• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın
bizden pay isteyen esimin cakal kız kardesleri var

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil
Hepinize eşit derecede pay düşecekse ve önceden konuşulup evin Size düşmesi söylenirse yaptırın bence ki Evler artık pahalı diğer kalan mirasla evin fiyatı uyuşmazsa ben olsam bende evi isterdim

Konudaki külçe altınları, takım bilezikleri okuyunca kendimi fakir ötesi hissettim. Hayatımda hiç külçe altınlarım olmadı, takım bilezik neye deniyor onu da bilmiyorum. Düşündüm ve kendi kendime sen ne fakir ne ezik bir kadınsın dedim. Şimdi oturdum fakirliğime ağlıyorum.:mad::mad::mad::mad:
Ya canım bırak allasen. Gram külçe altın da var.
2.5 gr 5 gr.. Limoncu ondan bahsediyo benceee:KK70:

Çok hoşsun ne diyeyim. Adam daha ölmeden neyin derdindesin.
Elin kızından kız olmaz insana bir kez daha tescillendi kusura bakma da.. Neyse bu başka konu şimdi.
Kombi bozulmuş, çatı akmış. Bunlar lüks şeyler değil ki, yerden ısıtma yaparsın anlarım, parkeleri değiştirirsin anlarım, jakuzi taktırırsın anlarım vs vs. Ama sen evin içinde yaşayabilmek için minimum hayat şartlarını sağlamak için tadilat yaptırmışsın. Verdiğin para bu kadar dertse kirada otursaydın ya.

Kızlara kalacak mal, evin değerinde mi ?
Haklılar bence eşit dağılım olması lazım.
Ayrıca kusura bakmayın da siz o evin gelinisiniz. Kardeşler arası mal dağılımında sizin sözünüz olmaması gerekir.
Bu konularda kendinizi geri çekip, eşinizden adil bir dağılım beklemeniz gerekmekte.

kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil
sen çok bencil bi kadınsın
kusura bakma ama öyle
sen elalemin evinde paşa paşa otururken kızları pay isteyince fena oluyorlar cadı oluyorlar öyle mi niye o evde senden çok onların hakkı var sana ne oluyor ki Allah gecinden versin ama kayınpederin vefat ettiğinde bütün kardeşlerin o ev üzerinde hakkı olacak
o zaman da sen çok fena bi kadınsın ki onların olan evde gül gibi yaşayıp gidiyorsun

kızlar söyleki

düzenleme:
o ew zaten sizin ewınız deil tabıkı paylasılacak ahıplenmeyın..adam olmeden mal davasına mı dustunz

Şaşkınlıkla okudum her konun yorumun gibi.

Dişlerini bornoza silen koca,
Sucuk yemeye giden eş ?
Eve hergün dışardan yemek söyleyen eş?
Bilezikler ?

Dışardan yemeğe vericek para var kiraya vericek para yok ?

Kiralardan haberin yok sanırım o yapıcağın tadilatlar kaç aylık kiraya tekabül eder ki ...

Ayrıca eşinin olan şey senindir ama eşinin olmayan şey senin değildir Bukadar basit.

Kpin malı tabiki eşi çocukları pay alıcak istemelerine gerek yok devlet büyük hisseyi eşe kalanı çocuklarını "Eşit" miktarda pay ediyo.

1 lirasıda varsa 1 evi de varsa bölünür bu.

Şimdi çakallık bu işin neresinde ?
dışarda yemeye tabiki para var kendi canım yani bu kira cöpe giden bi para tabiki

ben konuda sadece babasının soyadını, soyunu devam ettirecek erkek yok demesine takıldım.
eskiden bizim memlekette çok olmasa da bir grup insan vardı kızı evlattan saymayan, miras vermeyen, kaç evladı olduğu sorulduğunda sadece erkek evlat sayısını söyleyen.(2 kızı 2 oğlu varsa 2 evladım var derlerdi, çünkü kızlar evlenince elin olurmuş)
şu anda yok gibi sanırım, kalmadı yani, çünkü artık duymuyorum böyle şeyler
yalnız Peygamber(sav)in soyu kızıyla devam etti ama bizim asillerin soyu kızla tükeniveriyor niyeyse.
kız evlat neden sayılmasın kız evlatta bas tacı erkek kardesim olsun isterdim yani el oglumu erkek kardes mi gölgesi yeter derler yani olsaydı keske olmadıgı icin babam üzülmesin diye ben düsündüm kendi soyadımıda kullanmayı babam asla böyle bisey talet etmedi yani onun üzülcegini düsündügüm icn ben bırakmadım soy adımı

limoncu ailenden biri bdv de senle ilgili konu açsa acaba seni nasıl anlatır seni...burdaki çoğu kişi senle ilgili bir fikre sahip ki bunlar olumlu değil

ama sürekli senle yaşıyanlar özellkle eşin ve babam ne der merak ettim gerçekten
ben onlarada böyleyim yanar döner degilim en azından onlarında bende memnun olmadıım özellik vardır benimde onlarda ana kız olsanda kavga edersin yani el oglu kocanla hayli hayli kavga edersin

çok merak ettim kendi ailenizde kaç kardeşsiniz yani eğer 2 kardeş olsaydınız ve sadece abinize ev verilseydi siz dışlansaydınız hoş olurmuydu nasıl bir duygudur bu !!!ampati kurarak yanıtlayın.bende benzer bir durumda yeni evliyken eşimin babaannesinin dökük bir evi vardı resmen harabe dedim ki biz burayı kullanışlı hale getirelim ve gittik orayı elimizden geldiğince boyasından parkesine varana kadar eşimle borca girerek yaptırdık o şekilde 3 yıl oturdum ve miras malıydı 8 kardeşe kalacaktı .şimdi ben neyapsaydım aaa bunlar babanın kardeşlerine kalacak diye yaptırmasamıydım.neticede kira ödemedim yıllarca temiz evde oturmuş oldum .mirasta onlara kaldı şimdi evi o şekilde 1 kiraya veriyolarsa şuan ben çıktıktan sonra 3 e vermeye başladılar ne alaka bu davranışlarınız...kız kardeşleri kocanız ile aynı hakka sahip onun üstün bir yanı yok her ikisinide bir ana doğurduğuna göre böyle kardeş ayrımcılığına girerek eşinizide haklarını istiyorlar diye doldurmayın!!! zaten onların en doğal hakkı .çakal kelimesi çok ağır olmuş....
onu acıkladım zaten keske erkek kardesim olsaydı diye mecbur babam ona ev vermek zorunda neden hayata 1 0 geride basladın ki eee sonra gecinebilcekmi bakalım gelin calısmaz calıssa bile insanın evinin olması baska bisey evini 0 düzerdik kardesimin babam tabilki 1 evi varsa mecbur erkek kardesime vercek o bizim soyadımızı tasıyor yani bizede 10 bin 20 bin verir yeter

ben sayfanın tamamını oku yazdım zaten kızlar evden hak almasın digerlerinden alsın bizde digerlerindne almıcaz diye ayrıca oturdugumuz ev eski deprem öncesi evei yani simdilki evler gibi pahalı deyil

bi üye evinizi cok pahalı ondan cıkmıyosunuz demiste o yüzden yazdım

Back
X