Evet dediğiniz gibi çok örnek var ama tanımadan seviyorum aşığım deyip evlenen de çok fazla insan var. Ben de hep duyuyorum ama kadınlar hep göz yumuyor, söylemiyor, korkuyor. Ya da ailesi nişan atmak olmaz, boşanmak olmaz diyor baskı yapıyor.
Şunu anlatayım. Bir akrabamızın oğlunun şizofren olduğunu duyduk. Yani tam olarak doğru tanı o mu bilmiyoruz başka bir akrabamız öyle dedi ama kendi anne babasından duymadık bunu çünkü çocuklarına konduramıyorlar, sadece sinir problemi var diyor annesi. Bu arada bu insanlar bizim mahallede oturuyorlar yaklaşık bir senedir. Çocuk bazen anne babasına bağırıyor küfür ediyor, hatta annesine el kaldırmaya kalkmış sanırım. Biz bile duyuyoruz seslerini uzaktan, sokakta bile bağırıyor. Bazen haftalarca hiç sesi çıkmıyor çok efendi sakin bir çocuk der tanımayanlar. Annesi bir an önce evlendirmem lazım o zaman düzelir diyor. Ve öyle sevgililik yaşayacak bir çocuk veya bunu doğru bulan bir aile değil. Hani bir kızı görür beğenir isterler hemen yüzük takılır, ondan sonra düğün hazırlıkları. Kız bulmak için de köyden tanıdıklara soruyorlar mesela öyle. Şimdi bu çocuğu bir iki defa sakinken görüp iyi efendi çocuk deyip nişanlanınca ne olacak. O kız çok dert çekecek, dayak yiyecek, küfür işitecek. Aileme dedim eğer böyle bir şey olursa denk gelirsem söylerim o kıza bu çocuğun böyle böyle huyları var diye. İster kıskanç desinler ister akrabalar küssünler kimsenin başının yakılmasına göz yumamam dedim. Burada önemli olan kızların iyi tanımaları, kız ailelerinin erkeği iyi tanımaları. Hele ki akrabadır köylümüzdür deyip hemen kızlarını vermemeleri.
Başka bir örneğim arkadaşımın abisi. Sevgilisini dövmüş, kız hala ayrılmıyor. Çocuk iş beğenmiyor sürekli çıkıyor başka işlere giriyor, bütün parasını harcıyor, kız hala ayrılmıyor. E kızım hiç mi aklın yok diyorum. Arkadaşım da hayret ediyorum ben abim olmasına rağmen kızla konuştum kız yine dinlemiyor diyor.
Konu sahibi 20 yaşındaymış profilinde yazan yaş doğruysa. Nişanlısı da 22. O yaşlarda çoğu genç aşığım diyor mantıklı bakamıyor ya da görüyor ama seviyorum deyip evlenmeye kalkıyor. Lisede üniversitede saplantılı aşık olup her şeye göz yuman çok insan gördüm. Konu sahibi de o yaşlarda. Bu yaşların evlenmek için doğru olduğunu hiç düşünmüyorum. İnsanların birbirlerini tanıyabildiklerini hiç düşünmüyorum.
Mesaj biraz uzun oldu ama herkesin okuması için yazdım. Kimse kendine bu kötülükleri yapmasın lütfen. Kadın böyle yaparsa erkek tabi böyle yapar gibi bir şey söyleyip yapan erkeğe hak vermiyorum, vermem. Ama bile bile lades yapan kadınların çok fazla olduğunu belirtmek istedim.