Susmaya devam mı etmeliyim?

Anlaşıldı ablan iflah olmaz belli ve intihar ile korkutuyor sizi.

Enişten sessiz sedasız olabilir ama namus bu gözü dönerse ne olur acaba

Sen onu kazanamazsın şu saatten sonra

sizin gibi bir kardeşi var daha ne istiyor iyi davranacagı yerde kötülük düşünüyo.
umarım çıktığı bu yanlış yoldan en kısa zamanda döner

Kocası gece gündüz çalışıyor ve ablanız kocasını aldatıyor öyle mi? Bu vicdan azabına sizi de ortak etmiş. Buna göz yumarak nasıl yaşıyorsunuz merak ettim? Ilk bölümden sonra anlattıklarınız ilk bölüme göre devede kulak.

Anlaşıldı ablan iflah olmaz belli ve intihar ile korkutuyor sizi.

Enişten sessiz sedasız olabilir ama namus bu gözü dönerse ne olur acaba

Sen onu kazanamazsın şu saatten sonra

Ben ne olacağını bilmiyorum.
Kendi problemlerim de var ve üstüne ablamın yaptıkları ekleniyor.
Ben de pek sağlıklı düşünemiyorum durumlar çok karışık.

sizin gibi bir kardeşi var daha ne istiyor iyi davranacagı yerde kötülük düşünüyo.
umarım çıktığı bu yanlış yoldan en kısa zamanda döner

Teşekkür ederim inşallah kimsenin başı yanmadan ya kendi boşanır ya da düzelir.

Benim de çok problemlerim var.
Yani öyle ki artık düşünemiyorum bazı şeyleri.
Bu evde çok kırıldım, çok kötü günler geçirdim artık bazı duygularımı bastırdım daha soğukkanlıyım.
Ortada çok büyük yanlışlar var, her şey yanlış ailemizde.
İnsan düzeltmeye nereden başlayacağını şaşırıyor.

En ufak hatasın da tüm aileyi yakar ablan ailesini de değil ve boşansa daha beter hale gelir nasılsa artık daha rahatım diye

Sabır diliyorum işiniz çok zor açıkcası

büyük hatalar bunlar

ablanın bu davranışlarının bir nednei var mı sence
kendisini mutlu etmek için uğraşan bir eş
anlayışlı bir kardeş
2 de evlat
bir insan neden ihaneti tercih eder?
en kolayı ahlaksızlık demek ama
bilemiyorum
başka bir neden varmış hissine kapıldım
hayata öfkeli gibi
elbette mazur gösterecek hiç bir yanı yok
yaptıkları en büyük hata denilen şeyler
allah ıslah etsin

En ufak hatasın da tüm aileyi yakar ablan ailesini de değil ve boşansa daha beter hale gelir nasılsa artık daha rahatım diye

Sabır diliyorum işiniz çok zor açıkcası

Teşekkür ederim.

Evet aynen dediğiniz gibi hayata karşı öfkeli.
Üniversite okumadığı için, babamdan yediği dayaklar için.
Babamın gençliğinde yaptığı iğrençliklerin hepsine şahit olduğu için.

Şimdi yaşı 35 oldu neredeyse ve içinde kalan çok şey var sanırım.
Şefkate ve merhamete ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.
Dizilerdeki baba kız ilişkilerine ağladığından bahseder hep.
Çok üzülüyorum, zengin bir adamla evlenmediği için de pişman.
Eniştem elinden gelenin fazlasını yapıyor eksiği yok ama arkadaşlarının çok zengin hayatlarına özeniyor.

durum vahim

öncelikle ablanın enbüyük nedeni kıskançlık
diğerleri bu kıskançlığını etrafından çıkartması
evet kötü bir gençlik çocukluk geçirmiş
üniversite okuyamamış
zengin biri ile evlenmemiş
ve daha önce kendisinden düşük gördüğü insaların arasında daha gerilerde kalmış olabilir
bu ihanet etmeyi gerektirmez
bence sana olan tavrı da kıskançlık
yaptıklARININ ALTINDAKİ
en büyük neden de kıskançlık
ablanda hazmedememe sorunu var
ve şuan kendisiğni kullandırdığı her erkek te
görmeyi hakettiği değeri gördüğünü düşünüyor
muhtemelen adına aşk koyarak yapıyordur bunu

canım ablanın uzman yardımına ihtiyacı var
o içindeki hırsı
hakettiği halde elde edemedğini düşündüğü birçok şeyi
başka erkeklerin aşkına masar olarak elde edeceğini düşünüyor
hatta bu durumdan vicdan azabı dahi duymuyordur
çünki zaten böylesine bir idol olmak
babasının ailesinin eşinin elinden aldığı kendi hakkı

Kocasını aldatıyorsa size nasıl rahatça anlatıyor tanıştırıyor onu anlamadım ben hadi tanıştırıyor siz onun açığını biliyorsunuz diye sizi el üstünde tutması lazım ama oğlunun san aldıklarında gözünün olduğunu söylüyorsun çocuk bu harçlığıyla ne alabilecek yani neden kendi oğluna trip yapsın sana hediye alıyor diye zaten durumu iyiymiş yani bilmiyorum bir gariplik var konuda da çözemedim. Hem ben ablamın eşini aldattığını bilicem hem de arkamdan konuşacak bunu yeğeniniz mi söylüyor size. Annesi tahmin edebilir söyleyebileceğini hem onun aldattığını bilip hem eniştenizin yüzüne bir şey yokmuş gibi nasıl bakabiliyorsunuz ablanızı yaptığı da fazlaca pişkinlik kim aldatır da kardeşine tanıştırır adamı yahu.

Çok basit bir şey olur ise kardeşini de yakacak oda biliyor benle geliyordu onun yüzünden oldu abls gel benle dedi vs vs yalan mı yok ?

çok afedersinizde bu ne kadar iğrenç bir üslup
kadın yanlış yolda olabilir.burada çözüm bulmak yerine ahkam kesiyoruz.lütfen kendinize gelin.

bende eniştenize takıldım kaldım,ablanızın bir değil birden fazla erkekle görüşüyor olması eniştenizin hiç mi dikkatini çekmedi diye.ablanızın yaptığı çok kötü bir şey ama .ablanızı yargılamayacağım. kimsenin iç dünyasını neler yaşadığını onu bunları yapmaya iten sebepleri bilmeden suçlamaya hakkımız yok.merak ettim ablanız eniştenizle severekmi evlendi.ablanız bu aldatmalara başladığı zmanlarda mı size davranışları değişti yoksa hep mi böyleydi.

Benden korkmuyor, onu ele vermeyeceğimden emin.
Durumu iyi değil, sadece ilk yazdığımı okumuşsunuz sanırım.
Ablam çalışıyor ama öyle devamlı bir iş değil.
Genel olarak çocukların harçlıkları, eniştemin katkıları, işten kazandığı parayla kredi kartını ödüyor.
Eniştemin babası çocuklara harçlık veriyor, bazen yeğenim babasının iş yerine çalışmaya gittiğinde iyi para alıyor.
Ablam da bu paraların en azından yarısını istiyor çocuktan.

Çok basit bir şey olur ise kardeşini de yakacak oda biliyor benle geliyordu onun yüzünden oldu abls gel benle dedi vs vs yalan mı yok ?

O duruma gelindikten sonra suçun kimde kalacağı önemli değil, zaten hepimiz yandık demektir.

kadın yanlış yolda olabilir.burada çözüm bulmak yerine ahkam kesiyoruz.lütfen kendinize gelin.

Ben bayanın o yorumuna cevap vermedim.
Teşekkür ederim siz cevap vermişsiniz.

Babamın baskılarından kurtulmak için evlendi.
Eniştem her dediğini yapıyordu, ona hediyeler alıyordu, ideal gözüktü ki eniştem ablama karşı hala çok iyidir hakkını yiyemeyiz.

Ablamla 14 yaş fark var aramızda.
İlk çocuğu doğduğunda ben küçüktüm zaten, ikinci çocuk olduğunda 15-16 yaşlarındaydım.
Ablamda kalıyordum, ufaklığa ben bakıyordum yani elimden geldiğince yardımcı oluyordum çünkü psikolojisi iyi değildi.
Önceden tam hatırlayamıyorum açıkçası ama internet ve telefonlar bu kadar gelişmemişti, aldatmak kolay değildi sanırım şimdiki gibi.

Aslında düşündüğümde ablam ilk çocuktan sonra çok kilo almıştı sonra diyete başladı ve zayıfladı.
Ondan sonra ikinci çocuğa hamile kaldı ama önceki gibi kilo almadı.
Yani işler zayıfladıktan sonra değişti.
Teknoloji ve imkanlar gelişti, ablamın yaşı ilerledi gözü açıldı diyebiliriz.

Son düzenleme:
sadece çocuğunu kıskanma konusunda aynı benim ablamda küçükken konuşmamızı bile yasaklardı çocuğa.o evde yokken gidip öper severdim ...şimdi 20 yaşında geçen gün yanındaydım küçük bi kızım var onunla oynarken duymamış telefonu annesi aramış.açtı özür dilerim anne teyzemler var dedi .artık neler saydıysa diğer odaya gitti çocuk orda konuştu huzursuz oldu ağlamaklı oldu kahroldum.benciller yani.bence susman gereksiz gerekirse tehdit et

eniştenizin evlenirken ki yaptııkarıyla evliliğe ikna olan ablanız ,eniştenizden bir nevi intikam alıyor sanki.yani sen çıkmasaydın karşıma evlenmicektim ,hayatıma başka bir yön verirdim falan gibi.pskolojisi bozuk kadının.enişteniz iyi bir insan olabilir ama iyi bir eş değil ki ablanız elinde tlfn oynuyor.adamın hiç umurunda değil .enişte ablanızın maddi arzularını yerine getirmiş ama duygusal olarak mutlu edememiş.kadın mutsuz ve yanlış bir yolda.ciddi br destek alması lazım.kendi de yaptığı şeyden memnun değil .sizin okuyup hayatınızı kurtaracak olmanızıda kıskanıyor ve size karşı tutumu ondan zannedersem.bir kaç adamla olmasıda,kendini bu durumdan kurtaracak birini bulabilme umudundan olsa gerek.çok çaresiz durumda
.dediğim gibi kendi kendine düzeltebileceği bir durum da değil şu anda.

Kusura bakmayın ne ise o başka adamlara giden evli kadınlara ben böyle diyorum. Siz yanlış yolda düzelir diyorsunuz oda sizin düşünceniz.

Gittiği adamlar adam mı hayır değil evli ama geniş bir kadın ile eğleniyorlar belki de evli olduğunu bile bilmiyorlar.

Öz ablam olsa aynısını söyler evine adım atmam bir defa uyarırım yok aynı kafadaysa daha bir şey yapamayız alışmış kudurmuştan beterdir.

Yaşı ufak mı değil çocuk diyesin ki.

Ablanız kıskanç bir insan, sizi ailenizden kendi evladından bile kıskanıyor ki sürekli kendisiyle kıyaslıyor veya oğlunun hediyeleri, şiirleri gözüne batıyor. Bence ablanız dahi olsa aranıza mesafe koymanız da fayda var. Bu ömür sırf ablam diye kendiniz ezdirmekle geçer mi? Bir gün muhakkah patlar, pes edersiniz.

Üslup iğrenç olabilir, yani insanın terbiyesini bozmak hiç bir insana yakışmaz ama, yanlış yol da demekte çok hafif kalmaz mı? Aldatan erkekler de mi yanlış yol da? Çözüm bulundu, unuttuk bitti, bu kadar kolay olduğunu zannetmiyorum.. Ya da kadın aldatınca farklı, erkeğin aldatması daha bir farklı mı? Yoksa biz malum durumu lehimize çevirmeyi mi seviyoruz?

Ortada çok çok büyük yanlış var evet, ama bu yanlış yol '' hah ikna ettik, bir daha yapmayacak, akıllandı '' deyince unutulacak birşey değil. Eşine ve oğluna çok üzüldüm..

Son düzenleme:
Ablanız ruhen çok hasta. Bu yaptıkları normal insan işi değil. Geri dönülmez hatalar içinde.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…