taciz ve tecavüze karşı kadın taktikleri

Maalesef ki bu konu çözümsüz
İyi nesiller yetiştirmenin imkanı yok, yetişenleri görüyoruz işte, geldiğimiz noktada etek giyiyorsan hak etmişsindir. Dünkü gazeteleri okudunuz mu bilmem, apartman boşluğuna atılan kızın katilleri delil yetersizliğinden beraat etti. Hakimin gerekçeli kararında, kızın içki içmesi, o saatte sokakta olması vs... vs... göz önünde bulundurularak ... En sinkaflı küfürler geçiyor içimden, hırs basıyor her yerimi, insanları böyle katil ediyorlar işte. Yapacak tek şey var, olası tehlikeli görünen her mekandan, her yerden uzak durmak. Silah, bıçak taşımak bir şey ifade etmiyor, kullanma fırsatı olmuyor ki. Tek başına bir kadın ne kadar direnebilir, dirense de suçlu olabilir bu ülkede. Düşün evine giren hırsıza vuramıyorsun ne savunması. Kendini taciz eden adamı bıçaklayan kadın spesifik bir örnek, başka biri yapsa ceza almayacağının garantisi yok. Ha şimdi diyecek ki herkes, boyun mu eğeceğiz, kadın pasifize mi olacak ?? 23 yaşında bir yeğenim var, bakmaya kıyamam elimde büyüdü, üniversitede okuyor, öleceğine pasifize olsun, gece gezemesin dizimin dibinde otursun, böyle düşünüyorum, içimde kocaman bir isyan var. Herkesin evladı Allah'a emanet, bu pisliğin içinde maalesef ki yapılacak çok şey yok.
Aslında var da içimden geçenleri döksem ömür boyu banlanırım, ceza yok, öyle üç dakikalık idam falan değil, ceza dediğin adamın içini titretmeli, resimdeki gibi, ortaçağda tecavüzcülere verilen ceza, hiç de fena değil

tacize ilk uğradığımda orta okula gidiyordum..
minübüste adamın biri eteğimin altından elini sokup kalçalarımı avuçlamıştı..
geriye dönüp iki elimde yüzünde derin çizikler kalacak şekilde tırmalamıştım..
çok uzun süren bi tramvaydı benim için.
malesef önüne geçemiyoruz.
keşke daha ağır cezalar verilse ve teşebbüste dahi bulunulmasa..
kadın olmak zor, hele ki ülkemde daha zor.

ayna programında afrikada bi ülkenin belgeselini izliyordum adını hatırlayamıyorum şuan

sunucu tecavüz vakalarından söz ederken şöyle demişti ' tecavüz bu ülkede o kadar fazla ki her yerde doğum kontrolüyle ilgili bildireler asıyor, devlet önüne geçemediği için tecavüzden sonra alınması gereken önlemlerle ilgileniyor..

yine adını hatırlayamadığım bir bakanın dediği gibi tecavüze uğrayan bebeği aldırmasın devlet bakar mantığıyla aynı yani afrikada yer alan o ülke.. ne denir bilemiyorum.. önlem almaya tepki gösterenler var aslında çok haklılar ama erkekleri toplumu yetiştirmek bir günde olmuyor malesef daha çok katedilecek yol var.. peki bu süreçte ne yapsın kadınlar elbetteki kendilerini savunacaklar.. çünkü devlet koruyamıyor.. sahip çıkamıyor.. o yüzden ne kadar gurur kırıcı olsada canımızı namusumuzu korumak için her türlü uyarı taktik ne varsa uygulanmalı..

erkek çocukları olan hanımlar lütfen üzerlerine titreyin kızları incetmemeleri gerektiğini daha 1 aylıkken anlatın.. çok üzgünüm çok

neden kapansın ki? kaynım bana kaydı tarzı konular kapanmıyor da bu niye kapansın? dertten saymazlar mı bunu acaba?
Konunuza 2-3 tane yorum yazdım,tutup da sadece kapanır diye tahmin yürütmeme cevap vermeniz çok ilginç.

Şimdiye kadar çantamda ve evimde bibergazı bulunduruyordum ama böyle çamyarması gibi adamlara işlemiyor heralde. Kızcağızın da yanında biber gazı varmış ama işe yaramamış yada panikle sıkamadı. Bilmiyorum kaç gündür hep düşünüyorum onun bindiği arabalarla 4 sene üniversiteye gidip geldim. Şimdi minibüs ile çarşıya gitmeye korkuyoruz.

Hepsinin zihniyeti işte aynı normal karşılıyorlar

Yani genç yasli erkeklerde sapik olan sapiktir.ben gayet giyimine dikkat eden bi kizim sadece sacim acik.altimda kot ustumde kisakol onu kapali bir badi vardi yaz mevsimiydi.durakta otobüs bekliyorum .bi amca 65-70 arasi bana bakip duruyordu bendeonemsemedim dedim herhalde torununa filan benzetti ama kokonusmadimda.duraktada sadece ikimiz vardik.yanima geldi o post biyiklarini buke buke beni bastan asagi gözleriyle süzerek maşallah maşallah dedi .yüzüme karsi .sok oldum amca yasindan utan torunun yasindayim ben senin dedim.hala biyikla oynuyor amca.ben o lafi der demez otobüs geldi ve bindim gittim.demem o ki yaslisi genci ayni yapan her yasta yapabiliyor.içinde olacak insanin .allah korkusu olacak .allahtan korkan boyle şeyler yapamaz.önlem almaya gelince önlem yok.gecede gunduzde olabilir bu saati yokki.gece yinede çokggeç kalmamak şüpheli durumda telefonla arayip yuksek sesle surdayim ben demekmümkün olduğuncatek gezmemek gerek yyinede.birde disarda kahve gibi yerler bence güvenli henüz boyle bir durumla karsilasmadim aama biri beni takip edip saldirmaya kalksa kendimi kahveye atardim.ful erkek olan bir yer ama biri namussuzsa biri mutlaka delikanlidir.linç bile ederler o kişiyi diye dusunuyorm.

11 yasindayim .annemle kadıköy stadyumuna gittim on dokuz mayis gosterilerini izlemek icin.cikiyoruz staddan boyle kalcamda bir sey hissettim.parmakla cimdik atiyor biri sanki.bir döndüm arkama bir adam cam yarmasi gibi .daha cocugum sesim cikmadi anneme desem adama dalardi orda belkide annemi doverdi adam.sustum korktum .donup baktigimda adam hic orali degildi
bi kerede metrodayim taksimde yuruyen merdivenden cikiyoruz.bırsey hissettim arkamda eminde olamadim döndüm bir cocuk rezil ettim orda herkes bakti.bagirdim cagirdim gorevliye şikayet ettim.
hangimiz yasamadik ki..ozgurce dolasmak istiyorum ulkemde.sporumu yapmak kosmak eglenmel istiyorum ...ama izin vermiyorlar lanet pislikler.

canlarım biber gazı kullanmak ta yasakmış..hapis dahi yatılıyormuş..ruhsatsız tabancayla aynımış...maalesef böyle şeyleri aklınıza getirmeyin..sadece elle kendimizi korumak suç değilmiş...ne güzel ...bir kadınla karşılaştım..adamın biri tecavüz etmeye çalışmış..kadında cep telefonuyla kafasına indirmiş bir kaç defa..duruşmada söylenmiş..adam şikâyetçi olursa kadın ceza alırmış..eliyle müdahele edecekmiş..şok oldum...bu nasıl bir ülke..tabi sapıklarada gün doğuyor...

O sapıklar insan olmayı öğrencek diyelim ama ne zaman? O zamana kadar siz kendnizi korumayacak mısınız? Size tacize yeltenen birine "beni cinsel obje olarak görme" mi diyeceksiniz? Malesef kendimizi korumak zorundayız.

Eski taekwondocuyum, antrenmansız çok iri yapılı bir adam olmadığı takdirde alt edebilirim bir çok erkeği. Ama yine de korkuyorum. Bir kaç tane biber gazı almıştım yanımda taşırım diye, yeğenlerime dağıttım hepsini. O da işe yaramıyor diyeceğim ama yaraması da lazım aslında. Eski sevgilimin suratına sıkmıştım bir keresinde 45 dakika kendine gelememişti adam.

Ben de sessiz kalmama taraftarıyım. Hiç unutmam 6. sınıftayım, sabah 6.30 sıraları haftasonu kursu için okula yürüyorum. İn cin top atıyor sokakta. Yanımda duran bir arabadaki herifler beni kaçırmaya yeltendi. Zorla arabaya bindirmeye çalışırlarken çığlığı bastım. Dükkanını açmakta olan bakkal amca koştu, bunlar da gazladı gitti. O adam sayesinde kurtuldum. Ona teşekkür bile edemeden okula kadar koştum korkumdan.

Lisedeyim, evden otobüse bindim. Elimde sert kapaklı bir kitap var. Nereye gittiğimi hatırlamıyorum ama otobüs boş. Arkama bir herif oturdu. Bir süre sonra eli koltuğun yan tarafından bana uzanmaya başladı. Kitabı önce eline sonra kafasına geçirdim. Şoför amca hemen aracı durdurdu iki yumruk da o çaktı karakola gittik. Adamın iki parmağını kırmışım.

İstanbul salı pazarında kuzenlerimle alışveriş yaparken 16-17 yaşlarında bir çocuk beni elledi. Dönmemle tekmeyi kasıklarına geçirmem bir oldu. Çocuk da pazarcı olmasına rağmen pazarcı abiler tekme tokat giriştiler sağolsunlar.

Dershaneye gidiyorum, üstümde şişme ve uzun bir kaban var. Ayaktayım. Teyzenin biri ters ters bana bakıyor. En sonunda dayanamayıp çantasını adamın birinin kafasına geçridi, ortalık karıştı, adamı pataklayıp attılar. Bani taciz ediyormuş dana, kabandan dolayı hissetmemişim. O ne hissettiyse artık.

O kadar çok var ki bunlar gibi hikayem. Bunları niye yazdım, hiç birinde sessiz kalmadım ve hiç birinde etrafımdaki insanlar duyarsız değildi. Kimse bakıp cıkcıklayıp geçmiyor. Başınıza böyle bir şey geldiğinde sesinizi çıkarın, yardım isteyin. Biri bakmazsa diğeri dönüp bakacaktır, yardımınıza koşacaktır.

BÜYÜK TRAVMA YAŞADIM
Ben bu cinayeti c.tesi akşamı duydum.eşim bilinçli olarak o gün gün boyunca tv açmadı spor kanalı seyretti zaten akşama kadar dışardaydık.laptop vermedi.sanki duymicam.c.tesi akşam face de gördüm okudum ağlaya ağlaya uyuyamadım.eşim ağlamama uyandı.gözüme bi damla uyku girmedi.hep o anı düşündüm ne hissetmiştir?Anne diye bağırmış mıdır? hemen ölmek için dua etmiş midir? bu kadar empati kurmama bile lanet ettim !ben ki hiçbir şeyi değilim tanımam özgecan ı.ona rağmen bu kadar canım yandıysa bu kızcağızımın annesi nasıl yaşar dedim.nasıl nefes alabilir artık ? Allahım böyle bişey olacaksa bana çocuk verme dedim.şu dünyaya bi de çocuk getirmek mi dedim.
ertesi gün bana sarılıp öpen eşimden bile tiksinme geldi.bana bi süre cinsel anlamda yaklaşma dedim.
sonra yazılan yapılan o kadar şeyi okudum.mini etek giymişler de falan da ondan olmuş.sanki mini etek giyene olmuyor!!şer.fsizliğe kılıf bulmak ne de kolay olmuş caaanım(!) ülkemde.ben ünv. 3.sınıfta otobüste taciz edildiğimde mini etek mi giymiştim?tesettürlüydüm.zihniyet sapıksa sen çarşaf giy ne fayda? tecavüze uğrayan 3 4 yaşındaki bebelerde mi seksiydi !!!!
idam idam diye bağırıyorlar şimdi.idamı destekliyorum ama o bile yeterli mi ki?bi anda ölüp gidecekler.o kadar acı çektirdiler ama 1dk bile sürmeyen acı az değil mi?
Zalimler için yaşasın cehennem.bu dünyada istediği kadar çeksin yine de yeterli değil.Allahım iyi ki cehennem var

yazdıklarınıza katılıyorum. düşüncelerimi yazmışsınız. herşeyi devletten beklememek lazım derler ya, hoş devletin poposunu kaldırmaya niyeti yok zaten. allah korusun kötü bir anda elimize pankart alıp "kahrolsun tacizciler, devlet göreve"diyecek halimiz yok. başımızın çaresine bakmak zorundayız.

Toplu taşıma araçlarında tacize uğrayan kadınların ses çıkarmamasına, korkmasına çok kızıyorum. Yaptığı an dönüp yapıştırın tokadı suratına
Benim başıma geldi lisede de ünv.de de.ikisinde de napıyosun şer.fsiz diye yaygarayı kopardım.ben ne utancam?tekme tokatla attılar aşağı.ben yoluma devam ettim bakışlar üstümde olsa da.sessiz kalmayın kızlar.utanacak olanlar o adiler

Ben bu caninin böyle normalleştirilmesini asla kabul etmem.pisliğin ifadesi değişti sonra annesi çıktı benim çocuğum böyle değildi.babası kötü falan filan.böylece kamuoyunda o adiye acıma duygusu uyandırılmaya çalışıyor.
tabi ki çocuğa asla şiddet gösterilmemeli böyle caniler birden olmuyor ilmik ilmik işleniyor ama bunlar caniliğe bahane değil

Hic fiziki tacize maruz kalmadim

Calismayan bir bayanim

Surekli bir is sahibi olmadigimdan aksam tek basima mecbur kalmadikca disarda olmam

Yani aksam tek cikmam bir yere gitmissemde tek doneceksim saatin hesabini yaparim

Kisa tenha ara sokaklar yerine yolumu uzatir cadde,carsi gibi kalabalik yollar tercihimdir.

Mecbur kalmadikca dolmus kullanmiyorum.
Magzaya bile girceksem ozellikle erkekler isletiyosa teksem girmiyorum
Kabinde kendimi rahat hissetmicem tercih etmiyorum

Dekolte sevmiyorum kullanmiyorum.

Ben ancak kendime dikkat edebilirim

karsimdaki nedir sarhosmdur, uyusturucu bagimlisimidir,piskopatmadir bilemem
Bunlari yapin tacize ugramazsiniz gibi asla! Bi tanim yok!

Ama benim kendi hayatim boyle.
Sukurler olsun RAbbim de yasatmadin asla! Hic basima gelmedi

Hii gelmicenin garantisimi var yok tabiki
Neyimiz garantili ki ? Canımız bile emanetken.

Gebze harem minubuslerine vapurlarin karsisindaki ilk duraktan binmistim orta yasli cirkin bir adamdi sofor. Baska yolcu binmeden hareket etti bir yandan da benimle muhAbbet ediyor bende salak salak cevap veriyorum. Yolda bir kac kisi el etti durmadi sonra sol seritten hizlanmaya basladi cok guzelsin sevgilin var mi beni begendin mi... Ayaga kalkip inicem dedim indirmedi serefsiz . Seni goturucem param var benim gezelim senle .... ben bagira bagira inmek istiyorum bir ara yanina gidip direksiyonu kirmak geldi icimden sonra bir koprunun altindan gecerken yavasladi trafik vardi. Bende firsattan istifade actim kapinin yanindaki cami ciciglik cigliga bagirdim.cama vura vura yardim istedim. Korktu heralde kufur edip indirdi beni arabadan. Kimseye bisey anlatamadim bende cogumuz gibi. Allah bin turlu belalarini versin

hiç unutamam katilleri 7 yıl yatıp rahşan affından !!! çıktılar...gencecik bi anaokulu öğretmeniydi annesiyle evine gidiyordu.annesinin gözü önünde yaptılar herşeyi.17 kez bıçaklanan annesi lafta yaşadı ama yaşadı mı bilinmez...

o uygulamayı ben de gördüm. faydalı bir şeye benziyor. ama çok da güvenli değil. internetin ve telefonun çeken bir yerde olmak gerekiyor, şarj bitmiş olabilir vs.. elektroşok daha mantıklı geldi bana. yasak falan umrumda değil. tecavüze ceza yoksa buna da yoktur heralde. adalet gibi o da kagıt üstündedir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…