• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tadilat...

satılıp bölüştürmekten bahsetim parasını yani.

İyide ev olmayınca kız vermiyorlarmış. 200 binliralık bir evi 8 e böldüğünde 25 binlira kalır bununla da bir ev alamazsın.

İyide ev olmayınca kız vermiyorlarmış. 200 binliralık bir evi 8 e böldüğünde 25 binlira kalır bununla da bir ev alamazsın.

hı orası öyle.Ben sadece bir kardeşe ev verilirse ötekilerde illaki pay almalı diye düşündüğümden öyle dedim ayrımcılık olmaması için. Ev olmayınca evlenmeme olayına bişey diyemem

b
sahsen böyle bisey basıma gelse arsalar 400 bin falan suan bizim burda o arsayı alır cift daireden 4 kat atarım üstede catı diye kendime anne baba olarak oda bi mutfak yaparım tamam

400 binliraya hem arsa alıp hem üzerine 8 adet daire yaptırabilecekseniz maşallah size.

hı orası öyle.Ben sadece bir kardeşe ev verilirse ötekilerde illaki pay almalı diye düşündüğümden öyle dedim ayrımcılık olmaması için. Ev olmayınca evlenmeme olayına bişey diyemem

Tabiki ayrımcılık olmaması için öyle olmalı. Evladın cinsiyetine bakılmadan eşit verilmeli.

400 binliraya hem arsa alıp hem üzerine 8 adet daire yaptırabilecekseniz maşallah size.
8 cocugum var dedin sanırım herkezin evi olcaksa gelinlerin altınlarını alırım cocuklarada 50 binden kredi cektiririm cocukların cektigyle arsayı gelinlerin takılarıyla evi yaparım

Adam ölmeden mal mülk telaşına düşülmüş çok yazık. Kız kardeşi ayırmak daha yazık. Ama üzülerek söylüyorum devlet ayırmıyor. Bizim akrabamız kız kardeşlerine pay vermiyordu ki hepisne bir ev düşüyordu o da mahkemeye verdi ve aldı payını. Yani seve seve vereceksiniz. Burada çakal olan kız kardeşler değil de kp malının derdine düşmüş bedava oturup 7*8bin lirayı hesaba katan, kv arkasınan konuşan görümcelere sallayan başka biri gibi geldi bana. Şükür ki kanunlar o kız kardeslerden yana.

8 cocugum var dedin sanırım herkezin evi olcaksa gelinlerin altınlarını alırım cocuklarada 50 binden kredi cektiririm cocukların cektigyle arsayı gelinlerin takılarıyla evi yaparım

Çocuğum yok. Sizin oradakilerin olsa nasıl evlendirirdi diye sordum.

Kendi altınlarınızdan bahsederken onlar benim vermem diyorsunuz da gelinlerin altınlarını mı alacaksınız ?
Herşey öyle hayallerdeki gibi olmuyor bazen :))

Çocuğum yok. Sizin oradakilerin olsa nasıl evlendirirdi diye sordum.

Kendi altınlarınızdan bahsederken onlar benim vermem diyorsunuz da gelinlerin altınlarını mı alacaksınız ?
Herşey öyle hayallerdeki gibi olmuyor bazen :))
herseyi kendi isinize göre cekiyosunuz farkındaysanız bizde diger mallardan almayız bu ev bizim olsun diyoruz yani hem ondan hem ondan demiyorum ayrıca kaynatam bana dese kızım sana ev alcaz ama 20 30 bin pesinat lazım altınlarını ver tabıkı veririm suan bi ev yapmak 150 bin 0 almak 300 bin

herseyi kendi isinize göre cekiyosunuz farkındaysanız bizde diger mallardan almayız bu ev bizim olsun diyoruz yani hem ondan hem ondan demiyorum ayrıca kaynatam bana dese kızım sana ev alcaz ama 20 30 bin pesinat lazım altınlarını ver tabıkı veririm suan bi ev yapmak 150 bin 0 almak 300 bin

Yoo hiç bir şeyi bir yere çektiğim yok. Tarafsız olarak konularınızı başından sonuna kadar okursanız, dışarıdan nasıl bir profil çizdiğinizin farkına varırsınız.
Buradaki kişilerin tüm tepkisi, görümceler eve karışmasın bizde onlara kalacaklara karışmayalım olayı değil. farkındaysanız sizin genel düşünce yapınız buradaki bayanların çoğuna ters,
siz her olaya para diye bakıyorsunuz, belki inanmayacaksınız ama sizin açtığınız konuları okumadan önce ilk aklıma, günlerde biriktirdiğiniz altınlar ve ne koparsam kardır yönündeki düşünceleriniz geliyor.

Neyse ben ne desem boş. Selametle

Bunlara kafa yoracağın zaman ve enerjiyle keşke adam gibi bir meslek edinseydin, çalışsaydın. Öteden beriden gelecek parayı kovalamak, ölmeyen adamın mirasını düşünmek, düğün altını diye tutturmak zorunda kalmazdın. Adam gibi bir gelirin olsaydı bu kadar para düşünmezdin , para kovalamazdın.

iste öyle degil esime bu evi 13 yasındaylken almıslar esim 15 sene tek basına oturmus ailesi baska sehirde esimi 13 yasında bırakmıslar esim calısmıs cocuk zaten ne yer ne icer bide hep bu ev ogluma alındı denmisti kaynatam iyi adam ben damatlara mal yedirmem diyor da kaynanam cok fenaa
Kaynatanız damatlara değil de gelinlere mal yedirdiği için iyi adam mı oluyor?
Kaynananız kızlarına sahip çıktığı için cadı mı yani?
Bence bi kadın olarak bu tutumunuzdan utanmalısınız. Ben yerinizde olsam, açık açık kız evlat-erkek evlat ayrımı yapan bir kayınbabayı asla hoşgörmeyeceğim gibi, sanki o kız evlatlardan biriymişçesine bu duruma karşı çıkardım. Sizse burda kalkmış, insanların zaten hakkı olan bir şeyi gelecekte beelki sizden talep ederler diye onları çakallıkla suçluyorsunuz. Bir de ciddi ciddi dert edinmişsiniz. Yazık gerçekten.
Ayrıca madem bu evin dışında oldukça değerli daha başka malı mülkü de var, Allah gecinden versin kayınbabanın vefat ettiğinde hepsi satılır, siz de payınıza düşenle bir ev alıverirsiniz. Eğer gerçekten dediğiniz gibi kıymetli mallar varsa ortada miras kalacak, bence abartıyorsunuz.
Ve anlamayacağınızı biliyorum ama ekleyeyim. Siz bir kadınsınız, kadıncı olun. Zamanında erkeklerin refahı için yapılagelmiş ve gelenek halini almış saçmalıklardan vazgeçin.

Herkes evladı rahat yaşasın ister. Evladı ev, mal, mülk sahibi olsun. Herkes ev sahibi olmayı kirada yaşamaya tercih eder. Para herkese önemli, sadece sana değil.
Senin anlamadığın ve hayatında olmayan şey şu: kendin çalışıp çabalayıp mal sahibi olmak. Sen parazit yaşamayı, başkasından mal koparmayı marifet sanıyorsun. Millet kendini bıraksın, bir de seni beslesin, malını mülkünü önüne sersin. Sen yat evde. Öyle bir hayat yok. Burada bir şeylere sahip olmak için çalışanlara saygı duyulur, kimse bir şey diyemez. Ama asalak gibi yaşamak başka şey. Bilmem anlatabildim mi.

Adamın kızları haklı bu arada. Ev onların da hakkı. Ben olsam içinizde olduğunuz evin kira ederinin 1/3ünü isterdim. Evde neden limoncunun kocası oturuyor, kızları evlat değil mi? Baştan aşağı saçmalık.

Herkes evladı rahat yaşasın ister. Evladı ev, mal, mülk sahibi olsun. Herkes ev sahibi olmayı kirada yaşamaya tercih eder. Para herkese önemli, sadece sana değil.
Senin anlamadığın ve hayatında olmayan şey şu: kendin çalışıp çabalayıp mal sahibi olmak. Sen parazit yaşamayı, başkasından mal koparmayı marifet sanıyorsun. Millet kendini bıraksın, bir de seni beslesin, malını mülkünü önüne sersin. Sen yat evde. Öyle bir hayat yok. Burada bir şeylere sahip olmak için çalışanlara saygı duyulur, kimse bir şey diyemez. Ama asalak gibi yaşamak başka şey. Bilmem anlatabildim mi.

Konunun başından beri kibar kibar yazmaya çalışıyorum, sizinki çok ağır olmuş ama aslında cuk oturmuş:KK9:

Adamın kızları haklı bu arada. Ev onların da hakkı. Ben olsam içinizde olduğunuz evin kira ederinin 1/3ünü isterdim. Evde neden limoncunun kocası oturuyor, kızları evlat değil mi? Baştan aşağı saçmalık.
Kendine geldi mi 'babam onu vermedi, bu almadı' diye az ağlamadı buralarda. Babasını babalığına az söylenmedi. E sen kız evlatsın, senin neyine o zaman mal mülk? Yok ya, bu bencilliğin daniskası, başka bir şey deği . Ha bir de açgözlülük. Kendine geldi mi hep bana rabbena, başkası ölse de olur. Allah gözünü doyursun.
Ama etrafındaki insanlar sandığı kadar salak değil işte. O yüzden çıldırıyor, gördüğü tavırdan. Eee bu tavırlarla böyle adam yerine koymazlar, saymazlar insanı işte.

Konunun başından beri kibar kibar yazmaya çalışıyorum, sizinki çok ağır olmuş ama aslında cuk oturmuş:KK9:
Başka bir adı yok ki yani. Ağır mağır ama yaptığı bu. İnsanın önce kendine saygısı olur, önce kendi kendine yakıştıramaz bunu. Ama nerde...

Bunlara kafa yoracağın zaman ve enerjiyle keşke adam gibi bir meslek edinseydin, çalışsaydın. Öteden beriden gelecek parayı kovalamak, ölmeyen adamın mirasını düşünmek, düğün altını diye tutturmak zorunda kalmazdın. Adam gibi bir gelirin olsaydı bu kadar para düşünmezdin , para kovalamazdın.
Çok haklısın bizde kız verirken eve değil adamlığı bakılır
Eşimin evi yoktu ama babam dediki kızım bu çocuk çok aklı başında cokkaliteli yetişmiş evinde olur arabada
Önemli olan mutluluk demişti çok şükür arabam oldu şimdi okuyorum
Eşimde çok iyi yerde çalışıyor her şeyimiz olacak biz yapacağız alımının aki ile

Kendine geldi mi 'babam onu vermedi, bu almadı' diye az ağlamadı buralarda. Babasını babalığına az söylenmedi. E sen kız evlatsın, senin neyine o zaman mal mülk? Yok ya, bu bencilliğin daniskası, başka bir şey deği . Ha bir de açgözlülük. Kendine geldi mi hep bana rabbena, başkası ölse de olur. Allah gözünü doyursun.
Ama etrafındaki insanlar sandığı kadar salak değil işte. O yüzden çıldırıyor, gördüğü tavırdan. Eee bu tavırlarla böyle adam yerine koymazlar, saymazlar insanı işte.
babamda olanlar bana kalıcak ortakcı yok cok sükür adam damadını sevmiyo napsın kuru yanında yasta yanıyo ama esimi sevmedigi icin babam yasarken ona pek bisey vermez bazen haklıda görüyorum babamı yani esim iyi ama ailesi berbat biri onlara yedirtmek 1 su bardagı istemem o aileye gelin gittigim icin kendime kızıyorum ben kendi adımı batırdım

babamda olanlar bana kalıcak ortakcı yok cok sükür adam damadını sevmiyo napsın kuru yanında yasta yanıyo ama esimi sevmedigi icin babam yasarken ona pek bisey vermez bazen haklıda görüyorum babamı yani esim iyi ama ailesi berbat biri onlara yedirtmek 1 su bardagı istemem o aileye gelin gittigim icin kendime kızıyorum ben kendi adımı batırdım

Valla sana daha fazla aciklama yapacak sabrim yok, ne denilse denilsin isin ozunu anlamiyorsun.
O zaman senin anlayacagin dilden konusayim. Baban kardesinin kocasini cok sever de malini ona birakmak ister belki. Kardesinin evine giderken de eli kolu dolu gider. Bildigim kadariyla kardesine tepkili degil. Niye acaba...

Back
X