Takı kiralama

Kırılmakta haklısın. Kiraya vereceği parayı işçiliğe versin. Sende 22 ayar alırsın az olur fark.

İkinizde biraz saçmalamissiniz nişanlınin teklifi ayrı saçma altınla değer ölçmek ayrı saçma olmuş. Durumu yoksa zarar ettirmeyecek türden yettiği kadar taksın ayrıca takılan takı geline verilen değeri nasıl göstersin herkes gücünün yettiği kadar yapar hediyedir beklenti içine hiç girmedim bu konuda girenleride saçma buluyorum kusura bakmayın.

ben bu işlere biraz uzak biriyim ama bana çok mantıklı geldi açıkçası. yalnız takı kiralamak diye bir şeyi ilk kez duyduğum ve masrafını bilemediğim için emin olamadım, belki dendiği gibi 1-2 22 ayar ürün almak daha karlı olacaktır. bir de bankada duran hesap bozulmaya daha müsait gibi geliyor bir ihtiyaç anında.

Kıralamak bedava mı? Işçılığı hesaplamış ama ona göre alsın. Böyle bişey alınırken garip fıkırler ortaya çıkınca bende de bı güvensizlik çıkıyo. Sımdı bankaya koyalım derbunu kabul edersınız koymaz eksık koyar yada kendı hesabına koyar canınıza daha cok sıkılır.taksın gucu yettıpı kadar.
Ha bide beyımız ınce ince hesap yapıyo ama ele gune yapacagı gösteriş tende gerı kalmıyo

Durumunuz iyi olmasa hadi bir nebze anlarım ama ikimizde devlet memuruyuz diyorsun.
Bu sana yapılan hakarettir, sakın kabul etme!
Ay çok sinirlendim ya sanki kilolarca altın istedin.

ne kadar güzel açıklamışsınız. gerçekten türkiye'deki evliliklerin çoğunu özetlemişsiniz bence.

Yaşadığımız toplumun geleneği var göreneği var. Bunu o da biliyor ve elâleme karşı kiralayalim diyor. Kızlar ben de sizin gibi derdim. Kıymet altınla mı ölçülür? Sevginin göstergesi bu mu? Evlenirken hiçbir şey istemedim. İp gibi bir söz yüzüğü taktik. Sonra gitgide standart düştü düştü. Ictigimiz çaya kadar muhabbetini yaptı. Ailesi 2 adımlık yoldan gelmedi para diye diye...en sonunda attım nişanı. Evet. Çok doğru imiş. Sen istemedikçe mutevazi oldukça değerin düşüyor

Niye bozduruyoruz ki deseydin yaaa
Yine altınları yatırım amaçlı düşünüp karısının olduğunu kabullenemeyen bir erkek. Bence sen haklısın.

Bence dediği mantıklı ama bankaya koymayın fiziki olarak külçe fln alın yatırım amaçlı çünkü bankada ihtiyaç olur bozdurursinuz hemen , fiziki altın kolay kolay bozdurulmaz

Takılan altın geline verilen değeri gösterir diyenlere de ee peki kaç altınlık değerin var ? diyesim geliyor. Takı kiralama konusunda haklısınız o ayrı. Ama elaleme gösteriş için takı kiralama düşüncesi neyse aynı elalemin gözünde kendinize değer biçmek için takı takılmasını istemenizde aynı düşünce.

Çok severek kullanacağınız bir takı olursa onu alırsınız ama gerçekten de takmadığınız şeyleri bozdururken işçilikten aşırı zarar ediliyor. Herkes gram, çeyrek ya da tam altın takmıyor, bilezik, kolye küpe olaylarında zarar ediliyor. Benim takmadığın üç tane bileziğim var, bir de onları bana almak için tonca para harcanmış, bozdursam zarar. Nişanlınız aslında mantıklı bir şey söylemiş.

Ben sizi haklı buldum açıkçası. Isciliksiz altın alsın o zaman kiralamak 40 yıl düşünsem aklıma gelmez ne kadar cin fikirli nişanliniz varmış.

Kiralamak filan bana anlamsiz geldi. Sonucta ona da para ödeyecek.
Kiralamak yerine ne alabiliyorsa o alinsin, dugunde takilan bilezikleri takip gezenini ben gormedim, kendim de dugunumde takilan bilezikleri bir defa dahi takmadim duruyor oyle ve hepsi yatirimlik alindi zaten.

yarın gidin bankada altın hesabı açtırın gram altın hesabı koysun oraya kaç gram koyuyorsa. düğünde de kiralamaya bile gerek yok hatıra niyetine bozdurmayacağınız bir takı taksın bu kadarı gayet güzel.
ele aleme gösteriş yapmanın bir manası yok. bir taraftan söylediği mantıklı, kiralama işi çirkin sadece.

yanı sıze altın takmayayım ortalama es deger parayı hesabınıza mı yatırayım dıyor
e tamam yatırsın sız gıder ıstedıgınızı alırsınız
ben anlamadım nıye boyle dedıgını yanı zorla hedıye alıyor gıbı ...ıcınden gelıp adam gıbı alacaksa alsın almayacaksa almasın canını alacak degılsınız sonucta ,bılmıyorum bıraz komık geldı bana , yanı hesabına yatırayım sen ıstedıgını al dese bunu bırlıkte de yapabılırdınız ben anlayamadım, bu adam hedıye almayı bılmıyor demek kı, dugun oncesı damatın butcesıne gore sıze takmak ıstedıgı hedıye olacak boyle vermek ıstemıs demek kı tanıyan sızsınız ben maksadını gercekten anlayamadım nısanlısınız cunku

sız tutup su gr altın sukadar bılezık dıye mı ıstedınız yoksa ?

benim eşimin memleketinde gelinin boynu boş olmazmış muhakkak seti olmalıymış. Kayınvalidem ve ekibi birinden alalım setini bir gün tak ver bizim de ARIMIZ var boynun boş olmaz adı altında ARSIZLIK yapmışlardı. Tabi kabul etmedim. Mecbur bir zincir aldılar set değil sıradan ince bir zincir de arlarını kurtardılar.
Sizinki ne ki kına albisesiz , kısmen takısız , suya sabuna dokunmadan bedavadan düğün yapıp (yine bizim arımız var bekletemeyiz hemen düğünü yapalım diye zorla tarih alan da kendileriydi) gelin sahibi olanlar var.
Son bir cümle kurup gidiyorum olayın vehametini daha iyi anla diye.
Kayınpeder 3 kuruş parayla eşya almaya pazarlık bozmaya gelmiş ama sıkıntı parasız gelmiş o durumda çarşıya çıktık dedim baba ne alacağız ben bilmem ben bilmem
Yemek odası mı alacağız
cevap ben bilmem
Yatak odası alalım mı
cevap
BEN BİLMEM ÇOK LAZIMSA AL
Yok canımmmm yatak odasıyla ne işimiz var da kp cim. aşk olsun

göstermelik takı kiralamak saçma. bilezik de bildiğim kadarı ile starken çok değer kaybetmiyor. alıp takabilirler. ama senin de değerini altınla ölçmek çok küçültücü bir davranış.

Takılan altınlar gelinin hakkı, bankaya yatırılırsada öyle olacak mı? Boşanma gibi bir durum olursa ortak olursun diye akıl vermişlerse nişanlınıza gaza gelmiştir belki. Ben nikah yapıp hiç takı falan beklemeden evlendim, gerçekten gözüm yoktur öyle şeylerde bana bile bu teklif itici geldi. Siz ne istiyorsanız onda ısrarcı olun, kabul etmeyin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…