• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm gittikçe azalıyor

2,5 saatlik yol mesafesinin ücreti ne kadar olur ki 10 tl mi 15 tl mi ?
eşiniz ödesin göndersin kardeşini annemlere git bir memleketi gör diye.
ya da bu haftasonu yengenle başbaşa plan yaptım sende evde yalnız kalmamış olursun dese ?

ya da siz arada biz yarın abinle başbaşa sinemaya gideceğiz bayağıdır başbaşa kalamadık malum sende arkadaşlarınla gezersin vs deseniz.

artık yüz -astar konumuna gelmiş.
bir evde misafirse adabını da bilmeli bir insan bence.
odası ayrı da olsa yatak toplamak bir görgüdür.
bunun hastalığı var ölümü var.
sabah evden çıkılıyor da akşama ne halde dönülüceği ne malum o eve..

Son düzenleme:
Birincisi sana cevap yazanlarda saldırganlık değil gayet mantıklı şeyler okudum. Yanlış açıdan baktığını anlattık. Zira sen de anladın zaten.

İkincisi konu sahibi ilk mesajında gayet açıklayıcı bir şekilde belirtmiş. Kendi, eşi ve görümcesinin profilini. Herkesin mantık süzgeci farklı sadece.

Üçüncüsü üslubuna dikkat etmeni tavsiye ederim. Okuduğum için alıntıladım zaten. İlk yorumundan anlaşıldığı üzere okumadan yorum yazan sensin. Kötü bir şey yazdığını belirtmedim.
Yanlıs acıdan bakmadığımı simdi bir kere daha anladım konu iceriği gece bu sekilde değildi ben de ona göre yorum yaptım ,siz simdiki konuya göre bana bunları söylüyorsunuz.Üslubumda yanlıs birsey olduğunu düsünmüyorum.Konu sahibi konusunun iceriğini değistiriyor sonra benim yaptığım yorum tabiki yanlıs anlasılıyor.Neden değistirildi ki bu konu neden ihtiyac duyuldu buna?Keske konu silinip bukadar değismeseydi.Ozaman yorumumu bukadar yanlıs anlamazdınız.Tekrar söylüyorum üslubum normal.

neyse ki 2 yıllık mış ama bu durumda bu kızcağız anlattığın gibiyse evlensede tez zaman ayrılıp yine başına bela olacak gibi
sorumsuz evliliğini ne sanıyor bu gençler makyaj ve gezmemi
yemek yapmasınıda bilmiyor evi süpürme ve toparlamada yok

o evliliğide beceremez bak gör

aslında ev işinde sana yardımcı olması gerek sen onun nazını ve kaprisini çekmek zorunda değilsin bi defa annesi değilsin yatağını dahi yapmaması epey küstahça insanda bir utanma olur çocuk değilsin ya annesi hiç mi bunları eşek kadar kıza bunları anlatmamış orası ahır mı

Konu içerigini kesinlikle silmedim. Baştan da söyledim şimdi de. Esimin kız kardesi yanımzada kalyor vakıf üniversitesnde yarı burslu 2 yıllık okuyor. Fedakarca davranp kabul ettim kıyamadım. Yanımızda kalsın ama en azında arada annesinin babasnn yanına gidebilir 2 gün kalabilir çünkü cuma cumartesi pazartesi günleri tatil.arada söyledk amaan 2 günlğne gidilrmi boşuna yol parası vercem deyip duryor.annesi de biz iyiz kızım sen derslerine bak deyip yüz veryo. Kayınpederim çağryor gitmyo.ne yapacağmı bilemedim eşimle konuştum sakince içimden geçenleri anlattım biraz bozulur gibi oldu. Benim yerine koy kendini senin kardesn olsaydı birsey diyebilrmiydn dedi eşim de geçen yıllarda abisyle yengesinn yanında kaldı 1 yıl kadar oyüzden çok taviz vermyo bana. Ben gidip kardesyle tartişcak degilim sadece evimde huzur istyorum. Esim kardesinin bizde kalacğnı söyledğnde zaten tatillerde eve gidecek hafta ici burda olcak yaz tatilnde olmayacak demsti sorun gormedim nasilsa biz de calsyoruz diye kabul etmstim. Ama bu yaz stajını bizm yanmzda yapacağnı ögrendim iyice bozuldum. Annesini babasını da çoktan ikna etmş bile.
Gece okuduğum konuyu hatırlayacak kadar aklım yerinde simdi lütfen silmedim ben deme upuZun bir konuydu bu esimin ailesinin maddi durumu kötü biz destek oluyorz onlara kız oyüzden bizde kalıyor,tatillerde yol parasj vermemek icin bizle geliyor yaZmıstın ayrıca kızın arkasından da birsürü sallamıstın rahatsız olduğunu belirtmistin baya uzun bir sekilde.Neden sildin ki?Simdi geceki konuya göre yazdığım mesaj herkes tarafından yanlıs anlasılıyor sen konunı değistirdiğin icin.

Benim nişanlım da abisiyle yaşıyor aynı zaman da görümcemde, düğünümüze çok az bi zaman kaldı eltimin bunun için dediği; keşke xxxx değil de evden giden görümcem olsaydı..

Çünkü görümcem doğru düzgün elini birşeye sürmüyor çalışıyorum diye, halbuki evde tek çalışmayan eltimin çocukları, yani tüm yetişkinler eltim dahil çalışıyor. Haliyle ona neden ayrıcalık göstereyim ben yorulmuyor muyum? deniyor. Ben ki, kimseyle uzun süre yaşayamazdım Allah büyük konuşturmasın ama yaşıyorsam da o evin düzeni ne ise ona uyardım. Yengemle bilakis iyi geçinmeye çalışır, yardımcı olurdum her konuda. Çoğu zaman odam da takılırdım zaten mecburiyette olsa evlerine yerleştim diye düşünür, elimden geldiğince ayak altında dolaşmazdım. Her gittikleri yere çağırsalar da gitmezdim..

Ama işte insan rahat olunca bu şekilde düşünmüyor maalesef, yapı meselesi..

Yanlıs acıdan bakmadığımı simdi bir kere daha anladım konu iceriği gece bu sekilde değildi ben de ona göre yorum yaptım ,siz simdiki konuya göre bana bunları söylüyorsunuz.Üslubumda yanlıs birsey olduğunu düsünmüyorum.Konu sahibi konusunun iceriğini değistiriyor sonra benim yaptığım yorum tabiki yanlıs anlasılıyor.Neden değistirildi ki bu konu neden ihtiyac duyuldu buna?Keske konu silinip bukadar değismeseydi.Ozaman yorumumu bukadar yanlıs anlamazdınız.Tekrar söylüyorum üslubum normal.

konu içeriği değiştirilmedi.
dediğiniz gibi değiştirilmiş olsa konu sahibinin yazdığının altında düzenlendi ve saat yazması gerekirdi.

Yorumlarınızla destek olup benimle sohbet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kendime de kızıyorum çok takılıyorum bundan kendimi alıkoymaya calsyorum. Alıp karşıma konuşsam çok kırılgan istenmediğini düşünp olayı büyütecek. Benm bekledğm sadece anlayış ve yeni evliliğimn huzuru. Artık eşimle birbirimzden uzak druyoruz

konu içeriği değiştirilmedi.
dediğiniz gibi değiştirilmiş olsa konu sahibinin yazdığının altında düzenlendi ve saat yazması gerekirdi.
Değistirildi diyorum adım kadar da eminim diyorum,bu konu cok uzundu ya adım kadar eminim diyorum neler yazıldığını cok net hatırlıyorum yalan mı söyleyeceğim.Suradan kanıtlıyım size esimi sürekli sigara icmeye cağırıyor balkonu batırıyor gibi seyler vardı,bunun gibi daha bircok sey vardı derdim sadece konunun iceriğinim düzenlendiğini kanıtlamak

Yorumlarınızla destek olup benimle sohbet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Kendime de kızıyorum çok takılıyorum bundan kendimi alıkoymaya calsyorum. Alıp karşıma konuşsam çok kırılgan istenmediğini düşünp olayı büyütecek. Benm bekledğm sadece anlayış ve yeni evliliğimn huzuru. Artık eşimle birbirimzden uzak druyoruz
eşlerde zaten yeni evliyken bazı şeyleri idrak edemiyor
ancak yıllar sonra idrak ediyor ve yanlış yaptığını itiraf ediyor ben yeni evliyken ve benim kızım bebekken 1 yıl kaynım kaldı ki birde ben çalışıyorum ,geçende diyorki eşim evlilerin yanında kardeşin kalmasına ben karşıyım o halde dedim yeni evliyken niye kardeşini kabul ettin artık kendinin gelinlik kızı olunca tabi onaylamıyor

Aslında iyi biri ama düşüncesiz. Biz daha yeni evliyiz başbaşa kalamıyoruz sürekli yanımızda. Arada annesinin babasının yanına gitse birkaç günlüğüne o da yok. Biz nezamn gidersek bizimle geliyor yol parası boşuna vermesinmiş.Gezmeye gitsek bizimle geliyor. Her an 3ümüz beraberiz. Ben çalışyorum hem de ev isleryle ilgilenyorum. Mutfak esyalarimı dikkatsizce kullanyor kıryor.Onun odası hep dağınık sadece öğlene kadar uyumayı, sevgilisiyle gezmeyi sever haftada 2 gün okulu var.Eşim de görümcem de sigara içıyor. ben karşyım kızıyorum bana inat yaparmış gibi sürekli abisini balkona sigara içmeye çağıryor. Balkon pislik içinde olur külleri hiç temizlemez. Dağınık bıraktığı birşeyi hayatta kaldırıp düzeltmez.esimin ailesi cok şımartmış diye düşünüyorum. Para harcamayi da cok seviyor kayın pederim maddi açıdan kötüleşince biz yardım etmek zorunda hissediyoruz.tahammulüm azalıyor. Eşimle kız kardeşı hakkında konuştum ama bana taviz vermemeye çalışyo bazi şeylere çok takıldığımı söylüyor. Onun yerine kendimi koymami istyor ailesine hayır diyemedi çünkü gecen yıllarda bekarken o da abisinin yaninda kalmiştı. Ben anlayış göstermeye çalşyorum ama içime atmaya başladım ayrı bir stres oldu bana gece yarısı sessizce ağlıyorum artık.
Değistirildi diyorum adım kadar da eminim diyorum,bu konu cok uzundu ya adım kadar eminim diyorum neler yazıldığını cok net hatırlıyorum yalan mı söyleyeceğim.Suradan kanıtlıyım size esimi sürekli sigara icmeye cağırıyor balkonu batırıyor gibi seyler vardı,bunun gibi daha bircok sey vardı derdim sadece konunun iceriğinim düzenlendiğini kanıtlamak
o yazdıgı duruyor zaten ilk sayfada...
yorumlar geldi biraz daha açsanız diye o da ondan sonra ayrıntılı yazdı.alın alıntıladım hatta

Burda bunlarıpaylaşmak nekadar doğru bilmiyorum ama sizinle sohbet etmek bile iyi geldi.icime ata ata diş ağrım baßladı. Inanin akrabalarınzla böyle bir durumu paylaşsanız ortalğı karıştırırlar

belki bana kızacaklar olacak yazdıklarımdan dolayı. Ancak garibime giden ailesinin mad durumu iyi değil özel üniversitede okuyor hem de 2 yıllık bir bölümde. Ben bu durumda kızcağız demem. Emek yok çünkü kazanmak için. Köylerde dersane yüzü görmeden, bir yandan tarlada çalışan ya da ailesinin okutma gücü yokken çalışıp kazanan, bir yandan para kazanmaya uğraşan kişiye yardımcı olurum. kendi çabasıyla okuyup kazanan bir kişi ile şımarıklıktan bana yük olan biri br değildr benim için.
baştan kabul etmişsin şimdi olmaz desen Sen sorun yaşarsın. Sık dişini onun derdi okul felan değl belli evlenecek. Oldu da evlenemedi yanınızda kalıp iş bulma olayı olursa artık orada durun dersin. Benim sözüm okutmam içindi dersin.

bence kurulmamaya çalış eğer kafana takarsan her yaptığı gözünde büyüycek eşinle aran bozulur erkekler ailesini arkasına almazlar malesef kızla iyi olmaya bak beraber temizleyelim de aranı iyi tutarsan oda yapmaz şuan bence senden sıcaklık görmüyor ve o yüzden inadına yapıyor..

Kızcağıza cok üzüldüm ben abisinin evine sığamamıs,ailesinin de maddi durumu iyi olmadığı icin abisinin evinde kalmak zorunda kalmıs okumak icin,ama belli ki kendisinden baya baya rahatsız olunuyor,bunları bilse bence okulu bile bırakır gider.öğrenci kız sevdiğiniz adamın kardesi ve sizin evinizde kalmaya ihtiyacı var mecbur yani ne olur ki kendi evi gibi hissettirseniz bu düsünceleri bir kenara atıp.Cocuğunuz olacak ilerde o da odasını dağıtacak ne olur ki odasını dağıtsa öğlene kadar uyusa.2 yıllık okuyormus bir de bir yıl daha kalsın ne olur yani siz de kız icin böyle düsünmeseniz?surda ne kalmıs
Vah vah çok üzüldüm kıza. O kadar okuma sevdası olan çalışır gider burslu da kazanırdı. Kimleri gördüm fakültede ne arkadaşlarım oldu kendimden utandım az gayret göstermişim diye. Ne insanlar var ne çabalarla okuyor. Gidip 2 yıllık bölümde özel ünide okunur mu maddi durumu yeterli değilse ailenin? Sen olsan yapar mısın ?

Burda bunlarıpaylaşmak nekadar doğru bilmiyorum ama sizinle sohbet etmek bile iyi geldi.icime ata ata diş ağrım baßladı. Inanin akrabalarınzla böyle bir durumu paylaşsanız ortalğı karıştırırlar
Sen iyi niyetlisin, niyetini bozma 2 yıl geçer göz açıp kapayana kadar. Ben olsam kabul etmezdim mesela. Yani karşımdki insanda çaba görmezsem sırf öylesine yardımcı olmam. Ne olursa olsun okusun demişsin ne güzel işte, kararının arkasında dururken kendini yıpratma, kalbini karartma. Kendine dert yaratma her şeyi kafana takma. Sık dişini görmezden gel biraz, genç o diyip geç. Aklı bir karış havadadır şimdi tam seher yelleri esme zamanı onun için. Bir iyilik yapmışsın arkasını getir ki kendi huzurundan gitmesin. bundan sonrası için istemyorsan sakın söz verme.

belki bana kızacaklar olacak yazdıklarımdan dolayı. Ancak garibime giden ailesinin mad durumu iyi değil özel üniversitede okuyor hem de 2 yıllık bir bölümde. Ben bu durumda kızcağız demem. Emek yok çünkü kazanmak için. Köylerde dersane yüzü görmeden, bir yandan tarlada çalışan ya da ailesinin okutma gücü yokken çalışıp kazanan, bir yandan para kazanmaya uğraşan kişiye yardımcı olurum. kendi çabasıyla okuyup kazanan bir kişi ile şımarıklıktan bana yük olan biri br değildr benim için.
baştan kabul etmişsin şimdi olmaz desen Sen sorun yaşarsın. Sık dişini onun derdi okul felan değl belli evlenecek. Oldu da evlenemedi yanınızda kalıp iş bulma olayı olursa artık orada durun dersin. Benim sözüm okutmam içindi dersin.
sizle ayni fikirdeym sadece esimin kardesi diye sabrettim ama artık abartyo 1 yıl daha sabrederm gitsin kocası uğraşsn onunla anlasın sorumluluk nasĺ olur.çok teşekkür ederim

Sen iyi niyetlisin, niyetini bozma 2 yıl geçer göz açıp kapayana kadar. Ben olsam kabul etmezdim mesela. Yani karşımdki insanda çaba görmezsem sırf öylesine yardımcı olmam. Ne olursa olsun okusun demişsin ne güzel işte, kararının arkasında dururken kendini yıpratma, kalbini karartma. Kendine dert yaratma her şeyi kafana takma. Sık dişini görmezden gel biraz, genç o diyip geç. Aklı bir karış havadadır şimdi tam seher yelleri esme zamanı onun için. Bir iyilik yapmışsın arkasını getir ki kendi huzurundan gitmesin. bundan sonrası için istemyorsan sakın söz verme.
Allah razı olsun sizden içimi rahatlattınz çok doğru söylyorsunuz

benim abimin eşi de benden öyle rahatsız olduğunu belli ediyo du ki onlarla yemek bile yememden rahatsız oloyordu.Sanki aralarına oturup onları ayırcam..Bende o kıza üzüldüm

benim abimin eşi de benden öyle rahatsız olduğunu belli ediyo du ki onlarla yemek bile yememden rahatsız oloyordu.Sanki aralarına oturup onları ayırcam..Bende o kıza üzüldüm
Ben de bundan bahsediyorum,bir insanın baskasının evinde kalıyorken kendini sığıntı gibi hissetmesi zor olsa gerek.Sizin adınıza üzüldüm yemek yerken falan sizden rahatsız olması cok kırıcı ya cok kötü o evde kalmak cok zordur sizin icin eminim.

Back
X