5+3 günlükken kalp atışını duydum. ilk andan itibaren bir canlı büyüyor içimizde.
yersentıp dünyası yada kanunlar bunu cinayet olarak kabul etmiyor. kimse buna cinayet diyemez. vicdani yada dini inancınız gereği cinayet diyorsanız bu da şahsınız ilgilendiren bir düşünce. herkes sizinle aynı dini inanca yada vicdana sahip olmak zorunda değil. sonuç olarak 10. haftaya kadar yapılan bu işlem cinayet değil küretajdır
sen zaten kararını vermişsin. ne diye milleti sinirlendiriyosun boşuna, bide hala atar yapıyo. senin durumun farklıymış nesi farklı. eşinden ayrısın diye korunmasanda bişey olmazmı sandınKonuyu kapatıyorum. Cevap yazan ilgilenen herkese teşekkür ederim. Annemle ve eşimle ayrıntısıyla konuştuk, onların desteğiyle olucak ya da olmayacak.
Son bir şey söylemek istiyorum, bir bebek için en önemli şey sadece yemek içmek değildir, sevgi şefkat anne baba ilgisi lazım. Hiç birimiz tersi şartlarda dünyaya gelmek istemeyiz. Ve her kadın elbette korunmalı ve sorumluluk sahibi olmalı, her seferinde hamile kalıp sonra aldırmak olmaz buna bende karşıyım ancak benim durumum çok farklı olmaz dediğim şey oldu.. Hata yapmamak için çok uğraştım bu nasıl oldu nasıl böyle bir durumun içine girdim hala inanamıyorum. Burda beni yargılayan, anne olamamalarının suçunu yükleyenler, benim ilk çocuğumda gösterdiğim cesareti, çektiklerimi neden eşim yok yanımda diye çocuğuma bakıp ağlamalarımı, uykusuz ve yalnız günlerimi çekmemenizi dilerim. Hamileyken yalnız başıma bir evin içinde uyanıp işe gidip, sonra akşam eve gelip kusup uyuyup " ben çok iyiyim evde yalnızken bana birşey olmayacak sadece bayılmamalıyım, kusucam ve birazdan iyi olucam" diye kendi kendinize konuşmamanızı dilerim. Anneliğimi kimse sorgulayamaz, hala çevremdekiler bu çektiklerimi bilenler biz senin yaptığını yapamayız derler. Daha fazla uzaması sanırım ortamı çirkinşrştirecek ki bunu istemiyorum. Hepinize teşekkürler
pardon hangi kanunun hangi maddesine göre cinayet? neye göre kime göre cinayet? cinayetse nasıl yasal bu? kim saçmalıyor?bence de kapansın 10 haftaya kadar cinayet değil diyenler var artık millet saçmalıyor!!!
pardon hangi kanunun hangi maddesine göre cinayet? neye göre kime göre cinayet? cinayetse nasıl yasal bu? kim saçmalıyor?
Öncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Benim 17 aylık bir evladım var, 2.5 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır eşimle ayrıyız İkimizde farklı şehirlerde devlet memuruyuz, eş durumu davası açtık ancak henüz bir sonuç yok, bir yeterli sayıda hakim yok çoğu açığa alındı dosyalar birikti diyorlar, bir adli tatil giriyor bir dava dosyan şuraya gönderildi vs ile avukatımız bile ne zaman sonuçlanır net bir şey söyleyemiyor. Ülkemizin hali
Sorun şu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, aldırmak istiyorum bu hafta içinde karar vericem, ama kafam çok karışık .. hayatımın gerçekleri de aşağıda:
- eşim ülkenin diğer ucunda bir şehirde çalışıyor, bu güne kadar izinlerle gel git idare ettik. bişey olsa hemen gelebilicek gibi yakın bi şehirde değil, yeni hamilelikle birlikte psikolojim bu durumu bir kez daha kaldırabilir mi bilemiyorum.
- evladım henüz çok küçük, laf söz anlayabilecek yaşta değil, ona gösterdiğim ilgi sevgi mecburen azalıcak. Daha doğru düzgün baba sevgisi bile tatmadı bide annesinden mahrum kalıcak.
- bu yeni çocuğa anneme gel bak diyemem, zaten ilkine zor bakıyor
- daha kaç kere hamile kalıcam, ikiden fazla çocuk istemiyorum, ilk hamileliğimi tek başıma yalnız geçirdim, annem bile 6 . Ayda gelebildi onun da sağlık sorunları var ama saolsun hala o ilgileniyor ben işime gidiyorum. bu hamileliğimi de yalnız geçirmek istemiyorum.
- işimle ilgili olarak bu yıl içinde vermem gereken bir sınavım var, hamilelik ve bebekle hazırlanmak çok zor olucak.
Her ne kadar kürtajı istemesem de en mantıklı ve doğru yol olarak görünüyor.
Siz aldirmakta gayette kararlisiniz.Kendinize göre mantıklı sebepleriniz var, ama kendinize göre tabi,konuyu acmaktaki amaç ne onu anlamadım.Bence bunu eşinize sorun .Konuyu kapatıyorum. Cevap yazan ilgilenen herkese teşekkür ederim. Annemle ve eşimle ayrıntısıyla konuştuk, onların desteğiyle olucak ya da olmayacak.
Son bir şey söylemek istiyorum, bir bebek için en önemli şey sadece yemek içmek değildir, sevgi şefkat anne baba ilgisi lazım. Hiç birimiz tersi şartlarda dünyaya gelmek istemeyiz. Ve her kadın elbette korunmalı ve sorumluluk sahibi olmalı, her seferinde hamile kalıp sonra aldırmak olmaz buna bende karşıyım ancak benim durumum çok farklı olmaz dediğim şey oldu.. Hata yapmamak için çok uğraştım bu nasıl oldu nasıl böyle bir durumun içine girdim hala inanamıyorum. Burda beni yargılayan, anne olamamalarının suçunu yükleyenler, benim ilk çocuğumda gösterdiğim cesareti, çektiklerimi neden eşim yok yanımda diye çocuğuma bakıp ağlamalarımı, uykusuz ve yalnız günlerimi çekmemenizi dilerim. Hamileyken yalnız başıma bir evin içinde uyanıp işe gidip, sonra akşam eve gelip kusup uyuyup " ben çok iyiyim evde yalnızken bana birşey olmayacak sadece bayılmamalıyım, kusucam ve birazdan iyi olucam" diye kendi kendinize konuşmamanızı dilerim. Anneliğimi kimse sorgulayamaz, hala çevremdekiler bu çektiklerimi bilenler biz senin yaptığını yapamayız derler. Daha fazla uzaması sanırım ortamı çirkinşrştirecek ki bunu istemiyorum. Hepinize teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?