takı-set

Evlilik gibi manevi yönleri olan bir olayın haraç mezat pazara dönmüş olması insanların gösteriş peşine düşmesi saçmalık
Biri gelip bana demesin evlilik kutsal bir kurumdur işte bizim insanımızın gözünde evlilik bu
Milletin taktığı üçbeş kuruşa tamah edip o parayla gene onlara gösteriş yapmanın nesi doğru nesi kutsal nesi insani toplum değerleri baştan aşağıya kadar çürük yoz saçma

Aaa uyaniğa bak sakin verme ailen çok üzülür onlarda zara zorla taktı belki biriktirdi kendini bilmez biri bozdursun diye değil hatıra olarak saklamayı ister ben herseyini bozdum mesela babam ve Kardeşimin ki bıraktım o hatıra bana ömür boyu Eli degmis beğenmiş almış saygısız kadin

Tek akıllı kendısı uyanık kayınvalıdeye bak...

Onlar anı hatıra gerekırse eksıklerımı alayım dıye akrabalarım taktı
Onların parasıyla zaten sızde bana set almak ıstemezsınız.

Derdım ben olsam

Sakın verme.Çok biliyosa baştan alsaydı.Ailemin verdiği takılarda var,hatırası var de.Böyle bişeye niye karışıyoki.Istesen sende bilirsin yaptırmayı.

''özür dilerim annecim ama anneme daha önceden verilmiş sözüm var'' diyebilirsin.
ihtiyaçlarımızla ilgili.

normalde gelinde kalır o takılar düğün için eksiklerini alsın diye takılır kayınvalide geline set alsın diye değil kurnaz tilkiiiiii
bizim adetlerimizde böyle bişey yok sorsalar bu durumum açıklayamam de bence

Sakın vermeyin ben düştüm o hataya bilemedim bu işleri hiç , yarısını bana yarısını kendine bilezik yaptırmış,sıkıştık bi tane ver dedik vermedi ama sonra o bileziklerini de bozdurup görümceme araba aldılar.
Benim tanıdık kuyumcum var ben yaptırırım deyin!

Net ol. Kusura bakma anne veremem. Ben çeyiz yapacağım onunla de. Eksiklerim var dersin. Altını da annene ver saklasin iyi kötü gün için. Eşine de 3 5 birşey gösterirsin bunları aldım diye.

KV kendini çok zeki sanıyor sanırım sakın verme canım.Her birinin hatırası var baktıkça onları hatırlayacağım gerek yok deyin.Ayrıca setin satılırken değeri yarı yarıya düşüyor , okadar altınla ne seti alacakmış ancak pırlanta taşlı set falan olması lazım okadar pahalı olması için.En iyi altın yatırımı bilezik ve küçük altınlardır bir kasa kiralayın yada bankaya koyun bence.Eşiniz konuşsa bunları daha iyi siz yüz göz olmayın Kv ile.

Canım bunun bir sonraki adımı takıları senden alır, sana set met de yapmaz "düğün masraflarına gitti" der. Böyle kurnaz şeyler düşünen bi kadının sana set alacağını mı sanıyorsun? Sakın verme, nişan ve çeyiz borçlarını kapatacağım de.

Yok artık... zaten o düğünde takılan setleri hiççç anlamam, madem amaç elalem görsün, altın setler 1000 tl civarı onlardan taksın madem. O setler yatırımlık değil ihtiyaç duyduğunda satarken işçilikten çok kaybedersiniz.. ama bilezik dediğin şey işçilik de yoksa baya karlıdır. o sebeple şahsi görüşüm bilezik bozdurulup set almak veya sete binlerce para dökmek manasız. Sizin düşünceniz nedir bilmiyorum ama boynunuz da boş kalsın istemiyorsanız kibarca ben ufak çaplı kibar birşey istiyorum diyip gönlünüze göre bir kolye alabilirsiniz. Swarovski de bir seçenek. Hem altın-pırlantaya göre uygun hem şaşalı:)

Kimileri nişanda takılan takılar kızındır der ama saçma geliyor bana, onlar sana ve eşine ait. Evlendiğinizde ihtiyacınıza-keyfinize göre harcarsınız. Şiddetle karşı çıkıyorum bu kayınvalide talebine :)

vermemek için ne demeliyim?
Hatırası var diyebilirsin. kendin de set alabilirsin. ona mı kalmış senin altınınla sana set almak. ya da onları kötü gün için sakladığını söyle. set e dönüşürse işçilikle çok para kaybı olur de.

Verme.ailemin taktiklari manevi degerleri var.digerleriylede ceyiz tamamlayacagim de

Set istemiyorum yapamıyorsaniz gerek yok de. Ayrica seti bozdurunca zarar edersiniz.

Tabi ki de doğru değil tatlım onların taktığını ver ailenin taktığını verme asla ayıp bu erkek tarafı da herşeyi bedavaya getiriyorlar sinir oluyorum verme sakin sonradan çok pişman olursun gitsin yapsın hayret birşey senin ailenin taktilwrinda niye gözü var ay çok sinirlendim

Acaba kadinlar kayinvalide olunca IQ lari tepeye firladi mi saniyolar ya!! Bi kendi akilli herkes salak!!
Venim kayinvalidemden iki level iyiymis seninki:)
Benimki de dugunden once totomda gezdi kendi kendime bozdugum bilezikleri elimden alabilmek icin. Neymis buyukler takarmis yakisani oymus(ogluna boyle soylemis).
Yakisani biliyosan buyuklugunu biliyosan al eline takini da takmaya cik geline demi!
Gelin bakti senin yapacagin yok ele gune karsi kendim yapayim demis, al elinden sen tak!!!
Aklima geldi yine nalet kari

B bikahve95
Onlar senin takıların Nasıl ister ki ?
Kendi taktığını istese anlayacağım ama hepsini istemesi kurnazlıktın başka bişey değil.
Bence onlar ailemin taktığı takılar erkek evi olarak siz set takacaksanız bunu kendinize yakışır şekilde kendiniz alıp takacaksınız demelisin.
Taktığınız takılar sizin şanınız olur de ver gazı :)))

bu takı konuları aileler arasında konuşulur anlaşılır. kadın aileni hiç karıştırmadan seni kandırmaya çalışıyo resmen. bi daha konusunu açarsa, ailemle konuşun de. annenede söylememişsin ama söyle bence babanada söyle b,lmeleri lazım. onlar gerekli cevabı verir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…