Kızlar aslında altınlarıma sahip olmak gibi bir niyetleri olduğunu sanmıyorum. Haramdan korkan temiz insanlardır. Ama onceki yorumlarımda anlattığım üç şey beni tedirgin etti. Bir de şu var, benim ailem ve yakın akrabalarım bileziklerimi benim istegime gore genc isi ve hoslandıgım modellerden aldı. Ve 3er 3er farklı modeller hepsi. Degisik kıyafetlerimle takabilecegim turden. Ve hepside bilegimde gormek isterler. Cunku hepsi gonlumce oldu. Her akrabama gidisimde kayınvalidemden bileziklerimi isteme fikri bana çok korkunç geliyor.
Bayanlar merhaba! 1 yıllık nişanlıyım. 3 ay sonra düğünüm var. Ortak tanıdıklardan duyumuma göre kayınvalidem ve görümcem eltilerimin dügünlerinden sonra bütün takılarını almışlar ve takacağınız zaman bizden istersiniz demişler. Bizde ise takılar gelin ve damada aittir, onlar saklar ve ihtiyaç durumunda kullanırlar. Yanlış anlaşılmak istemem, sadece daha iyi degerlendirmeniz icin soyluyorum onların toplamda bana takacagı bilezik 6 tane iken, benim aile ve yakın akrabalarımın takacagı toplam bilezik 16 tane. Ve nişanımda takılan takılarımı da annem saklamayıp, aynı evde olduğumuz halde bunlar senin ve sana emanet diyerek bana verdi. Hal böyle iken düğünden sonra takılarımı kayınvalideme vermemi ailemde yakın akrabalarımda hoş karşılamaz. Sizce bana da aynı hareketi yaparlar mı? Yaparlarsa onları kırmadan, altınlarımı kendim saklamak istediğimi nasıl söylerim?
Ayrıca nişanlım sağolsun çok anlayışlıdır ve beni üzmez. Kasa meselesini konuştuğumda çok makul ve anlayışla karşıladı. Ben bu mevzuyu ailenle konuş desem itiraz etmez. Ama arkadaşlar malumunuz ki kimse yoğurdum ekşi demez:) sonuçta o onların oğulları. Kimse oğlum kötü demez, gelin aklına sokmuş derler. Aileler ve biz bugune kadar çok sorunsuz bir nişanlılık atlattık çok şükür. Şimdi düğün üzeri böyle bir sorun yaşamak istemem. Nişanlımında evinin içinde huzursuzluk yasamasını istemem. Birde cok kırılgan bir yapım var. İnsallah başıma gelmez.
Kızlar aslında altınlarıma sahip olmak gibi bir niyetleri olduğunu sanmıyorum. Haramdan korkan temiz insanlardır. Ama onceki yorumlarımda anlattığım üç şey beni tedirgin etti. Bir de şu var, benim ailem ve yakın akrabalarım bileziklerimi benim istegime gore genc isi ve hoslandıgım modellerden aldı. Ve 3er 3er farklı modeller hepsi. Degisik kıyafetlerimle takabilecegim turden. Ve hepside bilegimde gormek isterler. Cunku hepsi gonlumce oldu. Her akrabama gidisimde kayınvalidemden bileziklerimi isteme fikri bana çok korkunç geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?