• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Susmalı mıyım?

Anlıyorum canım söylediklerini.Ama eşinin tavrı ne bu konuda onu merak ediyorum.Arkanızda duramadı mı?

tatlım ben eve gttiğmde eşm gelmmşti msj attm ona uzun uzun annemden herşeyi anltn bi mesj ki annesnn söyledklrne inanmasn dye kaldı ki cnm bana söylediği lafları da ses kayt chzna aldm başıma gelcklri blyrm dye

inan herşeyi anlayablyrm beni sevmiyo ondn yapıyo eyv umrmda bile değil bu evime geliyo onada oke oğlunun evi ama benm oğlum en değerlim onun kılına zarar verdrtmem artık btti öyl

YA ŞÖYLE bi gerçek ama işte kayın valideler bunu anlamıyor zamanındada oda bunları çekmedi mi onun oğluda ona tatlı neden anlamıyorlar oda oğlunun üzülmesini istemez sonuçta ortada büyük bi gerçek var oğlunun oğlu sonuçta canının canı onu istemiyor alışık olamdığından buda bunu hazmedememiş huzur bozmaya çalışmış 6 ay boyunca aklı nerdeymiş senin annen kadıncağız hergün gelmiş oğluna bakmış destek olmuş o pat diye süpriz yumurtadan çıkar gibi ben geldim torunuma bakıcam nerde yaşıyoruz ya anneysen ananeysen yerini bilcektin çok sinirlendim şimdi kendim yaşamış gibi hissettim kim isterki oğlu üzülsün 1 yaşına kadar kişilik gelişimi devam eden bi çocuk var karşısında hasbinallah ve nimel vekil SABIR VERSİN RABBİM SANA :31:

Kızmakta da haklısınız tepkilerinizde de. Olan olmuş ama söylemeden geçemeyeceğim; keşke kayınvalideniz gelmeden önce bu konuyu konuşsaydınız. Mesela benim kızıma babanesi bakıyor. Allah razı olsun çok da güzel bakıyor. Şubat tatilinde annem memleketten gelmeyi planlıyor mesela, ki kızım benim anneme de alışkındır, ben her fırsatta götürdüm memlekete, ama annemle kayınvalidem bir araya gelirse anlaşamazlar bundan eminim:1: kayınvalidem de ben de kızıma gideyim diyor o zaman:21: ben de destekledim tabi. Ama olur da kayınvalidem de burda olursa baştan 2 siyle de bir konuşmam gerekecek:27::27:

Sen üzülme tatlım, senin anlattığın kadarıyla eşinle birbirinize çok bağlısınız maşallah. Kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum.

YA ŞÖYLE bi gerçek ama işte kayın valideler bunu anlamıyor zamanındada oda bunları çekmedi mi onun oğluda ona tatlı neden anlamıyorlar oda oğlunun üzülmesini istemez sonuçta ortada büyük bi gerçek var oğlunun oğlu sonuçta canının canı onu istemiyor alışık olamdığından buda bunu hazmedememiş huzur bozmaya çalışmış 6 ay boyunca aklı nerdeymiş senin annen kadıncağız hergün gelmiş oğluna bakmış destek olmuş o pat diye süpriz yumurtadan çıkar gibi ben geldim torunuma bakıcam nerde yaşıyoruz ya anneysen ananeysen yerini bilcektin çok sinirlendim şimdi kendim yaşamış gibi hissettim kim isterki oğlu üzülsün 1 yaşına kadar kişilik gelişimi devam eden bi çocuk var karşısında hasbinallah ve nimel vekil SABIR VERSİN RABBİM SANA :31:

oğlum tam 1 yaşında...oğlum ürkektir tanımadığı bi insanı yadrgr gtmez sevemez hemen benm canım herşeyim oğlum hep savaş verdi yaşamak için ben çok zor şartlr altnda onu dünyaya getrdm cnm ondn belkide çok düşknlğm kıyamadığm paylaşamadığm ..annem çok iyi bakıyo ona içim öyle rahat ki annemdyken oğlm peşndn koşr deli gbi onunla oyunlr oynr kendni tamamen ona bağlmş bi anane ...o kadndn nefret edyrm ne çocuğma bakabildi nede bunu söyleybldi

kadın belliki annenizi kıskanmış.. yazık ya kazık kadar yaşa gelmiş hala cocuk gibi kıskanclıklar.cocuk sürekli ağlıyo da görmüyo acımıyo sanki ,ayrıca ne ayıp ya yara oluyo demesi, niye anneniz cüzzamlımı, kucaktan almalar mutfaga götürmeler, valla daha fazla kalmasın bu kadın sinirlerinizi bozacak gibime geliyo,çok muhatap olma gitsin evine

benimde oğlum99 aylık annemin dizinden ayrılmıyor annem bakıyor çünkü inanılmaz düşkün kayınvalidemi görünce çocuk korkudan ağlıyor hem alışık değil hemde çocuklar onları kimin sevip sevmediğini herkezden iyi anlıyor
ama herşeyden ziyade eşinin tepkisini merak ettikk

Kızmakta da haklısınız tepkilerinizde de. Olan olmuş ama söylemeden geçemeyeceğim; keşke kayınvalideniz gelmeden önce bu konuyu konuşsaydınız. Mesela benim kızıma babanesi bakıyor. Allah razı olsun çok da güzel bakıyor. Şubat tatilinde annem memleketten gelmeyi planlıyor mesela, ki kızım benim anneme de alışkındır, ben her fırsatta götürdüm memlekete, ama annemle kayınvalidem bir araya gelirse anlaşamazlar bundan eminim:1: kayınvalidem de ben de kızıma gideyim diyor o zaman:21: ben de destekledim tabi. Ama olur da kayınvalidem de burda olursa baştan 2 siyle de bir konuşmam gerekecek:27::27:

Sen üzülme tatlım, senin anlattığın kadarıyla eşinle birbirinize çok bağlısınız maşallah. Kısa zamanda çözüleceğini düşünüyorum.

tatlım ben o kadnla aynı evi paylştm neler yaşadm neler ki bende eşmde üni btrmş insnlrz cahl değilz ama mecbur kaldk ayn evde yaşamaya iş güç yoktu bulamydk benmde hamllğm eklennce stres iyice arttı 5 kuruş paramz yoktu cnm annem para göndrrdi ..doğuma gttğmde ikiz bebeklrmdn brni kaybettm oğlm yaşamak için çok savaş verdi o sırada o kadında bi kere sormdı çalşmysnz etmysnz paranz var m dye hastandn nasl çıkacaksnz dye çok zor günlerdi ve eşimn yannd bi tek ben vaddım

kadın belliki annenizi kıskanmış.. yazık ya kazık kadar yaşa gelmiş hala cocuk gibi kıskanclıklar.cocuk sürekli ağlıyo da görmüyo acımıyo sanki ,ayrıca ne ayıp ya yara oluyo demesi, niye anneniz cüzzamlımı, kucaktan almalar mutfaga götürmeler, valla daha fazla kalmasın bu kadın sinirlerinizi bozacak gibime geliyo,çok muhatap olma gitsin evine

yok cnm zaten daha muhattp olmam kıskanç kendsde kızıda öyle ya ben anlymyrm benmde abim var bekar şuanda evlense yengm benm cnm olur hele ki yeğenm nedn kıskanrlr nedn bunlrı yaprlr anlayamyrm hiç bu yüzden daha da nefret edyrm

oğlum tam 1 yaşında...oğlum ürkektir tanımadığı bi insanı yadrgr gtmez sevemez hemen benm canım herşeyim oğlum hep savaş verdi yaşamak için ben çok zor şartlr altnda onu dünyaya getrdm cnm ondn belkide çok düşknlğm kıyamadığm paylaşamadığm ..annem çok iyi bakıyo ona içim öyle rahat ki annemdyken oğlm peşndn koşr deli gbi onunla oyunlr oynr kendni tamamen ona bağlmş bi anane ...o kadndn nefret edyrm ne çocuğma bakabildi nede bunu söyleybldi

yaa herşey olabilir ama benim sana tavsiyem sakın yanlış anlama anlattıklarını anlıyorum yaşamasamda bilmsemde bende ailemden biliyorum bana babannem baktı ananem teyzemin kızına baktı yani şunu demek istiyorum eşinizin annesi sonuçta atsan atamazsın satsan satamazsın nefret etme bence git evine bu kadar zayıf olduğunu düşünmesin şuanda belkide keyfine diyecek yok düzenini bozmasına izin verme çalışıyosan sabah işe giderken oğlunuda annene bırakırsın sonuçta aynı sitede oturuyomuşsun bence eşine sahip çık evden giderek onu doldurmasına izin verme hadi sana ev yolu göründü dön evine annenle git senin yanında bişey diyemez annene güçlü olduğunu göster ona onuda takma söylediklerin bi tafından girsin bi tarafından çıksın niye sen huzurunu onun için bozuyosun ki o bozsun o sıkılsın senin yanında senin evin o sıkılması sen rahatlığını gösterki o senin ne düşündüğünü azda olsa anlasın...

benimde oğlum99 aylık annemin dizinden ayrılmıyor annem bakıyor çünkü inanılmaz düşkün kayınvalidemi görünce çocuk korkudan ağlıyor hem alışık değil hemde çocuklar onları kimin sevip sevmediğini herkezden iyi anlıyor
ama herşeyden ziyade eşinin tepkisini merak ettikk

cnm henüz bi tepki yok ama olurd annesni haklı bulursa ona sadece ses kaydyla boşnma dilkçsni yollcm

yaa herşey olabilir ama benim sana tavsiyem sakın yanlış anlama anlattıklarını anlıyorum yaşamasamda bilmsemde bende ailemden biliyorum bana babannem baktı ananem teyzemin kızına baktı yani şunu demek istiyorum eşinizin annesi sonuçta atsan atamazsın satsan satamazsın nefret etme bence git evine bu kadar zayıf olduğunu düşünmesin şuanda belkide keyfine diyecek yok düzenini bozmasına izin verme çalışıyosan sabah işe giderken oğlunuda annene bırakırsın sonuçta aynı sitede oturuyomuşsun bence eşine sahip çık evden giderek onu doldurmasına izin verme hadi sana ev yolu göründü dön evine annenle git senin yanında bişey diyemez annene güçlü olduğunu göster ona onuda takma söylediklerin bi tafından girsin bi tarafından çıksın niye sen huzurunu onun için bozuyosun ki o bozsun o sıkılsın senin yanında senin evin o sıkılması sen rahatlığını gösterki o senin ne düşündüğünü azda olsa anlasın...

cnm daha önce deflrc söyledklrni yaptm ben ama bu bunlrı anlck bi insan değil artık yoruldm çabalayamyrm herşey olacağna varck o gdck gtmezsede eşmle de konşp evden kovucm umrmdada değil

cnm daha önce deflrc söyledklrni yaptm ben ama bu bunlrı anlck bi insan değil artık yoruldm çabalayamyrm herşey olacağna varck o gdck gtmezsede eşmle de konşp evden kovucm umrmdada değil

kovarsan bu sefer sen suçlu olursun eşinin düşüncesi ne bu konuda annesini nerde görüyor seni nerde hakkı kime veriyor :44: şöylede bişey var bi tarafta anne bi tarafta oğlunun annesi oda napıcağını bilememiştir :31:

kovarsan bu sefer sen suçlu olursun eşinin düşüncesi ne bu konuda annesini nerde görüyor seni nerde hakkı kime veriyor :44: şöylede bişey var bi tarafta anne bi tarafta oğlunun annesi oda napıcağını bilememiştir :31:

ben bunlrı düşndğm için gelemsne izin verdm evime eşmden henz bi tepki almdm ama annesni onaylsyd MUHKKK bişy söylerdi dye düşünyrm

ben bunlrı düşndğm için gelemsne izin verdm evime eşmden henz bi tepki almdm ama annesni onaylsyd MUHKKK bişy söylerdi dye düşünyrm

Eşini sen daha iyi bliyosun ve eşin annenin emeklerini görüpte görmezden gelmiyor gibi geliyor bana yazılarından onu anladım... :31:

Ya canım, sen dışardan gelme, ikinci dereceden bir aile üyesi yüzünden neden kendi evinden çıkıp gittin? Neden bu kadın yüzünden eşinle tartışıp huzurlu yuvanı terkettin?
Kayınvalidene muhteşem bir fırsat tanıdın? Hata yaptın. O kadın senin evine, senin düzenine geldi. O sana uyacak!! O alt tarafı bir misafir. Evden çıkıp evin hanımı k.valdeni yaptın. Amacı belli, huzurunuzu kaçırmak. Sırf bu niyetle gelmiş. Erkekler bu gibi durumlarda eşleri ve anneleri arasında denge kurmakta beceriksiz olurlar. Bu yüzden o da yüzüne gözüne bulaştırmış. Ama ne yazık ki evini terkederek suçlu duruma sen düşmüşsün. Akıllı ol!! Hemen eşini arıyorsun. Gayet güzel bir şekilde eşinle konuş. Cazibeni kullan eşini yumuşat ve barış onunla çünkü o da zor durumda. Akşama senin annenden seni ve çocuğunu gelip almasını söyle. O kadın evinde olduğu sürece eşinle mutluluk tablosu çiz. Eşine kızsan bile o kadının yanında asla belli etme. Hiç çekinme, tarafsız ve kesin bir dille k.valdene (yalanda olsa) eşinin duyacağı şekilde onu sevdiğini ve saydığını ama çocuğunun düzenini hiç kimse için bozmayacağını söyle. Ardından eşinle ona tekrar aşık olmuşsun gibi sohbetler et, gülüş, şakalaş ona hizmet et. Eşin otomatik olarak seni haklı görecek o zaman. Erkekler bunu sever. O kadın evinde olduğu sürece de eşine hep güzel davran. K.valden hakkında eşinle konuşurkende önce onunla ilgili güzel cümleler kur: annen bugün evi toplamış, sağolsun bize yardımcı olmuş veya şu yemeği de ne güzel yapmış de. Ardından da "keşke daha anlayışlı olsaydı, ne güzel geçinirdik annle " gibi eleştirrmek istediğin konuda bir cümle kur. Eşini kendine kazan, ilgisinin senin üzerinde olmasını sağla. Bu tarz kayınvalidelerle ancak böyle başa çıkarsın. Kaynanan evinde yokken nasıl idiyse, düzenini öyle sürdürmeye devam et. Düzenin ve çocuğun konusunda asla taviz verme. Dediklerimi yaparsan sen karlı çıkarsın. Kavgayla eşini kendine kazanamazsın. Aksine k.valideni sevindirirsin. Eşini senin hakkında doldurur ve sonunda sen zararlı çıkarsın. Aman fırsat verme! Hedefine ancak aklını kullanarak ulaşırsın, bunu da tatlı dil ve güler yüzle başarırsın canım.

ne çok sevenin okuyanın oldu kız maşallah bi anda patlama yaşadın :):8::8:

Son düzenleme:
Back
X