Süresiz yoksulluk nafakası

Hayır tam olarak bunu diyorum. Yani siz bu farkların en ince ayrıntısına kadar araştırılmasını herkesin farklı sonuca tabi tutulmasını söylüyorsunuz sanırım. Ama ben de diyorum ki. Boşanmak kolay bir şey değil. Bu durumda yine kadın mağdur olacak. Çünkü adalet tecelli etmeyecek. Kim bu kendini mağdur gibi gösteren. Kaç tane böyle "kendini mağdur gösteren" kişiye rastladınız. Tekrar ve son kez söylüyorum. Kimse boşanmak için evlenmez, nafaka için boşanmaz.

maddi gücüm var eşim var akşam hava kararınca ben sokağa çıkmaya korkuyorum tek başıma ankara gibi yerde .arabamın kapısını sıkı sıkı kitliyorum.daha 2 gun once akşam evine dönen bir kadın evli 3 çocuklu adam tarafından darp edilip kaçırılmaya çalışıldı istanbulun göbeğinde.

aminnnn amennnn

Eki Görüntüle 2111825

Buyurun tazminat talebi görün :)))
Bu toplumun 300 binde 1 i falan.
Kendinize Beşiktaşlı futbolcu Caner Erkin i dert edebilirsiniz :)
Çocugun gida.masrafi 36 bin mi? Fil yavrusi mu yoksa?.. Bu çocuk ne yiyor , hesaba döksek 36 bini bulduramayiz.. Bunu kabul etmişler mi?

Iste ben diyorum ki azim etsin o kiz, minnet duymasin o pislige. Egitimini alsin, ayaklarin üzerine dursun. Bence ex kisisinden daha fazla devlete cok is düsüyor aslinda. Mesela bu kiz'a derhal burs verilse ki okusun, yada belli isler icin bir yil atiyorum ücretsiz egitim görse ve hemen ise girebilse.

Yada doguda bu tür konularda bilinclenme kampanyalari olsa. Hatta sadece doguda degil, tüm ülkede olsa. Ama tabiki ne oluyor, kadin siddeti inanilmaz artti. Hamile kadinlar sokaga cikmasin deniliyor.

Diger taraftan genc kizlar instagram felan derken, halen ask, asik olmasi tabu olmasindan hemen evlenmeye hevesleniyorlar. Odun olsa dahi.

Ya cok derin konular bunlar aslinda. Hersey birbirine bagli. Ikinizde sanirim ayni prensipleri savunuyoruz fakat bakis acimiz farkli gibi geliyor.

Bakalim ailesi izin vermis mi okumasina?

Aynı konunun bir benzeri geçen açıldı orada da anladım ki
Kadinlar kulübünde yazanların yüzde kırkı Norveç'de yüzde kırkbesi Isviçre'de yaşıyor

Son düzenleme:
Alıntı yapamadim toplu yazitorim.
1) Bekarım
2) Erkek falan değilim
3) Kadınların bazı huylarından erkekler kadar nefret ediyorum kadinim diye kadının her davrsnisini onaylamak zorunda değilim
4) Haksız yoksullukla nafakasında erkegi hakli buldim diye tecavüzcü siddet gösteren pinti sapik çocuğuna sahip cikmayan adam müsfettelerini savunmuş olmuyorum.
5) Yoksullukla nafakasını kadin da öder biliyorum kanun yoksuk duruma düşecek eşe kusuru yoksa bile diger taraf nafaka öder diyor. Benim buna aksi bir lafım yok zaten

Yani bizim bu kiza bulabilecegimiz isler belli,anca temizliktir yemektir vs. Kiz erinmiyor calisirim yaparim diyor. Ben uzuluyorum her gordugumde. Okumasi,meslek edinmesi en az 3sene-4 sene. Bu ulkede 2 universite bitirenler issizken. Tamam umut her zaman vardir da. Sartlarini da goruyorum devletin. Erkegin malina parasina tamah etmem,o duruma dussem almam ama alana da neden aldin demem zira alan haklidir. Kadin tek basina kaldiginda ayakta durur gucludur evet,ama her isi yapamayabilir. Erkege acimam,sokakta da yatar,konu sahibinin verdigi ornekteki 3000 lira maasi olup da 800lirayi eski esine nafaka olarak veren adamin kosullari keske bu kadinda olsaydi. 2200le kendini gecindirirdi o kadin iste. Erkek gecinemiyorsa yeniden evlenmesin bana ne, gidip ev kiralamasin oda kiralasin,aparta yerlessin bana ne, limon satsin hiyar satsin bana ne. Surunsun bana ne. Diyebiliyorum bakin. Ama kadina diyemiyorum. Cunku biliyorum ki o kadin cabaliyor sadece kendi yasamini devam ettirmek icin cabaliyor. Erkekse cogunlukla yeniden evlenmek icin nafaka zincirinden kurtulmak istiyor. Bu fark var arada o yuzden kizginim.

Ben 40 yaşındayım haksiz yere nafaka alan kadın hic görmedim ama çocuğuna bile ödemeyen adam çok gördüm !!

Bakalim ailesi izin vermis mi okumasina?
Ah ah
İzin vermemisler tabii ki. Kalkip kocaya vermisler iste. Zenginler ya, mal mulk bolunmesin,koca zaten akraba. Karisik isler. Kizin ardinda koskoca asiret var arayip duruyorlarmis. Ölmemek icin mi cabalasin calismak icin mi cabalasin. Ama kaderine razi gelmemis iste,oturayim bu kocayla bana baksin yiyeyim parasini her sene de bir tane dogurayim dememis. Kirmis zincirlerini.

Rabbim yolunu acik eder insallahh.

Kadin heryerde kadin,avrupa ülkesinde bile olsa esitmi sanki eger öyle olsaydi erkekle ayni isi yapip daha az maas almazdi.

Rabbim yolunu acik eder insallahh.

Kadin heryerde kadin,avrupa ülkesinde bile olsa esitmi sanki eger öyle olsaydi erkekle ayni isi yapip daha az maas almazdi.
Amin insallah.

Su kosullarda erkege aciyamam kimse kusura bakmasin. Bosanmis erkekle evlenecek kizlar da oturup hesabini kitabini yapsin ona gore evlensin. Adamin parasi yetmeyecekse de evlenmesinler bu kadar basit.

ben burada hergün bir sürü kadının nasıl mağdur edildiğini okuyup yine bu konuyu bir derdim var'da açma motivasyonunuzun kaynağını çok merak ettim.
Yarası olan üstüne alınsın. Mağdur olan zaten onları kast etmediğimi anlar ama olmayanlar saldıriyor maşallah

Bu da doğru, aslında herkes kendince haklı ama öte yandan bazen bazı evlilikler de bakıyorsunuz ki o evlilik ne yapılırsa yapılsın yürümeyecek, baştan belli oluyor bazı şeyler fakat kadın buna rağmen önce bir tane çocuk dünyaya getiriyor, sonra bir tane daha, eşi eve bağlanır sanıyor ki bu yanlış kanı hala ama hala devam ediyor ve kadınlara tavsiye diye söyleniyor.

Sonra gün geliyor boşanmanın tek çözüm olduğunun farkına varan kadın bu sefer de 2 ya da 3 çocuğu olduğundan eli kolu bağlı kalıyor.

Çevremizdeki örneklerden de ders çıkarmıyoruz maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…