- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi thebutterflyeffect
-
Siyaset konuşan insanları hiç sevmiyorum çünkü farklı bir fikir söyle anında terörist ilan ediveriyorlar. Din konuşunca da öyle, anında dinsiz diyorlar.
O yüzden siyaset konuşmam, konuşulan yere de gitmiyorum.
Kesinlikle özellikle belirli tipler varSiyaset konuşan insanları hiç sevmiyorum çünkü farklı bir fikir söyle anında terörist ilan ediveriyorlar. Din konuşunca da öyle, anında dinsiz diyorlar.
O yüzden siyaset konuşmam, konuşulan yere de gitmiyorum.
Bizimkiler de karsit gorusluydu gerginlik dolu dakikalar gecmisti kiz istememde.. tek degilmisim..Hah bu konu tam benlik.
Kız isteme gecemde iki karşıt görüş olan kp ve babam siyaset yüzünden öyle bir gerildilerki neredeyse kavga çıkacaktı, annem ağlamaya başladı. Ben ise şoka girmiştim
Artık bu evde siyaset konusulmuyor diye tablo astım duvara bir süre durdu. Tabi benim üzülmem konunun açılmamak üzere kapanmasına temel olmuştu. İşe yaradı yani :))
Benim kayınpederim öyle ama o farkında olmadan yapıyo ve ben bazen aynen buÖncelikle konum asla siyaset değil lütfen yanlış anlayarak, konuyu başka yerlere çekerek yorum yapmayın.
Babam evimize gelen misafirlere ya da yeni tanıştığı kişilere sürekli siyasetten konuşan ve karşısındakinin fikrini almak için direten bir insan. Yani bunu yaparken ne düşünüyor bilmiyorum ama biz tanıştığımız insanları kendi fikirlerimizle boğarak yetişmedik. Bana her zaman çok itici gelmiştir. Bu babadan nasıl çıktım onu da bilemiyorum ayıptır söylemesiyani şöyle bir durum oluşuyor: karşısındaki insanı bıktırana kadar siyaset konuşuyor, adam belli bir yerden sonra sıkılıyor konu kapansın istiyor, bizimki sanki kendine zararları olmuş gibi konuyu kapatmıyor.
Açıkçası evimize gelen insanların bazen babamı bu yüzden sevmediklerini falan düşünüyorum. Bir an müdahale edesim geliyor o zaman da saygısızlık etmeyeyim diyorum susuyorum ama susmak pek işe yaramayacak artık galibaböyle bir babanız varsa siz ne düşünürsünüz ya da susturma tekniğiniz nedir?
Ayyy benimde tanışmam da olmuştu. Bizimkiler neredeyse herşey iptal olacaktı ama alıştıkça sorun kalmadı şükür.Bizimkiler de karsit gorusluydu gerginlik dolu dakikalar gecmisti kiz istememde.. tek degilmisim..
Ama dugununde de olay cikan tek benimdir heralde su kk.da
Bizimkiler hic gorusmuyor... ama siyasetten falandan filandan degil. Dugunde olay cikti bizim. Zaten bag kurmayalm olani da koparalim diye yapilan turlu seyler vardi karsi taraftan.. nedense onu da anlamadik ama oyle gibiydi..Ayyy benimde tanışmam da olmuştu. Bizimkiler neredeyse herşey iptal olacaktı ama alıştıkça sorun kalmadı şükür.
Senin yine baban. Benim dedem, amcalarım falan herkes!! Yahu kendilerine zarar. Her seferinde stres üzüntü, elden bişey gelememe.. Yazık değil mi diyorum canınızın değeri yok mu bu kadar düşünmeyin, sıyrılın bu konulardan mutlu şeylerden konuşalım diyorum yok. İlla laf dönüyor dolaşıyor sonra seyret.... Sen de katılıyorsun ister istemez ama insanı gerçekten umutsuzluğa düşüren bir durum. Gerçi farklı siyasi düşüncedeki birine saygısız davranmazlar zaten öyle insanları içlerine sokmazlar. Ama yeter yani...
Neyse son zamanlarda haberleri izlemeyi, siyasi kitap okumayı, oturumları izlemeyi, eve gazete almayı bıraktılar. Olabildiğince uzak durmaya çalışıyorlar akıl sağlıkları için.
Senin de babanı şöyle güzelce haşlayan yeter kardeşim diyen bir büyük olsun belki biraz durulur.
Aaaa bir de futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutan babalar...babalarımız, insanlarımız.
Siyaset geçmişi olan bir aileden biri olarak şunu da belirteyim ki, gördükleriniz duyduklarınız, söylenenler... Kim olduğu önemli değil %95 i yalandır, algı operasyonudur, körüklemedir, gündem belirlemedir. Yani inanan güvenen insanlar bir kez daha düşünün.
Haksızlığın karşısında olmak, korkmamak, sinmemek, göz kulak tıkamamak sizi iyi insan yapar, partiler değil.
Aynen katiliyorum
Hele misafirlikte hic cekilmiyor
Bizimki gibi kutuplu bir ulkede zaten hic olmaz, muhabbet muhabbet olmaktan cikip tartismaya donusuyor, misafirligin b.ku cikiyor
zevkine mi muhabbet ediyor yoksa zıt görüşlü olduğunu tespit edip ondan kendini uzak tutma amaçlı mı ortaya çıkmasını çalışıyor. ben siyaset konuşmam. ama biri x partisini desteklediğini duyduğum anda buz gibi soğurum ve uzaklaştırım. üstteki arkadaşa katılıyorum. takım tutar gibi fanatik parti tutmamak lazım
Bu anlattiklarin ayni bizim ev. Babamda eve gelen herkesle illaki konuşur hatta tartışır sinirlenir. Ben gıcık oluyorum ve korkuyorum. Çünkü erkek arkadasim ve ailesi babamla aynı görüşte değiller. Tanışma isteme olunca kıyamet kopacak diye kendi kendimi yiyorum. Bir çözüm bulamadim ara ara haber açıkken konuşuyorum herkesin görüşünun farklı olabileceğini anlatmaya çalışıyorum o zaman daha çok sinirleniyo bana da bi akil verin evlenemicez biz bu gidisle
Siyasetten kasit nedir mesela? Ulkenin gidisati bu kadar kotuyken oturup mac muhabbeti yapmak da bana sacma geliyor. Ya da kadinlarin abidik gubudik dedikodulari. Biz kendi aramizda siyaset konusmayiz pek. Ama misafir geldiginde, hele ki hayata yandas medya pencerisi disinda hic bakmamis bir insansa sokabildigimiz kadar gercekleri gozune sokmaya calisiriz. Ben bunu siyaset olarak degil de bilinclendirme olarak goruyorum. Ha israrla yanlis bir gorusu savunan bi insanla da siyaset konusmayiz, cunku bir daha gorusmeyiz. Bizim evde boyle.
Bizim hane de böyledir. Cumhuriyetin ilanından beri dededen toruna tek görüş var ve herkes aşırı bağlıdır siyasi bakış açısına dolayısıyla eve gelen giden kişilerde farklı bir düşünce varsa (ki illa ki oluyor çok da normal) bizim hane buzhaneye dönüyor. Gerilim gerilim gerilim. Ama ben seviyorum en azından futbol saçmalığı ya da evlendirme programı/survivor zırvalıkları konuşulmamış oluyor
Sizinki kötü olmuş.Bizimkiler hic gorusmuyor... ama siyasetten falandan filandan degil. Dugunde olay cikti bizim. Zaten bag kurmayalm olani da koparalim diye yapilan turlu seyler vardi karsi taraftan.. nedense onu da anlamadik ama oyle gibiydi..
Dugunden sonra hic gorusulmedi :)
Evet her konunun üstünü "Aman siyaset konuşmayalım"diyip kapatamayız.Siyasetten kasit nedir mesela? Ulkenin gidisati bu kadar kotuyken oturup mac muhabbeti yapmak da bana sacma geliyor. Ya da kadinlarin abidik gubudik dedikodulari. Biz kendi aramizda siyaset konusmayiz pek. Ama misafir geldiginde, hele ki hayata yandas medya pencerisi disinda hic bakmamis bir insansa sokabildigimiz kadar gercekleri gozune sokmaya calisiriz. Ben bunu siyaset olarak degil de bilinclendirme olarak goruyorum. Ha israrla yanlis bir gorusu savunan bi insanla da siyaset konusmayiz, cunku bir daha gorusmeyiz. Bizim evde boyle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?