Sürekli yoğurt yiyorum !

Arkadaşım bende bir yoğurt ve süt ürünleri delisi olarak deneyimlerimi aktarayım:))Bende yoğurtsuz sofraya oturmam.Süt içme alışkanlığımı (ineğin memesinden direkt içip hepsini bitirebilirmişim gibi) hissetmeme yol açacak kadar alışkanlığım var şeklinde açıklayabilirim sanırım.Kesinlikle peynirsiz kahvaltı edemem.Peynir yemesem bile sofrada benimle oturacak o peynir:))Veee doktor kansızlığımın sebebini yoğurda bağlıyor.Kilo ise o kadar yoğurt yememe rağmen karın bölgem kilolu maalesef..Ama her şeyi çok fazla takıp stres yapan bir yapım var.Bildiğim kadarıyla stres kortizol hormonunu salgılatıyor o da kiloya dönüşüyor.Bu da kiloma sebep olabilir..Ne diyeyim afiyet olsun tüm yoğurt severlere:))

Aslında kilom iyi ama ben rahatsızım. Kilo çizelgemden de görüldüğü üzere Ama kesinlikle karın bölgem düm düz. Yoğurttan mıdır bilmem ama ergenliğin tam ortasında olmama rağmen yüzümde hiç sivilce oluşmaz. Belki ondandır belki genetik aileden..

Tabiki bu mesajı elimde yoğurtla yazıyorum.

Üniversitede 4 yıl süt okumuş,üstüne sütle ilgili iki farklı ülkede master yapmış üstüne sütle ilgili doktora yapmış bir profesör hocamızın cümlesini aynen aktarıyorum... "Tüketilen her süt ürünü, özellikle bayanlarda menapoz sonrasına mükemmel bir hazırlıktır." Hazır yeri gelmişken dikkat çekmek istiyorum... Bu hocamız aynı zamanda Türkiye'de ilk defa doğal yollarla kefirden kefir mayasını izole etti. Biz bayanların sevsek de sevmesek de kefire, diğer süt ürünlerine ihtiyacımız var. Ve en önemlisi bunları çocuklara da aşılamak bizim en büyük görevimiz.24 yaşına kadar bir bayanda iskelet sistemi tamamlanır. Bu sürece kadar tükettiğimiz her kalsiyumlu besin iskelet sistemimizde yerini alır,kemiklerimizi güçlendirir. Kalsiyum sadece kemiklerde ihtiyaç duyduğumuz bir mineral değildir. Kanda pek çok metabolik faaliyetin gerçekleşmesi için de gereklidir. Dolayısıyla her gün kasiyum almalıyız ki kandaki kalsiyum seviyemiz azalmasın. Kandaki kalsiyum %1 in altına düştüğünde kan, iskeleti bir parça eriterek kalsiyumunu çalar. Fakat ileri yaşlarda iskelet sisteminden çalınan kalsiyum yerine konmadığı için kemik erimesi başlar. Bu sebeple bol kalsiyum tüketirsek kemik erimesi hastalığına asla mahal vermemiş oluruz. Arkadaşım, yoğurdun fazlası zarar olmaz ama bazı insanlarda bağırsak tembelliği, böbrek taşı yapabiliyor(herkeste değil tabi). Bu sebeple bağırsakların için lifli beslenmeyi, günlük prebiyotik ve probiyotikleri almayı ihmal etme:) Bol su ile böbreklerini çalıştır ki fazla kalsiyumdan dolayı böbreklerinde taş oluşumu gerçekleşmesin:) Tabi ki kalsiyumun yararı yanında zararının pek bir hükmü olmaz:)

Önemli Not: Kalsiyum cildi güzelleştirir. Yaşlanmayı geciktirir:)) 1 kaşık tahinde 1 bardaktakinden 8 kat fazla kalsiyum vardır:):)))

E ne güzel işte,keşke bende bu alışkanlığı kazanabilsem.
Hiç aklıma bile gelmiyor yoğurt ve süt
Geçenlerde bi prof.söylemişti,hani meyve ve sebzelerde ki kimyasalları yıkasak bile arındıramıyormuşuz ya,
bunun etkilerini ancak bol yoğurt tüketerek atabilirmişiz vücuttan.
Benim aklıma sadece çok domestos kullandığım zamanlarda geliyor yoğurt.
Ama kese yoğurdu ile yapılan ayranı litrelerce içebilirmişim gibi geliyor,çok seviyorum

gıdacılar mevzuatı benden iyi bilir de... yoğurdun içinde keşke sadece süt ve maya olsa! birazcık araştırın bakın neler çıkacak içinden
mümkünse kooperatiflerin (izmir'de foça yoğurdu mesela, manisa'da yağcılar koop. var) ürünlerini alın. bunların kâr amacı yoktur ve üretimi sınırlıdır bu yüzden daha doğaldır.
süt... sütte de günlük sütü tercih edin. uht sütler maalesef birçok yönden kayba uğruyor. açık sütler(ki ben tadını severim) takip edilemiyor ya antibiyotik verildiyse ya inek hastaysa...izmirliler yine şanslı, tire süt var. kooperatif sütü. organik olması da cabası. atatürk orman çiftliği ürünleri de güvenilir.
bir de vücudun sesi... canınız ille de istiyorsa muhtemelen bir eksiği gideriyordur. hamileyken ısırgan otu diye delirdim, şekerim vardı, şeker düşürüyormuş. her türlü közlenmiş şeyden, ızgaradan tiksindim, şekeri tetikliyormuş. vücudunuzu dinleyin.
şunu da okuyun derim : http://benbugunbunuogrendim.blogspot.com/2012/02/sut-yogurt.html

Son düzenleme:
bence gayet normal ...bizde eşimle aynıyız hatta eşim daha çok yer ...yoğurt dayanmaz et -sebze ne olursa olsun yanında yoğurt yeriz ...hem cilde de çok faydalı ..otururken bile yeriz bazen de üstüne keten tohumu serperiz daha güzel olur ...devam et biz yıllardır bir zararını görmedik ...

Verdiğiniz linkte doğru bilgiler çoğunlukta olmakla birlikte konu dışına çıkıp açıklama yapmak gerekiyor. Büyük süt firmaları genelde belirli çiftliklerden süt alsa da, süt bulunmadığında doğrudan çiftçiden de sütü temin ederler. Çiftçiler genelde antibiyotik verdikleri hayvanları bir yere ayırırlar. Ama ayırmayanlar da vardır elbet. HACCP'i duymuşsunuzdur. Bir gıdanın işlenme prossesleri süresince karşılaşılan kritik noktaların belirlendiği ve belirlenme ile bir hata çıkması durumunda hammaddenin o andan önceki tüm aşamalara gidilerek sorunun neyden kaynaklandığının bulunduğu bir sertifikadır özetle. Antibiyotik analizi çok kolay yapılabilen bir analizdir ve hatta süt labaratuarlarında yapılan en kolay analizlerden biridir. Sütün daha fabrikaya ilk geldiği anda süt tankeri labaratuarın dibine yanaştırılır. Süt taşıyan aracın tankerinden süt numuneleri alınır ve acele bir şekilde analiz yapılır. Sütte antibiyotik çıktığında süt geri iade edilir. Antibiyotik analizi bu sebeple yapılır. Çoğu büyük firmalarda da HACCP önemli bir kriterdir. (Eğer sütteki diğer analizlerde de sorun yoksa süt borularla fabrikalardaki esas tankerlere aktarılır)
Gelelim pastörize ve UHT süt meselesine... Bu konuda haklısınız Pastörize süt 75-85 derecede kaynatılırken UHT süt 145 derecede kaynatılıyor. Tabi ki de UHT sütte besin değeri düşüyor. Besin değerinin düşmesi de onu sağlıksız hale getirmez belki ama pastörize kadar sağlıklı ve lezzetli de olamaz... Bütün sütlerin içinde en az sağlıklısı mı dersiniz? Tabi ki de evde fokur fokur kaynatılan besin değerinden eser kalmayan ama lezzeti şüphesiz en güzel süt :) Sokak sütü...

[video=youtube;SvrJ49BQK6Y]http://www.youtube.com/watch?v=SvrJ49BQK6Y[/video]
Bu reklam geldi aklıma
Sevdiğinden yiyorsundur ya, senin açından bir sorun yaratmıyorsa, bence dert etme.
Zaten yoğurt sağlıklı bir besin.
Ben de limon katılan bütün yemeklere, 1büyük bardak dolusu limon suyu döküyorum sevdiğimden. :)
Seninki de o hesap.

fazlası zarar olmayan besinlerden biri yoğurttur.
ileriki yaşlarda görülebilecek kemik erimesini engeller.
ben de, şu ülkerin antep fıstıklı çikolatasından sürekli yiyorum diye konu mı açsam

Gece gece çok güldüm. Adamda kendimi görüyorum.

Ama bu yapılmaz ki ama bu saatte..
bende süt ürünleri canavarıyım:)bir çiftçi torunu olarak evimize hergün 2,5litre süt girerdi..süt,yogurt yada sütlü tatlıya dönüşür hemen o gün tüketilirdi..
hep derim eğer evde süt,yoğurt,peynir varsa benim karnım doyar yoksa aç kalırım=))
ve şuan canım feciii şekilde yoğurt istedi ama evde yook(hazır ayran var onu mu içsem acaba süt mü??pooofffff

ben bunda bi sorun göremiyorum bende senelerce sabah öğle akşam her öğün ne yersem yiyim yanında mutlaka peynirde yerdim

yogurt güzeliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bence bı sorun olmaz tatlımmm ama cok merak edıyosan bı doktora danış için rahatlasın

Tukettıgınız olcutlerın yerınde mı yoksa fazla mı oldugunu bilemem uzman degılım..Ama bildigim bi gercek var herseyın eksıgı nasıl zararlıysa fazlasıda zararlı.. Orta karar yemek gereklı bence.. Kalsiyum yükseklıgı dıye bı rahatsızlık var.. Ayrıca belirtmek ıstıyorum ki marketlerde satılan yogurtları cok saglıklı bulmuyorum.. Cunku raf omrunu uzatmak ıcın katılan kimyasallar yararlı ozellıklerını ve dogallıgını kaybettırıyor.. Dolapta uzun bı sure saklanabılıyor..Imkanınız varsa kendınıZ dogal sutten yogurt yapın ... Cok basıt,daha saglıklı ve daha lezzetlı olacaktır..,

Bu kadar zaraından bahsedıpte yararını sıralamamakta olmaz.

BİR KAÇ FAYDASI
* Yoğurt bakterileri, bağırsaktaki mikropları öldürür.
* Karaciğer ve cilt hastalarına tavsiye edilir.
* Damar sertliğinde faydalıdır.
* Şişmanlık ortaya çıkarır.
* Saç dökülmesinde kullanılır.
* Sinir hastalıklarında faydalıdır.
* Uyku verir.
* Çocuklardaki yaz ishallerini keser.
* Kandaki kolesterol seviyesini düşürür.
* Büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
* Zehirli işlerde çalışanlarda, bilVİRÜShassa kurşun zehirlenmesinde faydalıdır.
* Diyetlerde kullanılır

AFİYET OLSUN..

Ben de tam tersi hiç yiyemem.Ayran ya da süt ürünlerinde sorun yok da yoğurt yiyemiyorum.
Bi zararı olaağını sanmıyorum.Babam geldi aklıma o da çok tüketir.Her yemekte ya da evde otururken yoğurt ister
Bizim evde de her daim yoğurt var yani.

bende yogurt olsun beyaz peynir,süt olsun bayılırım gayet normalsin belki kalsiyum eksikliği felan olabilir doktor değilim ne bilem :)

valla bende şu an yoğurt yerken yazıyorum
ama ben kendime diyet olarak sadece yoğurt yemeyi şartladım ve 3gündür light yoğurt içine salatalık ve hazır çeşni koyuyorummm süper oluyor valla
daha öncede yapmıştım ama çeşniyi yeni keşfettim öncekinde 5günde 2,5 kilo verdim ve almadım merak edenlereeee şimdi 2 hafta uygulicamm bendede alışkanlık olsa keşkee
ama aktivia sayısız yerim büyük zevkle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…