• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

ben konuda sadece babasının soyadını, soyunu devam ettirecek erkek yok demesine takıldım.
eskiden bizim memlekette çok olmasa da bir grup insan vardı kızı evlattan saymayan, miras vermeyen, kaç evladı olduğu sorulduğunda sadece erkek evlat sayısını söyleyen.(2 kızı 2 oğlu varsa 2 evladım var derlerdi, çünkü kızlar evlenince elin olurmuş)
şu anda yok gibi sanırım, kalmadı yani, çünkü artık duymuyorum böyle şeyler.
yalnız Peygamber(sav)in soyu kızıyla devam etti ama bizim asillerin soyu kızla tükeniveriyor niyeyse.

sana kaynanamı anlatsam dilin ucuklar cnm normal bi kadın normal bi kaynana degil ask sarhoslugu iste esime cok asıktım söylenenleri duymadım simdi olsa esimi sevmeme ragmen o aileye asla gelin olmam onlar slm verilmicek insan heleki kaynanam aman allahm düsman basına bile demem ben böyle bi insan görmedim bak alnında secde agzında yalan dolan ve bel altı cok fazla sey o kadınla yan yana olmak bile haram bana aslında

Eşine mi aşıktın yoksa eşinin evine mi?
Ay pardon o ev eşinin değil kayınbabanındı dimi

-çalışsam evlenmezdim
-evi olmasa evlenmezdim

İtiraf et limoncu aen kocana aşık olmamışsın
Ben bu evi olan adamla evleneyim bir ömür bana baksın diye evlenmişsin
Yoksa aşk çalışıp çalışmama dinlemez
Hafi ev olayını anladık diyelim adettir vs
Çalışma olayıda mı adet?
Sizin oralarda çalışan kızı evlendirmezler mi?
Bekar olup çalışarak para kazanacağıma, bu herifle evleneyim o para versin bana demişsin

Limoncu trakyalı değil mi Karadeniz işi nerden çıktı
Burdan çıktı..
wp_ss_20151013_0001.webp

Telefonum kafayı yedi..sayfa 4..
Birisi ben karadenizliyim..bizde de böyle dedi..

Ya bırak tadilatı evi de sen acayip kurnazsın :) senin gibi gelinim olsa herhalde oğlumu alır kacarak uzaklasırdım

vallahi bilemedim ki kimin ihtiyacı varsa o alsın ilerde evi diyeceğim ama ev de herkese ihtiyaç.. üstelik benim babam abime niyet ev alsa ben de bozulurdum yani tek evlat o mudur diye? ama oturuyosunuz kp ne zaman vefat edecek belli değil. bence hesapsızca yaptırın temiz temiz oturun. adamın ağır bir hastalığı falan mı var ki kötü günleri bu kadar dert ettinz?

eminim ki, acaba fikri eşine ait değil ve babaevini toparlayıp öyle yaşamak istiyordur.
oturduğunuza sayın ve yaptırın, içinde yaşadığınız sürece zaten kullanıp yıpratan siz oluyorsunuz.öncesi sonrası ince hesaplarını unutun. kiralardan haberiniz var mı.
adam hala sağ bırakın kime ne bırakacağını onlar kafalarını yorsun.
burada bazı konuları okudukça iyi ki erkek evladım yok diye şükrediyorum.

limoncu ailenden biri bdv de senle ilgili konu açsa acaba seni nasıl anlatır seni...burdaki çoğu kişi senle ilgili bir fikre sahip ki bunlar olumlu değil

ama sürekli senle yaşıyanlar özellkle eşin ve babam ne der merak ettim gerçekten

Sizin oralar enteresanmış. Adam borç harç ev aldı sonrada seninle evlendi diyelim ki. sonra borç yüzünden ev satıldı. ne olacak , adamı da mı boşayacaksın ev için.

Benim abimde annemlerin evinde oturuyor. Ben ev alırken annem 20 binlira gibi bir para verdi bize. Tıpkı sizin durum gibi.
Şimdi gelin benim arkamdan sizin gibi konuşsa, abim anında ağzının payını verir ona. Sizin kocanızda iş yok, Ailemin parasını kime harcayacağı seni ilgilendirmez diyememiş.

Yıllarca bedavadan çöreklenmişsiniz milletin evine, sonrada
-tadilat yapsam mı?
-elimden alırlar mı?
-Biz diğer mallara karışmıycaz onlarda bize karışmasın...

Çakal olan onlar değil sizsiniz. ne kadar ayıp bir şey yaptığınız. 3 kuruşun hesabını yapıyorsunuz.
İnsanlar yıllarca çalışmış, didinmiş mal mülk yapmış, daha ölmeden miras konuşulmaya başlanmış.

Esimin ailesinden igne gormuslugum yok. Ama olsaydi bu mevzu; asla kendi evim demezdim. Sadece kira vermeden otururdum. Esimin bir erkek ve bir kiz kardesi var. Hepsinin de babalarinin parasinda hakki olurdu. Benim de bir erkek kardesim var, Allah sizin gibi gelinden sakinsin... Babamin malini geline sorup mu alacagim? Benim hakkim sonucta. Ya para olarak payim verilir erkek kardesim tarafindan ya da ev satilir parasi bolusulur. Oyle adaletsizlik olmaz.

Limoncu aklını üç kuruş parayla bozmuş. Babasının külçeleri eşinin evleri. Çok zamandır gözüme batıyordu konuların. Babanın malını sürekli söz konusu etmen o kadar irrite edici ki. Keşke enerjini bunlara harcayana kadar zamanında iş güç sahibi olmaya harcasaydın paranın kıymetini anlardın. Başkalarının malında altınında gözün olmazdı. Baban külçe yapmış hayatını garantiye almış. Sana yedirip kendi dara düştüğünde ortada kalsın diye yapmamış. Sen onu bunu konuşurken yaşlılığın için ne yapıcan çok merak ediyorum.

Ben Artvinliyim bizde yok öyle bişey ha olursa ne ala ama ev yoksa evlenilmez gibi birsey duymadım

haa bu arada 7 taneden 2 takım bilezigim var cok sükür biri benim biri allah kime kısmet ederse artık kız erkek

Babanın külçeleri, senin bileziklerin.. anladık varlar ama Allah bir anda bir hastalık verir, gözün kapalı saçarsın doktorlara o paracıklarını.

Çok büyük laflar ediyorsun, 10 tane konu açıyorsan 8 inde mutlaka altın , para konusu geçiyor. Bu kadar aç gözlülük zararlı dikkat et

Limoncu bana hayat dersi ver karşılığında da para vereyim

Ben salağım galiba

Eşim 4 kardeş 2 kız iki erkek bu konuşmalar geçerken kızlar bekar erkekler evli idi

Hepsi üniversite mezunu işleri vs var

Babalarının içinde oturdukları bir evi kızların birlikte ödedikleri bir evi oğlanların da kendileri aldıkları bir evi var
Diğer oğlanınkini bilmem ama bizimkinde tek kuruşları yok halen de kredisi devam öbürüne katkıları varsa bile çok cüzidir

Her neyse ben bu durumda baba evini kızlara bırakırım hiç pay istemem demiştim onlar da ya iki evi paylaşır ya ikisini de satar bölüşüp harcar

Tok gözlü olmak iyi olan meziyettir içinde oturdum istanbul gibi yerde diyeceğine daha adam ölmeden miras kaygısına düşmüşsün

Önceki konularında bu nasıl baba demiştim senin baban için ama adam yerden göğe kadar haklı imiş eli öpülesi imiş senin bu tavırlarına karşılık davranışları ile

sükür ki cakal görümceler evden cıkarınca babamda kalıcak kendime ait evim olucak allahın izniyle

o yüzdne öyle olmaz yanii

:KK57: Yazdıklarınız hayretten hayrete düşürüyor. Saygısızca konuşuyorsunuz eşinizin ailesi hakkında ama eskiden de aranız bozuktu galiba, yapılacak bir şey yok muhtemelen. Fakat siz kendiniz babamdan kalacak evim olacak derken, görümcelerinizin evden hak istemesi nasıl çakallık oluyor onu anlamadım. Normalde evde oturan kalır orada, çık satacağız pek denmez. Çünkü baba bir kere size vermiş orayı zaten ama sizin bu düşünce şekliniz çok çarpık.
1) Kayınvalide 5-10 bin yediriyor filan. ne mutlu ki yediriyor, çoluk çocuğuna sahip çıkıyor.
2) İleride evi elimden alabilirler. Çakallar. O zaman tadilat yaptırsam mı yaptırmasam mı? Bahsettiğiniz de 10-20 bin liralık masraf. Orada zaten yıllarca oturacaksınız. Siz keyfini süreceksiniz. Sanki ev baştan sökülüp yapılacak.

Limoncu işin gücün yok sosyal hayatın da yok sürekli burda konu acıyorsun. Bildiğin tek laf para Allah harcamadan öldürmesin seni öteki dünyada geçmiyor malum

Back
X