• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tacizle tecavüzle geçen çocukluğum

Kendim dahil çocukken kuzen, komşu, akraba tacizine uğramayan bir kadın bile tanımıyorum. Erkekler arasında da çok var ama onlar hiç dile getiremiyor. Herkesin hikayesi de çok benzer. "Anlamaya başlayınca başımı eğdim." Ben de aynen öyle yapmıştım. Sonra bunlar birikti birikti başka sorunlara evrildi.

Bak canım, içinde tutmak kendine yapabileceğin en kötü şey. Bütün geleceğini, yetişkinliğini, eğer ileride düşünüyorsan anneliğini etkilersin. Bir de şöyle düşün; senin kızını biri taciz ediyor ve sen o insana sofra hazırlamış misafir ediyorsun. Ne hissederdin?

Hayat çok acımasız. Senin, benim, herkesin başına hiç bir suçu olmadığı halde korkunç şeyler geliyor. Zayıf olursan yok olur gidersin. Bu arabesk ruh halinin arkasına saklanıp kendine acımayı bırak.

K kucukkizcocugu

bu inanmayan insanları da ben anlamıyorum
sanki hiç böyle olaylar olmazmış gibi.
ilkokuldayken, okulun karşı tarafında bir kırtasiye vardı, adam 4 erkek çocuğuna tecavüzden içeri alındı.
ortaokulda sınıf başkanımız, üstelik sınıfın en çalışkanı; amcasının tecavüzüne uğramış, abisine söyleyince abisi de taciz etmişti. Öğretmenimize anlatmıştı, ardından amcasının karısı okulu bastı kızı sınıfın ortasında 'yalancı' diye öldüresiye dövdü, herkes öyle öğrenmişti. Ve çoğu veli çocuğunu o kız okuldan gidene kadar okula yollamamıştı. Kimbilir şu an ne oldu kıza, hala aklıma gelir, içim acır.

Daha yeni ya, benim mahallemde bir kreş var. Fulya Park Çocuk Evi. Kreşte olan kadın hoca, 3-4 yaşında çocukları taciz ediyor. İki sene boyunca çocuklara iğrenç şeyler yaptırıyor. Çocukları birbirleriyle uygunsuz şeyler yaptırıp, videoya almış. Kreş kapandı.

Ve hala 'böyle şeyler olmaz' diyorsunuz ya. Antartika'da mı yaşıyorsunuz bilmiyorum.

Şimdi size tek tek anlatayım. Birincisi 18 değil hala 16 yaşımın içersindeyim. Zaten yaşadığım olayları kısa kesmek adına böyle yazdım. Olaylar zinciri olarak. Aralarında yillar var. O pisliğin evimize gelmesi konusuna ve ailelerin anlayışsız olmasina gelirsem, babam geri kafalı bir ahmak annemse kendisini fazlasıyla gelistirmis ve gayet anlayışlı bir anne. Şu anki ilişkimi de biliyor ve bi çok şey onun kontrolünde. O adam evime geldiginde babamla karşılıklı çayını yudumlarken ben gidip bu adam bana boyle dokundu diyemezdim o kalabalığın içinde. Hele ki babamin yaninda. Ben babamin bana inanmamasindan bahsediyorum. Babam şu an zaten hic bir konuda beni desteklemiyor bir iliskimde yok. Ben kendi odamda yaşıyorum. O evde normal devam ediyor. Babamla birbirimizi ne kadar az görsek iyi. Ama ben o akşam odadan çıktım ve gittim onun yüzüne kin ve öfkeyle baktım sesi soluğu kesildi. Korktu cunku bir sürü kisi vardi. Bir de bu insana hacı diyorlar. Sapık şerefsizin önde gideni. Neyse umarım anlatabilmişimdir biraz

İşte alın size çok güvenip sevdiğiniz , her fırsatta atılıp söylediğiniz "Törk ayle yapusuuuuu"nın sonuçları.
Babasından korkusundan sinmiş bi kız işte.
Alın.

Gece gece tüm sinirlerim bozuldu.
Bipeyim aile yapınızı

Bazı şehirlerde Üniversite'nin Pdr ve Psikoloji servisleri ücretsiz terapi veriyorlar, bilgilerini de gizli tutuyorlar.
Senin durumunda sana yardımcı olmak isteyeceklerini düşünüyorum.
Bunu araştır olur mu ?
Senin için çok iyi olacak inan bana .

Herkes İsveç'te yaşıyor işte , hukuk sistemi mükemmel .
Ahlaki yapı mükemmel .
Bir biz bikaç kişi Türkiye'de yaşıyoruz.

Seni rahatlatır mı bir nebze olsun bilmem ama, inan o kadar çok kişi uğradıki tacize falan belkide hergün gördüğün insanlar ama kimse bilmiyor, anlatamıyorlar.
Taciz edenden çok, tacize uğrayanın utandığı, ayıplandığı bu dünyada seni çokta haksız bulamadım.
Yaşın henüz genç şimdi söylesen de gençliğine verip çokta ciddiye almazlar, dikkat çekmeye çalışıyor derler.
25-30 yaşlarına geldiğinde açıkla bunu herkese ve rezil et hepsini.
O zamana kadar da sık sık yaz bize. İçini dök rahatla.
Yanlız değilsin. Yanındayız.

konuya inanmıyorum demek için yorum yapanların en ufak savunulacak bi tarafla
Herkez herşeye inanmak zorunda degilki ,

@deliha86 da inanmayabir

bir dusunce sekli,bunu belirtmis,okuduki dusuncesini yazmis, dogruysada eger boyle boyle diyede belirtmis,benim anlamadigim bunun hamilelikle ne alakasi var?
Hamile olmayinca empati yapilamiyormu?
herke"s" her ""şeye" inanmak zorunda demedim ?
çocuğu olacak ya inanmıyorum diyerek amaçsız bir yorum yapmak yerine susabilirdi eğer gerçekse karşı tarafın kırılacağını anlayabilirdi.
ben böyle konuştum ama ya gerçekse ve ilerde benim çocuğumun başına gelirse diye düşünebilirdi
konu sahibinin yalancı olduğunu itham etmek yerine enerjisini başka şeylere harcayabilirdi
kısacası ben yorumu çok can yakıcı buldum benim konum olsaydı ve gerçek olsaydı bunca yıl içimde tuttuğum olayları yazıp birileri bana yalancı muamelesi yapsaydı tuz biber olurdu herhalde

heh çok net söylüyorum ban yiyim sıkıntı değil bunları düşünmeden umarsızca böyle bir hassas konuda bu lafı diyen insanlığını sorgulasın hiç insana benzer bir taraf göremedim
düşünce şekli hakhuk diyerek patavatsızlığı normalleştirmenin de lüzumu yok

inanamıyorum nasıl normalleştirirsiniz böyle birşeyi
Normalleştirmek mi?
Ben bi tek insanın kendi yaşamıyor bunu söylüyorum
Sus içinde kalsın demiyorum
Olabilir ne var demiyorum
Bence aileye söylenmeli şikayetçi olunmalı ama arkadaşım ispat edemeyeceğini kendi inanılmayacağından susmuş
Normalleştirmek olarak algılamayın dediğimi

bu inanmayan insanları da ben anlamıyorum
sanki hiç böyle olaylar olmazmış gibi.
ilkokuldayken, okulun karşı tarafında bir kırtasiye vardı, adam 4 erkek çocuğuna tecavüzden içeri alındı.
ortaokulda sınıf başkanımız, üstelik sınıfın en çalışkanı; amcasının tecavüzüne uğramış, abisine söyleyince abisi de taciz etmişti. Öğretmenimize anlatmıştı, ardından amcasının karısı okulu bastı kızı sınıfın ortasında 'yalancı' diye öldüresiye dövdü, herkes öyle öğrenmişti. Ve çoğu veli çocuğunu o kız okuldan gidene kadar okula yollamamıştı. Kimbilir şu an ne oldu kıza, hala aklıma gelir, içim acır.

Daha yeni ya, benim mahallemde bir kreş var. Fulya Park Çocuk Evi. Kreşte olan kadın hoca, 3-4 yaşında çocukları taciz ediyor. İki sene boyunca çocuklara iğrenç şeyler yaptırıyor. Çocukları birbirleriyle uygunsuz şeyler yaptırıp, videoya almış. Kreş kapandı.

Ve hala 'böyle şeyler olmaz' diyorsunuz ya. Antartika'da mı yaşıyorsunuz bilmiyorum.
Okulu basana da taviz edene de çocuğunu okula göndermeyen Veli'ye de yazıklar olsun
Şerefsizler

Inan bana canım tacize uğrayan çocuk sayısı çok ve derinde açtığı yaralarda malesef büyüyorsun ama tacizler yine bitmiyor çocukken her yaz anneannemlerin köyüne yardıma giderdim daha doğrusu annem zorla gonderirdi ve bu köyde herkes tarafından sevilen bir adam vardı bayanları çok sever hep onlarla bir arada olmayı severdi bütün köy ne mal olduğunu bilirdi ama kimse ses çıkarmazdi çünkü bütün köyün işini yapardı çocukluğum bu adamın sözlü ve fiziksel tacizleriyle geçerdi ablam kuzenim hepimize mutlaka bir şey yapmıştır sürekli ellemeye çalışır yada sapık ca konuşur du erkek çocuklari güya sever gibi herkesin içinde pipisine dokunur kimse birsey demezdi biz çocukların susmasinin sebebide büyüklerin bize inanmayacagini bilmemiz ve bize kizmalari olasılığı yüzünden yıllarca hepimiz sustuk taki bundan beş yıl öncesine kadar bir gün ailecek otururken anneme söyledim böyle böyle bir adamdı o ablam kardeşim onlarda açıldı birer birer annem şok neden anlatmadiniz siz büyükler inanmazdiniz da o yüzden güya severdi ama elini tüm vücudumuzda gezdirirdi pislik herif ha taciz bitiyormu yok minibüse binersin adam gelir arkadan sana sürter yolda gidersin poponu eller hiç bir şey yapamazsa kötü laf söyler malesef kirli bir toplumda yaşıyoruz sen olanları ailene anlat ve kendine dikkat et hatta psikolojik destek al bu anlattıklarimla yalnız olmadığının bilmeni istedim

Canım sen yazdıkça iyice inancım kaçtı.annem söylemesemde biliyor aslında diyosun.hiç bir anne kızının tacizcisini evine almaz.ayrıca 16 yaşında kızının sevgilisi olmasına anlayış gösterebilen bir anne,inan bana herşeyi anlayışla karşılayabilirdi.nyse dahada yazma çünkü cevap vermicem çünkü hiç inanmadım.böyle şeyleri gerçekten yaşayanlar için temennim , Rabbim tacizci tecavüzcü olanların cezasını en ağır şekilde versin dilerim.

İnanmıyorsanız niye hala yazıyorsunuz anlamiyorum. Yaşadıklarımı aile yapimi annemi babami nasil anlatayim burda? Sizi inandirma gibi bir derdim yok aksine konudan uzak durun diye yazmak istedim. Annemin bunu nasil bildiğini anlatmadim, babamin nasil biri olupta o adami eve aldigini, siz beni tanimayan bir insansiniz ve kolayca kalbimi kirabiliyorsunuz. Çünkü burdan yazmak çok kolay. Herkes istediği yorumu yapma özgürlügunde değil mi? Lütfen acimasiz yorumlarinizi kendinize saklayın

Daha sabah haberlerinde gordum simdi kanal d de.
Kucuk kiza 73yasindaki adamin yaptigi taciz suc sayilmamis.
Yani suçsuz.
Yani taciz,tecavüz edilebiliriz zevk almaya bakicaz artik.

Adaletin böyle isledigi dünyada daha beterlerinide görücez.

Allah kimsenin basina vermesin.

Çok üzüldüm gerçekten xanim Allah yardimcin olsun. Çok zor. Hayat çok zor. Bi kız annesi olarak bakıyorum artık bu tür olaylara Allah evlatlarimizi korusun. Halani anlayamadım yalnız. Halan kız yigenine nasıl pis dokunabilir?

ALLAH'ım gözlerimden yaş süzüldü, keşke okumasaydım.
Ufakken bir çocugumuzun basına gelen şeydir bu.
Bir evlat büyütüyorum çok korkuyorum sürekli tembihliyorum ona birisinin dokundugunda kadın ya da erkek hemen bana söyleyeceksin diyorum.
Karşılaşmasın bu tip bir şeyle kafayı yerim.

halanın pis dokunuşunuda okuyunca kusmak istedim bi an

arkadaşlar neden sustun demiş o yaştaki bi çocuğun anlatması kolay olmayabilir daha ne olduğunu bile belirli bi süre geçince idrak edebilmiş belkide çok sonraları o yüzden bu konuda çocuklara neden sustun demek yerine biz yetişkinlerin özellikle siz annelerin onlara iyi dokunuş kötü dokunuş taciz anında neden susmamalı neden bağırmalı gibi şeyleri öğretmeniz lazım

dün akşam haberlerinde izledim 71 yaşında bi yarartık 12 yaşındaki bi kıza ve yine başka bi kıza yıllarca tacevüz eden sapık serbest bırakılmış işte bizim ülkenin ceza hukuku bu

İnanmıyorsanız niye hala yazıyorsunuz anlamiyorum. Yaşadıklarımı aile yapimi annemi babami nasil anlatayim burda? Sizi inandirma gibi bir derdim yok aksine konudan uzak durun diye yazmak istedim. Annemin bunu nasil bildiğini anlatmadim, babamin nasil biri olupta o adami eve aldigini, siz beni tanimayan bir insansiniz ve kolayca kalbimi kirabiliyorsunuz. Çünkü burdan yazmak çok kolay. Herkes istediği yorumu yapma özgürlügunde değil mi? Lütfen acimasiz yorumlarinizi kendinize saklayın
Canım biz ne desek boş, yaşadıkların ağır travma yaşatan şeyler, aşman için psikolojik destek Alman şart, maalesef çocuklukta yaşanan bu şeyler ömür boyu insanın bilincinde yer ediyor, yardım al mutlaka
Allah yardımcın olsun, daha çok gençsin, inşallah bundan sonra çok güzel bi hayatın olur

Ya arkadaşlar siz sanırım bu olayı anlatmayı kolay zannediyorsunuz.
Arkadaşım yıllarca dedesinin tacizine ugradı, anlatamadı.
Korktu.
Önceleri ona anlat derdim hep ama zamanla neden sustugunu anladım.
Annesi için sustu.
Öğrenseydi kendi babası evladına bunları yaşatmış,inme inerdi.
Çok kötü ALLAH'ım.

İnanmadım niyeyse....doğruysada Allah yardımcın olsun..

şimdi bı kızcağıza anlat niye korkuyosun diyosunuzda bakın bu mesaja ve bu mesajı beğenen kişilere sayısı hiçde az değil.böyle yüz yüze olmayan bi ortamda bile inanmadım ama... diye devam eden ve beğeni alan düşünceler varsa gerçek hayatta bu cümleler kim bilir sen ne yaptında... diye devam edecek o yüzden ben susmasına konuşmaktan korkmasına hiç şaşırmıyorum

velevki bu konu sahte peki bu konuda anlatılan hikayeler gerçekte yok mu

Back
X