Sütüm çok :/

Sık sık emzirin, veya sağın. Süt arz-talep meselesiyle üretilir. Yani ne kadar sık meme uyarılırsa (emzirmek veta sağmak) o kadar çok süt gelir. Bu en önemli faktör. Yediğin içtiğin daha sonra gelir.

Devam sütü demek istemiştim bende verdim sütum vardı ama gece yatmadan veriyodum sütun kesilmez inş emzirirsin yavrunu doya doya anne sütü gibi yok
Ay allah razı olsun inş kesilmez kötü hissediyorum iyice .. Keçi sütlü bi mama varmış doktoruma danışıp onu vermeyi düşünüyorum herkes cok memnun ama sütüm bittiği an son çare olarak tabiki

Ama sanki pompadan sonra azaldı yada yorgunluk ekstra arttı bilemiyorum.. Vitamalt aldiriyorum yarın hemen. Ihlamur iciyorum ama süt yasak ve huysuzlanıyo bebiş.. Tesekkurler

ben de aynı şeyi yazdım zaten
pompa azaltır, bebek daha kuvvetli çektiği için pompadan, bebek emerken daha çok olur süt

süt diye yanlış yazmışım, süt 1 bardak için en fazla
bol bol su için
ilk mesajımı da düzelttim

Hiç dolu olmuyo zaten yani emiyoda sağıyorum da neyi eksik yaptigimi hic bilmiyorum

kesinlikle katılıyorum
benim de ilk başta sütüm azdı
bebek saatlerce emmek istese de memeyi çekmedim
emzirme pozisyonundan kuyruk sokumum sancırdı, ağlardım yine de emzirirdim
en önemlisi bu

Canim emzirme doneminde bitkisel seyler kullanmani pek tavsiye etmem bence senin sorunun uykusuzluk dinlenmen lazim .gerekirse evin isini gucunu birakicaksin hic bi sey cocugundan onemli degil sonucta bak acikinca agladiginda icin sizliyo sutun kesilincede emziremedim diye sucluluk hissi baslicak . Bence firsatini buldugun an dinlen sut hormon ile salgilaniyor yorgun bi bunyenin hormon salgilamasini bekleyemezsin . Beyinin once seni dusunuyor sen yorgunsan acsan susuzsan sut salgilamayi durduruyor. Önce can sonra canan yani. Canına iyi bak ki cananin aç kalmasin :)

Yok ben yanlış yazmışım .. Pompayla sağıyodum emzirmeye yeni başladım ve emzirirken azaldı gibi demek istemistim. Ama dediğiniz gibide cok duydum sorun bende demekki. Peki teşekkürler öyle yaparım

Hiç dolu olmuyo zaten yani emiyoda sağıyorum da neyi eksik yaptigimi hic bilmiyorum

birşeyi eksik yapıyorum diye düşünme
ben de aynı duyguları yaşadım, çok ağladım sütüm yetmiyor diye, bebek doymuyordu
hatta çok kısa bir süre mama bile verdik
malt içtim, sürekli sürekli emzirdim, ıhlamur içtim vs vs
sonra bir anda çoğaldı
6 ay hiç ek gıda almadı
2 sene emzirdim

Ay allah razı olsun inş kesilmez kötü hissediyorum iyice .. Keçi sütlü bi mama varmış doktoruma danışıp onu vermeyi düşünüyorum herkes cok memnun ama sütüm bittiği an son çare olarak tabiki
Olumsuz dusunme aile deki kadınların sutu ilk aylarda oluyordu sonra olmuyordu seninde olmaz dediler ben olacak diye içten inandım azaldığı ilk aylarda ac kaliyo diye biberonla mama verdim biberona tabi alıştı beni istemedi ben yılmadım şimdi dokuzuncu aydayiz çoğunluğu emiyor inan yeme içmeyi bıraktım eskisi gibi en etkili bebegin sürekli emmesi

Sut sagma makinasi veya pompa sutu cogaltir ama bu bebeginizin ilk dogdugu donem icin gecerli dogumdan sonra sutum az geliyordu ben oyle cogaltmistim sonra bebegim guclu emmeye baslayinca sagma makinasini cekis gucu yetersiz gelmeye basladi .

Şimdiden doyuramıyorum diye kahroluyorum. 2gündür misafirlerimiz vardı uzanamadım dogru düzgün.. Bakalım bi kaç güne inş eskiye dönerim bide ilk aylar cok olur süt diyolar simdi böyleyse naparım ben daha sonra:/ bitkisel şeyler kullanmam gerektigini duydum bir cok kisiden,yerden .. Hem gaz icin hem bizi rahatlatıyo papatyayı dün ictim ilk defa rezene rahatlatıyo bizi ama ıhlamur sütümü arttırıyo gibi

Sut sagma makinasi veya pompa sutu cogaltir ama bu bebeginizin ilk dogdugu donem icin gecerli dogumdan sonra sutum az geliyordu ben oyle cogaltmistim sonra bebegim guclu emmeye baslayinca sagma makinasini cekis gucu yetersiz gelmeye basladi .
Ben 6gün emzirebildim sonra hep pompayla sağdım emzirmeye yeni başlamıştım

Hiç mama vermedin mi devam sütü yani
Yok daha 2gündür böyle dün normale göre cok azaldı sütüm ama dolapta biraz sütüm vardı allahtan öyle doyurdum uyuttum bütün gece. Bugun en son süt olmayınca eltime gittim hemen o emzirdi hemen uyudu bebisim bakalım nasıl olur artık böyle giderse mecbur vericem yani

Rahatlatan seyler bebegine ve sana uykuda yapar dikkat et . Ben rezene kullandim kafami kaldiramadim cocuk aglamis duymamisim.

Cok mecbur kalirsan ver mamayi ama alıstirma mamayi ver bir dahaki emzirme saatine kadar karnini doyur su ic uyu bak bakalim hala az mi olucak

Ver bencede Eltinin sütü bolsa o emzirsin arada ay bana tuhaf geliyo ya anneden başkasının emzirmesi ama helal yani normal süt annelik de

Ben de kullanıyorum. Çok memnunum. 3. Aydan sonra günde 1 öğün vermeye başladım. Galaktago da süt arttırır. Ama arkadaşa katılıyorum en önemlisi uyku. Emziğe de alıştır bence. Benimki tek 1 gece emzik emdi. O gece hiç uyanmadı ve sabah süt dolmuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…