Sürpriz Gebelik ve Allak bullak ben

5 haftalık bebeği aldırmak cinayet değildir. İnsanların şartlarını, hayatlarını bilmeden onları katillikle suçlayamazsınız. Kendi dini hassasiyetlerinizle de yargılayamazsınız. Herkes aynı şeye inanmak zorunda değil ki bunun inançla alakası yok yasal süre içerisinde kürtaj yapılabilir.
Ayrıca olan olmuş kadın hamile kalmış korunsaydın yazmanın faydası nedir?
Sevgili konu sahibi keşke buraya konu açmasaydın allak bullak olman çok doğal. Bence eşinle karar verin en önemlisi de siz ne hissediyosanız ona göre hareket edin yaşayacak olan sizsiniz.

görüşemiyorsanız sen ülkenin bir ucunda eşin diğer ucunda ise nasıl hamile kaldınız demekki görüşülebiliyormuş.
şu saatten sonra yapabilecek çok şey yok yaşın genç birtane ileride hayatın düzene girince yaparsın şimdi bu çocugu doğurmak çok zor .

Kürtaj konusu çok su götürür. Herkes başka bı şey diyor. Sonuçta belli bir haftaya kadar canlı değil deniyor. Şuan yasal süre kaçıncı hafta bilmiyorum, 8 yada 10 mu ?

Peki diyelim daha kalp atışı bile yok 5. haftada kürtaj oldu konu sahibi. Evet o an kalp atışı yok ama birkaç gun beklense kalbi atacak. O yaşayacak. Bu çelişki değil mi? :/

Hoş bence istenmeyen bebek olmak da çok kötü olmali. 17 aylık kardes istekle heyecanla beklendi, hamilelik haberi kutlandı, doğumu herkese mutluluk verdi. Aynı anne baba, aynı rahim.. Bu bebek için farklı olan ne?

ben kurtaji cinayet olarak gormeyenlerdenim asil cinayet bakamiycagin cocugu dunyaya getirmektir sonra gelipde burda yorum yapan kimse bakmiyor maddi manevi yardimda da bulunmuyor hatta bakamiyorum dediginde yapmasaydin diye cevap veriliyor bir insana bebegini ne aldir derim ne aldirma cunku kisi kendi durumunu kendi bilir isin icinden cikamiyorsa cevresinden yakinlarindan destek alabilir neticede burda kimse konu sahibinin hayatini yakindan bilmiyor en iyisi esinizle oturup konusmaniz ailenizden bu konuda destek almaniz ve en onemliai ben bu cocuga bakabilirmiyim cevabina vereceginiz cevap kimse zevk icin cocuk yapip gidip aldirmaz devamli yapan varsa da zaten tedaviye ihtiyaci vardir..umarim en dogru karari verirsiniz

Kararınızı vermişsiniz buraya konu açmakta ki amaç ne ? Güzel tavsiyeler gelmiş, ücretsiz izin, yatılı bakıcı gibi. Bunları neden değerlendirmiyorsunuz.

Hamileliğinize sevinin
Çünkü bizler sizin anneliğinizi kıskanmıyoruz
Benim d kardesimin bebeği olacak 1 ay sonra
Amin tesekkur ederiz

Arkadaşlar annem ablamı doğurmuş ardından hemen bana hamile kalmış üst üste sezeryan ile doğum olacağından bakamam deyip beni aldırmaya doktora gitmişler ve doktor demişki sen bu çocuğu aldırmak istiyorsun ama masada kalırsın demiş ve bana mecburiyetten yaşama şansı verilmiş düşündükçe gözlerim doluyor annem beni hep güzel kızım iyiki doğurdum seni ben sana nasıl kıyacakmışım der beni ayrı sever diyeceğim o ki yavrularınıza kıymayın belkide bu sizin sınavınız
Madem durumunuz zor en baştan korunacaktınız kalbi atmasa bile o bir insan artık!!

bana da dua edermisin nolur psikolojim çöktü artık

Hamileliğinize sevinin
Çünkü bizler sizin anneliğinizi kıskanmıyoruz
Benim d kardesimin bebeği olacak 1 ay sonra
Amin tesekkur ederiz
kıskançlık değil keşke ona da verseydi hatta benden önce ona ve onun gibi çok isteyenlere verseydi hissi yaşadım

ben bir anne adayı olarak yazdıklarınızı hiç tavsip etmedim konu sahibi , kusura bakmayın.. aynı zamnda da bir sağlık çalışanıyım, aile hekimleri hastaneler bas bas bağrıyor korunma yöntemleri için... madem 17 aylık bebeğinizi babasız bu kadar zor büytüyorsunuz, önlemini de alacaktınız.. ister 5 haftalık olsun ister 15 haftalık... sonuçta içinizde yeşeren bir hayat var. nasıl kıyabileceksiniz ? insanlar bebekleri olsun diye gitmediği doktor, gitmediği hastane kalmıyor. siz görüşemediğiniz eşinizden kazara(!) hamile kalıyorsunuz... mutlaka zorlukları vardır ben hiçbirşeyi inkar etmiyorum, yaşadığınız hayat sizin hayatınız zordur mutlaka... ama herşeyde de bir hayır vardır.. şahsen bir bebek ağladığında bile içi titreyen ben, bebek aldırma konusunda söyleyecek kelime bile bulamıyorum...

inşallah seninde biran önce olur canım allah keşke sadece isteyenlere anneliği nasip etse
keşke canım ağlamadığım gün yok ne kadar iyi bir insansın benim kuzenlerim her gün sosyal medyada bebek rsimleri paylaşıp gözünün içine sokuyorlar insanın bana da sürekli laf çarpıyorlar whatsup grubumuzda çocuk resimleri atıyorlar sizin böyle düşünmeniz bni duygulandırdı

Aynı hassasiyeti konu sahibi için yapulan acımasız yorumlar için de gösterseniz keşke. Ben yıllardır çocuk hasreti çekiyorum, o halde bakamayacağı bir çocuğu dünyaya getirmek istemeyen kadın canidir gibi saçmasapan yorumlar...

Bu nasıl bir mantıksız bir cevap. Bilmeden nasıl konuşabiliyorsun. Evlenmeden önce atandım, evlenmeden önce tercih yaptım. Girdiğim yer kolay kolay kazanılabilen bir yer değil, sadece tek bir kere yüksek puan almanız yetmiyor, 3 aşamalı bir sınavı geçmeniz ve hatta derece yapmanız lazım. Yıllarca bu iş için eve kapanan insanlar var, tek derdi evlilik olmayan yeterki çalışıp şurayı kazanayım diyen. Tabii bunu anlamanız imkansız, nasıl olsa kazanmaktan kolayı var, "evlenirsem ne olur yazmıyım girmeyim ben bu sınava "demek varken.. girince de kazanıcağınıza eminim!!! Çok mantıklısınız maşallah
Bence de bu mantıkla gidin önce evliliği düşünün iş sonrada gelir hatta kazara hamile kaldığınızda da doğurun, 3-5 fark etmez, hepsine bakarsınız bu zihniyetle. Allah büyük tabi, biri sümüklü gezer biri ağlar biri acıkır.. hep birinden kısıp diğerine .. güzel mantık devam edin.
Elbetteki insan dikkat etmeli, her seferinde aynı hata tekrarlanıp mazaret üretilemez. Ancak benim durumum bu değil.

kızım 6 aylık 1 kez bile ne whtsp nede baska alanda koymadim resmini hamileligimde dogumda kizima bakarken anneme hep keske ona ve onun gibilere de verse diye gözlerim dolar hatta evime geldi o ablam dayanamadim diger odaya gecip ağladim ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum asla vazgeçme insaallah hayirlisiyla olur

sizin mantığınızdan daha mantıklı olduğu kesin! ben bekarken atandım. ama ileriyi de düşünerek tercih yaptım. biz buna evlilik meraklısı değil de ileri görüşlülük diyoruz.
çok şükür hamdolsun benim işimde kolay elde edilen değil. birçok iş gibi. amaaaaaa o karnındaki can benim işimden de senin işinden de her şeyden önemli.
insanlar her sayfa da sormuş! korundunuz mu nasıl korundunuz diye?? tek birine bile cevap vermemişsiniz. 2,5 yıl ayrı evliliğe 2 çocuk! ya hu daha korunmayı bilmiyorsunuz mantık da mantık demişsiniz! 5 yıllık evliyim. çok şükür Rabbim bir evlat verdi. korunuyorum kazaya gelmedim hamdolsun. ha olursa da baş tacı. ama ben elimden geleni yapıyorum. sizin gibi her ilişkiye bir çocuk ve aldır gibi saçma sapan bir düşüncede değilim.
evet gayet mantıklı hareket etmişsiniz bravo!

Son düzenleme:

Kesinlikle öyle

Ne sacma, sosyal medyaya koyunca insanlar üzülüyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…