Taciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Taciz miydi, değil miydi, sen yanlış anlamış olabilirsin ne demek Allah aşkına. Yürüyen merdiven kaçmıyor, iki adım geriden binsin insanlar. Artık bu konuda erkekler de bilinçlendi, kendini bilen adamlar, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için dikkat ediyorlar. Beyinlerine o kadar yerleşmiş ki, hemcinslerinin yaptığı pislik kendilerine de bulaşır diye korkuyorlar.

Geçenlerde asansöre bineceğim kapı açıldı, içeri de yaşları benden büyük iki beyefendi vardı, biri bana, abla siz geçin biz çıkalım, sonra ineriz dediler, asansördeki kameraya da güvenerek, sorun değil deyip bindim, ikisi de asansörün köşesine sıkışıp kaldılar.

Artık çoğu bu tür şeylere dikkat ediyor, nerede Haymana davarı gibi kalabalığın ortasına atlayan biri varsa bilin ki amacı bellidir.

Dikkat edene denk gelmedim ben. Metroya bindim adamla omuz omuza savaşa gidiyormuş gibi gidiyoruz. Yanında kocaman boşluk var ama ha bire üstüme geliyor. en sonunda kızdım o zaman geri çekildi. sessiz kaldığımız sürece böyle sapıklıklar devam edecek. Ama bazen insan yaşadığı şeyi anlamlandıramıyor o anda taş kesiliyor. Konu sahibi de fazla dışarı çıkmıyormuş ve ne yaşadığını kendi de anlamamış. Ama yeterinde korkmuş

Haklısın.
Daha geçen hafta Müge Anlı nın programında dolandırıcılık konusu işleniyordu. Adamın biri arayıp telefonda “Bana paramı verecekleri söylediler ben de gittim , bir anda kadın üstünü basını yırtıp beni taciz ediyor, tecavüz ediyor diye bağırıp kendini yerden yere attı . Ben para da pul da istemiyorum , üzerime atılan iftiradan kurtulmak istiyorum .” dedi. Bahsi geçen kadının yanında çalışan da alacaklılara böyle tuzak kurduklarını itiraf etti.

Demem o ki bu durumu silah olarak kullanan kadınlar da var.
Böyle bir hassas konuyu bile kendi çıkarları için kullanıyorlar rezalet

Arkanızda gözünüz mü var?

Tacize uğradığını düşünen hemcinslerimin her zaman yanındayım ancak artık bu meselenin abartılır olduğunu da düşünüyorum. Bir erkek yanlışlıkla temas ettiğinde kalabalıkta falan suçsuz dahi olsa rezil ediliyor, şikayetçi olunuyor. Sizin durumunuzdan da kesin tacize uğradığınızı düşünmedim ben. Belli ki tepkileriniz abartılı olaylar karşısında. Bunu da abarttığınız ihtimali bana daha yakın geliyor açıkçası.

Ha eminseniz avm en rahat şikayetçi olacağınız yer. Karakola gidin şikayetçi olun, kayıtlardan bulurlar.
Her zaman söylemek istediğim şey 👏

Ben hiç linçlenecek birşey gormiyorum konuya göre ben tacizciyim çünkü . Bir gün hastaneden çıktım kafam ne kadar karışıksa önümde duran adama arkadan yapıştım resmen kamera görüntüsü olsa bilinçli zannedilebilir çünkü kocaman adam insanin bazen gözü görmeyebiliyor. Kalabalık yerde başka bir tarafa bakıyorsun önünde dursun görsen bile bazen carpabiliyorsun hiç mi denk gelinmiyor . Ben bu durumdan o kadar korkuyorum ki eşimi cekistiriyorum . Dokundu mu adam elledi mi okşadı mi? Niye bu sorgulanamiyor ? Anlık bir durumsa benim yaptığım gibi bir hatayı niye bir erkek yapamıyor ? Bende linçlenebilirim . Sonuçta birine tacizci dediğiniz anda o insanin durumunu da düşünmek lazım.
Aklima bir akrabamızın yaşadığı olay geldi.bunlar pazarda gidiyormuş, oraya buraya bakarken ,bizim hanım akrabamız kocası olduğunu düşündüğü adamın koluna girmiş. Hatta birazda yürümüşler ama adam birşey de dememiş 😁herifff onu alalım mi bunu yapalım mi derken bir bakmış kocası değil.kocasi pazarda arkada kalmis tabi.😁 bunu kadin yaşasa adam beni kaçırıyor der..

Ya tacizi eden insanı niye koruyalım ki ? Ben sadece şunu sorguladim emin misin tacize uğradığından sen de anlatmışsın Kudra hanım yaşadığın şeyleri kalabalığa sürekli çıkan insan bir sekidke istemeden temas ediyor birilerine hele büyükşehirdeysen . Ben konuyu okuduğum anda acaba mi dedim ? Emin misin diye sormak neden tacizi savunmak olur ki
Taciz yanlısı seniiiii👈🏼

Ne zamandır göremiyorum seni benim geldimi??🥰🥰🥰❤️

Ayrıca belki adam gözleriylen yedi konu sahibini 🙁

Konu sahibi arada dışarı çıkın, çocukları bırakın babasına, mesela yürüyüşe çıkın, alışveriş yapın. Sizin de hakkınız biraz nefes almak. Bazen beynimize oksijen gitmeyebiliyor. Kötü anlamda demiyorum bunu. Bir şeyler söylemek istiyorsunuz ama tam ifade edemiyorsunuz kendinizi. Bunalmışlıktan bu biraz da.

Konu sahibi arada dışarı çıkın, çocukları bırakın babasına, mesela yürüyüşe çıkın, alışveriş yapın. Sizin de hakkınız biraz nefes almak. Bazen beynimize oksijen gitmeyebiliyor. Kötü anlamda demiyorum bunu. Bir şeyler söylemek istiyorsunuz ama tam ifade edemiyorsunuz kendinizi. Bunalmışlıktan bu biraz da.
Sosyal bir insanım dün o telaşla nasıl yazdığımı bilemedim.gelen yorumlardan sonrada acaba adamın eli mi değdi diye şüpheye düştüm ama gerçekten tacız edildim .şuan içimi dökeyim derken açıklama derdine düştüm. konu nasıl mesaja kapatılır onuda bilmiyorum. dünü unutmaya çalışıyorum ama yine girince konum en başta malesef

Ben hiç linçlenecek birşey gormiyorum konuya göre ben tacizciyim çünkü . Bir gün hastaneden çıktım kafam ne kadar karışıksa önümde duran adama arkadan yapıştım resmen kamera görüntüsü olsa bilinçli zannedilebilir çünkü kocaman adam insanin bazen gözü görmeyebiliyor. Kalabalık yerde başka bir tarafa bakıyorsun önünde dursun görsen bile bazen carpabiliyorsun hiç mi denk gelinmiyor . Ben bu durumdan o kadar korkuyorum ki eşimi cekistiriyorum . Dokundu mu adam elledi mi okşadı mi? Niye bu sorgulanamiyor ? Anlık bir durumsa benim yaptığım gibi bir hatayı niye bir erkek yapamıyor ? Bende linçlenebilirim . Sonuçta birine tacizci dediğiniz anda o insanin durumunu da düşünmek lazım.
Benim başıma gelen olay sizin başınıza gelirse bu kadar iyi niyetli düşünürsünüz o halde.

Sosyal bir insanım dün o telaşla nasıl yazdığımı bilemedim.gelen yorumlardan sonrada acaba adamın eli mi değdi diye şüpheye düştüm ama gerçekten tacız edildim .şuan içimi dökeyim derken açıklama derdine düştüm. konu nasıl mesaja kapatılır onuda bilmiyorum. dünü unutmaya çalışıyorum ama yine girince konum en başta malesef
Hiç tek başıma dışarı çıkmıyorum demişsiniz. Ona binaen söyledim. Mune Mune

Mune Mune konunun kapatılmasını istiyor.
Kendinizi o anlık korkuyla mı ifade edemediniz bilmiyorum ama konunuz çok muallakta kalmış. Emin değil gibi yazmışsınız üstüne dışarıya çıkmıyorum demişsiniz. O zaman acaba mı dendi. Emin misiniz dendi. Belli ki fazla korkmuşsunuz ve donup kalmışsınız.
Kimse tacizciyi savunmadı sizin yazdığınız doğrultusunda emin misiniz dendi. Şurada tacizciyi savunacak bir tane kadın çıkmaz diye düşünüyorum

Ay inanmıyorum bazı yorumlar beni dehşete düşürüyor. Evet yanlışlık olabilir fakat bir kadın az çok kötü dokunuşu sezmez mi? Kadının neden az dışarı çıktığından tutun eşin mi kısıtlıyora kadar neler neler söylenmiş. Olayı anlatan kadının burada tek suçu "üstelik ben kapalıyım" demesi. Açık olanlar tacizcilere davetiye atmıyor güzel kardeşim. Biz kendimizi sınıflandırırsak, aman ne var yanlışlıkla olmuştur hem olmamışsa niye şikayet etmedin dersek oho bize daha neler yaparlar?
Liseden beri toplu taşıma kullandığım için tacize uğradım çok defa, sadece 2 kere şikayet edebildim. Diğerlerinde ya basiretim bağlandı, ya o an hissettiğim duyguyla herhalde sustum. Sonra çok kızdım ben sustukça başkasına yapacak diye. Üstelik hanımlar, taciz ve istismarda kurbanın yaşadığı birincil duygu suçluluk iken(bu çocuk istismarında da böyledir) bizler suçlayıcı olmamalıyız. Sizce bu kadın bir daha gerçekten tacize uğrarsa söyleyebilir mi? Sadece kadınların olduğu bir platformda bizler böyle yargılayıcı davranırsak "onunda gözü varmış, kuyruk sallamıştır" diyen ataerkil zihniyet bu kadına şartsız inanır mı? Muhakkak hiçbirinizin niyeti kötü değildir fakat herkesi kendimiz gibi düşünmememiz gerek. Daha pasif, çekingen, bastırılmış bir kadın olabilir, yaşadıkları bizlerden çok farklı olabilir. Her konuda yargıya tamam ama bu konuda yargılarken çok defa düşünmemiz gerekiyor
Böyle insanların yorumu yüzünden kimseye anlatmak istemiyor insan içimi döktüm derken daha da mesajları gördükçe bin pişman oldum empati yapmayanlari da Allah bildiği gibi yapsın

Mune Mune konunun kapatılmasını istiyor.
Kendinizi o anlık korkuyla mı ifade edemediniz bilmiyorum ama konunuz çok muallakta kalmış. Emin değil gibi yazmışsınız üstüne dışarıya çıkmıyorum demişsiniz. O zaman acaba mı dendi. Emin misiniz dendi. Belli ki fazla korkmuşsunuz ve donup kalmışsınız.
Kimse tacizciyi savunmadı sizin yazdığınız doğrultusunda emin misiniz dendi. Şurada tacizciyi savunacak bir tane kadın çıkmaz diye düşünüyorum
Ya ben zaten karşıda ki insanlarin çok etkilenen insanım tacize uğradım ama boyel ya değmişse falan deyince bende acaba dedim ayıptır söylemesi kalcama bastırdı yani

Böyle insanların yorumu yüzünden kimseye anlatmak istemiyor insan içimi döktüm derken daha da mesajları gördükçe bin pişman oldum empati yapmayanlari da Allah bildiği gibi yapsın
16 yaşında, el ile tacize ugramıs bir insan olarak o yasta taciz edildigimi net bir sekilde anlayip gerekeni yapmıstım. Size kimse tacizciyi savunmadi. Bu sekilde bir algı yaratmaya çalışmayın rica ediyorum. İlk mesajinizda emin olamamıs gibiydiniz o yuzden insanlar emin misiniz? diye sordu. Ustune cok disari cikan bir insan degilim deyince, kalabalikta bazen insanlar birbirinin uzerine cikacak raddeye geliyor alan azligindan, yanlis anlamis olabilir misiniz diye soruldu. Eger tacize uğradıysaniz yapmaniz gerekenler sunlardir diye eklendi. Empati tum insanlar icin yapilir. Karsinizdaki adam ile de empati yapildi aslinda yanlis anlasilma ihtimaline karsilik.Beddualik bir durum yok yani.

Siz kendinizi doğru düzgün ifade edemiyorsunuz bedduayı yiyen yine biz oluyoruz. Döner dolaşır sizi bulur, dikkat edin ağzınızdan çıkanlara.

Ya ben zaten karşıda ki insanlarin çok etkilenen insanım tacize uğradım ama boyel ya değmişse falan deyince bende acaba dedim ayıptır söylemesi kalcama bastırdı yani
İlk defa mı böyle bir şey yaşıyorsunuz. Ne olursa olsun ses çıkarın. Böyleleri ses çıkarmadıkça daha da arsızlaşıyor. Sizden sonra kaç kişiyi taciz etmiştir o ş.rsiz😡
Ablamlar zamanında okula giderken adamın biri kızlara yaslanmış. Kız başından iğnesini çıkarıp adanım cinsel organına batırmış. İğne de büyükmüş. Ablam diyor ki kıpkırmızı oldu ilk durakta indi. Bu kız 14 yaşındaydı o zaman.

Ciddi anlamda kendinizi ifade sorununuz var. Beddua neden ediyorsunuz ki şimdi?

Bence Allah 2 cümleyi bir araya getirip daha derdini anlatmayı beceremeyen ve hemen bedduaya başvuran cahilleri bildiği gibi yapsın. Sonra sıra diğerlerine gelir

Benim başıma gelen olay sizin başınıza gelirse bu kadar iyi niyetli düşünürsünüz o halde.
12 yaşımdan beri tek başıma toplu taşıma kullanıyorum. Herhangi bir erkek beni korumadı bu süreçte. Bolca dışarı çıkıyorum. Arabam olduğu halde toplu taşımayla gidebileceksem onu tercih ediyorum doğaya ve bütçeme zarar vermemek adına. Yani sizin başınıza şu yaşınızda gelen olayın onlarcasını yaşadım, daha beterlerini de yaşadım. Hiç birinde değdi mi dokundu mu taciz mi etti ikileminde kalmadım. Taciz edene tepkimi verdim şikayetçi oldum. Kendi yaşadıklarım yanında başka kadınların yaşadıklarına da müdahale ettim zaman zaman. Yani siz fanusunuzdan ilk kez çıktınız ve başınıza bir şey geldi diye bunu sadece kendiniz yaşadınız sanmayın. Hepimiz yaşadık, yaşıyoruz. Nerde ne yapacağımızı biliyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X