taciz ve tecavüze karşı kadın taktikleri

bunun bir nebze olsun önünün alınması mümkün. öncelikle önemli olan toplumsal baskı oluşturmak. bunun en önemli adımı da tacize sessiz kalmamak. hatta tacize uğradığını fark ettiğiniz bir kadın gördüğünüzde yardımcı olmak. inanın pısıp geri çekiliyorlar patolojik bir suçlu değilse çünkü o kadını taciz etmesinin temel nedeni kadının suçlu görüleceğini bilmesi güveni buradan geliyor eğer destek çıkarsanız geri çekilecektir.
geçen sene metroda yaşadım benzeri 20'li yaşlarının başında genç bir kız hamile bir arkadaşıyla bindi, geride aileleri de var adam kıza o kadar yakın duruyor ki ben ilk başta aile üyesi sandım. baktım kız sürekli yer değiştiriyor bu da peşinde. kız geldi hamile arkadaşının yanına çaprazıma oturdu. metrodaki 4'lü koltuklarda. herif de yanaştı boş olan yan tarafıma oturacaktı ben ondan önce davranıp yana kaydım ve oturmasını engelledim. cesaret edip yan tarafıma oturamadı. o kızın dudaklarıyla hafifçe teşekkür ederim diye mırıldanışını unutmayacağım.
gördüğünüzde yardımcı olup tepki vermeniz bile baş etmenin bir yoludur. sessiz kalmayın. tacize uğramak sizin suçunuz değil, uğrayan kadının değil. değiştirebiliriz. belki esas çözümü daha uzun vadeli evet ama yaptıklarını fark eden ve tepki veren birini görmek bile onları geri adım attıracaktır, kısa süreli de olsa.

Benim çantamda biber gazı var anneme de aldım bir de ikimizin de arabasında elektrosok cihazı ve yine biber gazı var

beren saati taciz edenler modern kişilerdi.modernleşmeyle ne kastediyosunuz merak ettim? cahilliğe gelince arkadaşımı fakültesindeki yard.dç taciz etmişti.cahillik derken okumamış olmayı kastedenler için dipnot

Gecen sene yurtdışından yabancı bır arkadasımgelmıstı. Sultanahmet'e gidecektik tramvaya bindik. Yol boyunca zaten tıklım tıklımdı arac, indiğimizde kız bana dedi ki arkadaki adam surekli bana dokunup durdu. O an yerin dibine girsem daha iyiydi. Sen kalk dunyanın öbür ucundan bızım ulkemızı gezmeye gel, toplu tasıma aracında tacıze ugra. Ülkem adına Utandım.

beren saati tercih edenler modern kişilerdi.modernleşmeyle ne kastediyosunuz merak ettim? cahilliğe gelince arkadaşımı fakültesindeki yard.dç taciz etmişti.cahillik derken okumamış olmayı kastedenler için dipnot
insanlar eğitim ile öğretimi karıştırıyor. tahsilli sapıklar öğretim görmüş kişiler ama eğitimden yoksunlar. . bizim okullarımızda verilen eğitim değil öğretim. belli kalıplar, kitaplar üzerinden verilen bilgiler eşek yüküyle de olsa fayda sağlamıyor. eğitim beşikte başlar mezarda biter. kadına el kaldırmayan, yan bakmayan dağdaki çobanla, öğrencisine tecavüz eden prof arasındaki fark eğitim farkıdır..

o hakimlerin kızlarının yeğenlerinin başına gelse de aynı hafifletici sebepler!i göz önünde bulundururlar mı acaba?ben o sapıklar kadar o kararı verenlere de küfür edip,bela okuyorum

Toplu taşıma araçlarında tacize uğrayan kadınların ses çıkarmamasına, korkmasına çok kızıyorum. Yaptığı an dönüp yapıştırın tokadı suratına

ya üniversitede daha sık dolmuşa binerdim evim uzakken..bır gun karpuz gıbı doluydu dolmus ve ıgrenc bır oğlan gelmıs resmen bana dayanmıs..tutunurken koluma yan tarafıma degıyor vucudu..ıgrendım beyfendı anladım kalabalık ama bıraz öte gıder mısınız dedım..

boyle seye gelemıceksen dolmusa bınmıceksın kardesım dedı bana ama nasıl bagırıyor sankı ben sucluyum..
ben de ona bagırdım agzıma gelenı soyledım boyle o. cocukları oldugu surece gel de azalsın tacızler dedım..
bunu yetiştiren de vardır bırsey dedım hatta sınırle..yanımdakı teyze de dedı kı
'' haklısın kızım haklısın allahından bulsun yarım saattır anasına sövdun cocugun ama hak ettım o küfürleri gocunmadım ama ınan bana elımden gelmıyor babası gıbı hayvan bu '' dedı..

ya bı tuhaf oldum kı annesıymıs yanımda oturan kadın ıkı kat ta o soylendı ogluna.
o da sus kadın senı de bogarım falan dedı.. lanet etmıstım valla o gunume

bende şimdi baktım o habere daha önce bilmiyordum.. çocuktum o sıralar.. gerçekten inanamadım.. affı çıkaranlarada ne demek gerek bilmiyorum.. annesinede tecavüz etmişler Allahım kafayı sıyırmama az kaldı..

beren saati taciz edenler modern kişilerdi.modernleşmeyle ne kastediyosunuz merak ettim? cahilliğe gelince arkadaşımı fakültesindeki yard.dç taciz etmişti.cahillik derken okumamış olmayı kastedenler için dipnot
Modernlesmeyle kadin erkek esittir, kimse kimseye taciz edemezi kasetdiyordur diye düsünüyorum arkadasin. Yani okumusda olsan fark etmiyor, ne olursan ol fark etmiyor, sadece beyinleri degismesi lazim artik erkeklerin. Yani kadina sex objesi gibi bakmayacak.

o hakimlerin kızlarının yeğenlerinin başına gelse de aynı hafifletici sebepler!i göz önünde bulundururlar mı acaba?ben o sapıklar kadar o kararı verenlere de küfür edip,bela okuyorum
bununla ilgili arkadaş bir resim paylaşmış onu paylaşacaktım ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.

ben ordu da yaşıyorum bura da dolmuşlara herkes oturacak şekilde yolcu alınıyor öyle tıklım tıklım almak yasak hepsinde telsiz var öyle anlaşıyorlar çok tek kaldım dolmuşta ama bişey olmadı , Allaha şükür yaşadığım yer temiz nezih insanlar sözlü taciz bile çok az olur, Allah istanbul, mersin adana gibi yerlerde olan kadınları korusun , oralarda olsam ben bıçak bile taşırdım.

beren saati tercih edenler modern kişilerdi.modernleşmeyle ne kastediyosunuz merak ettim? cahilliğe gelince arkadaşımı fakültesindeki yard.dç taciz etmişti.cahillik derken okumamış olmayı kastedenler için dipnot
Kadının cinsel obje olarak algılanmadığı, erkeğin de cinsel ihtiyaçlarını karşılamak adına her yolu mübah görmediği bir toplumdan bahsediyorum. Benimki biraz ütopik, modernleşme de tam olarak uygun bir kavram değil haklısınız. Bu bilince ulaşmak için bir adım olabilir ancak. Ama bu verdiğiniz örneklerdeki insanlar da kendini bir kalıba sokmuş ancak o kalıbın içinde ezilmiş, maskeleri düştüklerinde gerçek yüzleri ortaya çıkan zavallılar; yani modern bir zihniyete sahip olmadıkları çok açık.

Bence bıçak vs. Çok tehlikeli. Kullanmayı bilmiyorsanız, ki buradaki kaç kadın bıçaklı kavgaya karışmış olabilir 1'i 2'yi geçmez, o bile şüpheli. karşı tarafın eline geçme ihtimali var. Bir saldırı anında durduracak kadar zarar veremeyip karşıdakini daha fazla hırslandırma ihtimali var. Ben telefonunuza telsiz uygulaması indirmenizi öneriyorum. Akıllı telefonlarda direk polis telsizi dinleyebildiğiniz ya da polis telsiziymişçesine sesler sesler çıkaran uygulamalar var. Indirip tedirgin olduğunuz ortamlarda dışardan duyulacak kadar açarsanız, saldırgan size saldırmadan iki kere düşünür.

off çok fena iyi yapmışsın susmamakla.

Bence bi de su tartisilmali devletin kanunları
Biber gazı sıksak tacizci bizi dava eder eminim bizde sorguya aliniriz bibergazini nerden temin ettik bidi bidi onda da bizi suclarlar
Mini etegin bile boyundan ceza indirimi vs gibi seyler okudum saskinca
Taciz edilip bana cilve yapti diye iftaraya ugrayip suclu da olursun bu ulkede

Sanatcisi giymesydin
Cumhurbaskani benim basi bagli bacıma
Gibi govde gosterileri yaptigi surece taciz tecavuz vakalarini izlemeye devam edicez.

Nolcak ozgecanda u-nu-tu-la-cak
Zanlisi nolcak tiri viri affindan bi sure sonra cikar haberimiz bile olmaz!

Olan o masuma oldu baska bisi degil.

off çok fena iyi yapmışsın susmamakla.

gercekten ama cok kötü durum daha nelerı oluyor yani...annesi de oh agzına saglık dıye kendısı de soylenınce ya soylenmek te kotu bırsey..ınsan utanıyor o duruma dusmeye herkes bakıyor falan....bır keresınde bırıne tekme bıle attım ama ıstemem oyle durumlar ya sıkıntı yani :/

Mersin'in her yeri böyle değil canım,mesela benim bulunduğum ilçede de dolmuş tıklım tıklım olmaz koltuklar dolar ayakta sadece en fazla 3 yada 4 yolcu olur oda onlara verilen rakam,şöförlerin elinde telsiz olur birbirleriyle haberleşirler şuradan şu kadar yolcu aldım diğerlerini alamadım buraya araba gönderin diye ve başlarında ki kişiler belirli noktalarda bekler dolmuşu durdurup kontrol ederler.

ne cezası olabilir ki nefs-i müdafaa

Eşim'de hem bana hem de arabaya koymak için elektroşok cihazı alalım diyor. Bu şekilde olmak zorunda mı. Biz neden kendimizi korumak için böyle yolları seçmek zorunda bırakılıyoruz.

"Napalım erkekler böyle..Bu şekilde kabulleneceğiz." mi????

"Yok canım erkek değil mi elinin kiri." mii????????

"Dişi kuyruk sallamazsa erkek te gelmez." mi??? (Ne o hayvan mıyız biz)

"Yapsın oğlum değil mi..Erkek oğlum benim" mi??

Bayan olunca;

"Kır dizini otur evinde." "Gelinlikle çıktın cenazenle gelirsin" "Aman düzgün otur aman düzgün konuş..Elalem ne der.."

Meta mıyız biz? Beynimiz yokta sığ insanlar tarafından mı yönetiliyoruz.

Geçen sosyal medyada bir cümle okudum sanırım şu şekildeydi;

Biz erkeğe ilk sevişmesinden sonra milli diyen bayana o...pu diyen bi milletiz.

Çocuğum yok şu an ama olduğunda kızımı sus konuşma gitme etme diye eğitmek yerine oğluma namustan bahsedeceğim. kadının insan olduğundan bahsedeceğim.. Kızımı kapatmak yerine oğlumu eğiteceğim..

Allah Özgecan'a ve diğer (toplumumuzda) isimsiz kızlarımıza bunları yapanların yanına bırakmaz.. İnşallah gittikleri cezaevindede gün yüzü görmezler..

Saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…