• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

limoncu28

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
7.132
4.597
398
kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın
bizden pay isteyen esimin cakal kız kardesleri var

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil

düzenleme 2:
bide söyle bisey var is kaynanaya yada kendi annelerina bakmaya geldimi biz eldeyiz diyolar ama mala geldimi eldeyiz demiyolar bunuda unutmayın kızlar islerine geldimi biz eldeyiz yapamayız edemeyiz ama mal paylasımına geldimi ooo biz kardesiz sizce bu adalet mi

Son düzenleme:
Bu tadilatı insanlar lirada otururken bile yapıyor

Balık kombi çatı ile daha iyi ısınır gazdan tasarruf edersin vs

Kombi var ama yenileyeceğiz dersen acele etme derim çalıştığı kadar gitsin

Hic kira vermediginizi varsayarsak,evi daha yasanabilir hale getirmek icin elinizi cebinize atmanizda bi beis yok bence. O dediginiz on bin lirayi daha bir yil dolmadan ev sahibinin eline sayanlar var ki siz buyuk ihtimal uzun yillar o evde oturacaksiniz.

Hic kira vermediginizi varsayarsak,evi daha yasanabilir hale getirmek icin elinizi cebinize atmanizda bi beis yok bence. O dediginiz on bin lirayi daha bir yil dolmadan ev sahibinin eline sayanlar var ki siz buyuk ihtimal uzun yillar o evde oturacaksiniz.
Evet bu mantikli aslinda.

Çakal kız kardeş derken. Babasının mirasından hak isteyince çakal mı olunuyor anlamadım. O evde ve tüm mal mülkte eşiniz ve kardeşlerinin eşit Hakkı var. Sevsenizde sevmesenizde durum bu. Tadilat konusu da, çok basit hesaplar bunlar ya. Kayınpeder ölürse bizi de evden çıkartılırsa boşa gider mantığı. Bu Nasıl bi kafa yapısıdır anlamadım. Ne zamandır oturuyorsunuz bilmiyorum ama kira vermediğinizi varsayarak söylüyorum şimdiye kadar bedava oturduğunuza sayıp yaptırın evi.

Firdevs yoreoglu halt etmis sizin yaninizda :KK57: Akliniza bu dusunceler nasi geliyo tebrik ederim valla olacak durumlar didisinin didisi yani. Birakin bunlari o tadilatin yapilmasi sizi mutlu etcekse ve durumunuz varsa yaptirin gitsin sizden kiymetli mi

Çakal kız kardeş derken. Babasının mirasından hak isteyince çakal mı olunuyor anlamadım. O evde ve tüm mal mülkte eşiniz ve kardeşlerinin eşit Hakkı var. Sevsenizde sevmesenizde durum bu. Tadilat konusu da, çok basit hesaplar bunlar ya. Kayınpeder ölürse bizi de evden çıkartılırsa boşa gider mantığı. Bu Nasıl bi kafa yapısıdır anlamadım. Ne zamandır oturuyorsunuz bilmiyorum ama kira vermediğinizi varsayarak söylüyorum şimdiye kadar bedava oturduğunuza sayıp yaptırın evi.

Insanlar her ne kadar kadin erkek esitligini savunur gozukseler de alttan alttan erkek hegomonyasini savunuyorlar. Erkek kardes basina bir ev var ama kizlar ordan hak eddia edince cakal oluyorlar ilginc.

Şimdiden miras kavgası olmaya başlamıssa..

Erkenden mal paylaşımı yapsın kayınpederin..

Sağlam adamın da ölümünü düşünmek insani gelmiyor bana..Allah korusun kimin önden gideceği belli olmaz..

Siz yaşamınızı kolaylastıracak sekılde evinizi tadilat yaptırın derim..olum kalım hesap etmeden.

Peki sizce bu bencillik değil mi?
Ben olsam tadilat yaptirmam o evi de kendi malim gibi görmem.
fazla ev olsa zaten kaynanam verir ama eminimki kaynanam el altından bizim haberimiz olmadan cok 5 bin 10 bin vermistir kızlarına bilirim yani bi keresinde görümcenin kocası dayıya anlatıyodu bende duydum esime dedim annesine demis yok öyle bisey yaa ben kulaklarımla duydum babam sagolsun vermese parayı denklestiremezdik alamazdık evi die cünkü cocugun kendi babası calısmıyodı o sıra

yani tüm mallar paralar mendebur kaynanada aman allah korusun kaynatama bisey olmasın kadın diger oglunu bosattı simdi evlendirmiyo gelin gelirde oglunun aklını ceker cocuk günde kendi isleri 16 saat calısıyor ama günlük 20 lira veriyo o kadar evlendirrimi hic para bölünsün gelin desin benim kocam calısıyor size bu kadar para cok

Back
X