• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

1. kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın
bizden pay isteyen esimin cakal kız kardesleri var

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil
bana kalmayacagini bildiğim bir evin altı yıldır tadilatini yaptiriyorum kapima dayanan yok çık diye ciksamda kirada oturdugumu varsayarim buna özetle Allahtan kayinpederine uzun ömürler dilerim ölürse bu mal kavgası Yaman olacak besbelli

Şu yorumunuza gerçekten üzüldüm limoncu:KK43: ciddi diyorum, sizin orda erkek çocuklarına ev alınıp kızlara alınmamasına gerçekten üzüldüm.
Evladın kızı erkeği olmaz çünkü, kıymetli olmak istiyorsunuz kimseden kıymet görmemişsiniz, sizde o yüzden bari malım olsunda kendimi güvenceye alayım diye uğraşıyorsunuz:KK43:

Inşallah birgün evladınızdan Güler yüzünüz.
evladın tabili kızı erkegi olmaz ama babamın erkek cocugu olmadıg icin üzülmesin demesin benim soy adım artık yok diye ben kullanıyorum babamın böyle bi talebi asla yok mesela bayramlardada ilk günü hep gitmeye calısırım ki üzülmesin diyee babamın 2 kızı var neden bayramıın 1 ci günü baba öksüz gibi tek basına kalsın bu benim düsüncem yani isterdim bi erkek kardesm olsun ona babam tabiki ev almak zorunda hayata 1 0 önde baslasın rahat yasasın yani bizim burda derler kız bulamazsın kendine diye kim verir kızı olmayana ev hicbiseyin garantisi yok ayrı ama istende atılsan bi ise girene kadar evinde yasarsın kirasız olduguna ama kira oldumu oooo fecii

erkek kardesim olsa babam ona ev almak zorundaydı bizede ne kalırsa 3 5 bisey verir 10 bin 20 bin

Bu kadar ince hesaplar bana ters, senet mi var elimizde belki kimse ölmez evi sel alır deprem alır,belki siz pat bir kaza dört kolludasınız, yaşlandım öldüm diye birşey yok, o yüzden madem bedava evde oturuyorsun yaptır adam akıllı, miras işi zamanı gelince konuşulur, senin birsey demen de abes zaten, baba onların babası mal onların malı, ben babamı kaybettim eşim ağzını açıp tek soru sormadı ben anlattım, istersem kalanı Mehmetçik Vakfına bağışlarım yani
kimsenin garantisi yok cnm tabili ama simdiden biseyler yapmak lazım bak ben hep bu yüzden bileizik yapıyroum ki yarın öbür gün ac kalmayalım diye trakyanın bi yerinde arsa almak istiyorum az biraz daha bekiycem yani benim yatırımlarım hep gelecege dönük cünkü kendimi biliyorum parasızlık cekemem allah korusun baba evinde parasal sıkıntı cekmeyen koca evinde hic cekemez

Kayınpederim kanserden öldüğünde nişanlı bile değildik.Eşime miras olarak onurlu bi yaşam sürmenin inceliklerini,birde dişinden tırnağından arttırarak okutup,meslek sahibi olmasına yarayan diplomasını bıraktı...

Beni istemeye geldiklerinde babamın sorduğu tek şey oğlunuz ne iş yapar oldu...Ne aldığı maaşı,ne de beni oturtacağı evi ...benim ve ailem için önemli olan tek şey çalışkan,güvenilir bi insanmıydı,evine bağlı ahlaklımıydı sadece bu...

Karadeniz'in belki de en hırçın şehri Trabzonlu bi ailenin kızıyım.hani Karadeniz de durum bu diyen arkadaşlar varya yukarda yazdıklarım genellemeye çalıştıklarınıza ithafen...:))

Ayrıca çok şükür 1 gün bile kira ödemek zorunda kalmadık,Allah razı olsun sevgili babam illaki evin olsun diye diretmediği gibi,kızına ev vermekten de gocunmadı.

Demem o kendinize hayat arkadaşı değil de evinde oturabileceğiniz birini seçmek istemişsiniz,fakat görüyorum ki onu da becerememişsiniz ki evin ortağı çok:)))
yazılarımın hepsini okumamıssın belli yazdıklarımda eger evi yoksa maasını n cok iyi olması lazım dedim yani alırsı 5 bi falan bi eve girrsin ama 2 binle al bakalım ev tek kisi alabilirmisin

valla her kız babası kızının rahat yasamasını ister herkez onurlu serefli kimse kızını dert cekmeye vermez geciceksin

farzet kızın var her istedigini almıssın 1 dedigi 2 olmamıs prenses gibi büyütmüssün sonra gelsin bi baldırı cıplak derler tabiti caizse biseyi yok istedin bırakın bunu ya aclık sını yokluk sınırı kac haberiniz vrmı

evladın tabili kızı erkegi olmaz ama babamın erkek cocugu olmadıg icin üzülmesin demesin benim soy adım artık yok diye ben kullanıyorum babamın böyle bi talebi asla yok mesela bayramlardada ilk günü hep gitmeye calısırım ki üzülmesin diyee babamın 2 kızı var neden bayramıın 1 ci günü baba öksüz gibi tek basına kalsın bu benim düsüncem yani isterdim bi erkek kardesm olsun ona babam tabiki ev almak zorunda hayata 1 0 önde baslasın rahat yasasın yani bizim burda derler kız bulamazsın kendine diye kim verir kızı olmayana ev hicbiseyin garantisi yok ayrı ama istende atılsan bi ise girene kadar evinde yasarsın kirasız olduguna ama kira oldumu oooo fecii

erkek kardesim olsa babam ona ev almak zorundaydı bizede ne kalırsa 3 5 bisey verir 10 bin 20 bin

İlte limoncu senin sorunun bu babalar oğullarına ev almak zorunda değil

Eskiden birlikte yaşanır sonra da ev oğlana kalırmış çünkü oğlanın babasının işi dışında bir işi tarım yapacak toprağı yokmuş

Şimdi erkeklerin de kızların da işi var herkes kendi hayatını kuruyor ana babalar da fazla varsa destek oluyor yoksa da kendilerini geçindirme telaşına düşüyorlar anca

Sen de oğlun olur da ona ev almak zorunda kalırsın diye mi çocuk yapmıyorsun bilemedim şimdi

kimsenin garantisi yok cnm tabili ama simdiden biseyler yapmak lazım bak ben hep bu yüzden bileizik yapıyroum ki yarın öbür gün ac kalmayalım diye trakyanın bi yerinde arsa almak istiyorum az biraz daha bekiycem yani benim yatırımlarım hep gelecege dönük cünkü kendimi biliyorum parasızlık cekemem allah korusun baba evinde parasal sıkıntı cekmeyen koca evinde hic cekemez

Hepimiz kenarda 3 5 kuruş paramız olsun isteriz bu çok insani ama fazlası maneviyatını düşürür, ruhsal bunalıma girersin

Bu kadar para konuşan insan ya açtır yada sonradan görme.sizinki sonradan görmeye benziyor gibi.erkek kardeşiniz yokmuş o yüzden zaten bu bencilliğiniz.kendi babanızın külçe altınları için gelininiz böyle derdine düşse ne yapardınız acaba. hani diyorsunuz ya ben onlara pay verilmesin demiyorum diğer mallardan alsınlar eşitleniriz diye.o diğer mal mülk böyle değerli olsa zaten önce siz isterdiniz bu çakallıkla bence. belki sizin oturduğunuz ev çok iyi bir muhitte kolayca alınamayacak türde bir daire. şimdiye kadar bedava oturmaniz bile büyük lüks. babanızın evlerini kiraya verip alıyorsunuz belki de kirayi.demissinz niye burdan çıkıp babamın evinde oturaym buranin kirasini da alamam. Eşinizin kiz kardeşleri de abim çıksın oranin kirasini biz alalm diyebilirdi.
on bin lira bir yıllık kiranizdan bile az yapın masrafi temiz oturun gitsin.
ve son olarak lütfen bizim oralar deyip genelleme yapmayın sürekli. sizin gibiler az olmasa da bir Trakya yi Karadeniz i temsil etmesin mumkunse. Heryerin iyisi kötüsü var .sizinki memleket olayı değil paragozluluk tamamen.
tam tersi cnm babamdan görmeyim ben bende bu yüzdne evlatlarıma kalsın diye ugrasıyorum babamdan kalıcak esimden kalıcak bide ben bi yerden alsam ufak bi yer kendime yeter cocuklar kirada oturmasın maksat

Hepimiz kenarda 3 5 kuruş paramız olsun isteriz bu çok insani ama fazlası maneviyatını düşürür, ruhsal bunalıma girersin
cok sükür kendimce maneviyarım yerind allahla benim aramda
yanlız söyle bende para olmadımı huzursuz oluyorum altınlar bende esimi kredi kartı maas kartı bende fazla kontrolluyum ama yapıcak bisey yok parasız sokagı bile cıkamam ben

yanlız söyle bende para olmadımı huzursuz oluyorum altınlar bende esimi kredi kartı maas kartı bende fazla kontrolluyum ama yapıcak bisey yok parasız sokagı bile cıkamam ben

Maneviyat derken dini inançtan ziyade tasavvufi şeyler kastettim, neyse huy diyelim

geçmiş bir anı geldi aklıma.
abim evli, erkek kardeşim bekar. ev satın alma planlarımız var ailemiz için.
3 katlı bir ev beğendik, annem abim gelinimiz ve ben geziyoruz evi.
her kat 150 m2, işte teras katı falan var, uygun fiyatlı da.
alalım diye düşündük. en üstte annem, orta katta abimler, en alt katta da bekar kardeşim evlenince oturur diye plan yaparken, bizim gelin:
ben eltimle anlaşamam dedi. donduk kaldık. daha ortada gelin adayı dahi yokken.

senin tavrın buna benziyor limoncu.

Parasız yapabildiğin bir şey var mı?

Kendinizle çelişiyorsunuz bilmem farkında mısınız ? Bir yerde, kira vermek çöpe atmak demişsiniz, ama hemen arkasından, toki den ev alıp, kiraya verip, geçinmek istediğinizi söylemişsiniz. Şimdi sizin kiraya verecek olduğunuz para çöpse, sizin aldığınız ne o zaman ?

her yazdığından sonra biraz daha ağzım açık kalıyor
Allah gördüğünden geri koymasın seni ne diyeyim
para para para diye diye bir hal oldun
para çok şeydir ama herşey değildir limoncu bunu unutma

Gozlu mal kimseye yaramaz limoncu.
O evde oturuyorsan tadilatini yapacaksin.ben kirada oturuyorum yeri gelince tadilatini yaptiriyorum.
Diger konunda kaynana ve gorumcelere sovmussun (kocanin yaninda) birde onlarin evinde beles oturuyorsun .
Kaynanan o ev yapilirken ne kadar zorlandi.belki yemedi,belki giymedi,cocuklarina belki yediremedi iciremedi ama EL KiZİ geldi o ev benim
Oldu yavrum. ANAN O KADAR GUZELMİ..o mirasta senin soz hakkin yok kizim esinin soz hakki olabilir.
Sen git kendi baban olsun mirasini paylas karisma karistirma

kızlar söyleki
biz kayınpederimin evin de oturuyoruz o yasadıgı sürece oturcaz ama o ölürse ki allah korusun uzun zaman yasasın
bizden pay isteyen esimin cakal kız kardesleri var

özelikle annesi cok fena bu konuda bi evi zamanında ogluna diye almısken simdi kızlarada birer bisey veririz diyo kayınpederin baska mal mülkü var is pisliige girerse bizde onları sattırmak isteriz onla bizim mesela 30 sene say oturcaz evimizden cıkartırsalar bizde diler malları sattırırız neyse simdilik konu bu degil onu sunun icin anlattaım

biz evlendigimizden beri oturuyoruz bell, tadilatlar var 7 8 bin gibi hani bizim bozdugumuz ddegil balkon kapama iste kombi catı tadilatı gibi

bunları yaptırcak diyorum bi yandan bi yandanda simdi yaptır allah korusun adama bisey olsa cadı görümceler evden attırcak adamı yazık yaptıgım 10 binde cöpe gidicek

simdi siz olsanız yaparmısınız tadilat yoksa aman bosver deyıp bu sekılde otururmusunuz

düzenleme:
simdi kızlara nedne mal yok diyorlar mal var biz digerlerindne feragat eder istemeyiz onlarda evden istemez diyoruz ama onlar ne der bilemem pislik yapıp evden pay isteyebilirler biz de diyrouz ki evden istemeyin digerlerinden alın ama bizde öbür yerden pay almayalım yani kızlara mal yok gibi bi durum söz konusu degil
Kaç yıllık kk üyesiyim limoncu28 seni ilk defa haklı buldum. Valla ben bu büyüklere çok kızıyorum. Bir tanıdığım var mesela adam şimdiden oturduğu ev hariç mal mülk ayrımını yapmış. Ben ölünce arkamdan kardeş kardeşe düşmesin kızımı kimse ezmesin diye bölüştürmüş adam. Ben böyle adamları çok seviyorum işte. Yani evin çok kötü durumdaysa yaptır. Ama değilse yaptırma. Sonuçta o evde oturuyorsun gençsin. Güzel istediğin gibi bir evde oturmak en doğal hakkın. Kiracı gibi olanla yetindikten sonra ne kıymeti var orda oturmanın. Bak ben Kiracı yım mutfak dolaplarımdan banyomdan nefret ediyorum ama değiştiremem.

yazılarımın hepsini okumamıssın belli yazdıklarımda eger evi yoksa maasını n cok iyi olması lazım dedim yani alırsı 5 bi falan bi eve girrsin ama 2 binle al bakalım ev tek kisi alabilirmisin

valla her kız babası kızının rahat yasamasını ister herkez onurlu serefli kimse kızını dert cekmeye vermez geciceksin

farzet kızın var her istedigini almıssın 1 dedigi 2 olmamıs prenses gibi büyütmüssün sonra gelsin bi baldırı cıplak derler tabiti caizse biseyi yok istedin bırakın bunu ya aclık sını yokluk sınırı kac haberiniz vrmı
ne güzel ağzınla söylüyorsun bak her baba kızı iyi olsun rahat yaşasın KIZINA EV BIRAKSIN ister işte
sonra bi BALDIRI ÇIPLAK gelir kızına ÇAKAL der
çok cahilsin keşke ölsen der bir bilen ama ben diyorum ki uzun zaman yaşa inşallah da sana yaramayacağını gör o malın mülkün
zira 3ün 1ini pardon 3te 1ini alacaksın
onu da allah sana yar etmez bu kafayla

Kendinizle çelişiyorsunuz bilmem farkında mısınız ? Bir yerde, kira vermek çöpe atmak demişsiniz, ama hemen arkasından, toki den ev alıp, kiraya verip, geçinmek istediğinizi söylemişsiniz. Şimdi sizin kiraya verecek olduğunuz para çöpse, sizin aldığınız ne o zaman ?
cnm bu evde oturuken param yani esimin maası biraz yüksek olsa tokiye girer ordaki evi kiraya verir onun parasıyla taksidini öderdim

bu düşünceler bitmez kimin ne olacağını da asla bilemezsiniz...
benim yengem annemlerin babasından kalan ev arsa ne varsa pay aldı mirasın %50 sini aldı diğer %50 sini 3 kardeş+annesi bölüştüler ama kadın mirastan kalan parayla kocaman güzel ev aldı giderken parası aylığı olmasına rağmen evde yeni alınan ne varsa anneannem yokken aldı gitti yetmedi baba tarafından da almayacağım diğerlerinden şu evi bana verin dedi evi aldı para etmiyordu arsalardan biri çoook tenha yerde diye oraya fabrika yapılınca yıktı ortalığı böldürttü aldı ama kimse o kadın için böyle ortalık karıştırıcı demez yani çok iyidir herkese pamuk gibidir.

bu yüzden kendiniz ev almaya bakın mirasta kardeş kardeşi dinlemiyor tecrübeyle sabit..

Back
X