinvalide ne de gelin, oteki degildir. Lutfen minimum da olsa ortak bir kac noktayi one cikartip birlikte gecireceginiz bir kac saati, bir kac gunu dilerseniz hos bir âna cevirebilirsiniz. Nezaket her zaman karsisinda guzel, soylu davranisa kapi acar lutfen deneyin. Cunku ortak sevdikleriniz var, sirf bunun icin bile konsensus saglanabilir.
Tesekkurler. Formule edince her sey uygulanabilir niteliktedirHarika yazmışsınız
Bütün konularınız eş ailesi ile... acaba hobi mi edinseniz? İşe mi girseniz
Bütün konularınız eş ailesi ile... acaba hobi mi edinseniz? İşe mi girseniz
Iki taraf da haddini bilecek. Yasim 59, gelin de oldum bir evin tek oglu ozene bezene buyutmusler, bin naz ve sevgiyle... kulturundeki beklentiyle cok seyi yuklediler de omuzlarima, samimiyetle uzulmesin kimse diye ustlendim. Gelen gidenden (bitmeyen yatili misafirler), cocuklarima zaman ayiramadim, yorgun, bitkindim cogunlukla... fakat buyukler artik hayatta degil, onlari ozluyorum kirginliklarima ragmen. Kayinvalide oldum bu sefer bu yeni nesil gelinlerin kaprisleri bu sefer de... Farkli sehirlerdeyiz yilda en fazla iki kez onda da once kendisini arayip takvimindeki en uygun vakti onun ayarlamasini bekleyip, ona gore gidip en fazla bes gun kalip torunlarimi gorebiliyorum... hatta bir keresinde musaitler mi diye sordugumda kac gun kalacagim da soruldu. Ne kayinvalidenin tahakkumunu ne de gelinin tepeden bakmasini havsalam almaz. Insan evladi nazikce kirmadan da kurallarini yururluge koyabilir. On yil sonra, istemeden beni uzdugunu, bunu onun gencligine vermem gerektigini soyleyip ozur diledi ve ben de gecip giden zamanin hesabını sormanin bize faydasi olmadigini bildigim icin, tekrarlamamak kaydiyla gencligine verdim. Ne kayinvalide ne de gelin, oteki degildir. Lutfen minimum da olsa ortak bir kac noktayi one cikartip birlikte gecireceginiz bir kac saati, bir kac gunu dilerseniz hos bir âna cevirebilirsiniz. Nezaket her zaman karsisinda guzel, soylu davranisa kapi acar lutfen deneyin. Cunku ortak sevdikleriniz var, sirf bunun icin bile konsensus saglanabilir.
Estagfirullah. İnsan darlaninca yazar buraya icini doker ama kimse nasihat dinlemek istemezNe güzel yazıp özet geçmişiniz. Ağzınıza sağlık. Simdiki genç neslin böyle akıl verecek insanlar lazım.
Gorumcesiniz galibaEksileyen bacilarim için gundemsiz yorumum ise şudur ki
Allah aşkına kaç yaşınıza geldiniz ya o beni çağır!adı şu otobüse binmedim buraya gitmedim biraz da ilginç değil mi
Kendi isteklerimizi ve arzularınız yerimize getirmeliyiz çünkü Allah bize akıl vermiş sağlık vermiş ayak vermiş konuşmak için dil vermiş
Neden bunları yapmıyoruz ya evet hepsi tü kaka kv gorumce
Hayir damadimGorumcesiniz galiba
Burda erkeklerin olmasi yasakHayir damadim
Peki görümceniz size zmn ayırıp geliyor muKayınvalidemlere iki haftada bir, bazende haftada bir
gideriz. Görümcem evli ayrı oturuyor fakat genelde her gün annesine gelir çocuklarla yemek yer. Bizde eşimle gittiğimizde onuda görürüz haliyle. Kv zaten sürekli niye gelmiyorsunuz gelin der durur bide görümcem diyor artık. Dün eşimle geziyorduk durum attım, kv gördüğü gibi bana mesaj attı: yemek yaptım gelin isterseniz. Ardından gelen mesaj: Gelin yani. Şöyle ki ben eşimin bulunduğu şehre gelin geldim burda kimsem yok. Ehliyetim yok ama alıcam, hiç kendim çıkıpta otobüse falan binip bir yerlere gitmedim daha. Zaten çoğunlukla gerek kalmıyor eşimle gidiyoruz. Fakat yinede tabi kendi başımada bir şeyler yapmak istiyorum.Sıfırdan başladım hiçbir şey bilmiyordum öğrendim ev işlerini... bu süreçte kimse bana yardımcı olmadı. Kendisinin arabası var sürekli geziyor her yere çıkıp girer bir gün de silvermist gel birlikte şuraya gidelim gel şunu yapalım demedi sadece bir kez avm ye gittik alışverişe onda da ben çok sıkıldım ya alışveriş beni sıkıyor dedi ama benden hepsinin beklentileri yüksek. Benim ondan bir beklentim yok ama o bana sürekli niye gelmiyorsun diyince neden bilmiyorum ama sinirime dokunuyor. Sürekli bu lafları duymaktan sıkıldım mı acaba. Madem böyle istiyor o halde onunda düşünmesi gerekmez mi bu kız yabancı bir yere geldi ben biraz yardımcı olayım falan diye. Bende dün en sonunda geliyoruz ya işte sen niye gelmiyorsun peki dedim. O da aynen sen gelmiyorsun bende gelmiyorum dedi. Yüzünde laf sokar bir ifadeyle dedi bunu. Bende allah allah dedim. O da öyle dedi. Zaten kv ile anlaşamıyorum her şeye karışıyor beni eşime şikayet ediyor o yüzden onun yanında kendimi gergin hissediyorum rahat olamıyorum. Görümcem aslında iyi biri fakat benden bekliyor her şeyi. Bidee son yaşadığımız olaydan sonrada artık her şey sinirime dokunmaya başladı çünkü eşimle ailesi yüzünden tartışmıştık, yardım ettiğim halde etmedi diye şikayet etmişleri hiç beklemediğim şeyler duymuştum eşim de onların sözüyle bana sen böyle böyle yapıyormuşsun falan diyince patladım sonra o konu kapandı ama bilmiyorum kızlar içten içe sinir oluyorum neden bilmiyorum sizce neden, ne yapmalıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?