Susmaya devam mı etmeliyim?

Salvia

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2013
1.698
1.923
408
Sizlere danışmak istediğim çok önemli bir konu var.

Benim bir ablam var ve aramızda oldukça hatırı sayılır yaş farkımız var.
Eşini aldatıyor ve bazen o adamlar benimle tanışmaya kalkıyor ben de ağzıma geleni sayıyorum.
Ablama yanlış yaptığını söylüyorum ama ablam olduğun için sana kıyamıyorum, o adamlar benimle konuşmaya kalkmasın diyorum.
Neden böyle bir kadın oldu anlayamıyorum, eniştem her dediğini yapmak için sabah akşam çalışıyor kendine hiçbir şey almıyor.
Bu konu benimle ölene kadar sır olarak kalacak elbette ama asıl sorum diğer konuda ne yapmam gerektiği.

Diğer konuya gelelim.
İki çocuğu var ve büyük olan yeğenim beni çok sever, üniversiteden geleceğim diye para biriktirmiş bana sürpriz bir şeyler alabilmek için.
Sosyal paylaşım sitesinde duvarıma şiirler yazar ne zaman geleceksin diye. Ablam bunları görüyor ve sürekli arkamdan konuştuğunu duyuyorum.
Kendine çeşit çeşit ayakkabı alıyor kredi kartıyla, onu ödüyor ve bu yüzden harçlıklarını harcamasını istemiyor.
Teyzene şiirler yazıyorsun teyzen mi sana ayakkabı alıyor, teyzen mi yedi paralarını, onun istediklerini mi aldın diye çocuğa beş gün surat asıyormuş.
Ayrıca ben ne alırsam tekini ablama veririm, fiyatının hiç önemi yok ama buna rağmen babam bana bir şey aldığında benimle konuşmuyor.

Bir gün yeğenimin yine bana bir şeyler aldığını duymuş, beş lira harcadı diye kızmış.
Bir şeyler dediğim de yiyecek, içecek.
Bu olaydan sonra ablamla bir süre konuşmadım sonra benden yaşı büyük ve ablam diye arayıp sen ne yaparsan yap benim ablamsın aramızda bunların bir önemi yok dedim konuyu kapattık.

Şimdi hala arkamdan konuştuğunu duyuyorum, akrabalara babam bana hiçbir şey yapmadı hep ona yapıyor, yeğenime de yine teyzene mi yedirdin paralarını diyormuş.
Halbuki babam bana harcadığı parayı ona da harcadı. Hadi diyelim babam yapmadı, ben babam ne aldıysa iki tane aldırıp tekini ona verdim
Bana neden böyle yapıyor diye düşünüyorum bir türlü anlayamıyorum.
Çok sinirliyim ve artık susmak yerine bazı şeyleri yüzüne vurmak istiyorum ama hemen bağırıp çağırıyor, ağlıyor.

Son düzenleme:
Evliler sevemez kardesim evliler baskasini sevemez. Cok kotu seyler geliyor parmaklarimin ucuna ama yazmayacagim.

Birincisi takmayacaksiniz, esini birkac hata bir cok adamla aldatan kadinin karakteri ne ollsun zaten

Onu ciddiye almadiginizi zaten karakterinin belli oldugunu hissettirin.

Ikincisi ve en buyugu soylemediginiz her an bu pislige siz de daha fazla batiyorsunuz.

Seref yoksunlugunun kadini erkegi yok allah uzak etsin.

Ablan sonucta. Bugun kotu yarin iyi olursun. Atsan atilmaz satsan satilmaz. Kan bagi var. Biraz kafanizi dinleyin. Kendi halina birakin.

Bence yaptıklarını yüzüne vurmaktan kaçınma..

Çünkü haketmiş artık...

En azından kendine gelir sirkelenir...

Kendini sew biraz ve ablan bile olsa ezdirme kendini..

Kimse için değmiyor arkadaşım..

Öyle bir devirdeyiz ki, belki çok bencilce olacak ama;

Seni düşünmeyeni sende düşünmeyeceksin bu saatten sonra!

Açık olacam hiç kusura bakma ablan resmen o... o kendinden başkasını düşünmeyecek kadar bencil ise sende öyle olacaksın. O adamlar var ya bir gün kendisi değil sen yapmışsın diye senin üstüne bile atar. Ben olsam selamı keserim görüşmem bile.

açık açık konuşman bişeyi değiştirmeyecekse eğer hiiç boşuna çeneni yorup kendini sıkma...
daha mesafeli davranmanı tavsiye ederim...

Valla ben ilk konuya takıldım. Ablanızın yaptıgı iğrenc bisey. Ve bence sizde bu iğrençliğe ortaksiniz. Nasıl bi insan iki çocukluktan boyle rahat olabilir. Anlamıyorum

oğlunu evlendirse evlendirir yani boyu kadar oğlu var...ondandamı utanmıyor.....vallaa açıkcası ben göz yumamazdımm...elimden bişey gelmese bile konuşmayı keser bidaha öyle bi ablayla iletişime geçmezdim...yemişim onun ablallığını......

Son düzenleme:
Adam da degil, adamlar
Kusura bakma da benim ablam böyle bir şey yapsaydi,degil tanistirmaya calismak, soylemeye cesaret edemezdi.
Hem sizinle bu kadar sorunlari olan insan neden sizi oynastigi adamlarla tanistirsin?

Sunu anlamiyorum ben. Aranizda zaten bir abla kardes iliskisi yok hala ne diye ablam ablam... Sirf kan bagi diye yaptiklarini neyse ablamdir deyip gormezden gelme dusuncesini cok hastalikli buluyorum. Bu kadin kocasini aldatiyor yahu. Cocuguna size hediye aldigi icin dunyayi dar ediyor. Bu kadindan abla olsa ne olur olmasa ne olur.

Bunu söylemek nasıl mümkün olabilir ya sonrası?
Ben şu anda da vicdan azabı duyuyorum ama bunu söyledikten sonra eğer kendine bir şey yapmaya kalkarsa o vicdan azabıyla hiç duramam.

Ablan sonucta. Bugun kotu yarin iyi olursun. Atsan atilmaz satsan satilmaz. Kan bagi var. Biraz kafanizi dinleyin. Kendi halina birakin.

Teşekkür ederim.

Ben insanlara haddini bildirmekte asla çekinmem ama konu ablam olduğunda bunu yapamıyorum.
Zamanında çok tartışmalarımız da oldu ama şimdi susuyorum hep.

açık açık konuşman bişeyi değiştirmeyecekse eğer hiiç boşuna çeneni yorup kendini sıkma...
daha mesafeli davranmanı tavsiye ederim...

Teşekkür ederim.

Valla ben ilk konuya takıldım. Ablanızın yaptıgı iğrenc bisey. Ve bence sizde bu iğrençliğe ortaksiniz. Nasıl bi insan iki çocukluktan boyle rahat olabilir. Anlamıyorum

İlk konu aslında çok önemli ama o kadar iğrenç insanlarla karşılaştım ki artık şaşıramıyorum ya da tepki gösteremiyorum böyle bir duruma.
Karışmamayı tercih ediyorum.

Ben ne kadar kızsam da böyle düşünemiyorum, içimden ona tavır almak gelmiyor sebebini bilmiyorum.

Adam da degil, adamlar
Kusura bakma da benim ablam böyle bir şey yapsaydi,degil tanistirmaya calismak, soylemeye cesaret edemezdi.
Hem sizinle bu kadar sorunlari olan insan neden sizi oynastigi adamlarla tanistirsin?

Benim onunla sorunum yok arayıp soruyorum ve bana güveniyor.
Diyorum ya beni aptal yerine koyduğunu düşünüyorum bazen ayrıca ona olan sevgimi de bildiği için onu ele vermeyeceğimden emin.
Bu çok değişik bir durum benimle bazen iyi oluyor ama arkamdan farklı olduğunu öğreniyorum.

Ablam babamın gençlik dönemine denk geldiği için çok zor zamanlar atlatmış.
En kötü durumlarla karşılaşmış ve üniversiteye gidememiş.
Bunları düşündüğümde onu geri kazanmak istiyorum, üzülüyorum açıkçası kendimi kötü hissediyorum ondan daha iyi şartlarda büyüdüğüm için.
Bu yüzden susuyorum çoğu konuda.

Ablaniza hicte vah vah diyemeyecegim. Hicbirsey ahlaksizligina bahane olamaz. Yanlissa yanlistir. Abla olunca adi farkli birsey olmuyor.

Ablaniza hicte vah vah diyemeyecegim. Hicbirsey ahlaksizligina bahane olamaz. Yanlissa yanlistir. Abla olunca adi farkli birsey olmuyor.

Haklısınız, bu konuda onu savunabilmem mümkün değil ama benim elimden bir şey gelmiyor.

Iki
Cocuğu varken bu ahlaksızları yapacak kadar nefsine düşkün
Kadın kendine bisey yapmaz merak etme canım. Ama
Bunu kesinlikle ya annenize ya babanıza söylemelisiniz. Bu nasıl rahatlık yaptıgı seye bide sizi bulaştırıyor hic utanmadan. Sinir oldum valla burdan benim basıma agri girdi

Anneme anlattım.
Büyük abim hissediyor sanırım çünkü geçenlerde rüyasında başka bir adamla gördüğünü söyledi.
Eniştemin yanında telefon elinden düşmüyor o da sormuyor sen ne yapıyorsun telefonda diye.
Eniştem de bir garip, saf desem değil çünkü bize karşı ablamı doldurduğu çok olmuştur.

Ve anneniz bisey yapmadı mı ?? Valla eşi sessiz duruyor olabilir belki de kesinlestirmek istiyodur. Sessiz atın tekmesi pek olur dikkat edin. Sonra siz ablam kendine zarar verir diye korkarken eniştenix bisey yapabilir

böyle bir duruma nasıl göz yumuluyor anlamış değilim.. hadi siz ablam ablamm diyorsunuz ses çıkartmıyorsunuz ama anneniz neden susuyor yarın bir gün öğrenilse bu durum o zaman napacaksınız. şuan ki durumdan daha kötü olacak
ayrıca böyle birine ben abla diyemem yüzüne bakmam. ne olursa olsun bana kötü davranan arkamdan konuşan bir insana acıyamam. silerimm.

Ve anneniz bisey yapmadı mı ?? Valla eşi sessiz duruyor olabilir belki de kesinlestirmek istiyodur. Sessiz atın tekmesi pek olur dikkat edin. Sonra siz ablam kendine zarar verir diye korkarken eniştenix bisey yapabilir

Sanmıyorum her akşam dışarıya çıkarıyor onu.
Ablam ufak yeğenimle yatıyormuş eniştemle değil.
Ne isterse alıyor, yapıyor.
Eniştem çok seviyor ablamı ve mülayim biridir öyle sert bir adam değil.

Anneme ben söz verdirttim anlattığımı bilmesin diye.
Ona kimse engel olamaz ablam çok değişik bir insan yaptıklarının sonu ne olacak diye düşünmez.
Daha önce intihara kalkışmış yani yapabilir.
Annemin bildiğini bilirse sıkışıp daha yanlış kararlar alabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Valla sinirim bozuldu yorum yapamicam artık canım gecmis olsun

Dışarıdan biri olsa kestirip atarım.
Ama aile olduğu zaman silip atmak mümkün değil.
Düşünemiyorum babam, abilerim öğrendiğinde ona neler olur.
Hayatı kararır, ailemiz dağılır böyle bir kararı benim vermem mümkün değil.
Eğer öğrenilecekse de bunu benden duymasın kimse.
Çok kötü olaylar olur, tahmin bile edemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…