• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm gittikçe azalıyor

Özel üniversitede okuyor..tatillerde evine gitmiyor..yeni evli çift hafta sonu bari yalnız bırakılır ...bunu kaynana yapsa okuz deriz kk olarak.
ya bastan kabul etmiceklerdi,yada kabul ettiyse simdi katlanmak zorunda zaten surda bir seneleri kalmıs,kendini yiyip bitirerek biryere varamaz konuda ben vakıf üniversitesinde okuduğunu görmedim dün,yeniden mi düzenlendi bilmiyorum.Hatra ailesinin maddi durumu kötü biz destek oluyoruz,yol parası vermemek icin bizle geliyor demisti.E benim de böyle düsünmem normal değil mi sonuc olarak?

Sevgilisiyle bulusunca sizde onlara eslik edin..belki boylelikle empati yapar..

ya bastan kabul etmiceklerdi,yada kabul ettiyse simdi katlanmak zorunda zaten surda bir seneleri kalmıs,kendini yiyip bitirerek biryere varamaz konuda ben vakıf üniversitesinde okuduğunu görmedim dün,yeniden mi düzenlendi bilmiyorum.Hatra ailesinin maddi durumu kötü biz destek oluyoruz,yol parası vermemek icin bizle geliyor demisti.E benim de böyle düsünmem normal değil mi sonuc olarak?
Tabiki...ama kabul edildiyse insanda az karakter olur haftada iki gün okul zaten az yardımcı olsun pozitif olsun evin mokunu çıkarmasın dimi??

Tabiki...ama kabul edildiyse insanda az karakter olur haftada iki gün okul zaten az yardımcı olsun pozitif olsun evin mokunu çıkarmasın dimi??
Tabi canım ona lafım yok sonıcta baskasının evinde kalıyor ben olsam dikkat ederdim herseyime.Bir de ben konuyu ilk okuduğum haline göre öyle anlatınca maddi durumu kötü bir ailenin okumak icin abisinin yanında kalmaya mecbur bir kızı olduğunu düsünmüstüm ama yorumlarını okuyunca öyle değilmis yani.

Aslında iyi biri ama düşüncesiz. Biz daha yeni evliyiz başbaşa kalamıyoruz sürekli yanımızda. Arada annesinin babasının yanına gitse birkaç günlüğüne o da yok. Biz nezamn gidersek bizimle geliyor yol parası boşuna vermesinmiş.Gezmeye gitsek bizimle geliyor. Her an 3ümüz beraberiz. Ben çalışyorum hem de ev isleryle ilgilenyorum. Mutfak esyalarimı dikkatsizce kullanyor kıryor.Onun odası hep dağınık sadece öğlene kadar uyumayı, sevgilisiyle gezmeyi sever haftada 2 gün okulu var.Eşim de görümcem de sigara içıyor. ben karşyım kızıyorum bana inat yaparmış gibi sürekli abisini balkona sigara içmeye çağıryor. Balkon pislik içinde olur külleri hiç temizlemez. Dağınık bıraktığı birşeyi hayatta kaldırıp düzeltmez.esimin ailesi cok şımartmış diye düşünüyorum. Para harcamayi da cok seviyor kayın pederim maddi açıdan kötüleşince biz yardım etmek zorunda hissediyoruz.tahammulüm azalıyor. Eşimle kız kardeşı hakkında konuştum ama bana taviz vermemeye çalışyo bazi şeylere çok takıldığımı söylüyor. Onun yerine kendimi koymami istyor ailesine hayır diyemedi çünkü gecen yıllarda bekarken o da abisinin yaninda kalmiştı. Ben anlayış göstermeye çalşyorum ama içime atmaya başladım ayrı bir stres oldu bana gece yarısı sessizce ağlıyorum artık.
Söyleyeceksiniz, yönlendireceksiniz o halde. Canım odanı toplarmısın? Ben evi süpürüyorum sende balkonu yıkayıver vb. şekilde teşvik edeceksiniz.
Kabul etmişsiniz git diyemezsiniz artık ama kendi pisliğini temizlesin bir zahmet. Sizde bıkmadan, usanmadan söyleyin mutlaka.

Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.2 yıllık okuyormus bir de bir yıl daha kalsın ne olur yani siz de kız icin böyle düsünmeseniz?surda ne kalmıs

Tam aksine aşırı rahattan kaynaklanıyor bu durum.
Demek ki çok rahat etmiş ki koskoca kız öğlene kadar uyuyup, yatağını bile kapatmayıp, bir de rahat rahat gezebiliyor.

Dikkatinizi çekerim konu sahibi çalışan ve yeni evli bir bayan. İstediği birazcık anlayış.
Görümcenin üzülecek durumu mu var?

Yemek yaparken mutfağa çağırın , soğanları o doğrasın mesela . Temizlik yaparken tozlar ve senin odan komple sende deyin . ona ayrı bir anahtar çıkarın eğer yoksa ki O evde değilken de eşinle sinemaya gidin saklamadan . Geceleri ders çalışması gerektiğini hatırlatin . Siz ona bir oda açmışsınız sonuçta tv yoksa bi radio koyun mesela o odaya . Bunları onu kırmadan yanlış anlaşılmadan yapın . Sonuçta insan çocuğu varken bile eşiyle yanlız kalabiliyor . Biz dışarı çıkıyoruz bugun deyipte gezebiliyor kendi çocuğuna . Yanlış anlamamalı kimse bunu . Ayrıca bu dediklerim onunda iyiliği için . Simarikligi bi kenara bırakmalı bence .

Gerekli samimiyeti kuramamissiniz ...siz görümcenize abla gibi olsaniz rahrlijla bunlari konusabiliruniz kiza kurmussunuz ordan yürüyosunuz..yani halledilmeyecek şeyler degil..ben olsam dibimde kalan kizla samimi olmak isterdim öz kardrş gibi yani kalan sizin kardesiniz olsa neler solerdiniz uyaririniz dimi o kivama gelin bence hem siz rahat edersiniz hem esiniz bayilir bu samimiyete

Demek ki çok rahat etmiş ki koskoca kız öğlene kadar uyuyup, yatağını bile kapatmayıp, bir de rahat rahat gezebiliyor.

Dikkatinizi çekerim konu sahibi çalışan ve yeni evli bir bayan. İstediği birazcık anlayış.
Ayy nereden söyledim fikrimi herkes üzerime saldırdı konunun ilk haline yorım yapmıstım ben ailesinin maddi durumu cok kötü bizim yanımızda kalmak zorında diyordu.Yukarda acıkladım tekrar baska bir yorumda okuyun lütfen alıntılayıp durmadan önce özel üniversitede okuduğu falan söylenince yorumum değisti lütfen okuyup öyle alıntılayın ilk mesajımı.Kötü bisey de söylemedim zaten.

Baştan kabul etmişsiniz, kıza hiç iş yaptırmamışsınız. Şimdi bundan sonra tam tersini yaparsanız bütün yaptıklarınız da Boşa gidecek. Çare eşiniz. Eşinize ne düşündüğünüzü samimiyetle anlatın. Ondan yardım isteyin. Hiç olmazsa arada göndersin Kardeşini, stajını memleketinde yapsın.

Ben size hak verdim ama esiniz bu konuda size hicbir zaman hak vermeyecek tavirlari onu gosteriyor. Bende özel okulda okuyorum. Ilk basta teyzemde kaldim 25 gun hatta teyzem cok israr etti her zaman yaninda kalmam icin ama ben rahat edemem onlarda rahatsiz olur diye dusunup eve ciktim. Teyzemde kaldigim surede duşa girsem bir tek sac telim etrafta kalmasin diye banyoda her koseye bakmadan cikmiyordum. Onlar uyudugunda televizyon dahi acmayip odamda oturuyordum. Kucuk yegenim vardi evde surekli onu oyaliyordum. Hayatimda ilk kez onun altini bezledim. Bebek arabasina bindirip parka gezmeye goturuyordum.
Teyzem calisan bir bayan cocugun bakicisida geliyordu eve benim is yukum yoktu ama yinede rahat edemedim kalirken. Ben insanlarin bu kadar rahat olmasina ev sahibi hizmetciymis gibi davranmasina hic anlam veremiyorum. Bu dusuncesizlik, abisinden yuz bulup size bu sekilde davraniyor. Inanin bunun ozel univ. gitmekle hic alakasi yok. Babasinin maddi durumuda kotuymus zar zor okuyor anladigim kadariyla ona ragmen kendini prenses sanmasina anlam veremedim. Sizde biraz sesinizi cikarin en azindan bir isin ucundan tutsun.

Baştan kabul etmekle hata etmişsin. Bende senin gibi yapmıştım,eşimin kuzenini kabul etmiştim ki öğrenci falan değil. Evimin anahtarını bile verdim eline. Ama zamanla işin suyu çıktı,erkekti o zaten. Herşeye karışır oldu resmen kötü kaynanaya dönüştü evin içinde. Sürekli beni eleştimeler vs. Eşimle arama girmeler... Ben daha 3 aylık evliyken geldi ve 1,5 ay kadar kısa bş sürede bizi boşanma lafını edecek kadar uç bi noktaya taşıdı. Gerçi onun yaptıklarını anlatsam ağzınız açık kalır. Kocamla uyuyamıyodum artık ya zaten gündüz çalışıyo sabahın 4 üne kadar oyun oynuyolardı üstelik. Neyse dedim ya en son ipler koptu ben sessiz kalamadım ortalık 56 oldu. İlk etapta kocamla çok çok kötü olduk ama sonrasında toparladık baya. Şimdi bile diyo,,ozaman ayrılsaydık kimse kendinden bilmeyecekti olan bize olacaktı diye. Dilerim senin eşinde tez zamanda çözer bu işi. Nekadar iyi bi kız olursa olsun okadar uzun bi misafirlik sadece sıkıntı ve bela getirir bilgine...

Konunun iceriği tamamen değistirilmis arkadasım bu konu gece cok daha farklıydı yani ben ona göre yorum yaptım.simdi konu bastan yazılmıs ve yarısı silinmis konı iceriği silmek yasak değil mi?@okypete

Konunun iceriği tamamen değistirilmis ve yarısından coğu silinmis biz ilk haline göre yorım yapmıstık,konu iceriği silmek yasak değil miydi? Mune Mune

Baştan kabul etmişsiniz, kıza hiç iş yaptırmamışsınız. Şimdi bundan sonra tam tersini yaparsanız bütün yaptıklarınız da Boşa gidecek. Çare eşiniz. Eşinize ne düşündüğünüzü samimiyetle anlatın. Ondan yardım isteyin. Hiç olmazsa arada göndersin Kardeşini, stajını memleketinde yapsın.
Ev işlerinde mutfakta arada yardım ediyor bundan sıkıntı yok. Ama kendi odası çok dağınık yatağını toplamasını belki 10 15 defa söyledim eşim de söyledi kaç defa misafir geldi rezil oldum o bunu umursamıyor nasılsa yine yatılacak dyo. Kayınvalidemler böyle alştrmış. Yanlışları görmezden gelinmiş şuan bile bi hata yapsa kızlarının arkasındalar. Ben annemden babamdan böyle görmedim. Yefiğim tabagı içtğm bardağı kenar köşede bırakmadım.

Ayy nereden söyledim fikrimi herkes üzerime saldırdı konunun ilk haline yorım yapmıstım ben ailesinin maddi durumu cok kötü bizim yanımızda kalmak zorında diyordu.Yukarda acıkladım tekrar baska bir yorumda okuyun lütfen alıntılayıp durmadan önce özel üniversitede okuduğu falan söylenince yorumum değisti lütfen okuyup öyle alıntılayın ilk mesajımı.Kötü bisey de söylemedim zaten.

Birincisi sana cevap yazanlarda saldırganlık değil gayet mantıklı şeyler okudum. Yanlış açıdan baktığını anlattık. Zira sen de anladın zaten.

İkincisi konu sahibi ilk mesajında gayet açıklayıcı bir şekilde belirtmiş. Kendi, eşi ve görümcesinin profilini. Herkesin mantık süzgeci farklı sadece.

Üçüncüsü üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim. Okuduğum için alıntıladım zaten. İlk yorumundan anlaşıldığı üzere okumadan yorum yazan sensin. Kötü bir şey yazdığını belirtmedim.

burada kız için üzülenler olmuş anlamadım mı acaba diye konuyu tekrar okudum ama bir kez daha kıza değil size üzüldüm. üniversite okuyacak yaştaysa sorumluluklarını da bilebilecek ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu yapabilecek yaştadır. abisinin evi de olsa o evde misafir sayılır, netice de kendi evi değil ve evin düzenini o sağlamaya çalışmıyor. bende geçen yaz staj için kuzenimde kalmak zorunda kalmıştım 2 ay kadar. kuzenim ablam gibidir benim, tek çocuk olduğum için. bana kendi evim gibi hissettirdi ama buna güvenip şımarıklık yapmadım. kendi evimde yeri geliyor sabah erken çıkınca yatağı toplamıyordum. ama oradayken sabahın köründe kalkmam gerekmesine rağmen alarmı yine bir 10 dk önceye kuruyordum, kalkıp etrafı toparlıyordum. üstelik kuzenimin yardımcısı vardı yani ben dağınık bıraktıktan sonra toplayan kuzenim bile olmayacaktı. bazen yemekten sonra bahane bulup bana verdiği odaya çekiliyordum da 5 yıllık evli olmalarına rağmen, belki baş başa takılmak isterler rahatsız olmasınlar diye. hafta sonları fırsat buldukça kendi evime geliyordum yine.

yani demem o ki haklısınız bence arada ailesine gidip sizi yalnız bırakması gerekir, evin düzeni neyse ona ayak uydurması gerekir. ama bunu eşiniz halledebilir. mesela gider der işte yengenle bu hafta sonu baş başa bir şeyler yapalım diyoruz, sen bu haftalık annemlerde kalsan olur mu falan diye. ona alınmaz herhalde görümceniz?

Konunun iceriği tamamen değistirilmis arkadasım bu konu gece cok daha farklıydı yani ben ona göre yorum yaptım.simdi konu bastan yazılmıs ve yarısı silinmis konı iceriği silmek yasak değil mi?@okypete

Neyse ne artık. Konu malum zaten.
Görümce zor şartlarda bile okusa bu derli toplu olmasına engel değil. Ev sahibine karşı da saygısızlık yapmasına sebep değil.

Konunun iceriği tamamen değistirilmis ve yarısından coğu silinmis biz ilk haline göre yorım yapmıstık,konu iceriği silmek yasak değil miydi? Mune Mune
Konu içerigini kesinlikle silmedim. Baştan da söyledim şimdi de. Esimin kız kardesi yanımzada kalyor vakıf üniversitesnde yarı burslu 2 yıllık okuyor. Fedakarca davranp kabul ettim kıyamadım. Yanımızda kalsın ama en azında arada annesinin babasnn yanına gidebilir 2 gün kalabilir çünkü cuma cumartesi pazartesi günleri tatil.arada söyledk amaan 2 günlğne gidilrmi boşuna yol parası vercem deyip duryor.annesi de biz iyiz kızım sen derslerine bak deyip yüz veryo. Kayınpederim çağryor gitmyo.ne yapacağmı bilemedim eşimle konuştum sakince içimden geçenleri anlattım biraz bozulur gibi oldu. Benim yerine koy kendini senin kardesn olsaydı birsey diyebilrmiydn dedi eşim de geçen yıllarda abisyle yengesinn yanında kaldı 1 yıl kadar oyüzden çok taviz vermyo bana. Ben gidip kardesyle tartişcak degilim sadece evimde huzur istyorum. Esim kardesinin bizde kalacğnı söyledğnde zaten tatillerde eve gidecek hafta ici burda olcak yaz tatilnde olmayacak demsti sorun gormedim nasilsa biz de calsyoruz diye kabul etmstim. Ama bu yaz stajını bizm yanmzda yapacağnı ögrendim iyice bozuldum. Annesini babasını da çoktan ikna etmş bile.

Back
X