- 21 Mart 2012
- 29.919
- 51.877
- 798
4 senedir çocouğum olsun diye uğraşıyorum sizse aldırmaktan bahsediyorsunuz .. bir sürü korunma yolları var neden korunmayı denemediniz kiÖncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Benim 17 aylık bir evladım var, 2.5 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır eşimle ayrıyız İkimizde farklı şehirlerde devlet memuruyuz, eş durumu davası açtık ancak henüz bir sonuç yok, bir yeterli sayıda hakim yok çoğu açığa alındı dosyalar birikti diyorlar, bir adli tatil giriyor bir dava dosyan şuraya gönderildi vs ile avukatımız bile ne zaman sonuçlanır net bir şey söyleyemiyor. Ülkemizin hali
Sorun şu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, aldırmak istiyorum bu hafta içinde karar vericem, ama kafam çok karışık .. hayatımın gerçekleri de aşağıda:
- eşim ülkenin diğer ucunda bir şehirde çalışıyor, bu güne kadar izinlerle gel git idare ettik. bişey olsa hemen gelebilicek gibi yakın bi şehirde değil, yeni hamilelikle birlikte psikolojim bu durumu bir kez daha kaldırabilir mi bilemiyorum.
- evladım henüz çok küçük, laf söz anlayabilecek yaşta değil, ona gösterdiğim ilgi sevgi mecburen azalıcak. Daha doğru düzgün baba sevgisi bile tatmadı bide annesinden mahrum kalıcak.
- bu yeni çocuğa anneme gel bak diyemem, zaten ilkine zor bakıyor
- daha kaç kere hamile kalıcam, ikiden fazla çocuk istemiyorum, ilk hamileliğimi tek başıma yalnız geçirdim, annem bile 6 . Ayda gelebildi onun da sağlık sorunları var ama saolsun hala o ilgileniyor ben işime gidiyorum. bu hamileliğimi de yalnız geçirmek istemiyorum.
- işimle ilgili olarak bu yıl içinde vermem gereken bir sınavım var, hamilelik ve bebekle hazırlanmak çok zor olucak.
Her ne kadar kürtajı istemesem de en mantıklı ve doğru yol olarak görünüyor.
Bende evlat sahibi olmak isteyen biri olarak duygusal olarak bakılınca tabi hassas bir nokta insanın içi açıyor.Ama yaşam şartlarınızı siz daha iyi biliyorsunuz bu sizin kararınız eğitimlide birisiniz keşkeler mantıksız oluyor ama ülke olarak korunmayı bilmiyoruz.Öncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Benim 17 aylık bir evladım var, 2.5 yıldır evliyim ve 2,5 yıldır eşimle ayrıyız İkimizde farklı şehirlerde devlet memuruyuz, eş durumu davası açtık ancak henüz bir sonuç yok, bir yeterli sayıda hakim yok çoğu açığa alındı dosyalar birikti diyorlar, bir adli tatil giriyor bir dava dosyan şuraya gönderildi vs ile avukatımız bile ne zaman sonuçlanır net bir şey söyleyemiyor. Ülkemizin hali
Sorun şu 5 haftalık hamile olduğumu öğrendim, aldırmak istiyorum bu hafta içinde karar vericem, ama kafam çok karışık .. hayatımın gerçekleri de aşağıda:
- eşim ülkenin diğer ucunda bir şehirde çalışıyor, bu güne kadar izinlerle gel git idare ettik. bişey olsa hemen gelebilicek gibi yakın bi şehirde değil, yeni hamilelikle birlikte psikolojim bu durumu bir kez daha kaldırabilir mi bilemiyorum.
- evladım henüz çok küçük, laf söz anlayabilecek yaşta değil, ona gösterdiğim ilgi sevgi mecburen azalıcak. Daha doğru düzgün baba sevgisi bile tatmadı bide annesinden mahrum kalıcak.
- daha kaç kere hamile kalıcam, ikiden fazla çocuk istemiyorum, ilk hamileliğimi tek başıma yalnız geçirdim, annem bile 6 . Ayda gelebildi onun da sağlık sorunları var ama saolsun hala o ilgileniyor ben işime gidiyorum. bu hamileliğimi de yalnız geçirmek istemiyorum.
- işimle ilgili olarak bu yıl içinde vermem gereken bir sınavım var, hamilelik ve bebekle hazırlanmak çok zor olucak.
sizin çok kültürlü ve entelektüel olduğunuz uslubunuzdan belli, ne yazık ki o seviyede cevap yazma yetisine sahip degilim.
sadece şunu söyleyeyim, 5 yaşında bir kızım var ve öncesinde 5 haftalık bir düşüğüm, benim için ikisi kıyaslanamaz bile, cehaletimden herhalde.
ama öyle bakarsak bebeklerin hayatı sperm hücresi olarak başlıyor ve onlar da canlı hücre... çöpe atmak da mı cinayet?
cok cirkin konusuyorsunuz bencede anne olmayin acidim yazik bebege.. Biri sumuklu gezer biri aglar ne demek ya ..niye konu actiniz insanlarin gorusune tahammul edemiyorsaniz .. Farkettim de kizilmiyacak yorumlara bile cok hircin davraniyorsunuz bu piskolojoyle anne olmayin siz isinize bakin gunahi boynunuza .. Ha bu arada bana da cevap yazmayin yazik..Bu nasıl bir mantıksız bir cevap. Bilmeden nasıl konuşabiliyorsun. Evlenmeden önce atandım, evlenmeden önce tercih yaptım. Girdiğim yer kolay kolay kazanılabilen bir yer değil, sadece tek bir kere yüksek puan almanız yetmiyor, 3 aşamalı bir sınavı geçmeniz ve hatta derece yapmanız lazım. Yıllarca bu iş için eve kapanan insanlar var, tek derdi evlilik olmayan yeterki çalışıp şurayı kazanayım diyen. Tabii bunu anlamanız imkansız, nasıl olsa kazanmaktan kolayı var, "evlenirsem ne olur yazmıyım girmeyim ben bu sınava "demek varken.. girince de kazanıcağınıza eminim!!! Çok mantıklısınız maşallah
Bence de bu mantıkla gidin önce evliliği düşünün iş sonrada gelir hatta kazara hamile kaldığınızda da doğurun, 3-5 fark etmez, hepsine bakarsınız bu zihniyetle. Allah büyük tabi, biri sümüklü gezer biri ağlar biri acıkır.. hep birinden kısıp diğerine .. güzel mantık devam edin.
Elbetteki insan dikkat etmeli, her seferinde aynı hata tekrarlanıp mazaret üretilemez. Ancak benim durumum bu değil.
inşallah seninde biran önce olur canım allah keşke sadece isteyenlere anneliği nasip etse
cok cirkin konusuyorsunuz bencede anne olmayin acidim yazik bebege.. Biri sumuklu gezer biri aglar ne demek ya ..niye konu actiniz insanlarin gorusune tahammul edemiyorsaniz .. Farkettim de kizilmiyacak yorumlara bile cok hircin davraniyorsunuz bu piskolojoyle anne olmayin siz isinize bakin gunahi boynunuza .. Ha bu arada bana da cevap yazmayin yazik..
hanımefendinin dediği o değil bana cvp yazdı bn kuzenlerimin yaptığını söylüyorum üstüne yaşın kaç oldu diye laf sokuyorlarNe sacma, sosyal medyaya koyunca insanlar üzülüyor mu?
Ahahaha :) Allah iyiliginizi versin.
Yüzümü güldürdünüz..
Erkeklere sorsak onlar altın değerinde tabide , :) döllenmiş olması gerekiyor canlı olması için .
Bu konu inanca , kültürlere göre çok farklılık gösteriyor.
Bu yüzden yorum yapmak çok zor.
Bana göre annenin canı tehlikede değilse , verilmiş bir canı almak gibi oluyor.
Ama ben bu tur yorumlardan kaçıyorum. Genelde de yorum yapmıyorum.
Çünkü ağır cümleler bunlar.
Karşıdakinin psikolojisini etkiler.
Ancak " o sadece bir embriyo" denildiğinde garip geliyor.
O bir canlı. Ruhu var ve 9 ay içinde kadar sadece şekil alıyor.
..
Sizin ikisinin arasında fark gozetmemenizin nedeni sanıyorum ki emek, dokunmak, hissetmek..
Ortalık karıştırmak amaç. Ya da vicdan rahatlatmak, herkes aldır deyince içi rahat edecekKonu sahibi madem yorumlardaki kadar kararlisiniz öyleyse neden konu açıyorsunuz ? Bazı yorumlarınız çok bel altı.
Tek derdiniz koca değilse , bulunduğunuz yere zorla geldiyseniz çift koruma yapın öyleyse.
Yok yapamıyorsanız o zaman kendi kararınızı kendiniz verin.
Konu açma amacınız , yorumlara karşi böyle cevaplar yazmak mi ?
yasalarımıza göre de sadece embriyo değil. anayasaya göre ceninken yaşam hakkı elde etmiş oluyor. velev ki 5 haftalık bir anneyi biri vurdu. iki canı da almış oluyor.
Evet bencede böyle ama inaçlar devreye girdiğinde , insan oğlunun bencilliği de eklenince farklı bakılıyor.
Bir ton korunma yöntemi vardı belli ki kullanmamisiniz şimdi gelmiş çocuğu aldiricam diyorsunuz pes doğrusu o mu istedi olmayı yapmasaydiniz çok kızıyorum böyle insanlara ben sonuçta okumuş insansın bı beş liralık prezervatif e bakardı vicdanın el veriyorsa aldır içindeki küçücük elleri ayakları olan evladınıÖncelikle konumu okuyan ve fikrini esirgemeyen herkese teşekkür ederim.
Bir hafta önce tanıdık birinin söylediği şu söz beynimden silinmiyor. (Ama benim 6 senedir olmuyor.)O an hiç bir şey diyemedim.O 6 sene, onun icin bir omurmus gibi söyledi çünkü hamile kalmak için günleri sayıyor.Rabbim size ve bütün isteyenlere hayırlı evlat versin.Allahım isyan etmek gibi olmasında istemeyene veriyon isteyene vermiyon çok sinirlerim bozuldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?