• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tahammülüm gittikçe azalıyor

Ben de bundan bahsediyorum,bir insanın baskasının evinde kalıyorken kendini sığıntı gibi hissetmesi zor olsa gerek.Sizin adınıza üzüldüm yemek yerken falan sizden rahatsız olması cok kırıcı ya cok kötü o evde kalmak cok zordur sizin icin eminim.

ya birşey diyim mi.ben onlarla değil onlar bizle kalıyodu. Ama benden rahatsız oluyodu gelin hanım...eşiyle yalnızlık istiyodu

Allah razı olsun sizden içimi rahatlattınz çok doğru söylyorsunuz
Ben kendi kardeşime baktığımda bile tahammülüm kalmamıştı. Ailemle arası çok kötüydü ve evi terketmişti. Kendisi erkek. Okulu bitmişti staj yapıyordu güya tabi. ev ortamından dolayı psikolojisi bozulmuştu çünkü. Aldım onu başka şehre yerleştim. Hem çalışıyordum hem onunla ilgileniyordum. evden çıkmıyordu, banyo yapmıyordu, yernden kalkmıyordu hatta. Her hafta doktora götürüyordum özel psikologa. Evi geçndirme derdi, iş stresi, bilmediğin şehrde yaşama korkusu, kardeşini kaybetme üzüntüsü yaşıyordum. Stajı yandı çünkü gitmiyordu. 2,5 sene uğraştım, kendine gelsin diye arkadaşlarını getirdim gezdirdim, konserlere gönderdim, doktor parası belimi resmen ortadan ikiyr ayırdı9. Artık maddi manevi tükenmiştim her gece ağlıyordum. Onun hiç umurunda değldi. Yaşamaktan vazgeçmişti resmen. delirme noktasına gelmiştim son zamanlarda. En son dedimki bak kardeşim çok yük var omuzlarımda kaldıramıyorum tek başıma. Ne olursun bana yardımcı ol kendine gel, bende senn gibş bırakırsam bizim sonumuz olmayacak, kalk yerinden ve ablana destek ol. çok şükür kendine geldi o konuşmamla çünkü emeğimi görmüştü. Çok sabretmiştim. En baştan dirsek gösterseydim değerim olmayacaktı. Atlattı her şeyi şu an benden iyi bir yerde. Her zaman da zor zamanımda yanımdaydın hakkını ödeyemem der. Çok sıkı 2 dostuzdur onunla. Yani sabrın sonu selamettir. Zaman gelir o kızda bunları anlar elbet. Hele evlensin daha çok anlayacaktır. Çok gzel bir dostluğunuz olabilir ileride.

Kız için üzülenleri anlamıyorum, ya benim düşünemediğim bir açıdan düşünüyorlar ya da konu sahibinin yazdığı ayrıntıları okumadılar, ona göre yorum yapıyorlar. Üniversite çağına gelmiş bir bireyin bazı şeyleri bilmesi lazım. Bakın hadi ev işleri, yatak toplama olayına girmiyorum diyelim ki ama yeni evli insanların yanında sürekli takılmaması lazım. Ben anlamıyorum, insan bir kere sıkılır yahu; ben olsam hep sıkılırdım abim ve yengemle sürekli aynı ortamda olmaktan, aynı yerlere birlikte gitmekten falan... Ayrı odası var sonuçta. Bakın abi ve yengenin evinde kalmak inanın ki yurtta falan kalmaktan çok çok daha iyidir ama bu iyiliğin kıymeti bilinmelidir. Yeni evli insanları en azından arada yalnız bırakmak lazım, konu sahibinin yorumlarından birinde ben "çocuk yapacak ortam yok" tarzı bir söylemde bulunduğunu görmüştüm mesela, hangi sayfadaydı hatırlamıyorum şu an. En büyük suç ailede, göndermeyeceklerdi. Göndermemelilerdi.

Konu sahibinin şu an yapacak pek birşeyi yok, kız onların yanında kalmaya devam edecek. Neticede kabul edilmiş artık, şu saatten sonra gönderilemez. Hoş, kendisi de kızı gönderme amacında değil zaten. Fazla yumuşak davranmışsınız, yüz vermişsiniz ve tepenize çıkmış. Böyle olacağını tahmin edememişsiniz işte. Boşverin, üzülmeyin. Eşinizle de uzaklaşmayın. Eşinizle konuşun, o da kardeşini ikaz etsin odayı toplamak konusunda falan. Memleketine gitsin vs. Siz eşinizle dışarı çıkarken sizinle gelmesine müsade etmeyin. Biz farklı plan yaptık falan deyin. Bu tarz konularda kızın kendi anne babası onu uyarmalıydı ama yapmıyorlarmış. Neyse, siz canınızı sıkmayın.

Ben kendi kardeşime baktığımda bile tahammülüm kalmamıştı. Ailemle arası çok kötüydü ve evi terketmişti. Kendisi erkek. Okulu bitmişti staj yapıyordu güya tabi. ev ortamından dolayı psikolojisi bozulmuştu çünkü. Aldım onu başka şehre yerleştim. Hem çalışıyordum hem onunla ilgileniyordum. evden çıkmıyordu, banyo yapmıyordu, yernden kalkmıyordu hatta. Her hafta doktora götürüyordum özel psikologa. Evi geçndirme derdi, iş stresi, bilmediğin şehrde yaşama korkusu, kardeşini kaybetme üzüntüsü yaşıyordum. Stajı yandı çünkü gitmiyordu. 2,5 sene uğraştım, kendine gelsin diye arkadaşlarını getirdim gezdirdim, konserlere gönderdim, doktor parası belimi resmen ortadan ikiyr ayırdı9. Artık maddi manevi tükenmiştim her gece ağlıyordum. Onun hiç umurunda değldi. Yaşamaktan vazgeçmişti resmen. delirme noktasına gelmiştim son zamanlarda. En son dedimki bak kardeşim çok yük var omuzlarımda kaldıramıyorum tek başıma. Ne olursun bana yardımcı ol kendine gel, bende senn gibş bırakırsam bizim sonumuz olmayacak, kalk yerinden ve ablana destek ol. çok şükür kendine geldi o konuşmamla çünkü emeğimi görmüştü. Çok sabretmiştim. En baştan dirsek gösterseydim değerim olmayacaktı. Atlattı her şeyi şu an benden iyi bir yerde. Her zaman da zor zamanımda yanımdaydın hakkını ödeyemem der. Çok sıkı 2 dostuzdur onunla. Yani sabrın sonu selamettir. Zaman gelir o kızda bunları anlar elbet. Hele evlensin daha çok anlayacaktır. Çok gzel bir dostluğunuz olabilir ileride.
İnşallah

kendi evimde sığıntı hissediyodum yani
Evet ben de evimde huzurlu değilim. Onu istemediğimi söylemedim ama davranışlarınu ve sorumluluğunu bilmesi lazm dedim. Evimz 3 katlı tapusu kayınpederime ait. 1. Katta benim bayan kuzenim tek kalyo havaalnnda calsyo onun kirası görümcemin okuluna harcanyo. 2. Katta eşimin abisi ve yengem otryo. Biz 3. Kattayız. Kayınvalidem bu evler bizim deyip duryolar. Kızları da babamn evi nasılsa diye çok rahat. Kayınpederim kızım sana kendi evinde gibi bakyolar mı diye soryo. Ben suana kadar saygısızlik etmedim ama tektarafı düşünmek cok yanlış yukarda allah var ben çok zor şartlarda 4 yıl üni okudum kimseye yük olmadm hem çalştım hem okudum şimdı öğretmenlik yapyorum . Evimde huzur olsun rahat olaym istedm çok mu. Yanlış anlamayın ama kimsenin arkasını kimse toplamaz bir gün bir yerde patlak verir.

İnsan bir yere kadar sabredyor tahammül edyor. Evde 3 ev arkadaşıymışz gibi. Bir sabah erkenden biz uyurken sessizce yatak odamza girdi benim şifonyerimden tel toka alcakmış eşarbndan saçı çıkıyomus diye. Uykumuz hafif öyle bir sıçradık ki yataktan hırsız var sandık. Evli bir çiftin yatak odasina girmek ne demek ister kardes olsun ister anne.bunun nekadar yanlış ayıp oldğnu anlayamadı sadece korkuttuğu icin özür diledi

İnsan bir yere kadar sabredyor tahammül edyor. Evde 3 ev arkadaşıymışz gibi. Bir sabah erkenden biz uyurken sessizce yatak odamza girdi benim şifonyerimden tel toka alcakmış eşarbndan saçı çıkıyomus diye. Uykumuz hafif öyle bir sıçradık ki yataktan hırsız var sandık. Evli bir çiftin yatak odasina girmek ne demek ister kardes olsun ister anne.bunun nekadar yanlış ayıp oldğnu anlayamadı sadece korkuttuğu icin özür diledi

ben böyle görümcenin saçını başını yolarım valla
kocaman olmuş ilk okula degil üniversteye gidiyor bide evlenmeyi düşünüyor
ortalıgı dagınık bırakacak sigara külüne sahip çıkamayacak
yok arkadaş ben kesin kapının önüne koyarım

Benim kendi erkek kardeşim 3,5 yıl benle kaldı, 1 yılı askerde geçti dönünce benim evimden evlendi :KK48::KK48: sebebi ise babamla anlaşamıyordu ve okulu bize yakındı annemler uzakta kalıyordu. ilk başta 7-8 ay kız kardeşimle kaldı kız kardeşim tahammül edemedi yeni evliydi vs...bizim enişte beyle sabaha kadar sigara muhabbet ediyorlardı... kız kardeşimde birgün kibarca kovdu. Ben aldım bana getirdim Allah razı olsun eşim hiçbirşey demedi.bende 2 yıllık evliydim. Herneyse 3,5 yıl düşe kalka kah kavgalı kah eğlenceli geçti... Ama zor arkadaşım kendi kardeşin bile zor...eşim hiç şikayet etmedi ama benim bazen çok sinirlendiğim anlar oldu yinede onu hiç kırmadım...ne yapayım kendim getirdim mecbur sabrettim..Askere gittiği gün o kadar ağladım ki,..sonra döndü işe girdi evlendi, şimdi hala gelir yayılır her zamanki koltuğuna...ama farkı eşi ve çocuğuyla gelmesi...aramızda 6 yaş var ama çocuğum gibi kıyamam hiç ona...sende biraz sabret ve bence yengesi olarak al konuş biraz mesela de ki ya ben bu akşam abine şöyle bir süpriz yapmak istiyorum sende bu akşam diğer abinde kalsan hani falan şaka yolla takılsan,,.sonuçta genç kız sevgiliside varmış anlar bu tür şeyleri...ama kendin baştan kabul ettiysen göndermen olmaz durumu kabullenip gününü kurtarmaya bak bence...

Genç bi üniversite öğrencisi, böyle davranmasi çok normal. Ev düzenine sizin kadar önem vermeyebilir. Abisini sigara içmeye çağirmasi filan? Bunlar hiç takilacak konular değil, hatta saçma. Siz bence artik gicik olduğunuz i'in ne yapsa batiyor. Daha da fazla kalbinizi soğutmayin bence. O yaşta kizin kalbini kirip kendinize cephe aldirirsaniz, işte o zaman asla duzeltemezsiniz. Madem bu kadar yeni evli oldugunuz halde kabul ettiniz, katlanacaksiniz.

Bir de çözüm olarak uygun fiyatli bir yurtta kalabilir bence. Hem üniversite hayatini daha iyu anlamis olur.
Eşim de sizin gibi düşünüyor yani ilk söylediklerinz gibi. Sigara icsin icmesin umrumda değil ama onun yüzünde eşim daha cok sigara icmeye başladı ve sigarasını da esim karşılıyor onun bile masrafı biz de.

Benim kendi erkek kardeşim 3,5 yıl benle kaldı, 1 yılı askerde geçti dönünce benim evimden evlendi :KK48::KK48: sebebi ise babamla anlaşamıyordu ve okulu bize yakındı annemler uzakta kalıyordu. ilk başta 7-8 ay kız kardeşimle kaldı kız kardeşim tahammül edemedi yeni evliydi vs...bizim enişte beyle sabaha kadar sigara muhabbet ediyorlardı... kız kardeşimde birgün kibarca kovdu. Ben aldım bana getirdim Allah razı olsun eşim hiçbirşey demedi.bende 2 yıllık evliydim. Herneyse 3,5 yıl düşe kalka kah kavgalı kah eğlenceli geçti... Ama zor arkadaşım kendi kardeşin bile zor...eşim hiç şikayet etmedi ama benim bazen çok sinirlendiğim anlar oldu yinede onu hiç kırmadım...ne yapayım kendim getirdim mecbur sabrettim..Askere gittiği gün o kadar ağladım ki,..sonra döndü işe girdi evlendi, şimdi hala gelir yayılır her zamanki koltuğuna...ama farkı eşi ve çocuğuyla gelmesi...aramızda 6 yaş var ama çocuğum gibi kıyamam hiç ona...sende biraz sabret ve bence yengesi olarak al konuş biraz mesela de ki ya ben bu akşam abine şöyle bir süpriz yapmak istiyorum sende bu akşam diğer abinde kalsan hani falan şaka yolla takılsan,,.sonuçta genç kız sevgiliside varmış anlar bu tür şeyleri...ama kendin baştan kabul ettiysen göndermen olmaz durumu kabullenip gününü kurtarmaya bak bence...
Canim bigün aldım karşıma abla gibi konustum akıl verdim oku mesleğin olsun evlilik cok farklı bir şey bak bizden örnek al dedim. eşinden bir şey istemek yerine sen kendi paranla alabilirsin falan diye Dediği laf banane kocam alsın herseyi tamam ben meslegimi alcam elime de o da bana bakmak zorunda diye bir de ben sizin yerinizde olsam beni kabul etmezdim dedi yeni evlisnz falan. Ya beni deniyo sinsice ağzımdan laf almaya çalışyo ne düşünüyorum diye. Tepem attı. Kayın validem yanar doner bir öyle bir böyle. Sağolun kızım kardeşınizi açıkta bırakmadnz başkası olsa yapmazdı diyo ama bizim tarafımızdan anlyış göstermyo. İnsanlarla uğraşmak zor

haklı olduğunuz yerler çok fazla fakat abisiyle sigara içme konusunu abartmışsınız gibi geldi ama insan bir kere kıl kaptığı zaman basit şeylerde gözünüze batmış olabilir.onu kendi kardeşiniz olarak düşünün daha çok sabır etmenize yardımcı olabilir bu düşünce.zaten çok bir zamanda kalmamış ve gerçekten biraz şımartılmış olarak büyütülmüş.eşinizle bunun için hiç kavga edip huzurunuzu bozmayın.sabrınıza kuvvet.

Kenddi kardesim olsa çoktan kızardım anneme şikayet ederdim. Şöyle yap böyle yap diye direktif verirdim ama gelin-görümce, elti ve kayınvalide iletişimi çok farklı olaylar büyüyüp kavga çıkabiliyor. En cokta icine atanların canı yanyo

haklı olduğunuz yerler çok fazla fakat abisiyle sigara içme konusunu abartmışsınız gibi geldi ama insan bir kere kıl kaptığı zaman basit şeylerde gözünüze batmış olabilir.onu kendi kardeşiniz olarak düşünün daha çok sabır etmenize yardımcı olabilir bu düşünce.zaten çok bir zamanda kalmamış ve gerçekten biraz şımartılmış olarak büyütülmüş.eşinizle bunun için hiç kavga edip huzurunuzu bozmayın.sabrınıza kuvvet.
Haklısınız sigara konusuna boşuna takılyorum zaten değiştiremem öyle görmüşler kayınvalidem de kayınpederim de çok sigara içıyor sadece ben ve eltim içmiyoruz.

valla yapacagınız tek şey, hiiç yokmuş gibi davranın, yannzda gezerken bile gülün eğlenın yani takılmayın ona, oyokmuş gbi.. yaptıklarına kafanızı taktıgınızı asla belli etmeyin (arsız biri gibi çnkü,belki bilerek yapıyor, abisini paylaşamayan tipler var),eşinize yansıtıp canınızı sıkıp aranızı bozmayın bunun için, evdeki düzenınız ne ıse o sıze uysun, yemek uyku vs saatleri, sizin bir yaşam alanınız oldugunu, ve onun size dahıl oldugunu hissetsin,evınze arkadaşlarnzı çağrın onun okulunun olmayıp evde oldugu gunler, ,, yatak odanzı kılıtleyin,kilitmesenizde !!RAHAT YAŞAYIN.. !! belki utanır,

dahası ise SABREDİN... az kalmış zaten, hiç kötü olmaya değmez... hele hele eş ile bozuşmaya değmez.. bırakın kendı görsün adam, söyleyınce batar.

Bende 8 aylık Evliyim aksine mutluluktan uçuyorum.. Ama sana hak veriyorum çünkü senin durumun farklı..kayınvalide, görümceyle yani 3. Bir kişiyle iki Kişilik hayatı paylaşmak kolay değil.. Sana tavsiyem kocayla en güzel dönemleriniz,bunu mahfetme onunla Konuş ve Kardeşini yurda göndersin.. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil özellikle yeni evliyken başlarım okuyana Yardıma biraz bencil olmalısın hayatta kendi menfaatlerin için kimseye acıma

Calisiyormu görümcen okuldan haric ? Yani part-time falan gibi ?

Calisiyormu görümcen okuldan haric ? Yani part-time falan gibi ?
Hayır çalışmıyor ailesi de çalışmasını istemiyo. Sadece salı-çarşamba okula gidyor, cuma da hastanede 1 gün ders göryor staj gibi geri kalan günler evde ya da sevgilisiyle geziyor

Bende 8 aylık Evliyim aksine mutluluktan uçuyorum.. Ama sana hak veriyorum çünkü senin durumun farklı..kayınvalide, görümceyle yani 3. Bir kişiyle iki Kişilik hayatı paylaşmak kolay değil.. Sana tavsiyem kocayla en güzel dönemleriniz,bunu mahfetme onunla Konuş ve Kardeşini yurda göndersin.. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil özellikle yeni evliyken başlarım okuyana Yardıma biraz bencil olmalısın hayatta kendi menfaatlerin için kimseye acıma
Allah bozmasın maşallah. Darısı başıma. Ben de öyle hayal etmiştm.insan hayatta ne ile nasıl bir aile ile karşılaşacağnı bilemyo. Ya sabır

Bunu genelde erkekler sorun eder aslında. Hic bas basa kalamıyoruz ;) diye?

İnsanın biraz gururu varsa kendini sığıntı gibi hissettigi yerde durmaz. Kıza uzulenler icin yaziyorum. Anlatilanlara göre gayet de rahat ve pişkin bir tipe benziyor.

Back
X