SURIYELI MASUM KIZ

sen sus gozlerin konussun bacim..sacma sapan yorumlar yapiyosun ne alaka kemalistlikle..
hadi isine gucune bak,tovbe Yarabbim ya..

kürtlüge degınıp
surıyelılere uzanıp
sosyal mesajla devam edılmıs...
kürt olmakla surıyelı olmak arasında bıkere ınanılmaz bı fark var
kürtler bu ulkenın vatandası benden ondan sundan bundan bı farkımız yok
kürtler arasında turklerle de dalga gecen vardır emın ol.. o dalga diş telı olanlarla, sıvılcelı olanlarla, sısman olanlarla da gecılıyor
sen bı surıyeye gıt bakalım sana nasıl yaklasacaklar konu sahıbı
surıye hemen dıbımız gazıanteplıyım
kosarak kacıp kacıp gelıyorlar buraya
ev sahıplerını ölduruyorlar kıra vermemek ıcın
evın musluklarına kadar çalıyorlar
memleketımızde yasayamaz olduk !!!
turk kadınları cok bakımsız turk erkeklerı cok yakısıklı deyıp metres olanlara ne dıyeceksın ?
lokantada yıyıp ıcıp bız tayyıbın mısafırıyız o odesın parasını deyıp cıkıp gıdıyorlar
evler soyuluyor hergun , tacız tecavuz sayısına yetısılemıyor
arabana vurup kacıyor sıkayet bıle edemıyorsun plakası bıle yok
devletden aldıkları parayla alısverıs merkezlerınde bızım gıbı alısverıs yapabılıyorlar
saglıktan egıtımden sınırsızca yararlanabılıyorlar

burda savas cıksa bız oraya kacsak bıze naparlardı acaba hıc aklın kesiyor mu ???

Biz , biri bir cümle attığı zaman ortaya , onu ezberleyen ve ısıtıp ısıtıp devamlı kullanan bir milletiz.

Takmışsınız , Suriyelilerin çocuklarına.. Herşey bitti çocuklar kaldı. O konuşulan çocuk sayıları ve bilmem kaç tane doğurmuşlar geldiklerinden beri istatistikleri hepsi abartma.

Bir yerden halkı doldurmaya çalışıyorlar , nasıl dolduracaklarını da çok iyi biliyorlar.

Ayrıca o doğan çocuklar Türk vatandaşı oluyor diye mi bütün dert ? Yok bize yetmiyor zaten. Sanki bir kap yemekten söz ediliyor.

Aman bu Suriyelilerin konusu her açıldığında yapılan yorumlar sinir bozucu oluyor.. Çok göçmen var Türkiye de hepsi için aynı şey düşünülüyor mu ?

Gelen Suriyelilerin çoğu Türkiye de yatırım yaptı, iş açtı vergisini ödüyor.. Her Suriyeli sorun çıkarıyor diye de lanse edilmesi çok acı.

Hepsi savaş mağduru. Hepsi psikolojik çöküntüler yaşamış. Birde burada yeterince itilip kakılıyorlar.

Çok haddini aşan yorumlar yapıyorsun dikkat et! benim kafam yerinde ama senin kafanın içinde başka birşey var galiba bir kontrol ettir
Öff sıktınız ya siz kimsiniz haddimin nerde olduguna kara veriyorsunuz
Dusunceme saygi saygı

Bir kase sıcak corbaya muhtac ama maşallah sürekli çocuk doguruyor bu nasıl muhtaçlık ben anlamadım yani

Kusura bakmayin ben de ulkeme zarar verenlerden hoslanmiyorum
Cocuklarin ne sucu var diyorsunuz hakli olabilirsiniz ama benim cocugumun ne sucu var peki? Devlet onun rizkindan kesip bunlara veriyor, ileride okulda sira arkadasi olacak, yetiskin olunca calisma arkadasi olacaklar evet ama oncelik bizim kendi insanimizda olmaliydi hele de devlet boyle kendine yetemeyen bir devlet oldugu icin. Kimse gormuyor mu kendine yetebilen zengin ulkeler bile istemiyor bu multecileri vsyi bizim ne sucumuz vardi da biz aldik? Cevap belli onlarin ulkesini biz karistirdik, konu tamamen siyasete giriyor ben kacar

Siyasetle alakası yokki ben sadece icimden geleni yazdim bizim burda onlara hep kotu gozlerle bakiyorlar icimden geleni soylemek istedim kardesim
Anladın mı şimdi ne demek istediğimi? Çok şükür öngörü sahibi biriyim. Alakasının olup olmadığına şimdi karar verebilirsin KARDEŞİM.

Yok yok ben tuttum çenemi
Ayy valla bende artık sıkıldım siyaset muhabbetinden. Face'me giriyorum her yer siyaset, kuruma geliyorum herkes siyaset konuşup tartışıyor. Önceleri fikrimi savunurdum ama artık bıraktım. Yapabildiğim tek bir şey var o da oy'umu kullanmak. Ötesi siyasetçilerin işi.

Kemalist içki ve küfür..
Haddini aşma istersen..
Derdiniz varsa söyleyinde bilelim,yardımcı olalım ne dersiniz.

Şimdi konuya başlarken çok ezildim, dışlandım diye başlayarak empati çağrısı mı yapıyorsunuz bize?
Eğer duygusallığa vuracak olursak bu ülkede Türk olup Kürtlerden daha çok ezilenlerde var.
Herkes kendi penceresinden bakıyor.
Suriyeli bir kızın gözlerinde korkuyu mutluluğu görmüş buraya konu açmışsınız çok şahane.
Ama...
O acıdığınız kızın akrabaları, soydaşları yüzünden gece sokağa çıkamayan kadınlarımıza acıyor musunuz?
Köşe başlarında sıkıştırıp ellerinden parası alınan, taciz edilen küçük çocuklarımıza acıyor musunuz?
Onlar sigortasız çalıştığı için işinden olan emekçilerimize acıyor musunuz?
Tek hayali iyi bir üniversitede okumak olan gencecik çocuklarımız günde 13-14 saat çalışırken onlar sınavsız en iyi üniversitelere yerleşiyor, onlara da acıyor musunuz?
Sınırdan geçerken sağlık kontrolü olmadığı için onların getirdikleri virüsler yüzünden yoğun bakımda mücadele veren bebeklerimize de acıyor musunuz?

Savaş olabilir, tabi ki insanlık vazifemiz yardım edeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, 1 tabak yemeğimizi paylaşmakla biz aç kalmayız. Ama bu şekilde olmaz, sitemsizce yapılan her yardım onları çizgiden çıkaracak.

Sınırlarda kamplarda konaklayacaklardı bu insanlar, mahallemize sızmayacaklardı. Doğum kontrol neymiş öğreneceklerdi, gerekirse çalışacaklardı ama devletten saklamayacaklardı. Sayarım sayfalar dolusu ama neden bahsettiğimizi anlamışsınızdır umarım.

Biride asilmile olmaktan bahsediyor
Yahu ulkenin karadenizi rum
Egesi yunan guneyi arap zaten
Kimin bahsettiğini biliyorsun alintilasana
Rumu egelisi doğulusu aynı bayrak altında yaşayan kim varsa Turk tur benim için
Zira hasta olan adamı parçalamaya çalışırken azgin sürüler benim egelim karadenizlim kurdum cerkesim diriltti bu vatanı elin suriyelisi değil
Siyaset meydanı değil burasi propagandani başka yerde yap

resmı olarak verılen sayıdan cok daha fazla sayıları cogu kacak yolla gelıyor
antep nufusuna yetıstıler ev bulamıyoruz sokakta yuruyemıyoruz...
ıkı caddeyı ayıran bariyerlerde cadde ortasında uyuyup kebap yapoyorlar carpsak bız sucluyuz
kilis osmanıye sırf surıyelı dolu memleketınden tasınmak zorunda kalan ınsanlar oldu
sımdıde bızım burda rahatsızsanız kalkın gıdın dıyorlar resmen tacız edıyor huzursuz edıyorlar
ve hergun cogalıyorlar kedı gıbı yahu

Sen gelip "Kemalist" düşünce hakkında atıp tutacaksın hakaret edeceksin. Sonra gelip düşünceme saygı duyun diyeceksin ve ön yargıdan bahsedeceksin öyle mi ha bu arada maşallah jet jinekolog çıktı arkadaşımız hemen aklı bekarete kaydı maşallah

Hemfikirim seninle. Ne o öyle buralarda, evlerde, kahvehanelerde millet vatan kurtarıyor

Kardeş biz sade vatandaşız, fikrin ne olursa olsun, yapabileceğin tek şey, elinde tek hakkın var vatandaş olarak, o da oy kullanmak. .

Olmadi bu mesaj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…