Sürpriz Gebelik ve Allak bullak ben

4 senedir çocouğum olsun diye uğraşıyorum sizse aldırmaktan bahsediyorsunuz .. bir sürü korunma yolları var neden korunmayı denemediniz ki

Bende evlat sahibi olmak isteyen biri olarak duygusal olarak bakılınca tabi hassas bir nokta insanın içi açıyor.Ama yaşam şartlarınızı siz daha iyi biliyorsunuz bu sizin kararınız eğitimlide birisiniz keşkeler mantıksız oluyor ama ülke olarak korunmayı bilmiyoruz.

Ahahaha :) Allah iyiliginizi versin.
Yüzümü güldürdünüz..
Erkeklere sorsak onlar altın değerinde tabide , :) döllenmiş olması gerekiyor canlı olması için .
Bu konu inanca , kültürlere göre çok farklılık gösteriyor.
Bu yüzden yorum yapmak çok zor.
Bana göre annenin canı tehlikede değilse , verilmiş bir canı almak gibi oluyor.
Ama ben bu tur yorumlardan kaçıyorum. Genelde de yorum yapmıyorum.
Çünkü ağır cümleler bunlar.
Karşıdakinin psikolojisini etkiler.

Ancak " o sadece bir embriyo" denildiğinde garip geliyor.
O bir canlı. Ruhu var ve 9 ay içinde sadece şekil alıyor.
..

Sizin ikisinin arasında fark gozetmemenizin nedeni sanıyorum ki emek, dokunmak, hissetmek..

Son düzenleme:
cok cirkin konusuyorsunuz bencede anne olmayin acidim yazik bebege.. Biri sumuklu gezer biri aglar ne demek ya ..niye konu actiniz insanlarin gorusune tahammul edemiyorsaniz .. Farkettim de kizilmiyacak yorumlara bile cok hircin davraniyorsunuz bu piskolojoyle anne olmayin siz isinize bakin gunahi boynunuza .. Ha bu arada bana da cevap yazmayin yazik..

resmen saçmalamış. korunmuyor. 2,5 yıla 2 çocuk sığdırıyor. kaldı ki ayrılar 2,5 yıldan beri. ee korunmam hamile kalır aldırırım diyor! pes yani.

Konu sahibi madem yorumlardaki kadar kararlisiniz öyleyse neden konu açıyorsunuz ? Bazı yorumlarınız çok bel altı.
Tek derdiniz koca değilse , bulunduğunuz yere zorla geldiyseniz çift koruma yapın öyleyse.

Yok yapamıyorsanız o zaman kendi kararınızı kendiniz verin.
Konu açma amacınız , yorumlara karşi böyle cevaplar yazmak mi ?

yasalarımıza göre de sadece embriyo değil. anayasaya göre ceninken yaşam hakkı elde etmiş oluyor. velev ki 5 haftalık bir anneyi biri vurdu. iki canı da almış oluyor.

Ortalık karıştırmak amaç. Ya da vicdan rahatlatmak, herkes aldır deyince içi rahat edecek

yasalarımıza göre de sadece embriyo değil. anayasaya göre ceninken yaşam hakkı elde etmiş oluyor. velev ki 5 haftalık bir anneyi biri vurdu. iki canı da almış oluyor.

Evet bencede böyle ama inaçlar devreye girdiğinde , insan oğlunun bencilliği de eklenince farklı bakılıyor.

Evet bencede böyle ama inaçlar devreye girdiğinde , insan oğlunun bencilliği de eklenince farklı bakılıyor.

doğru söylüyorsunuz bencillik! artık konuya tek cevap yazmak istemiyorum. okudukça mantığımda, ruhumda yok artık! diyor. Rabbim inş hak bekleyene isteyen nasip eder çocuk.

şartların bu kadar kötüydü madem neden korunmuyosunuz..
her şeyi biliyosunuz ama korunmayı değil nedense.
valla eskiden olsa ben de kürtaja karşı çıkmazdım benim için bişi ifade etmiyodu.
ama artık hamile kaldığımdan beri öyle düşünmüyorum o senin canından bi parça.
bunu anlaman için kalp atışını duymana gerek yok.

Konuyu kapatıyorum. Cevap yazan ilgilenen herkese teşekkür ederim. Annemle ve eşimle ayrıntısıyla konuştuk, onların desteğiyle olucak ya da olmayacak.

Son bir şey söylemek istiyorum, bir bebek için en önemli şey sadece yemek içmek değildir, sevgi şefkat anne baba ilgisi lazım. Hiç birimiz tersi şartlarda dünyaya gelmek istemeyiz. Ve her kadın elbette korunmalı ve sorumluluk sahibi olmalı, her seferinde hamile kalıp sonra aldırmak olmaz buna bende karşıyım ancak benim durumum çok farklı olmaz dediğim şey oldu.. Hata yapmamak için çok uğraştım bu nasıl oldu nasıl böyle bir durumun içine girdim hala inanamıyorum. Burda beni yargılayan, anne olamamalarının suçunu yükleyenler, benim ilk çocuğumda gösterdiğim cesareti, çektiklerimi neden eşim yok yanımda diye çocuğuma bakıp ağlamalarımı, uykusuz ve yalnız günlerimi çekmemenizi dilerim. Hamileyken yalnız başıma bir evin içinde uyanıp işe gidip, sonra akşam eve gelip kusup uyuyup " ben çok iyiyim evde yalnızken bana birşey olmayacak sadece bayılmamalıyım, kusucam ve birazdan iyi olucam" diye kendi kendinize konuşmamanızı dilerim. Anneliğimi kimse sorgulayamaz, hala çevremdekiler bu çektiklerimi bilenler biz senin yaptığını yapamayız derler. Daha fazla uzaması sanırım ortamı çirkinşrştirecek ki bunu istemiyorum. Hepinize teşekkürler

Konu sahibi abim 3 aylikken annem bana kazara hamile kalmis .. Simdi diyorki iyiki olmussun .. Dusunuyorum da annem bana iyiki kiymamais

konu sahibi mantıklı tek öneriyi dahi ısrarla kaale almayıp ne kadar polemik çıkacak nokta varsa onu cevaplıyor. ücretsiz izin diyorum kaçtır? neden hiçbir yorumunuz yok?

empati falan yapmaya çalışıyorum da yok olmuyor , aldırmak istiyorsan git aldır. senin aldırmayı düşündüğün için kimsenin nasıl yargılamaya hakkı yoksa senin de aldırmayıp peşpeşe 3 tane doğuranı yargılamaya hakkın yok. biri sümüklü gezsin varsın (ki bu sizin ütopyanız) hiç olmamasından daha mı kötü sümüklü gezmesi?

bu kadar kesinlikle istemiyorsanız bin tane yöntem var korunmak için. ikiniz türkiyenin başka ucundan , 2 yıla 2 hamilelik sığdırmışsınız. bence kimsenin kararını yargılayabilecek, mantığa davet edecek durumda değilsiniz. bin tane yöntem var. kazayla hamile kaldım dediğiniz ya takvim yöntemidir ya geri çekilme. ki bunların koruyucuğu %60 bile değil. iş madem aldırmaya gidecekti daha mantıklı olup doğru düzgün 2 yöntemle kesin korunmayı deneseydiniz keşke.

yorumlarınız zerre çözüme yönelik değil, yaptığınız hatanın can sıkıntısını burda üyelerden çıkarmaya çalışmanız anlamsız

Bir ton korunma yöntemi vardı belli ki kullanmamisiniz şimdi gelmiş çocuğu aldiricam diyorsunuz pes doğrusu o mu istedi olmayı yapmasaydiniz çok kızıyorum böyle insanlara ben sonuçta okumuş insansın bı beş liralık prezervatif e bakardı vicdanın el veriyorsa aldır içindeki küçücük elleri ayakları olan evladını

Allahım isyan etmek gibi olmasında istemeyene veriyon isteyene vermiyon çok sinirlerim bozuldu
Bir hafta önce tanıdık birinin söylediği şu söz beynimden silinmiyor. (Ama benim 6 senedir olmuyor.)O an hiç bir şey diyemedim.O 6 sene, onun icin bir omurmus gibi söyledi çünkü hamile kalmak için günleri sayıyor.Rabbim size ve bütün isteyenlere hayırlı evlat versin.

Yazık çok günah kıymayın o cana N'olur, hem oğlunuzun da hayat boyu arkasını yaslayabileceği bir kardeşi olur, kardeş bu dünyadaki en güzel şey...

Yazık çok günah kıymayın o cana N'olur, hem oğlunuzun da hayat boyu arkasını yaslayabileceği bir kardeşi olur, kardeş bu dünyadaki en güzel şey...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…