Daha önceki konularımda babamın gençliğinde annemi defalarca kez aldattığını hatta bazen evimizde, annemin yanında kadınla flört ettiğini anlatmıştım.
Ablam ilk çocuk olduğu için babamın en kötü hallerine tanık oldu, söylediği her söz için dayak yedi, babamın zoruyla babaanneme baktı.
Daha neler neler yani anlatamıyorum çok sağlıklı değil.
Neyi var tam olarak bilemiyorum, baktığında gayet sağlıklı gözüküyor ama eniştemin de onu çok şımarttığını biliyorum.
Kendimi de kurtarmaya çalışıyorum zaten şu anda.
Savaş yerinden çıkalı daha bir sene oldu, üniversiteyi kazanıp gittim de biraz daha toparlandım o yüzden diğer olaylara kafa yoramıyorum.
Önerdiğiniz kitabı da alacağım teşekkür ederim uzun uzun yorumlar yapmışsınız.
Bilmiyorum kendine çok mu güveniyor yoksa ablama mı çok güveniyor.
Ben eniştemi anlayamıyorum adam gerçekten değişik.
Evet abla konusundaki şanssızlığımı çevremden gördüklerimden de fark ediyorum.
Büyük yeğenim tatillerde bizde kalıyor zaten, evde dışlanıyorum diyor.
Erkek çocuğu, babasıyla çok çatışıyorlar.
Eniştemin dünyası ablamın etrafında dönüyor, çocuklar Allah'a emanet.
Enişten bence hissediyordur, belki kendinde cinsel eksiklik görüp susuyordur, belki buz dağının görünmeyen yanı vardır yani enişten kasıtlı müdahil olmuyordur..Belki ablanın pisikolojisi bu yüzden bozuk..Yani enişten önemsemediği için.. Tabi bunları günahına girmek için demiyorum ama böyle olasılıklarda olabilir.. Allah hakkınızda hayırlısını versin..
Bakın sadece düzelmesi değil, birini kazandırma peşindeyken diğerini hiçe sayıyorsunuz şuan da. Ben aldatılmışım bir kere, belki de dafalarca bilmiyorum? Sonra hatasını anlamış yolundan dönmüş. Benim için ne farkeder ki? Hep derim 1 kere ile 1000 kere arasında fark yoktur diye.
Ayrıca kimseyi taşlayalım demiyorum, ama sessiz sessiz sürüp gitsin, abla hatasını anlamaz, yani ona hata olarak gelmezse ne olacak diyorum? Siz cinayet sebebi diyorsunuz ama bende saklanmasına karşıyım maalesef, yapmam der ama yapmayacağı nereden belli? Açıkçası düzeltme değil direkt boşanma yönünde ikna etmeliler ablayı.
Dikkatini çekerim eşini başka adam ile değil adamlar ile aldatıyor yani tercih meselesi bu biri olsa aldantı dersin. Ayrıca çocuk değil evet sonu yok oda bilmiyor mu bunu sanki ?
Bem damgalıyorum evet kocasını bırakıp adamlar ile takılıyorsa budur benim nezlim de. Erkeği de kadını da karakter yoksunudur.
Ablası benden üç yaş büyük bende zamanında sen gibiydim her türlü desteği de verirdim ama başıma gelmeyen kalmadı onlar yine takılmasıyla kaldı.
Hepsi bir mi hayır ama genel bakarsan ortak özellikler belli
Bu kadın eşin ile birlikte olsa yakalasan din kardeşim yanlış yapmış dermisin ?
Evli olmanı örnekledim bilmiyorum tabi
birbirimizi anlamakta sıkıntı yaşıyoruz...
haklısınız ama bende diyorum ki eşi ogrenmeden önce aile büyüklerinin derhal olaya müdehale etmesi lazım
olayı birtek konu sahibi biliyormuş.
anne babasına anlatsin önce.Belki düzelir belki hatasının farkına varır
ben sahsen o bayana çok üzüldüm gerçekten yolu yol değil
şimdi konu sahibi gitse direk eniştesiyle paylaşsa durumu
siz inanıyormusunuz ki adam medeni şekilde boşanır..
ben hiç sanmıyorum...
haaa hakedermi eder ama buna nasıl göz yumariz..
umarım derhal aklını başına toplar
ailesine sarılır.yoksa bu olayın sonu cidden iyi bitmez...
Daha önceki konularımda babamın gençliğinde annemi defalarca kez aldattığını hatta bazen evimizde, annemin yanında kadınla flört ettiğini anlatmıştım.
Ablam ilk çocuk olduğu için babamın en kötü hallerine tanık oldu, söylediği her söz için dayak yedi, babamın zoruyla babaanneme baktı.
Daha neler neler yani anlatamıyorum çok sağlıklı değil.
Neyi var tam olarak bilemiyorum, baktığında gayet sağlıklı gözüküyor ama eniştemin de onu çok şımarttığını biliyorum.
Kendimi de kurtarmaya çalışıyorum zaten şu anda.
Savaş yerinden çıkalı daha bir sene oldu, üniversiteyi kazanıp gittim de biraz daha toparlandım o yüzden diğer olaylara kafa yoramıyorum.
Önerdiğiniz kitabı da alacağım teşekkür ederim uzun uzun yorumlar yapmışsınız.
Ü
Tatlım bak sen üslubumu eleştirdin bende buyum işte değil mi ?
Eniştesi zaten öğrenmemeli diğer yorumlarıma da baktın mı ?
Bu abla kendi ailesini de öz ailesini de darmadağan eder
Heleki kardeşinin bildiğini o erkeklerin kardeşine de yazdığını öğrense kıyamet kopar adam tutup abla kardeş bunlar böyle dese hadi hayır değiliz desinler bakalım diyebilecekler mi ?
Aynı sözlerim üslubum geçerlidir. Şu saatten sonra o abla rahat durmaz duramaz.Kardeşi bişey yapamaz adamlar kardeşini bile tanıyor ya var mı böyle bir şey ?
Kardeşin artık kendini koruması gerek selam sabah kesecek evine dahi gitmeyecek
Annesine de bak ablam bunları yapıyor al adamlar bana da mesaj atıyor bi çözüm bulalım diyecek
Tabi kendi de açıklayacak artık bu adamlar beni şuradan tanıyor benim ilişiğim yok bunlarla aslında.
ŞU yazının noktasından virgülüne katiliyorum
sadece işaretdediğim yer hariç...
birbirimizi anlamaya başladık.ama belli olmaz belki değişir.
ailenin dislayip aşağılamadan güzelce konuşması lazım..
haa konusulduktan sonra aynı tas aynı hamam misali değişmiyor
doğruyu kabullenmiyor anlamak istemiyorsa.herşeyi hak eder bu kadın.hatta dün senin.kurduğun o.cümleyi bile
Çok şükür ki uzaklaşma fırsatı bulmuşsun canım. Sen bundan sonra kendi hayatını kurtarmaya bak.
Artık sen de bir yetişkin olduğundan daha çok çatışabilir ablan seninle. Uzak durmak en iyisi. O da çocukluğunda kolay şeyler yaşamamış, bunlar insanın kişiliğini etkiliyor malesef, ancak senin de önce kendini koruman gerek. Ona ancak bir uzman yardım edebilir, kendi destek almak da istemez muhtemelen.
Böyle durumlarda karşıdakini değiştirmeye çalışmak çok hırpalayıcı bir süreç olabiliyor. Sen o kitabı da mutlaka oku. Bundan sonra nasıl tavır alman, senin kendini korumak adına nasıl iletişimi seçmen gerektiği konusunda sana yol gösterir, biraz olsun rahatlarsın. Yine de olur da baş edemeyeceğini düşünürsen kendi ruh sağlığını korumak adına sen bir uzman desteğine baş vurabilirsin.
Allah yardımcın olsun ...
Canım 20 yaşlarında değil ki bu kadın 35 yaşında ve evli çocuklu bilerek isteyerek umursamadan yaşıyor.
Bu saatten sonra neden dursun ki bir bildiği var ki bu kadar da rahat bir yerde patlarım düşüncesi yok. Kardeşini bile umursamıyor sana ne diye.
Adamlar evli risk taşımıyor sanıyor adam evli barklı ortalığı karıştır mı ? Belki bekar erkekler ile takılmıyor bile.
Şu saatten sonra da umursamaz ve o dediğim cümle benim için hala geçerli evli barklı çocuklu kadının bu yaptığına ben o... diyorum.
Neden hala bunu abla yerine koyup söylediklerini önemsiyorsun? Belli ki kişiliği oturmamış. Hatalar yanlışlar yapıyor. Yaptıklarına da kılıflar buluyor kendince. Babam hep kardeşimi sevdi falan bunlar kendini aklama çabaları bence.
Allah kimseyi şaşırtmasın.
Biz çok zor zamanlar atlattık, hepimizin imtihanı farklı oldu bu evde.
Çok yanlış sonuçlar çıktı ailemizden ablam, abilerim.
Allah göstermesin siz, kendi ailemde yaşansa da böyle konuşurum diyorsunuz belki ama sevdiğiniz insanlardan biri, eşiniz bile olabilir ahlak dışı şeyler yapıyor olsa bu tür sıfatları kondurmak istemezsiniz.
Canım 20 yaşlarında değil ki bu kadın 35 yaşında ve evli çocuklu bilerek isteyerek umursamadan yaşıyor.
Bu saatten sonra neden dursun ki bir bildiği var ki bu kadar da rahat bir yerde patlarım düşüncesi yok. Kardeşini bile umursamıyor sana ne diye.
Adamlar evli risk taşımıyor sanıyor adam evli barklı ortalığı karıştır mı ? Belki bekar erkekler ile takılmıyor bile.
Şu saatten sonra da umursamaz ve o dediğim cümle benim için hala geçerli evli barklı çocuklu kadının bu yaptığına ben o... diyorum.
Sizlere danışmak istediğim çok önemli bir konu var.
Benim bir ablam var ve aramızda oldukça hatırı sayılır yaş farkımız var.
İlk olarak eşini aldatıyor ve bazen o adamlar benimle tanışmaya kalkıyor ben de ağzıma geleni sayıyorum.
Ablama yanlış yaptığını söylüyorum ama ablam olduğun için sana kıyamıyorum, o adamlar benimle konuşmaya kalkmasın pişman ederim diyorum.
Bundan dolayı da bana sinir oluyor.
Neden böyle bir kadın oldu anlayamıyorum, eniştem her dediğini yapmak için sabah akşam çalışıyor kendine hiçbir şey almıyor.
Bu konu benimle ölene kadar sır olarak kalacak elbette ama asıl sorum diğer konuda ne yapmam gerektiği.
Diğer konuya gelelim.
İki çocuğu var ve büyük olan yeğenim beni çok sever, üniversiteden geleceğim diye para biriktirmiş bana sürpriz bir şeyler alabilmek için.
Sosyal paylaşım sitesinde duvarıma şiirler yazar ne zaman geleceksin diye. Ablam bunları görüyor ve sürekli arkamdan konuştuğunu duyuyorum.
Kendine çeşit çeşit ayakkabı alıyor kredi kartıyla, onu ödüyor ve bu yüzden harçlıklarını harcamasını istemiyor.
Teyzene şiirler yazıyorsun teyzen mi sana ayakkabı alıyor, teyzen mi yedi paralarını, onun istediklerini mi aldın diye çocuğa beş gün surat asıyormuş.
Ayrıca ben ne alırsam tekini ablama veririm, fiyatının hiç önemi yok ama buna rağmen babam bana bir şey aldığında benimle konuşmuyor.
Bir gün yeğenimin yine bana bir şeyler aldığını duymuş, beş lira harcadı diye kızmış.
Bir şeyler dediğim de yiyecek, içecek.
Ablam bir sabah bunun için çocuğu azarlıyor ve arayacağım bakalım o çok sevdiğin teyzen seni bugün göz muayenesine götürecek mi diye beni arayıp deniyor aklınca.
Bu olaydan sonra ablamla bir süre konuşmadım sonra benden yaşı büyük ve ablam diye arayıp sen ne yaparsan yap benim ablamsın aramızda bunların bir önemi yok dedim konuyu kapattık.
Şimdi hala arkamdan konuştuğunu duyuyorum, akrabalara babam bana hiçbir şey yapmadı hep ona yapıyor, yeğenime de yine teyzene mi yedirdin paralarını diyormuş.
Halbuki babam bana harcadığı parayı ona da harcadı. Hadi diyelim babam yapmadı, ben babam ne aldıysa iki tane aldırıp tekini ona verdim
Bana neden böyle yapıyor diye düşünüyorum bir türlü anlayamıyorum.
Çok sinirliyim ve artık susmak yerine bazı şeyleri yüzüne vurmak istiyorum ama hemen bağırıp çağırıyor, ağlıyor.
Beni aptal yerine koyduğunu düşünüyorum ki kendisi yıllar önce kaybolan yüzüğü için evinde kaldığımdan dolayı benden şüphe bile etmişti.
Bunlara rağmen hepsini hafızamın çöplüğüne atıp önüme baktım ama hala terbiyesizlik yapıyor.
Ne olursa olsun bence bu tanımlamanız çok yanlış...
Öncelikle konu başlığını açan kardeşimiz "Benim ablam böyle böyle... ona hak ettiği sıfatları bulur musunuz" demiyor ki... Hepimiz eleştiriyoruz belki ama bizlerin haddine düşmez böyle sıfatlar türetmek, sizin fikriniz böyle ise kimse neden böyle düşünüyorsunuz diyemez belki, ona da kabul ama siz bu sıfatı içinizden söyleseniz daha az kırıcı olursunuz sanıyorum...
Ayrıca, her koşulda konuyu açan kardeşimizin ablası, atsan atılmaz, satsan satılmaz.. o ablanın canı yansa yine en çok kardeşi üzülür.. belli ki ruhsal sorunlar da yaşıyor kadın... ne olursa olsun ailesinde zor zamanlar da yaşanmış olduğu açık... herkes her dramdan da aynı çıkmaz... Bu ülkede daha ne dramlar yaşanıyor ama hepsi dört duvar arasında kalıyor... bizler ailemizde bunlara şahit olmadıysak yaftalamak yerine şükretmeliyiz bence...Zaten durumu dinleyince ablanın da travmatik bazı olaylar yaşamış olduğu tahmin edilebiliyor..
kaldı ki bunların arkasında ciddi bir ruhsal rahatsızlık olabilir, mesela her vakada olmasa da bipolar bozuklukta mani ataklarında kontrolsüz cinsel taşkınlıklar yaşanabiliyor... biz bilemeyiz ardında ne olduğunu...
Ama şu bir gerçek ki bir çok sosyal drama şahit olan çocuklar genellikle kendi sosyal dramlarını yaşayan ve yaşatan yetişkinlere dönüşüyor.. belki küçük olduğundan ve bahsettiği sıkıntıların hepsine çocukluğunda şahit olmadığından da konu sahibinin kişiliği ablasından çok farklı gelişmiş...
Kaldı ki ne olursa olsun hemen 'vurun k....ye' demekle de hiçbir şey çözülmez. konu sahibinden de çok özür dilerim, ben bu sözü bu şekilde sıfatlar kullanılmasını eleştirmek için kullandım, çünkü kimsenin ahlakına laf söylemek bana düşmez.. herkes kendinden sorumludur..
Öncelikle konu başlığını açan kardeşimiz "Benim ablam böyle böyle... ona hak ettiği sıfatları bulur musunuz" demiyor ki... Hepimiz eleştiriyoruz belki ama bizlerin haddine düşmez böyle sıfatlar türetmek, sizin fikriniz böyle ise kimse neden böyle düşünüyorsunuz diyemez belki, ona da kabul ama siz bu sıfatı içinizden söyleseniz daha az kırıcı olursunuz sanıyorum...
Ayrıca, her koşulda konuyu açan kardeşimizin ablası, atsan atılmaz, satsan satılmaz.. o ablanın canı yansa yine en çok kardeşi üzülür.. belli ki ruhsal sorunlar da yaşıyor kadın... ne olursa olsun ailesinde zor zamanlar da yaşanmış olduğu açık... herkes her dramdan da aynı çıkmaz... Bu ülkede daha ne dramlar yaşanıyor ama hepsi dört duvar arasında kalıyor... bizler ailemizde bunlara şahit olmadıysak yaftalamak yerine şükretmeliyiz bence...Zaten durumu dinleyince ablanın da travmatik bazı olaylar yaşamış olduğu tahmin edilebiliyor..
kaldı ki bunların arkasında ciddi bir ruhsal rahatsızlık olabilir, mesela her vakada olmasa da bipolar bozuklukta mani ataklarında kontrolsüz cinsel taşkınlıklar yaşanabiliyor... biz bilemeyiz ardında ne olduğunu...
Ama şu bir gerçek ki bir çok sosyal drama şahit olan çocuklar genellikle kendi sosyal dramlarını yaşayan ve yaşatan yetişkinlere dönüşüyor.. belki küçük olduğundan ve bahsettiği sıkıntıların hepsine çocukluğunda şahit olmadığından da konu sahibinin kişiliği ablasından çok farklı gelişmiş...
Kaldı ki ne olursa olsun hemen 'vurun k....ye' demekle de hiçbir şey çözülmez. konu sahibinden de çok özür dilerim, ben bu sözü bu şekilde sıfatlar kullanılmasını eleştirmek için kullandım, çünkü kimsenin ahlakına laf söylemek bana düşmez.. herkes kendinden sorumludur..
seni kıskanmasını bencilliğini her ne kadar kızsamda anlıyorumda.
ilk cümlendeki aldatma adamlarla görüşme tanıştırma sana anlatması utanmaması devam etmesi bildiğini okuması bu ahlaksızlığını bildgn ve kmseye sölemedgn halde seni ezmeye calışması affedilecek bi durum deil.
belki ağır konusucam ama sende ablanın yaptıklarına çanak tutuyosun
aldatmasını biliyosun ona görüşmeyerek cezalandırmıyosun artık olağan bişey gibi görmeye başlamışsın bu yenilir yutulur bişey değil ya.
Bu düpedüz ahlaksızlık farkında değil misin?
niye ablanıın günahlarına ortak oluyosun bunca yaptığı rezilliğe hala ona üzülüyo musun
en basta bu yoldan sapmalarının hiçbir bahanesi olamaz
seni kıskanması ihanet edebilir anlamına gelmez
bencildir kıskanır paylasamaz hersey benim olsun der fesattır ona yapıldı bana yapılmadı der gözü doymaz anlarımda bunun telafisi yok.
durmangerektiği gibi dur.
Evli misiniz bilmiyorum ama eger bekarsaniz sizin de isminizin lekelenme ihtimali var,cok uzucuablaniz bircok adamla oluyormus ileride evleneceginiz adamin bunlari ogrenme ihtimali cok fazla hele de kucuk bir yerde yasiyorsaniz.ve sirf bu sebeple sizle evlenmek istemeyebilir ki kendince hakli bile olur.kendi iyiliginiz icin,gorusmeyi tamamen kesin.
sana katiliyorum zeytin
arkadaş banlanmış çokta iyi olmuş hala ısrarla o... diyor tövbe tövbe..
gelin bu kadını asalim yada kellesini ucuralim
Allah bile zinayi affediyor iken biz kimiz ki...
hem büyük konuşmamak lazım Allah korusun şeytana uyuldumu herkes yapar
bu olay tıpkı ballicıleri torbacıları dislayip iyice batakliga surmeye sebep olmaya benziyo
aile bu kadına çok afadersiniz sen o....sun deyip alakayi kesse ne olur
o kadın daha da bataklığa batar.
hiç unutmuyorum bir radyoda dinlemiştim hayat kadını aradı ki zaten program sırf onlar içindi o gün.
dj sordu kadına nasıl bu işe bulastiniz diye...kadının lafları hâlâ kulaklarim da
dedi ki;hiç birimiz bu işi zevk için yapmıyoruz.örnekler verdi
kimisi eşinden boşanmış ailesi sahip çıkmamış
kimisi kocası tarafından alıştirilmış vs. ne kadar dehset verici...yani neymis düşene tekme vurursak olacağı belli...eline sağlık zeytin kardeşim sende gayet güzel anlatmışsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?